Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2101 barnycz

barnycz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2013 - 18:01

Chci si do panelu "Rychlý přepínač" přidat volby "Čára pohybu" a "Čára pohledu" z menu Nastavení -> Mapa-Objekty_a_styly. V nabídce editace Rychlého přepínače však tyto volby nejsou. Jak to mám udělat ? Dík

• 0

#2102 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2013 - 20:22

@petegeo: to mizení čtverců .. něco podobného jsem nedávno opravoval. Během pár dní bude venku verze, tak to pak prosím zkus. Jinak to přejemnování, za to locus nemůže. Tohle se děje v případě, že je s mapovým souborem něco v nepořádku. Android to pak řeší po svém takto. Doporučuju rozhodně zkontrolovat kartu na PC nějakým diagnostickým nástrojem

@zerthe: nedaří se mi to nasimulovat

1. vlezu do složky s kešemi, nahoře vidím kolik jich je zapnutých/kolik celkem

2. pro jistotu vyberu dole výběr > odznačit vše - pak vidím 0/3494

3. kliknu na filtr, vyberu "Vyplé ano" a dám "Filtr". Zobrazí se mi pouze vyplé keše

4. kliknu vybrat vše a v titulku vidím 64/3494

5. pokud filtr zruším, zůstane stále 64/3494 a při náhodné prohlídce vidím, že jsou vybrané opravdou pouze ty "vypnuté"

@barnycz: pokud nejsou v seznamu k výberu, tak to nejde. Není možno přidat tam něco co v nabídce chybí

• 0

#2103 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 25 říjen 2013 - 21:00

Ohledně výběru bych měl ještě jednu věc. Když vyberu třeba 100 keší kolem Kladna, pak přejedu na mapě třeba na Beroun a v manageru dám vybrat 100 keší kolem Berouna, tak se zruší ty kolem Kladna. Uvítal bych, kdyby se zachovali i ty původně vybrané. Pak by se dalo vybrat méně keší na více místech a nemusí se zobrazovat více keší.

• 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#2104 vavros

vavros

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2013 - 22:41

Zkoušel jsem dnes online zalogovat nalezenou kes, ale zmizelo mi z obrazovky tlačítko odeslat.

• 0

#2105 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2013 - 6:06

Ohledně výběru bych měl ještě jednu věc. Když vyberu třeba 100 keší kolem Kladna, pak přejedu na mapě třeba na Beroun a v manageru dám vybrat 100 keší kolem Berouna, tak se zruší ty kolem Kladna. Uvítal bych, kdyby se zachovali i ty původně vybrané. Pak by se dalo vybrat méně keší na více místech a nemusí se zobrazovat více keší.

no to je otázka ... jsem si jist že občas je dobré to jak to je, občas to co by jsi chtěl ty ...

Zkoušel jsem dnes online zalogovat nalezenou kes, ale zmizelo mi z obrazovky tlačítko odeslat.

měl by jsi ho mít v horní liště s podivným popisem "Nastavit". V další verzi tam bude raději "Potvrdit" aby to nebylo tak matoucí

• 0

#2106 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2013 - 16:39

@zerthe: nedaří se mi to nasimulovat

1. vlezu do složky s kešemi, nahoře vidím kolik jich je zapnutých/kolik celkem

2. pro jistotu vyberu dole výběr > odznačit vše - pak vidím 0/3494

3. kliknu na filtr, vyberu "Vyplé ano" a dám "Filtr". Zobrazí se mi pouze vyplé keše

4. kliknu vybrat vše a v titulku vidím 64/3494

5. pokud filtr zruším, zůstane stále 64/3494 a při náhodné prohlídce vidím, že jsou vybrané opravdou pouze ty "vypnuté"

Nechápu - zkusila jsem po nějaké odmlce - a jsem teď na tom stejně jako Ty - takže možná jen nějaká momentální chyba. I když dříve jsem postupovala stejně. Možná jsem ale jen špatně pochopila význam "puntíkování", konkrétně co vlastně znamená "ano" - zda prostřední anebo pravý puntík. Doposavad jsem pravý puntík chápala jako "ano; pouze toto" - protože nelze použít u více položek. Pokud to udělám, nezobrazí se v tomto filtru žádná keš, i když těch, které tuto podmínku splňují, mám v dané složce spoustu.

A pak problém 2 - příklad: nastavím filtr, aby se zobrazovaly pouze mysterky. Ty pak všechny označím a smažu. A v tuhle chvíli nastává průser. Protože filtr, aby se zobrazovaly pouze mysterky funguje nadále. A protože už v seznamu filtrů zmizel díky smazání mysterek filtr na mysterky, nemůžu tenhle filtr vypnout tak, aby se zas normálně zobrazily ostatní typy keší.

• 0

#2107 Joe Tramp

Joe Tramp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2013 - 17:43

Hlavní menu / Více /...

Nechal jsem zde jenom pět nejpoužívanějších ikon, jenže nabídka končí v půlce obrazovky a pak už pokračuje jen bílá plocha, takže i přes malý počet ikon musím rolovat (až zjistím, jak sem nahrát obrázek, třeba ho přiložím ;) ).

Navíc bych měl dva dotazy:

1) nechystáš se vrátit k možnosti rovnou zadávat souřadnice (jako ve starších verzích)? Když vytvářím bod, je tam široká šedá lišta, ale abych je mohl zadat, musím ještě několikrát ťuknout.

2) Setrváš i nadále v nabídce u pořadí Zrušit - Potvrdit? Už několikrát jsem takhle něco neaktualizoval, smazal atd. Jsem holt ze staré školy, ale Ano, Ok, Potvrdit a podobné nabídky hledám automaticky nalevo...

PS: Díky za vyřešení obrázků v listingu, fungují výborně:)

• 0

#2108 barnycz

barnycz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2013 - 10:07

Prosím, bylo by možné do některé z příštích verzí přidat do nabídky editace "Rychlého přepínače" volby  "Čára pohybu" a "Čára pohledu" (z menu Nastavení -> Mapa-Objekty_a_styly).  Moc by se mi to šiklo. Dík

• 0

#2109 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2013 - 11:08

Nechápu - zkusila jsem po nějaké odmlce - a jsem teď na tom stejně jako Ty - takže možná jen nějaká momentální chyba. I když dříve jsem postupovala stejně. Možná jsem ale jen špatně pochopila význam "puntíkování", konkrétně co vlastně znamená "ano" - zda prostřední anebo pravý puntík. Doposavad jsem pravý puntík chápala jako "ano; pouze toto" - protože nelze použít u více položek. Pokud to udělám, nezobrazí se v tomto filtru žádná keš, i když těch, které tuto podmínku splňují, mám v dané složce spoustu.

A pak problém 2 - příklad: nastavím filtr, aby se zobrazovaly pouze mysterky. Ty pak všechny označím a smažu. A v tuhle chvíli nastává průser. Protože filtr, aby se zobrazovaly pouze mysterky funguje nadále. A protože už v seznamu filtrů zmizel díky smazání mysterek filtr na mysterky, nemůžu tenhle filtr vypnout tak, aby se zas normálně zobrazily ostatní typy keší.

To ano znamená jako "Určitě jo", ne pak "Určitě ne". Uprostřed - "je to jedno"

Problém 2: no ty na to tlačítko filtru nemůžeš vůbec kliknout, jako že je vypnuté? protože jinak na něj klikni a dole dej "Vyčistit". Tím se celý filtr zruší

Hlavní menu / Více /...

Nechal jsem zde jenom pět nejpoužívanějších ikon, jenže nabídka končí v půlce obrazovky a pak už pokračuje jen bílá plocha, takže i přes malý počet ikon musím rolovat (až zjistím, jak sem nahrát obrázek, třeba ho přiložím ;) ).

Navíc bych měl dva dotazy:

1) nechystáš se vrátit k možnosti rovnou zadávat souřadnice (jako ve starších verzích)? Když vytvářím bod, je tam široká šedá lišta, ale abych je mohl zadat, musím ještě několikrát ťuknout.

2) Setrváš i nadále v nabídce u pořadí Zrušit - Potvrdit? Už několikrát jsem takhle něco neaktualizoval, smazal atd. Jsem holt ze staré školy, ale Ano, Ok, Potvrdit a podobné nabídky hledám automaticky nalevo...

PS: Díky za vyřešení obrázků v listingu, fungují výborně :)

to scrolování mi někdo psal, snad to bude opravené v další verzi pokud je to ten samá problém.

1) tohle tam je ale ne defaultně. Buď dlouze podrž prst na tužce nebo si musíš v configuračním souboru locusu http://support.locus...měnit parametr gui_coordinate_panel_advanced_mode na hodnotu 1

Prosím, bylo by možné do některé z příštích verzí přidat do nabídky editace "Rychlého přepínače" volby  "Čára pohybu" a "Čára pohledu" (z menu Nastavení -> Mapa-Objekty_a_styly).  Moc by se mi to šiklo. Dík

no až grafik bude mít čas, aby udělal nějaké dvě trefné ikonky (což si moc neumím představit), tak o tom můžu zauvažovat

• 0

#2110 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2013 - 16:59

To ano znamená jako "Určitě jo", ne pak "Určitě ne". Uprostřed - "je to jedno"

Problém 2: no ty na to tlačítko filtru nemůžeš vůbec kliknout, jako že je vypnuté? protože jinak na něj klikni a dole dej "Vyčistit". Tím se celý filtr zruší

1.) No - když nastavím filtr, aby se zobrazily vypnuté + archivované keše formou "určitě jo", zobrazí se pouze hláška, že tomuto filtru neodpovídá žádná položka (pochopitelně neexistuje keš, která by byla vypnutá a zároveň archivovaná - ovšem pokud chci, aby se zobrazily všechny tyto keše?)

2.) Tušila jsem, že to oklikou nějak jde :-D . Obvykle jsem filtr rušila zrušením fajfky u ikonky určitého typu keše. Když znovu vejdu do nastavení filtru, tlačítko "vymazat" (v mé verzi Locusu) tam opravdu mám, leč netušila jsem, že slouží ke zrušení nastaveného filtru, tudíž jsem si netroufla vyzkoušet, k čemu slouží - tedy díky za info :-D

• 0

#2111 Paw&lucima

Paw&lucima

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 185 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2013 - 11:37

Nazdar,

mel bych dotaz na terenni poznamky - zadani poctu nalezenych kesi.

Loguju napreskacku z notebooku/mobilu/tabletu a v logu pokazde vyplnuju aktualni cislo kese. Kdyz bych to chtel zautomatizovat pomoci sablony, tak to diky vice pouzitym zarizenim nelze (pred kazdym logovanim bych musel aktualizovat pocet nalezenych kesi). Takovy GSAK si dokaze pred hromadnym zalogovanim zjistit pocet aktualne nalezenych kesi pres API, neslo by neco podobneho dodelat i do Locusu?

diky Paw

• 0

#2112 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2013 - 12:13

no to je otázka ... jsem si jist že občas je dobré to jak to je, občas to co by jsi chtěl ty ...

Připojuji se ke XiXimu. Stačila by možnost si způsob někde nastavit.

Když to bude tak jak teď, tak není šance přidávat další nejbližší. Kdyby to bylo jako dřív, tak není až takový problém si zatržítka nejdřív vyčistit (klik na databázi nebo při výběru odstranit vše), když to tedy bude pro někoho občas dobré. Takže dříve to přidávalo jedné skupině kliknutí navíc, ale dnes to druhou skupinu zcela eliminuje.

• 0

#2113 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2013 - 12:07

Nazdar,

mel bych dotaz na terenni poznamky - zadani poctu nalezenych kesi.

Loguju napreskacku z notebooku/mobilu/tabletu a v logu pokazde vyplnuju aktualni cislo kese. Kdyz bych to chtel zautomatizovat pomoci sablony, tak to diky vice pouzitym zarizenim nelze (pred kazdym logovanim bych musel aktualizovat pocet nalezenych kesi). Takovy GSAK si dokaze pred hromadnym zalogovanim zjistit pocet aktualne nalezenych kesi pres API, neslo by neco podobneho dodelat i do Locusu?

diky Paw

bude v další verzi ;) (která se akorát chystá)

Marrame -

1. nikdy to nebylo jinak, takže žádné dříve.

2. jednohlasně jsme se na tom neschodli (ve firmě), takže ještě promyslím ale asi to nakonec dáme do config.cfg jako další nastavení

• 0

#2114 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2013 - 12:32

bude v další verzi ;) (která se akorát chystá)

Marrame -

1. nikdy to nebylo jinak, takže žádné dříve.

2. jednohlasně jsme se na tom neschodli (ve firmě), takže ještě promyslím ale asi to nakonec dáme do config.cfg jako další nastavení

Fakt bych prisahal, ze driv kdyz jsem vybral nejblizsich x kesi, tak se pridaly k tem co jsem mel jiz driv vybrane. :)

• 0

#2115 petula.boruvka

petula.boruvka

petula.boruvka

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2013 - 22:11

Zdravím,

měla bych jeden dotaz. Najednou mi začaly zlobit ikony keší. Vybrané keše si vždy stáhnu ve formátu GPX do počítače, uložím do telefonu a pak naimportuju do Locusu. Poté se mi vždy nově načtená keš zobrazila s ikonou typu keše (ikony s obrázkem tradičky, multiny atd.). Nyní se mi zobrazí ikona stejná, jakou má složka, do které jsem keš naimportovala. Např. naimportuju keš do složky, která má ikonu např. veverky, a na mapě se mi objeví keš také s ikonou veverky. Nevíte, kde může být chyba? Nemohl se třeba GPX soubor špatně stáhnout z netu do počítače? Nebo stačí v Locusu jen něco nastavit, aby se zobrazovaly správné ikony? (Prolezla jsem celý Locus a na nic jsem nepřišla).

Předem dík za rady. =)

• 0

Nováčkům doporučuji pročíst tento článek.

#2116 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2013 - 6:57

zdravím peťulko,

to určitě nebude problém na tvé straně ani v locusu není žádné nastavení které by to ovlivnilo. Pošli mi prosím jeden takto stažený GPX soubor na locus@asamm.com a já se na to hned podívám, děkuju

• 0

#2117 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2013 - 16:58

Funguje vám v Locusu počasí? Po poslední aktualizaci se mě nenačte  :mellow:

• 0

#2118 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2013 - 17:10

Sovicu omluva, v další verzi to již bude OK

• 0

#2119 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2013 - 18:12

Ok diky

A kdy to zhruba bude?

• 0

#2120 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2013 - 18:28

možná už během příštího týdne. je tam "drobností více", takže vypustíme nejspíše ještě jednu opravu

• 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama