Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2021 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2013 - 16:54

ah voldíku, promiň i napodruhé jsem tě přehlédl, naštěstí DogVader reaguje za mě. Též doporučuju Locus jako služba který by měl proti násilnému ukončování pomoci ... ohledně poslední polohy, dělám to tak že vytáhnu ze systému všechny polohy co jsou k dispozici a pak vezmu tu poslední podle času a rychlost - ta nová verze by snad mohla být trošku lepší
  • 0

#2022 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2013 - 8:23

Ty jo, už jsem se bál, že jsem na nějakým black-listu. :-) Locus jako službu jsem si zapnul. Já jsem neměl problém s tím, že byl Locus často zabíjen, naopak jsem u něj oceňoval, co všechno vydrží. Oproti jiným a řekl bych méně náročnějším aplikacím. Spíš mi jde o ty následky, že když už k tomu dojde, že nejde Locus opětovně nastartovat... S tou polohou jsem pracoval v mé aplikaci stejně jak píšeš, takže bude zřejmě chyba na straně OS. Díky za info.
  • 0
\m/

#2023 neski

neski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 12:06

Dotaz : V Locus Pro nevidím detailni info o kesi / Live map a addon Geocaching4Locus/ - nemam zaskrtnuto Zobrazovat pouze strucne info ...

V Locus free /testovaci verze 2.14.0/ vše ok. Tzn. že podrobne info o kesi videt je. prochazel sem vsechny nastaveni , ale nevim cim by to mohlo byt ...
Za radu dík.
  • 0

#2024 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 13:05

Aktualizoval jsem vcera na posledni verzi a mam dva problemy: 1) u nekolika menu nebo zobrazeni mam cerne pozadi, coz je s cernym textem docela problem, mam to treba v nastaveni, nebo v polozce Informace (takze ted ani nevim jakou mam posledni verzi, ale na Obchod Play mi to novejsi nenabizi), dale pak v detailech o kesich, prvni obrazovka je s bilym pozadim, ale po zobrazeni detailu uz je cerne pozadi 2) kdyz chci stahnout vektorovou mapu z Obchodu, tak mi vyskoci hlaska, ze je Proces neuspesny (Invalid application version (probably too old, or testing version that do not support Locus Store). Hlasce sice rozumim, ale nikdy jsem nemel testovaci verzi nainstalovanou a dle predchoziho bodu bych mel mit aktualni verzi (aktualizovano vcera vecer), mam verzi Pro. Cele mi to prijde, jakoby se stala chyba pri aktualizaci, ale jinak se Locus tvari v poradku. Jo vlastne mi to jeste zmenilo ikonku, ted mam u Locus Pro stejnou jako je pro addon Parcel Info. :)
  • 0

#2025 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 14:08

@Voldik: no to těžko říct co má za problém. Pokud už jednou skončí, tak skončí úplně, tzn. appka je komplet vymazaná z paměti. Pak by měla startovat jak po restartu, nebo prostě čistém startu. Nicméně vzhledem k tomu kolik vydrží, pak se tohle nestává snad moc často ne? Pokud ano, můžeš mi zkusit vytvořit log, třeba v něm něco bude @neski: díval jsi se do modulů jestli máš zaškrtnutý modul na geocaching? @marram: když ani server ti verzi nevezme, tak je asi opravdu nějaká špatná. Doporučuju přeinstalovat, s tímhle nemá locus nic moc společného
  • 0

#2026 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 18:43

menion napsal/a:
evidentně to máš seklé na jedné a té samé věci. načítání bodů (ať už více nebo jednoho při kliknutí na mapě).

není nějaký rozdíl mezi tím jak jsi to měl dříve a teď? Myslím ve stylu, dříve intení paměť, teď karta, nebo předtím karta class 10, teď class 4? Předtím orgininal rom, teď šílená custom?

Protože přísahám, zrovna ve vyskakování dialogu bodu se opravdu vůůbec nic neměnilo ...

Vymenili mi zakladni desku a nahrali nejnovejsi original ROM (vzdy jsem mel original), tusim 4.1.2. SD karta je stejna i s daty na ni. Jen o pul roku novejsi Locus. Dela to vsak i na druhem telefonu a potvrdili mi to i dalsi dva lidi, se kterymi jsem se o tom na geopivu bavil. Kdybych tak vedel kdo...

Muzes mi prosim pro porovnani poskytnout nejakou stabilni verzi tak z poslednich Vanoc, abych porovnal rychlosti s aktualni?

EDIT: Ja zapomnel, ze uz jsem dat telefon zase do servisu :) a vypada to, ze mi budou vracet prachy. Stejne bych ale rad na jinem porovnal rychlosti otevreni detailu waypointu.
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#2027 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 18:46

no problemo

2.7.4 z konce listopadu. Je to Free verze ať můžeš mít oboje. Doporučuju předtím udělat kompletní zálohu v Locusu ... pro jistotu
  • 0

#2028 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 19:37

Ahoj Menione,měl jsem ten samy problém jako fotrik. nainstaloval jsem starší verzi z tvého odkazu a locus mi při vyhledání keši pomocí addonu Geocaching4locus napíše že verze locusu je příliš stará(takové vyskakovací okno) co s tím? Děkuju
  • 0

#2029 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 19:46

Ty jo,masakr,nová verze z Google play je tak agresivní že mi odebere SD kartu jakoby z telefonu a celé se to sekne. ta stará verze funguje ale zase nejde Geocaching4locus. Co se to děje?
  • 0

#2030 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2013 - 20:24

No tak je to stará verze, na ní musíš použít logicky i starou verzi Geocaching4locus.
  • 0

#2031 neski

neski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 6:46

to menion : Díky , pomohlo !
  • 0

#2032 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2013 - 23:02

menion napsal/a:
@Voldik: no to těžko říct co má za problém. Pokud už jednou skončí, tak skončí úplně, tzn. appka je komplet vymazaná z paměti. Pak by měla startovat jak po restartu, nebo prostě čistém startu. Nicméně vzhledem k tomu kolik vydrží, pak se tohle nestává snad moc často ne? Pokud ano, můžeš mi zkusit vytvořit log, třeba v něm něco bude

Ano, nestává se to často, ale občas ano. :) Vytvořit log su určitě mohu pokusit, když se zadaří white-screen, dám vědět. Zatím díky.
  • 0
\m/

#2033 MichalPr

MichalPr

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2013 - 16:14

Já bl.ec jsem se odhlásil z Geocaching Live. Když se teď chci přihlásit, tak se mi objeví přihlašovací obrazovka, ale po kliknutí do kolonky Username nebo Password se mi neobjeví klávesnice, takže nevím, jak to tam zadat :(. Můžete mi poradit ? Díky
  • 0

#2034 MichalPr

MichalPr

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2013 - 5:49

Tak po dnešní ranní aktualizaci je to již v pořádku. ;)
  • 0

#2035 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2013 - 6:29

perfekt, to rád slyším EDIT: btw co rychlost poslední verze? vyskakovací okna bodů, seznamy map, bodů? jak to vypadá u vás? Rád uslyším zase po čase nějaký názor protože by to vše mělo být alespoň o malinko lepší
  • 0

#2036 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2013 - 17:57

Ahoj,

zkoušel jsem použít mapy z mých SmartMaps v Locus a nějak to nespolupracuje. Při načítání map po spuštění po chvíli skenování si začne vymýšlet, že mapy nejsou aktivované a naimportuje mi pouze automapy.

Poté mi nefungují mapy ani ve SmartMaps a musím mobil restartovat.

Podotýkám že mám jak legálně koupené a nejnovější SmartMaps Navigator (balíček SmartMaps Komplet) a Locus Maps Pro.

Pokud se někdo potkal s podobným problémem a vyřešil ho, budu rád za pomoc co s tím.

Díky

EDIT: dotaz číslo 2
koukám na krásné prezentační snímky Locusu a ptám se jak lze dosáhnout současného zobrazení ortofotomapy ČR a hranic parcel pozemků. WMS služba jde zároveň spustit pouze jedna a ortofoto v online mapách žádné není. Pomiňme fakt, že by se dal udělat mega obří katalog stažením vrstev přes MoBaC.
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#2037 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2013 - 20:59

menion napsal/a:
perfekt, to rád slyším

EDIT: btw co rychlost poslední verze? vyskakovací okna bodů, seznamy map, bodů? jak to vypadá u vás? Rád uslyším zase po čase nějaký názor protože by to vše mělo být alespoň o malinko lepší

Cca 2-3s po tuknuti na ikonku kese na mape do zobrazeni dialogu - to mi prijde HODNE, ale srovnani s predchozi verzi nemam. Hodne casu zabere vsechno okolo, kdy neni zobrazen progressbar - tak 0.5s nez se vubec objevi, pak tak cca 1s nacita a dalsi cca 0.5-1s nez se objevi samotne okynko. Kdyz pripocitam fade-in efekty, tak to budou ty 2-3s.

Po kliknuti na detaily kese (tj. to co otvira okno s listingem a tak) jsem cekal cca 4 vteriny, nez se okno objevilo. V okne uz je pak vse rychle, krome zobrazeni okna s moznosti zapsat log - tam opet trva nejmene 1s, nez se okno objevi.

Vice feedbacku budu moct dodat az otestuju nekdy pri terennich podminkach se zaplou GPS v momente, kdy chci treba rychle za jizdy v aute zjistit co za kes to mam pred sebou - ono tech par vterin co to vsechno trva se muze zdat jako nic, ale kdyz u toho clovek potrebuje ridit, tak za tu dobu nez se to nacte, uz muze davno minout spravnou odbocku (pomineme legalnost, stejne rychle reakce v takovem pripade potrebuje spolujezdec). Tyhle veci by proste mely byt okamzite a nepostrehnutelne...
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#2038 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2013 - 21:14

@skurakai: akorát ten problém řeším, bude to něco závažnějšího nicméně dám vědět jak se to pohne ad ty snímky, myslím že by to měly být online mapy mapquestu + WMS katastrálka @niximor: hmm co ten progress bar? Locus nemá žádný progress bar při načítání bodů. Nemáš to nějaké "simple" body z geoaching4locus add-on který pak při zobrazení bodu ještě donačítá data z webu nebo keše? jinak sekunda je pro mě ještě v normě pokud máš nějaký starší telefon. Některé věci kolem GUI pořád trvají celkem dlouho. Škoda, je mi jasné že by to chtělo více poladit ale nějak nenacházím prostor kde to ještě zrychlit ... zatím
  • 0

#2039 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2013 - 22:31

Ahoj. Vsechno v Locusu se mi otevira do vteriny. Zapnuti asi 3-6s. Zalezi co vsechno za body mam zobrazeno a kolik sqlib + vekt. map mam ulozenych. Na druhou stranu mam SGS4, ktery je celkem rychly. Zkusim nahodit locus pritelkyni na wildfiru a porovnat rozdil.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2040 huhuhu

huhuhu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2013 - 12:54

Ahoj, mel bych dva dotazy asi na Meniona. 1) Zajimalo by me jake vsechny offline navigace (i bez hlasoveho vystupu) muze Locus spustit i s predanim informace o cili (jako je to napr. u Navigonu, ale ten mi nevyhovuje). 2) Chybi mi moznost si zvyraznovat body (konkretne kese). Jde mi o to, ze mam na dovolenou v tabletu tisice kesi a podle toho kudy zrovna jedu si procitam listingy a ty co me zaujmou bych si rad nejak v mape zvyraznil nad ostatnimi. Nebo si vetsinou nahravam uzsi vyber lepsich kesi(podle procent) a pak jeste velky balik kesi, ale kdyz je zobrazim vsechny, tak je v mape nelze rozlisit. Pritom by pouze stacila moznost zvolene kese "podsvitit" kruhem barvy, kterou by si uzivatel zvolil. Jak jsem se docetl, tak by se tento typ inovaci mel navrhnout na https://getsatisfact...om/locus/ideas/ ale protoze neumim moc anglicky, tak nevim, kam jinam to napsat nez sem. Jinak diky za skvelej program, mimojine zatim jediny, ktery jsem na android koupil a nelituju.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama