Geoget není urcen na stahování kesí.mpik napsal/a:
Pokud chceš větší množství najednou, stáhni si geoget a nauč se s ním dělat. Tam je možností spousta. Já ho používám jen na statistiky.
Rozšíření pro Google chrome - CacheList
Publikováno 08 květen 2011 - 19:20
Publikováno 08 květen 2011 - 19:38
Publikováno 08 květen 2011 - 20:07
Publikováno 13 květen 2011 - 6:59
Publikováno 13 květen 2011 - 8:04
poohDA napsal/a:
Nevíte někdo - Vytvořím Cachelistem gpx, které pak importuji do programu GCZ. Umí pak GCZ ty kešky aktualizovat, když zrovna funguje? (teď zrovna totiž nefunguje.)
Ď
GCzII potrebuje pro import PQ v originalni podobe - tedy skladajici se ze 2 souboru, kde jsou waypointy zvlast, tedy napr.: kesky.gpx a kesky-wpts.gpx. V opacnem pripade z .gpx sice nacte kesky, ale waypointy ignoruje. Reseni je prohnat to geogetem a pouzit to GPX original exportni makro. Jinak tento import fungoval vzdy, problem s nefunkcnosti se tykal jen prihlaseni/parsovani...
EDIT:
V pripade jednoho .gpx souboru a importu do GCzII i s waypointy existuje i jednodusi reseni, soubor zkopirovat s priponou -wpts, tedy napr: kesky.gpx zkopirovat do kesky-wpts.gpx. Z techto 2 souboru GCzII uz nacita v pohode, z prvniho kesku a z -wpts prislusne waypointy
Publikováno 13 květen 2011 - 8:44
Geoget má spoustu exportních maker optimalizovaných pro různé navigace. Stahovat z něj jde. Jen je třeba si předem z té velké databáze vyfiltrovat, co se bude exportovat. Co se týče stahování listingů, to geoget sám opravdu neumí, ale umí to jeho plugin geojarry.Archi1 napsal/a:
Geoget není urcen na stahování kesí.mpik napsal/a:
Pokud chceš větší množství najednou, stáhni si geoget a nauč se s ním dělat. Tam je možností spousta. Já ho používám jen na statistiky.
Já export nepoužívám proto, že se mi nechce nastavovat příslušné filtry, a proto,že jich nikdy nestahuju tolik najednou. Proto mi vyhovuje cachelist.
Publikováno 13 květen 2011 - 22:18
Publikováno 14 květen 2011 - 8:59
Publikováno 15 květen 2011 - 12:47
Publikováno 15 květen 2011 - 22:06
Publikováno 15 květen 2011 - 23:47
Publikováno 16 květen 2011 - 8:04
Publikováno 16 květen 2011 - 8:26
Publikováno 16 květen 2011 - 8:40
Ohledně aktualizací to má Google vymyšlené tak, že při aktivním používání Chrome na běžnou práci, třeba surfování na seznamu apod., vyhledává jednou za cca 2hodiny aktualizace a udržuje rozšíření automaticky aktuální na nejnovější verzi (pokud se nezmění odsouhlasení práv). Pokud chcete provést aktualizaci okamžitě, můžete použít popsaný postup odinstalovat a nainstalovat, nebo jednodušeji vynutit aktualizaci ve správci nastavení - viz screenshot: http://www.redbutton...download/fppmiz
Jinak jsem rád, že se CacheList líbí a mohu dodělat i případné další důležité požadavky. Dodělám i ty méně důležité, jen co bude čas
Publikováno 16 květen 2011 - 10:41
John Viking napsal/a:
Jinak jsem rád, že se CacheList líbí a mohu dodělat i případné další důležité požadavky. Dodělám i ty méně důležité, jen co bude čas
Co se tyce tech mene dulezitych pozadavku :-). Kdyby dokazal cachelist genreovat gpx soubory tak, aby se zobrazil v gpsce zobrazil nazev cache jako TM12Nazev (tj. typ vel obtizn teren nazev) a v popisku hint, plus vse bez mezer (tak aby se tam veslo co nejvice textu). Tak to by bylo naprosto perfektni! :-) Velka pouzitelnost pro vsechny Garmin stroje typu Legend, GPSMap60 ...
Publikováno 16 květen 2011 - 10:46
Publikováno 16 květen 2011 - 21:13
John Viking napsal/a:
Nový CacheList 2.0.2 má v nastaveních přidány volby pro určení, co generovat v elementech name a groundspeak:name. Sice mi přijde podivné vkládat do elementu groundspeak:name popis, ale když si to tak někdo nastaví a vyhovuje to jeho navigaci - proč ne.
Ahoj Johne,
chvíli to tady už testuju. Mám trochu problémy, protože jsem se do toho pustil na Linuxu a nemám u jednotlivých keší čísla, kterými lze přidávat do CacheListu. Není ani ikonka v "bublině", objeví se až ikona v listingu (to ale asi nebude Tvůj problém). Zkouším verzi 2.0.2 a NEmám zaškrtnuté "Zakázat automatické zobrazení čísel". Nevidím ani filtry keší. Jak říkám nemusí to být chybou CacheListu. ještě to zkusím později na Win.
A teď k tvým úpravám. Je to na dobré cestě. Ještě maličkost: v elementu cmt se před text vkládá několik mezer a asi i odskok na nový řádek. Co to udělá v GPS přikládám na fotce spolu s vytvořeným gpx souborem.
BTW: původně jsem nechtěl v elementu groundspeak:name popis, ale ten hint. Ve svém příspěvku jsem se vyjádřil nepřesně (já vím, já vím: 2x čti a jednou piš ). Co je ale ještě divnější, že nyní mi element cmt zobrazuje v GPS hint (což potřebuju!). Zkoušel jsem to minule několikrát!!. Takže jsem to zkusil ještě teď a hint mám ve správném poli (i když s mezerama..). Tak nevím, jestli to dělá ten Linux. Zítra to zkusím na Win
Případně pokud by někdo mohl vyzkoušet upload dnešního souboru gpx a dvou souborů z mého příspěvku z 15.05.2011 13:47 na Garminu Legend Cx (HCx, atp).
Publikováno 16 květen 2011 - 22:05
Publikováno 17 květen 2011 - 13:59
Publikováno 17 květen 2011 - 17:36
2.0.3 zdá se jede. Zkusil jsem dnes nahrát stejný gpx soubor (vytvořený CacheListem) na Win a na Linuxu a nechápu proč, ale pokaždé mi to do GPS nahraje v poli Poznámka něco jiného. Na Win je tam kód a na Linuxu je tam hint - stále s mezerami. Nepsal bych to pokud bych si nemyslel, že se to týká jen programu, kterým to tam nahrávám:
Zkusil jsem vzít gpx soubor vytvořený Skrýšotlačem (mimochodem je mnohem menší a používá méně elementů a mě informace v něm stačí - nevím co všechno potřebují ostatní) a výsledek je v obou systémech stejný!
Soubor je v příloze. Nevím, jestli se všechny informace, které CacheList dnes do gpx souboru využijí. Neznám přesně specifikaci, ale nemohl by jsi přidat možnost vytvořit jednodušší gpx soubor na základě přiloženého?
Zajímalo by mne, co ostatní uživatelé potřebují za elementy (informace) v gpx souboru? Používá ho někdo na něco jiného než zadání do GPS navigace?
11 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů