Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2041 ToRo61

ToRo61

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2013 - 23:46

huhuhu napsal/a:
2) Chybi mi moznost si zvyraznovat body ...

Jo, jo, to bych taky přivítal, ale obecně jakýkoliv bod, neomezovat jen na kešky. Díky předem.
  • 0

#2042 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 18 srpen 2013 - 9:13

ToRo61 napsal/a:

huhuhu napsal/a:
2) Chybi mi moznost si zvyraznovat body ...

Jo, jo, to bych taky přivítal, ale obecně jakýkoliv bod, neomezovat jen na kešky. Díky předem.

GSAK má možnost vybrat keše pomocí UserFlag. GG to bude mít určitě taky. PQ generované z GSAKu pak tento atribut exportuje. Takže by bylo supr, kdyby se to z těchto programů přeneslo při importu i do Locusu.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#2043 ToRo61

ToRo61

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2013 - 9:32

Jj, přidám se k Xixiho návrhu/přání. Ale stejně by bylo prima mít možnost individuálního zvýraznění až přímo v Locusu. To pro případ, že v Locusu mám body, které z GSAK nebo GG nepocházejí, tudíž jimi neprojdou. Typicky se potýkám s tím, že když plánují několikadenní výlet, tak mám na každý den plán (množinu bodů). A občas chci vidět pouze (nebo alespoň nějak zvýrazněné) body pro jeden den. Prostě nějaký bookmark bodů, který by byl spravovatelný v Locusu.
  • 0

#2044 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2013 - 12:33

@menion Ahoj. Kde se prosimte ukladaji nakesovane mapy? Driv se ukladaly v adresari onlinemaps, aspon myslim. Ted je nemuzu nikde najit. Pak taky koukam, ze uz nejdou kopirovat texty z popisu bodu. Coz je skoda, pouzival jsem to casto. Diky. Jo a to zvyraznovani bodu uz tu parkrat zaznelo i drive, urcite by bylo fajn.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2045 vsa

vsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2013 - 8:00

Chtěl bych se zeptat, dá se nějak editovat údaj ve Field Notes? Mám trvale nastaveno na offline. U keše si udělám Found it heslovitý zápis. Odklepnu to a pak chci ještě něco dopsat. To dosud řeším že zvolím typ Write note a ten přidám. To by bylo použitelné, ale třeba večer bych chtěl ty texty přepsat, ale nevím jak? Odesílám to na web až po návratu z dovolené. možnost otevřít přímo soubor v nějakém editoru beru jako nouzovku/
  • 0
VSA

#2046 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2013 - 16:02

Tak jsem v rámci akce konečně upgradovala z Free verze na PRO. Musím říct, že super - konečně zmizla ta velká reklama, co žrala poměrně dost dat a hlavně hodně místa (3.2" display). Jen jedna věc mi docela dost vadí - kompas při navigaci na keš. Je ve srovnání s tím ve free verzi (tedy nějakou starší verzí, max tak 2 měsíce) nějaký malý. Nedalo by se něco udělat s tím velkým menu (výběr GPS | kompas)? Ideálně tak, jako to bylo dřív (ve free verzi)? Nebo ono to někde v nějakém nastavení jde zrušit?
  • 0

#2047 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2013 - 16:12

vsa napsal/a:
Chtěl bych se zeptat, dá se nějak editovat údaj ve Field Notes? Mám trvale nastaveno na offline. U keše si udělám Found it heslovitý zápis. Odklepnu to a pak chci ještě něco dopsat. To dosud řeším že zvolím typ Write note a ten přidám. To by bylo použitelné, ale třeba večer bych chtěl ty texty přepsat, ale nevím jak? Odesílám to na web až po návratu z dovolené. možnost otevřít přímo soubor v nějakém editoru beru jako nouzovku/

Můžeš si ten uložený Field Notes v Locusu znovu otevřít:
otevři listing keše > ťapni na druhé tlačítko zprava dole > ťapni na uložený Field Notes (na text) > Offline úložiště > psát na řádek pod textem "Komentář"
  • 0

#2048 vsa

vsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2013 - 21:44

shaman3: dekuju. menion: Jak ma clovek poznat na co se da jeste tuknout a na co ne? Neslo by to rozlisit treba barvou a nebo ohnutym ruzkem vpravo dole? Cim vic toho Locus umi, tim vic je namentu na zmeny a vylepseni :-D
  • 0
VSA

#2049 ToRo61

ToRo61

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2013 - 17:36

Pokud by to někdo také považoval za přínos, tak se prosím přidejte:
tvorba vlastních bookmarků z existujících kategorii -> http://gsfn.us/t/479ok
umožnění mít několik databázi bodů -> http://gsfn.us/t/479op
Díky.
  • 0

#2050 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 20 srpen 2013 - 22:31

vsa napsal/a:
shaman3: dekuju.
menion: Jak ma clovek poznat na co se da jeste tuknout a na co ne? Neslo by to rozlisit treba barvou a nebo ohnutym ruzkem vpravo dole? Cim vic toho Locus umi, tim vic je namentu na zmeny a vylepseni :-D

Jen pozor. Má to jednu zásadní nevýhodu. Mění to čas nálezu.
  • 0

#2051 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2013 - 5:48

Jak to myslíš? Předvyplněné datum a čas nálezu mi to nezměnilo.
  • 0

#2052 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 21 srpen 2013 - 18:13

shaman3 napsal/a:
Jak to myslíš? Předvyplněné datum a čas nálezu mi to nezměnilo.

Aaaa. Tak to vypadá, že to Menion opravil, akorát jsem to již nezkontroloval ... Diky za upozornění.
  • 0

#2053 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 21:15

menion napsal/a:
@Voldik: no to těžko říct co má za problém. Pokud už jednou skončí, tak skončí úplně, tzn. appka je komplet vymazaná z paměti. Pak by měla startovat jak po restartu, nebo prostě čistém startu. Nicméně vzhledem k tomu kolik vydrží, pak se tohle nestává snad moc často ne? Pokud ano, můžeš mi zkusit vytvořit log, třeba v něm něco bude

Log se mi podařil, přikládám... Snad tam něco bude.
:)

Přiložený soubor (y)

• 0
\m/

#2054 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2013 - 7:56

vsa napsal/a:
Chtěl bych se zeptat, dá se nějak editovat údaj ve Field Notes?

No me by spis zajimalo, jak lze zrusit radku s kesi, kdyz ji napr. odkliknu omylem jako nalezenou. (Nastavit nenalezená to nezruší, jen přídá další řádky s DNF)
  • 0

#2055 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2013 - 8:28

petegeo napsal/a:

vsa napsal/a:
Chtěl bych se zeptat, dá se nějak editovat údaj ve Field Notes?

No me by spis zajimalo, jak lze zrusit radku s kesi, kdyz ji napr. odkliknu omylem jako nalezenou. (Nastavit nenalezená to nezruší, jen přídá další řádky s DNF)

No ja to ted nechci zkouset, ale ono u nalezene kese jsou pri kliknuti na zalogovat nalez moznosti celkem 3. Je tam STORNO - neni treba resit, je tam OK to ti dovoli udelat NOVY LOG (field notes) no a treti moznost je kliknout do toho radku se "smajlikem" Tim se dostanes k editaci ulozeneho logu --- to si myslim ze potrebujes. Samozrejmne vyznam to ma jen u veci co ukladas Offline a nasledne je nekde importujes na GC.com. Pokud rovnou odesilas FN tak na veci na WEBU uz to zpetne nesaha a vytvori to "druhy zapis" - pokud to vubec na web odesle.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#2056 tempoteam

tempoteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2013 - 14:28

Chtel bych se zeptat jestli ma nekdo zkusenosti s pouzitim externi (softwarove) offline navigace ve spolupraci s locusem? Ja vidim v Locusu jen tu navigaci od Googlu, ale v telefonu mam i jine navigace (Be-on-Road, Navigator, Motonav). V zalozce mapy je Locus vidi, ale asi tady nepreda souradnice v takovem tvaru, aby jim navigace rozumela. Mate na to nejaky figl jak navigovat v zahranici v Locusu bez datoveho pripojeni? Neco jsem nasel o aplikaci Brouter, ale to je asi pro me moc slozite. Diky za vase rady.
  • 0

#2057 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2013 - 18:58

MAm dojem, ze Menion rikal, ze uz offline navigaci nejak testuje --koukni par stranek zpet :-)
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#2058 huhuhu

huhuhu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2013 - 21:11

Jak jsem psal o par prispevku vys, tak by me offline navigace, s kterymi locus spolupracuje taky zajimali. Zatim vim jen o Navigonu, ale ten mi nevyhovoval, takze pokud by nekdo vedel jeste o jine budu rad. Sam Menion o par prispevku vyse pise prave o vyvijejicim se Brouteru, ale aplikace typu Sygic mi prijdou precejen propracovanejsi.
  • 0

#2059 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 29 srpen 2013 - 22:01

Tak jsem to poslal na GetSatisfaction. Tak hlasujte :) Bylo by pekne, kdyby to Locus podporoval naprimo. Ja mam pro to addon, ktery to dela. Ale prijde mi zbytecne, aby takoveto malickosti museli mit vlastni appku :)
  • 0

#2060 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 29 srpen 2013 - 22:41

Tak na GetSat vysvětleno Menionem. Vyzkoušejte, kdo máte Sygic.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama