Koupím Garmin eTrex Legend za rozumnou cenu
Publikováno 08 listopad 2010 - 20:58
Publikováno 08 listopad 2010 - 23:50
Publikováno 09 listopad 2010 - 1:30
http://www.garmin.cz...ps/etrex-h.html
dá se koupit nová v obchodě a se zárukou
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 09 listopad 2010 - 1:32

Publikováno 09 listopad 2010 - 7:21
Citace
JaromirM napsal/a:
Dobrý den,
jsem zde na stránkách úplný nováček a chtěl bych si vyzkoušet "kešování" a podle různých článků a fór jsem si vyhlídl pro začátek Garmin eTrex Legend.
Je to nárazuvzdorné? Kdyby s tím děcka zakopla, tak jestli to něco vydrží?...
Jaromír
Klidně do toho jdi. Ten přístroj je poměrem cena/výkon pro začátek fajn volba, ale pokud jde o obavy z poškození, spíš radím zajistit si displej proti škrábancům, než se si dělat obavy z pádu. Možná jsem měl zatím jen štěstí, ale z vlastní zkušenosti soudím, že nárazuvzdornost "Trávníčka" je slušná. Párkrát už sebou o beton/asfalt/kámen/led třísknul a nezdá se, že by se tím nějak porouchal. Dokonce při tom většinou zůstane v chodu (Garmin 12, taková trochu předpotopní mašinka, kterou jsem používal předtím, sice nárazy o silnici taky dobře přežíval, ale jeho "vědomí" bylo na géčka monohem citlivější - asi měl měkčeji uložené baterie či co - takže byl K. O. po každém i poměrně nenásilném pádu, třeba i svalení se s pařezu do jehličí).
Publikováno 09 listopad 2010 - 11:41
Publikováno 09 listopad 2010 - 11:49
Publikováno 09 listopad 2010 - 12:18

...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 09 listopad 2010 - 12:21
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 09 listopad 2010 - 12:31
Citace
fremen.cz napsal/a:
prosím prověřte IP uživatele JaromirM, jestli to není opět garmin99, děkuji
Ouč... mě naivku nenapadlo

Publikováno 09 listopad 2010 - 12:37

Publikováno 09 listopad 2010 - 12:57
Citace
Citecka napsal/a:
Citace
fremen.cz napsal/a:
prosím prověřte IP uživatele JaromirM, jestli to není opět garmin99, děkuji
Ouč... mě naivku nenapadlosi tady otloukám klábosnici
mno já doufal že není, ale to okecávání kolem a dokola proč zrovna jen a pouze jedině eTrex Legend "modrák" mi prostě nedalo...
Publikováno 09 listopad 2010 - 14:20
Publikováno 09 listopad 2010 - 14:25
Citace
alkes napsal/a:
...ale hony na čarodějnice taky ne.
tak víš jak... člověk z toho už má cukání, když tu někdo sveřepě shání jedině modrého Legenda a o ničem jiném nechce slyšet, ještě k tomu, pokud má "nula" postů na foru... :|
Publikováno 09 listopad 2010 - 14:58
Publikováno 09 listopad 2010 - 18:02

Publikováno 09 listopad 2010 - 21:17
Citace
Citecka napsal/a:
nenech se poplíst, rozdíl mezi Legendem a Háčkem není v ceně, ale v čipu - Legend ukazuje "když chce" a "tak nějak tady to je" a Háčko ukazuje tak přesně a svižně, jak jen to podmínky dovolí.
A teď bez ironie: s legendem budeš hůř hledat signál v zástavbě a v lese, při troše vlhkosti na listí stromů ho nenajdeš vůbec. Šipka bude pomaleji reagovat a stane se ti, že u "cíle" si nebudeš jist na ploše cca 15 m na všechny strany... při horších podmínkách. Garantuju ti, že zdlouhavější hledání děti akorát otráví. A nemyslím si, že děti potáhneš tak daleko do "divočiny", abys užil mapu v GPS (a papír je papír).
S Háčkem nebudeš mít mapu, ale na druhou stranu není zatím běžná navigace, která by ukazovala přesněji a rychleji. Jen srovnatelně stejně dobře.
A nenech se zmást výkladem veteránů s Legendem, jak jim na všechny ty stovky "stačil". Samosebou že stačil. Trabant tě taky doveze. A nikdo ho nepomlouvá, jen s nostalgií chválí. Teda nikdo, kdo ho měl
Díky za tip Garmina eTrex H, díval jsem se na to a tenhle typ navigace bude asi to co hledám, protože mám představu, že nejprve děckám připravím nějaký bod v našem lese, uložím ho do GPSky a oni vlastně budou tou GPSkou navigováni na místo. Mě ten Legend zaujal, že je všude citován a tak rozšířený, tak jsem dal požadavek na legenda. K mojí smůle je tu nějaký záškodník, který s tím kšeftuje a má stejné téma jako já. Profil na gc.com zatím nemám, protože jsem se k tomu ještě neprokousal a jak jsem psal, chci zatím takové pomyslné "kešky" vytvářet děckám v okolí sám.
Takže pokud byste někdo měli za rozumný peníz i ten Garmin etrex H, tak bych měl zájem.
No a co se týče Trabanta...

.. no a nechci se brát tak vážně, jen jsem chtěl, aby někdo reagoval na můj dotaz a neměl mě hned za toho garmina99 nebo geolvice a kdovíkoho ještě. IP určitě bude jiné :-) Tímto ujišťuji všechny přispěvovatele, že svou radou neztratili čas zbytečně ale pomohli, dík.
Jinak jsem z okresu Opava, tady máme lesů habaděj a osobně to mám do lesního terénu 50m:D
Ještě jednou díky za Vaše podněty a případně nějakou nabídku navigace
Publikováno 10 listopad 2010 - 7:10
http://aukro.cz/item...rex_legend.html
http://gps-navigace....CFQsL3wod_RGVoQ
atd...
Publikováno 10 listopad 2010 - 12:01
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů