Já bych tam ani sedět nechtěl, protože mít před sebou monitor, mikrofon a do všech navigací celý den diktovat něco jako: "Po 300 metrech zahněte doprava a potom na konci ulice zahněte doleva," navíc v mnoha jazycích, na to nemám nervy.Mau Loftin napsal/a:
No a už jsou někde vypsané pozice?
Řekl bych, že to bude ještě dloouho trvat. A že "umím pracovat s navigací a hraji geocaching" asi nebude na pracovní zařazení stačit. Resp možná jo, ale to byste museli mít velké štěstí
Galileo v Praze
Publikováno 09 December 2010 - 15:50
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
Publikováno 09 December 2010 - 19:50
Dneska jsem ve zprávách zaslechl akademika který mluvil o 10ti centimetrch. To pak ale bude GC úplně o ničem, co? :D:Ddr.vota napsal/a:
No já nechápu, jak vůbec můžete s GPS něco najít, když má takovou nepřesnost...
http://mobil.idnes.c...29_navigace_apoOproti GPS nabídne Galileo i větší datový tok a přesnost. Zatímco GPS dokáže být přesný s odchylkou 15 metrů, v případě Galilea se mluví o jediném metru.
Publikováno 09 December 2010 - 19:55
DUsoft napsal/a:
Dneska jsem ve zprávách zaslechl akademika který mluvil o 10ti centimetrch. To pak ale bude GC úplně o ničem, co? :D:D
No tak budou delat schvalne chybu kaceri, kdyz si zprumeruji souradnice 2 metry od kese. :D
Publikováno 11 December 2010 - 22:20
k-lord napsal/a:
DUsoft napsal/a:
Dneska jsem ve zprávách zaslechl akademika který mluvil o 10ti centimetrch. To pak ale bude GC úplně o ničem, co? :D:D
No tak budou delat schvalne chybu kaceri, kdyz si zprumeruji souradnice 2 metry od kese. :D
Akademik asi nekesuje.
Publikováno 12 December 2010 - 9:26
MaFa napsal/a:
Já jsem někde četl, že mají být navzájem kompatibilní, takže by měl stačit upgrade firmware.To se nebude líbit američanům a GPS zpřesní. Pak příde někdo na to, jak upravit software u GPS navigace tak, aby se na ni chytl Galileo.
http://www.gpsdaily....atible_999.html
Američani si pak můžou přeorganizovat satelity víc nad Ameriku a budou z toho těžit všichni. Je třeba nezapomínat na to, že GPS je čistě armádní projekt a amarický prezident ho může kdykoliv vypnout.
A prave proto by GPS melo patrit Svatemu stolci :)
Publikováno 18 January 2011 - 11:09
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 21 February 2011 - 20:55
Publikováno 22 February 2011 - 16:58
alkes napsal/a:
Kompatibilita v žádném případě nebude taková jako například u WAAS/EGNOS, ale na té jedné sdílené frekvenci a s přístroji, které jsou na Galileo připravené, by to fungovat mohlo.
Obavam se, ze Galileo a GPS nebudou na stejne frekvenci. Puvodne mely byt, ale Americane byli proti, protoze by nemohli Galileo v pripade potreby zarusit (zarusili by i sve vlastni satelity) a tak Evropa ustoupila a posunula Galileo na jinou frekvenci.
Nezkoumal jsem to, ale mam dojem, ze kdyby Galileo vysilal na stejne frekvenci, tak by byl kompatibilni se soucasnym GPS. Mohu se ovsem mylit.
Publikováno 22 February 2011 - 19:02
Publikováno 23 February 2011 - 13:34
http://en.wikipedia....e_United_States
Some US officials have threatened to shoot down Galileo satellites in the event of a major conflict in which Galileo was used in attacks against American forces.[31] The EU's stance is that Galileo is a neutral technology, available to all countries and everyone. Originally, EU officials did not want to change their original plans for Galileo, but have since reached a compromise, that Galileo was to use a different frequency. This allowed the blocking/jamming of one GNSS system without affecting the other, giving the US a greater advantage in conflicts in which it has the electronic warfare upper hand.
Wiki cerpala info z tohoto materialu.
http://www.allacadem...45/p72145-1.php
Mozna se nakonec US a Evropa domluvili jinak a zase frekvence sjednotili. :-)
EDIT:
Podle toho clanku to vypada (cetl jsem to jen zbezne, je to 20 stranek), ze hlavni problem byl v tom, ze cast spektra Galilea mohla zasahnout do vojenskeho GPS M-kodu. To Americane nechteli pripustit. Evropskym inzenyrum se to prekryvani spekter podarilo nejak vyresit a Galileo si asi ponechal sve nosne frekvence. Mozna se tedy bude u Galilea lisit spise kodovani - vznik rozprostreneho spektra nez nosna frekvence.
Publikováno 24 February 2011 - 0:31
Wiki podle mě v některých věcech nejde moc brát jako relevantní natož jako oficiální zdroj informací (ne že by tam nebylo spoustu zajímavých a z velké části relevantních informací, ale je to pořád o level jinde).
Jak moc relevantní je 6 let starý článek z London school of Economics & Political Science, ve kterém je navíc na první stránce explicitně napsáno "DRAFT – NOT FOR CITATION", je otázka. Pokusím se ho zítra aspoň přečíst.
Nějaké pnutí každopádně existovalo, ale z toho, co jsem se dočetl, bylo, jak píšeš, vyřešeno kompromisem, který pravděpodobně nezahrnoval změnu frekvencí a týkal se hlavně GPS M-kódu a Galileo PRS (obojí jsou vojenské popř. "public regulated" signály, které se s těmi běžnými civilně dostupnými v hlavních lalocích frekvenčního spektra nepřekrývají).
V opravdu oficiálním rok starém dokumentu ke Galileu (Galileo OS ICD) jsou pásma E1 i E5 stále uváděna, takže pro SW defined přijímače (RF část múže zústat stejná, jen se doplní algoritmy pro demodulaci, dekódování, atd) nevidím problém. Pokud tedy Galileo opravdu v budoucnosti dotáhnou do konce... což vlastně veškeré diskuze stejně staví na zcela teoretickou rovinu.:D
Publikováno 26 February 2011 - 13:56
Uz v prvem prispevku jsem psal, ze si tim posunem na jinou frekvenci nejsem uplne jisty.
Z toho materialu, o ktery se Wiki opirala, jsem pochopil, ze Americane kvuli obave z interferenci vysilani Galilea se svym vojenskym M-kodem tlacili, aby Evropa presla na jinou frekvenci. Evropsti technici nasli nejake reseni, aby k ruseni (prekryvani spekter) nedochazelo i pri zachovani danych frekvenci. Asi nejak zmodifikovali kodovani a tim i vytvareni rozprostreneho spektra, tak aby nezasahovalo do anerickeho M-kodu. Tim americanum sebrali veskere argumenty a Galileo si ponechal puvodni frekvence.
Wiki to interpretovala chybne. Nedoslo k posunu nosne frekvence, zmenila se asi logika tvorby rozprostreneho spektra. Tim mozna vznikla nekompatibilita s GPS logicke urovni. Puvodni zamer byl zrejme plna kompatibilita GPS a Galileo. Nebyly by potreba nove prijimace.
Takze beru zpet sve tvrzeni o ruznych frekvencich. Vetsina frekvenci je u obou systemu stejna. Teoreticky by u vetsiny pristroju GPS stacilo zmenit firmware. Pochybuji vsak, ze se treba dockame firmware pro SIRF III podporujici i Galileo i kdyz by to technicky slo.
Publikováno 28 May 2011 - 9:35
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 29 May 2011 - 12:37
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 29 May 2011 - 21:04
Publikováno 20 October 2011 - 13:28
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 20 October 2011 - 15:11
Publikováno 20 October 2011 - 15:50
alkes napsal/a:
To ještě není taková tragedie. Lepší než kdyby jim to spadlo. :-)
to bude až další fáze. nebo se jim to o víkendu při startu srazí s tou německou družicí, co má spadnout .
Publikováno 12 October 2012 - 23:25
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů