Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2001 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 15:03

Já jsem si myslel, že mě lacop navádí, příště lépe číst. Já vím, že nejde jet opačně, waypointy jsou z druhé strany odboček, to mi nemusíte říkat. Jenom mě napadlo, že by v nastavení navigace vyskočilo po zvolení trvale uložit ještě volba pro stažení opačné trasy, nevím jak složité by bylo na mapquest poslat ještě jeden dotaz s prohozeným začátkem a cílem.
  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#2002 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 15:58

Nie, ja navádzam na iné. Keď nemáš net, používaj Be-On-Road, ktorý robí všetko off-line. Netreba z Locusu robiť kombajn, lebo potom sa už ani boh v tom nevyzná. EDIT: Na druhej strane. Aj keď si človek v Locuse stiahne naraz route smerom tam aj route smerom späť, pri absencii netu narazí hneď na prekážku pri prvej nutnosti z nejakého dôvodu prepočítať trasu. Tí, čo aktívne autonavigácie používajú, vedia, že sa to deje dosť často.
  • 0
Samsung Galaxy S II + Locus Pro + iGO
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)

#2003 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 19:14

Tvůj argument pro mě nemá význam. Nic mi nebrání, abych vyplnil políčka obráceně, jen kdyby to na malém telefonu nebyla taková otrava. Proto bych uvítal jedno zaškrtávací políčko navíc, máš nějakou divnou představu o tom, kdo se v čem vyzná.
  • 0

#2004 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2013 - 20:29

;)
  • 0
Samsung Galaxy S II + Locus Pro + iGO
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)

#2005 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 6:38

Ahoj, nevim proc, ale nejdou mi vybrat online mapy. V nastaveni mam vybrano asi 6 online map k zobrazeni, ale kdyz pak vlezu do vyberu map, tak se mi tam zedne nenabizeji. Mam tam akorat jednu naposledy a nejcasteji pouzivanou. Jinak ostatni jako vektorove, osobni a pripadne wms tam jsou...Drive mi to normalne fungovalo, takhle je to asi 2 aktualizace zpet....
  • 0

#2006 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 6:45

@Speirs: požadavku na opačnou trasu rozumím, jen si nemyslím že je na to teď vhodný čas. Existují dvě rozpracované řešení které by mohly do locusu dát offline routing, tak uvidíme pak jak to dopadne @DogVader: jdi do záložky online a podívej se jaký seznam máš zobrazený. Nahoře je tlačítko na přepínání, možná to bude tím
  • 0

#2007 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 6:55

jj, tim to bylo,diky, tehle zanovni fce jsem si vubec nevsiml
  • 0

#2008 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 11:01

Je mi to jasné, navigace nijak nehoří, do neznáma jezdím zřídka. Už jsem vyzkoušel BRouter, až tam budou i hlasové povely, bude to skvělé.
  • 0

#2009 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 11:09

V nove verzi locusu Pro mi nejak nejde zapnout to stinovani ve vektorovych mapach. V nastaveni jsem to povolil, ale nevidim to ani v mape stahnutou locus shopem a ani v mape od speirse a ani s jednim tematem...
  • 0

#2010 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 18:08

je nutné stáhnou ještě soubory s výškou. aktuálně je to trošku krkolomnější, nicméně zlepšení je v plánu. pro to aby jsi si je stáhnul, je možnost například uložit v místě kde chceš stínování bod, a doplinit k němu Offline výšku. tím se ti potřebný soubor stáhne a stínování pak bude fungovat
  • 0

#2011 Joe Tramp

Joe Tramp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 19:20

Ahoj, mám problém s listingy - zejména, pokud je tam obrázek: 1) max oddálení je možné do šíře obrázku, což mi občas nestačí (některé vzorce jsou fakt obřím písmem) 2) pokud je text zarovnán na střed a přesunu se na konec až "do logů", obrazovka se sekne na poslední zobrazené části a nemůžu se vrátit na začátek - vidím stále jen konec řádky. Musím se vrátit na mapu, vrátit se a znovu - a tentokrát opravdu opatrně (což se stejně nepodaří), abych neprojel až do logů. Dále bych se chtěl zeptat, zda plánuješ něco na ovládání vzdálenosti, při které jsou ještě vidět ikony, a od které už jen pidi čtverečky. Pro mě jsou ty čtverečky moc malé (na některých mapách zanikají), nepoznám, zda už jsem tenhle čtvereček našel - a především tam nejsou vidět waypointy; řešením tedy i nadále bude jen manuálně přepsat nějaký textový soubor? A samozřejmě Locus běhá čím dál pomaleji - dlouho se načítá. Něco musí běžet na jeho pozadí, protože občas se na chvilinku šprajcne - a všechno se rozběhne překvapivě rychle... Jinak fajn prográmek ;)
  • 0

#2012 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 19:29

ahoj Joe, prosím ohledně rychlosti zkus poslední verzi jestli to bude lepší (dnes vydaná 2.14.0) ohledně listingů, pošli mi kód keše ať si to můžu vyzkoušet, takhle si to moc neumím představit a ohledně velikost. Opět zkus poslední verzi kde je to značně vylepšené, jinak jedině config.cfg. Tohle se měnit určitě nebude
  • 0

#2013 Joe Tramp

Joe Tramp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 20:45

Díky za rychlou reakci, novou verzi zkusím. Ad listing, např.: GC4A057 - u obrázku se slepicema jsem přejel na Informace, pak zpátky - a poté už nemůžu obrázek přiblížit tak, abych ho viděl celý, vidím pouze výřez na šířku obrazovky a jakmile se hnu doleva/doprava, místo zbytku obrázku se přesunuju do Informací/Logů. Pro to maximální oddálení snad brzo najdu příklad - u zmíněného listingu je naštěstí obrázek dost velký, takže při maximálním oddálení lze text vespod v pohodě číst, pokud by byl obrázek mnohem menší, už bych tam měl slovo na řádce
  • 0

#2014 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2013 - 20:52

Připomínám se s dotazy ze stránky 100, které zřejmě zapadly hádkou těch dvou o routování. Díky za odpověď. :-)
  • 0
\m/

#2015 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2013 - 15:01

menion napsal/a:
je nutné stáhnou ještě soubory s výškou. aktuálně je to trošku krkolomnější, nicméně zlepšení je v plánu.

pro to aby jsi si je stáhnul, je možnost například uložit v místě kde chceš stínování bod, a doplinit k němu Offline výšku. tím se ti potřebný soubor stáhne a stínování pak bude fungovat

Diky Menione, to funguje, ale koukam, ze jen pro okruh par kilometru. Kdyz si stahnu komplet offline nad. vysky cele cr, tak to bude chodit po cele cr?
Pripadne jestli bys prosim nenahodil link na ty data. Neco jsem nasel, ale moc se v tom nevyznam. kdyztak diky.
  • 0

#2016 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2013 - 15:06

jo ten soubor je vždy na okruh 1x1 stupeň (zem. délky x zem. šířky). Bohužel balík dat zatím není. Je to v plánu, že spolu s vektorovou mapou bude možné stáhnout i balík těchto souborů ale ještě to nemáme připravené

micméně doporučuju stahovat například odtud , data pak patří do Locus/data/srtm
  • 0

#2017 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2013 - 15:23

Supr, diky. A jeste jedna otazka, kdyz kliknu v Locusu v menu s vyberem map na ikonku stahovani online map, tak mi to napise, at nejdrive vyberu online mapu, tu ovsem jiz vybranou mam. Tak nevim co delam spatne. Kesovat online mapy mam povoleno. Vim ze to jde i tak, ze proste projedu mista ktera chci ulozit, akorat to musim udelat ve vsech zoomech, aby se to ulozilo. Tak jsem mylslel ze tato fce mi stahne vsechy zoomy v zobrazenem vyseku. Neco jako byvalo v Locusu drive. Ale mozna kecam blbosti :-) je pravda, ze jsem tuhle fci nikdy moc nepouzival.... A jeste posledni prosbicka - nesla by pridat ikonka pro pravy panel, ktera by umela prepinat temata pro vekt. mapy? Celke casto prepinam mezi cyklo a turistou.
  • 0

#2018 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2013 - 15:26

- stahování online map - záleží jakou mapu chceš. Některé jsou zdarma, některé za poplatek, některé nejdou stáhnout vůbec. Záleží na poskytovaly. Podrž dlouze prst na mapě kterou chceš stáhnout a tam by mělo být více info, viz zde

- přepínání témat lze zrychleně aktivovat přes rychlý přepínač který lze dát do pravého panelu, viz zde
  • 0

#2019 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2013 - 15:32

Parada, diky za pomoc.
  • 0

#2020 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2013 - 15:36

Voldik napsal/a:
Připomínám se s dotazy ze stránky 100, které zřejmě zapadly hádkou těch dvou o routování. Díky za odpověď. :-)

Me napada jen tohle - zkus v nasteveni locusu povolit Locus jako sluzba, melo by ti to vydrzet i behem volani bez vypnuti....
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama