Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2281 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2014 - 18:09

Chceš(te) je i sem na zoom listingu?

Ty hw bych prosim bral i na listing :-) Diky
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2282 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 19:20

musím si znovu pročíst co se tu řešilo abych to zapracoval, nicméně, pokud je zde ještě někdo z bratrstva neohrožených, tak ...

testovací verze s novou obrazovkou bodu zájmů/i keší

• 0

#2283 raddino

raddino

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 19:58

Rozhodl jsem se vyzkoušet testovací verzi, neboť změna UI u geocachingu mě hodně zajímá a teď nevim, kam psát postřehy, na které jsem narazil. sem?

• 0

#2284 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 20:22

myslím že klidně můžeš. Pokud by bylo více rozdílných názorů, tak zkusíme nějakou anketku

• 0

#2285 raddino

raddino

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 20:25

už jsem ti to začal psát do témata na locus foru. 

• 0

#2286 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 20:39

jako Radim? Perfekt, to je ještě lepší. Děkuju.

Snad obrazovku vyladíme ku vší spokojenosti. Já sám teď už moc kešky nelovím, takže počítejte že jsem relativně snadno ovlivnitelný pokud nápad bude mít smysl ;)

• 0

#2287 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 21:10

Nepřišel jsem na to, jak si přečíst celý log. Je to možné?

A na užším displeji mám trochu složku a souřadnice přes sebe - snažil jsem se to vyfotit, ale nepovedlo se. :-( Souřadnice jsou na dva řádky a přesahují přes ikonu složky.

• 0
\m/

#2288 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 21:16

A ještě se připomínám s dotazem v [DEV] foru ohledně přesunu na fin. souřadnice. :-)

• 0
\m/

#2289 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 21:16

log by měl být vidět celý. Oboje je nicméně chyba. Zkusím to zítra na simulátoru na malém displeji. Děkuju!

EDIT: a souřadnice, dneska jsem na to myslel. Takže taky zítra :)

Tento příspěvek byl upraven od menion: 03 březen 2014 - 21:17

• 0

#2290 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 21:18

Měl jsem za to, a doposud mi to takhle fungovalo, že když si zobrazím mapu, tak nějakou dobu (týden?) zůstane v cache, aby se nemusela při každém zobrazení pokaždé stahovat. Ovšem u Shocartu se životnost zkrátila (aniž bych cokoliv měnil či instaloval novou verzi) jenom na jedno zobrazení a po každé změně (posunutí, zoom) se všechno stahuje znovu a znovu, což často končívá hláškou "Přístup zamítnut". Mám to nějaký rozbitý nebo si životnost určuje sám mapový server?

• 0

#2291 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 21:24

Tohle se děje? Další práce na zítra, určitě opravím pokud je tam chyba. Životnost určuje Locus, nikoliv server a mělo by to být stále na 7 dní. Jediné co se můžeš, podívat přímo do detailů konkrétní online mapy. Je tam položka "Platí po" která právě říká jak dlouho má být mapa v cachi.

• 0

#2292 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 21:33

Tak jsem v testovaci verzi zkusila tuknout na ikonku pro logovani a Locus mi zuchnul.

PS: ten presun ikon nahoru do prava mi moc nevyhovuje.

Jinak logy vidim cely v pohode. 

• 0

#2293 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 21:40

Nemyslím si, že je chyba v programu - nefunguje to jenom u Shocartu a ne od začátku. "Platí po" mám 7 dní, až mi vyprší ban, zkusím jinou hodnotu, jestli se něco nezmění. Použitou cache mám 0.0, což znamená, že se opravdu nic neukládá.

• 0

#2294 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2014 - 21:55

log by měl být vidět celý. Oboje je nicméně chyba. Zkusím to zítra na simulátoru na malém displeji. Děkuju!

EDIT: a souřadnice, dneska jsem na to myslel. Takže taky zítra :)

U těch logů vidím začátek a konec, to mezitím ne. Jsou to data z Locus Pro, který mám standardně nainstalovaný. Keš jsem neaktualizoval, pouze zobrazil.

DSC_0012.jpg

Když pustím Locus, otevřu keš, je to OK. Listuji taby, stále je to OK. Zavřu keš, otevřu znova a je to ve stavu na fotce.

U té složky je vidět šedý zobáček vpravo dole, jako rozbalovací nabídka, ale na kliknutí to nereaguje (což asi ani nemá, ale je to trochu matoucí. :))

DSC_0013.jpg

EDIT: jeste doplním, displej mám 480 × 800 pixelů 

Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 03 březen 2014 - 22:45

• 0
\m/

#2295 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 8:52

Uvítal bych, aby ikonky vpravo nahoře (že jsou tam mi až tak nevadí, bude to o zvyku) byly všechny tři jak na šířku (jak jsou teď) tak i na výšku (kdy je jen hint). Přijde mi, že tam na ně místo je, nebo alespoň ikonku pro terénní poznámku. Jinak je to docela dobrý, bude to hodně o zvyku.

A otevírání keše mi přijde hodně pomalé, dřív info k bodu naběhlo o dost rychleji.

• 0

#2296 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 10:20

Taky potvrzuji žuchnutí při pokusu o zalogování - dal jsem nahrát FN, přesměrovalo mě to na přihlášení, to proběhlo OK, pak se objevilo načítání a pak tma. Z catlogu čtu:
RuntimeException: Unable to start activity ComponentInfo{menion.android.locus/com.asamm.locus.geocaching.fieldNotes.fieldNotesScreen}: NullPointerException
Mám droida 2.3.3

Tu pomalost taky potvrzuji, ale asi to bude tím, že se ted všechno načítá naráz...

EDIT:

03-04 11:15:26.062: E/AndroidRuntime(30724): Caused by: java.lang.NullPointerException
03-04 11:15:26.062: E/AndroidRuntime(30724): at com.asamm.locus.geocaching.fieldNotes.FieldNotesScreen.onCreate(L:304)

A zaujalo mě o pár řádku výše:  :)

03-04 11:15:22.917: E/Destroyer(30724): lastBreath(), act:com.asamm.locus.gui.activities.point.PointScreen@40730840

Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 04 březen 2014 - 11:19

• 0
\m/

#2297 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 10:55

Tohle se děje? Další práce na zítra, určitě opravím pokud je tam chyba. Životnost určuje Locus, nikoliv server a mělo by to být stále na 7 dní. Jediné co se můžeš, podívat přímo do detailů konkrétní online mapy. Je tam položka "Platí po" která právě říká jak dlouho má být mapa v cachi.

Nakonec pomohlo "Vymazat cache". Asi tam zůstal nějaký zámek po pádu aplikace či kýho čerta, který se vymazáním uvolnil.

• 0

#2298 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 21:02

Díky za reakce bando

- pád při logování - kravina, opraveno

- pomalé zobrazení - pomalé je to hlavně když kliknete úplně poprvé na bod, to se ještě něco připravuje. Nicméně pak už to docela jde ale uznávám že to může být až cca 2 sec. Je to nicméně jak psal voldík. Problém je že je toho docela dost co se musí nahrát najednou, tak to chvilku trvá než se obrazovka vytvoří. Takže to co se ušetří kliknutím na ikonu keše na dialogu, jak to bylo dříve, se zase vyplácá tímto. Nicméně určitě se na to podívám, jestli není někde nějaký zbytečný zádrhel, protože mi to samozřejmě taky vadí.

- ikony v pravo nahoře - pokud vás napadne jak to rozvrhnout lépe, rád si to poslechnu. Je nicméně nutno vzít v potaz, že obrazovka se používá i pro keše i pro normální body a chtělo by to mít jednotné.

@Vláček: no to musel být tedy nějaký problém s databází do které se mapy kešují, to mě mrzí. Nicméně jsem rád že vyřešeno

@Voldíku, jojo Destroyer to je moje oblíbená třída co prostě zdemoluje Locus :). Nicméně nedaří se mi nasimulovat ten problém v UI co máš. Tvůj Android nějak nepobírá nějakou definicu UI z xmlka, jinak to není možné. Co máš prosím tě za ROMku a za telefon? Díky

No jinak slyším je samé hlášení chyb, ale doufám že ve výsledku to vše bude přínosem, když už jsem se s tím tak mořil :)

• 0

#2299 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 21:43

Ještě dotaz trochu mimo, používáš BugSense? Pokud ano, tak jsem si ve výpisu všiml, že se marně (timeout) snažil pingnout na nějaké servery.

Mám Samsung Galaxy S I - GT-I9000 - ROMku mám (bohužel) od výrobce.

Ted se mi to zobrazovalo vždy posunutě, ale stačilo kliknout na souřadnice, uložit je lehce změněné a je to zobrazené OK. Pokud je nezměním, tak to zůstane - hádám, že se změnou dojde k nějakému překreslení. Ale není to nic velice zásadního. :)

Když kliknu na tužku u souřadnic, pak Souřadnice, tak vyskočí dialog a je tam možnost "Přidat", což je trochu matoucí, protože se nic nepřidává, ale mění.

Jo, pro mě to bude přínosem, protože vše mám na jedné obrazovce, takže paráda! :)

A děkuji za změnu toho přesunu na finální souřadnice!

• 0
\m/

#2300 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2014 - 21:48

Jo, taky dekuju za tu zmenu finalnich souradnic :) Urcite to bude mit velkej prinos ;)

Btw ostatni WP rozeznavas jak? :)

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama