Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1981 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 9:54

nene tyhle test verze jsou omezené časem (tahle by měla být do konce srpna) ale jinak fungují jako normální koupená Pro verze, takže co vím, pár lidí to používá protože nechce kupovat Pro verzi. Je to hlavně proto, žě některé funkce budou ve výsledku jen v té placené a já bych přitom rád aby se to testovalo všechno ...
  • 0

#1982 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 10:46

:):):) Tohle vědět dřív, že testverze je bez reklamy, tak jsem to také nekupoval. :D:D:D
  • 0

#1983 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 10:51

no jo chlape :) ... zase u test verze nemáš jistotu, že vydám novou test verzi než ta stará přestane fungovat, což se občas stane ;)
  • 0

#1984 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 10:52

Ty se tedy chováš vůči vlastním dobrovolným testerům velmi zákeřně. :(:D
  • 0

#1985 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 10:55

opravdu velmi :) no nicméně pokud budeš(te) zkoušet offline POIky, tak věřím že budou fungovat a že vám přijdou k užitku. A já se pomalu začnu pouštět do offline adres ...
  • 0

#1986 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 12:42

Myslíš jako všechna čísla popisná offline?
  • 0

#1987 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 12:43

uvidíme ...
  • 0

#1988 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 13:27

Jeste pak offline vypocet trasy, 3D pohled na mapu a bude z toho uzasna offline autonavigace :) Vubec bych se nezlobil, kdyz by takhle jednou Locus skoncil, nepotreboval bych pak uz zadny dalsi navigacni software :) Ale zas na druhou stranu rozhodne ne na ukor zhorseni pametovych naroku a tim i te rychlosti, jak tu zminuji ostatni... Me zarizeni je posledni dobou hodne naladove a obcas se mi krute zpomali cely system, takze nemuzu objektivne rict, jestli se mi zpomalil Locus nebo ne - chce to novy telefon :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1989 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 15:09

niximor napsal/a:
Jeste pak offline vypocet trasy, 3D pohled na mapu a bude z toho uzasna offline autonavigace :) Vubec bych se nezlobil, kdyz by takhle jednou Locus skoncil, nepotreboval bych pak uz zadny dalsi navigacni software :)

No pod tohle se podepisuji, i kdyz tak narocny nejsem -- navic ve spojeni s MONTEROU to asi jen tak nic neprekona
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1990 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 17:57

To by musel mít Locus nějaké offline routovatelné mapy a to nemá.
  • 0

#1991 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 18:55

offline routing už existuje, i když je malinko krkolomnější ... http://forum.locusma...php?f=26&t=2987 ... nicméně myslím že bude jakožto 3rd party aplikace, tedy ne přímo v locusu ale jako add-on
  • 0

#1992 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2013 - 7:07

No zrovna autonavigaci bych nepotreboval (to preziju s mobilem) -- ale libi se mi to, ze je to odolnejsi a navic to ze to ma moznost OBYCEJNYCH baterii
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1993 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 21:39

Posledně jsem si stěžoval, že musím čekat, mezitím nám domů přibyl dvoujádrový android a to je lahoda, všechno je hned vykreslené a hotové, ještě jsem ale nezkoušel ten balík tisíce keší co mám ve svém telefonu. Nicméně mě napadla taková kravinka: neplatím si internet v mobilu, takže si doma ukládám trasu pro navigaci a třeba druhý den podle ní jedu. Když pak člověk jede zpátky, tak si třeba nemusí být úplně jist cestou kterou projel v opačném směru, dovedu si představit, že se vracím v noci a ulice ve městě vypadají docela jinak. Bylo by možné zaškrtávátkem zvolit routování zpáteční cesty?
  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#1994 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2013 - 22:04

Áno, to je možné. Hneď pri voľbe NAVÁDZANIE je aj voľba NAVÁDZANIE OPAČNE.
  • 0
Samsung Galaxy S II + Locus Pro + iGO
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)

#1995 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 17:59

Myslel jsem, že ještě někdo napíše, protože já to tam nevidím.
  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#1996 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 18:18

Vložený obrázek
  • 0

#1997 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 18:22

no tady jde o to jestli chceš "Navigaci" (tedy vysloveně hlasovou) a nebo "Navádění" (tedy "jen" ukazování na mapě směr ke trase + notifikační zvuky) To co ukazuje Lacop, je "jen" navádění, kde lze sputit i směr opačný. Pokud chceš to samé pro navigaci tak to nelze. Tam je totiž problém s jednosměrkami a kruháči, kde prostě nelze jednoduše trasu otočit a jet v protisměru
  • 0

#1998 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 18:53

Vidíš, až teraz, keď som si to ešte raz prečítal, vidím že jemu sa jedná vlastne o autonavigáciu. To samozrejme len tak nejde. Sú však autonavigácie zadarmo, ktoré využívajú off-line OSM mapy s off-line routingom. Čiže vedia priamo z off-line mapy prepočítať hocikedy trasu bez použitia pripojenia na internet. Napríklad Be-On-Road.
  • 0

#1999 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2013 - 22:26

Ahoj, s poslední verzí pozoruji vcelku nepříjemnou věc. Pokud je Locus násilně ukončen systémem, tak ho nejsem schopen znova spustit, místo toho mám jenom černou obrazovku s horní systémovou lištou a nic se neděje. Tuto obrazovku lze shodit, lze spustit jiné aplikace, ale Locus ne. Dneska se mi to stalo již po několikáté (tím co zabilo Locus byl zřejmě hovor) a tak jsem telefon vypnul klasickým způsobem. Bootovani trvalo následně asi pět minut, tak jsem vytáhnul baterku a opět bootovat dlouho, tak jsem na delší dobu vytáhnul baterku. Opět následovalo dlouhé bootování, které naštěstí doběhlo do konce a telefon funguje. Mám originální (bohužel :)) systém 2.3.3 na Samsung Galaxy S I. Při těch dřívějších zásecích šlo po restartu nabootovat, ale zase pro změnu hlásila chybu SD karta a v Locusu se objevil takový ten dialog s obnovením dat. Jinak se připojuji ke stížnosti fotříka o dvě stránky zoět a také se mi zdá Locus trochu zpomalený, při startu mi to nevadí, ale při klikání na ikony, nebo třeba na GC kod keše už ano. A ještě jeden záludný dotaz, jak funguje zobrazování aktuální polohy? Často mě to ukazuje aktuální polohu na poslední wifině místo posledního místa, kde byl GPS signál. Vím, že si systém ukládá poslední polohu u různých providerů a tak by ta poslední nejaktuálnější měly být vždy k dispozici... Díky :)
  • 0
\m/

#2000 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 10:08

K té aktuální poloze příklad ze dneška: Jel jsem autobusem z brna do zlína, byl jsem připojený na wifi, ta se odpojila někde před kroměříží. Dojel jsem do zlína, sednul na zastávku mhd, pustil Locus, GPS vypnutá a zobrazilo mi to polohu někde na dálnici. Zapnul jsem GPS, poloha se zaktualizovala do zlína na zastávku mhd, vypnul jsem GPS a poloha skočila zpět na D1.
  • 0
\m/

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama