Hrobka
Publikováno 05 listopad 2010 - 23:51
Jak říká zákon pohřebnictví: Ostatky všech zesnulých musí být přemístěny na nové místo, pokud se k nim nikdo nehlásí, tak budou přendány do společného hrobu na tom novém místě. Blansko to ale vymyslelo jinak. A to tak, že všechny placené hroby (tedy ty, kteří někomu patří) budou převezeny a zbytek zůstane na místě.
Takže se stalo, že byl hřbitov převezen některé kříže putovali do muzea a na místě zůstalo mnoho lidských ostatků. Dokonce se stalo, že jedni nejmenovaní lidé si na tomto místě postavili dům a do jeho základů přidaly ostatky. Tento dům se nachází asi na 100 bývalých hrobech.
Mne se stalo, že když jsem se potloukal v těchto končinách, že jsem objevil zachovalou hrobku. Tedy né že bych na to přišel sám, ale ukázal mi to jeden bydlící u bývalého hřbitova. Je tam díra asi 10x10 cm která vede přímo do hrobky a vejdou se tam třeba celé hrábě. Tento nejmenovaný člověk právě musel díru do hrobky zmenšit a taky na celou hrobku naložit trochu hlíny, protože to lákalo místní děti a házely tam odpadky. Hrobka je přímo u bývalé hřbitovní zdi.
Možná jsem blázen a nechutný, ale velmi by mne zajímalo, jak to doopravdy dopadlo, jestli je tato hrobka prázdná atd. Bohužel nemám patřičné vybavení(kamera) (což je asi dobře).
Je to asi trochu rouhání. Víše zmíněné informace jsem dostal od několika zdrojů. Chtěl jsem se s Vámi o tuto informaci podělit a kdyby měl někdo podobné zájmy vědět jak to nakonec s tímto záhadným hřbitovem bylo tak dejte vědět. Opravdu je to velmi záhadné a nemyslím si, že na takové to věci narazíte každý den. Informace, které jsem Vám uvedl (jako třeba s tím domem) jsou pravdivé.
Tak prosím dejte vědět jak by jste vy s tímto postupovali, pomohli mi to vyřešit atd. díky
Publikováno 06 listopad 2010 - 6:36
Publikováno 06 listopad 2010 - 8:02
Publikováno 06 listopad 2010 - 8:18
Publikováno 06 listopad 2010 - 9:33
Ani keš tam nechci zakládat. Ta hrobka je stará zhruba 200 let pohřbívání na tomto hřbitově skončilo v roce myslím 1834, ale stál tam pak ještě dále
nosferatu XIII. Jak říkám ten hrob nikomu nepatří, jelikož tyto hroby které někomu patřily byly i s ostatky přendány. Možná to přijde trochu nechutné okukovat hroby zevnitř, ale spíš jde tady třeba o toto.
Pána který vlastně tuto hrobku objevil trošku znám, objevil ji cca před 20lety. Ten hrob byl celý zakrytý a on ho právě trochu zasypal, aby tam děti nedávali odpadky. Jenže lůžko toho pána, je od této hrobky asi 30-40 metrů, bydlí fakt hned vedle. Přes silnici. A tak si myslím, že by to bylo zajímavé, a pro něj i vyřešení jednoho dlouholetého brouka.
A proto jsem se chtěl s Vámi o tuto věc podělit a poradit. A pravdu by bylo zajímavé, kdyby jsme tomu pánovi mohlí říct, že tam nic není,např. hrobka zůstala a ostatky byly přendány atd.
Celé odkopání a odkrytí hrobky nepřipadá v úvahu!!!
Publikováno 06 listopad 2010 - 10:03
Publikováno 06 listopad 2010 - 10:06
Publikováno 06 listopad 2010 - 10:22
Publikováno 06 listopad 2010 - 10:25
Publikováno 06 listopad 2010 - 12:44
Publikováno 06 listopad 2010 - 19:05
Dokonce se stalo, že jedni nejmenovaní lidé si na tomto místě postavili dům a do jeho základů přidaly ostatky. Tento dům se nachází asi na 100 bývalých hrobech.
Nejsem pověrčivý, ale postavit si barák na bývalém hřbitově a dát si ostatky do základů...no... bál bych se v tom domě bydlet
Publikováno 06 listopad 2010 - 20:33
Debata již zasahuje příliš podrobně, proto velmi díky. Je to velmi zajímavé, ale na nejbližší hřbitov moc často nechodím, kvůli tomu, co se nám zde stalo:http://www.youtube.com/watch?v=LQ6f_D2Rd-4
Pokusím se ještě zjistit další info, z jiných zdrojů a dám vědět. díky
TO mike007: Ano máš pravdu, tady nejde o pověry, ale také např. o geopatogenní zóny. Je to také rouhání, nedovedu si představit, že bydlím na bývalém hřbitově.
Jedna podobná zajímavá věc je, že kostel Sv. Jakuba v Brně stával kdysi uprostřed hřbitova, a teď se podívejte, máte tam ulice a mnozí lidé o tom ani neví
Publikováno 06 listopad 2010 - 20:37
Publikováno 06 listopad 2010 - 22:06
Ale ten hřbitov nemá asi žádnou archeologickou hodnotu.
Už jste slyšeli toto? V prach si byl a v prach se proměníš jedná se o jistou formulku kapucínů, další jsou např co jste vy, byli jsme i my, co jsme my, budete i vy.
Publikováno 06 listopad 2010 - 22:12
Nejen hrbitov, ale i "brutálne" velká, do několika částí a několika směrů rozvedená kostnice. Kdo v ní nebyl, doporučuji si najít nějaký termín a než z toho bude turistická atrakce (2011-12, podle penez z EU) určitě navštívit. Prý největší kostnice střední Evropy...Rogosak napsal/a:
Jedna podobná zajímavá věc je, že kostel Sv. Jakuba v Brně stával kdysi uprostřed hřbitova, a teď se podívejte, máte tam ulice a mnozí lidé o tom ani neví
Publikováno 06 listopad 2010 - 22:40
Publikováno 06 listopad 2010 - 22:49
puczmeloun napsal/a:
Nejen hrbitov, ale i "brutálne" velká, do několika částí a několika směrů rozvedená kostnice. Kdo v ní nebyl, doporučuji si najít nějaký termín a než z toho bude turistická atrakce (2011-12, podle penez z EU) určitě navštívit. Prý největší kostnice střední Evropy...Rogosak napsal/a:
Vazne?! skoda, ze je to tak daleko
Publikováno 06 listopad 2010 - 23:18
Publikováno 07 listopad 2010 - 0:44
Tak koukni aspon na obrazky, tesim se, az to bude cele pruchozi. Je to ponekud morbidni, ale zajimave...nosferatu XIII. napsal/a:
Vazne?! skoda, ze je to tak daleko
http://brnensky.deni...um20080812.html
http://www.cestovate...vetsi-v-evrope/
Jinak být blanenský rezident, tak uz spoustím mobil do hlubin. Presne takovéhle záhady mám rád. Ono by bylo zajímavé nekde sehnat mapu puvodniho hrbitova a podle toho se soustredit na nejzajimavejsi hrobky, ktere tedy zustaly i po prevozu. A divim se ze mohou stat domy na hrobech, nejsem si jist, zda je to vubec zakonem povoleno...
Publikováno 07 listopad 2010 - 8:19
no tak treba: na hrbitove je klid (tedy krome dusicek); pak na hrbitove ci u hrbitova nebyvaji detska hriste, tzn. nervou tam zadne male deti ; kdyz se blizi helloween, nemusis si delat starosti s vyzdobou ; gothic (ale i jiny) metal mnohem lepe vynikne se hrbitovni kulisou ; skvele se na to musi balit goth chicks ; taky to mozne muze i dobre odrazovat jehovisty ale zase pak neni koho prudit ; jinak ano, mas pravdu, je kam schovavat tela:) ; kdyz se s mrtvymi dohodnes, mas vzdy dostatek kvetin a svicek ; kdyz mas stesti, hraje tam dobra pohrebni kapela aneb live concert zadarmo:p ; nikdy ti nedojde hrbitovni hlinaB) ; idealni misto pro cteni takovych klasickych del jako Goetheho Faust ci Stokeruv Drakula; v pripade toho, ze je clovek dotlacen do manzelstvi, mohlo by to skvele odradit tchyni od navstev ;Rogosak napsal/a:
Prosím Ti, řekni jaké máš v tom výhody? Plánuješ nějakou masovou vraždu? Nebo se snad chceš za nějaký čas koukat na barák? Jaké další výhody v tom prosím Ti vidíš?
tak to jen tak na zacatek, muzu vymyslet jeste dalsi :)B)B)
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů