Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2301 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 6:37

@voldik: jop, bugsense bude ode mě. Docela jsi si na to službu zvyknul a pokud by jsi hledal něco lepšího než je obyčejný reporting od Googlu, můžu jen doporučit

"Přidat" změněno na "Nastavit", dobrý postřeh

@Petulinka: já ikonky nastavuju podle typu, o ty tady nejde. Tady šlo opravdu jen o to, poznat finální waypoint a přesunout souřadnice kešky na ten finální waypoint. Takže to už snad teď bude taky OK i v případě že wpt bude mít jiný kód než jsem čekal a přitom bude označen jako "Final"

• 0

#2302 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 7:01

Ahoj menione, ta nova verze se mi libi. Ale chtel bych do budoucna poprosit jeste o jednu vec. Neslo by do Locusu pridat autozoom podle vzdalenosti, pokud mozno aby ty vzdalenosti sly editovat. Nebo alespon moznost editovat rychlosti u stavajiciho autozoomu. Ikdyz nej by byly obe varianty. Mam pocit, ze i na locusmap foru uz to taky nekdo psal. Jinak Locus ma muj hlas na aplikaci roku, jak jinak :)

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 05 březen 2014 - 7:03

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2303 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 7:03

díky :) nad autozoomem jsem už taky přemýšlel. Ten co tam je, je snad tři roky starý a je to tragédie. Takže určitě bych rád ... zkusím se nad tím zamyslet a pokud to nebude na  moc dlouho, tak výrobu urychlím ;)

• 0

#2304 nalano

nalano

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 05 březen 2014 - 21:09

Ahoj, mám dotaz, související se zoomem.

Pokud mám zobrazenou zazoomovanou vektorovou mapu na velké přiblížení. Pak dám zobrazit okolní kešky pomocí geoget-pluginu.Tam mám nastaveno zobrazit 100 okolních keší. Ty se mi natáhnou do mapy, ale bohužel se mi změní měřítko, tak aby se zobrazily všechny přidané kešky. Člověk pak musí zase zoomovat Nešlo by to zablokovat, aby se to měřítko neměnilo?

Pokud mám zobrazenou rastrovou mapu, měřítko se nemění.

Mám placený Locus, ale to asi je jedno.

Jinak jsem s aplikací moc spokojen a děkuji za ni touto cestou. 

• 0

#2305 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 9:49

Ahoj nalano,

v nové verzi addonu to funguje tak, že se mapa vycentruje, pokud nedochází k importu, ale pouze načtení keší. Pokud bys to chtěl změnit, tak se ozvi do vedlejšího vlákna věnovaného tomuto addonu.

Pokud se ale Locus chová rozdílně v závislosti na mapě, tak to vypadá na záležitost samotného Locusu, protože já skrze LocusAPI nijak s mapama nepracuju.

• 0
\m/

#2306 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 10:40

jo, to jsem chtěl taky napsat. Add-on který posílá data říká zda se má mapa vycentrovat, nebo nechat být, případně zda se má objevit okno s importem.

To že nějaká rastrová mapa nezmění měřítko, spíše vypadá že žádné nižší měřítko už nemá. Nicméně měla by se ti i tak vycentrovat na střed zobrazených bodů

• 0

#2307 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 10:44

Přečti si to znova - problem neni v tom, ze by se to neprizoomovalo, ale ze se to naopak nechtene odzoomuje. Vetsi oddaleni snad ta rastrova mapa podporuje, ne?

• 0

#2308 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 11:26

tím nižším jsem myslel právě odzoomování ... jestli rastrová má větší nebo nemá, to nevím. Pokud to nicméně nedělá tak je v locusu chyba

• 0

#2309 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 11:38

Jenze on nechce, aby se mu to zoomovalo, on chce, aby se meritko v to chvili vubec nemenilo! Tudiz je jedno, jestli mapa ma ci nema jina meritka, protoze to ma zustat na tom, co ma uzivatel nastavene.

• 0

#2310 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 11:59

... protoze to ma zustat na tom, co ma uzivatel nastavene.

Počkej, to řekl kdo? Takhle to nikdy nefungovalo. Pokud se zobrazují data, pak Locus automaticky na data vycentruje a zazoomuje tak aby byly vidět.

Nicméně data z add-onu si to řeší jinak po svém, tak jak jsem psal výše!

• 0

#2311 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 12:06

me je to celkem fuk, ja Locus nepouzivam. Jen jsem se ozval, protoze se mi zda, ze jsi nepochopil co uzivatel chtel.

• 0

#2312 nalano

nalano

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 14:59

Mne to jedno není, já zase používám Locus skoro pořád. Dokonce jsem si kvůli němu přiřadil platební kartu na google účet :-)
Popíšu to jinak: Jsem někde na náměstí, koukám na vektorovou mapu, kde vidím náměstí s nejbližším okolím. Plácnu prstem na ikonku GeoGet pluginu, kde mám nastavené okolí 10km a 100kešek, ale neimportuju je do Locusu. Po chvilce se mi zobrazí kešky, ale mapa mi změní měřítko, kde mám najednou půl okresu pod 100ikonama keš. Nevím, jestli mění měřítko plugin nebo Locus, ale vím, že se mi to vůbec nelíbí, chci si prohlížet kešky v kontextu okolí místa, kde jsem, nikoliv kešky, co jsou daleko.
Jde to trochu obejít tím, že se před importem přepnu na rastrovou mapu nebo tím, že těsně po načtení držím prst na mapě, pak změna měřítka neproběhne. Ale docela to otravuje. 
Ano, dochází k vycentrování mapy, což je dobře. Protože při tom odzoomování pak stačí jen ručně několikrát zazoomovat zpátky. Ale asi jsem línej na to dělat zbytečné pohyby...

• 0

#2313 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 15:28

Tak trochu ot, ale Locus se da koupit i na jinych marketech bez pridavani platebnich karet.
  • 0

#2314 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 15:30

znáš možnost "Live mapy" která zobrazuje kešky v místě kde jsi aniž by jsi musel něco importovat?

Jinak to co píšeš je opravdu (doufám) záležitost jakým způsobem add-on posílá keše zpět do locusu.

• 0

#2315 nalano

nalano

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2014 - 22:15

Live mapu znám, ale ta mi zase nefunguje po ručním posunu mapy.

• 0

#2316 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 07 březen 2014 - 7:42

..... koukám na vektorovou mapu, kde vidím náměstí s nejbližším okolím. Plácnu prstem na ikonku GeoGet pluginu, kde mám nastavené okolí 10km a 100kešek, ale neimportuju je do Locusu. Po chvilce se mi zobrazí kešky, ale mapa mi změní měřítko, kde mám najednou půl okresu pod 100ikonama keš. Nevím, jestli mění měřítko plugin nebo Locus, ....

Ted jsem to vyzkousel jak s vektorovou, tak rastrovou mapou ale s pluginem pro Gsak a mapa mi zustava VZDY v meritku ve kterem jsem import spustil. Takze je to asi spis pluginem Geogetu...

• 0

#2317 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 16:47

Zdravím o slunném pracovním víkendu :)

Tak je tu další test verze která je opět tématicky ideálně pro vás.

Změny se týkají hlavně úprav Geocaching obrazovky, pro Voldíka nějaké úpravy přes API, které když vyzkouší, budu rád a doufám, že taky někdo zkusí tu "Logy kamarádů", když už jste o ně tak stáli. Zatím nevím jak získat seznam kamarádů, protože přes Groundspeak API to nelze, takže je musíte zadat ručně. Ale kromě toho bychom mohli ty věci kolem kamarádů udělat jak se patří. A časem, až Groudspeak dodělá API případně se objeví jiná možnost, tak to jen doladíme ...

• 0

#2318 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 18:26

A ja zrovna dneska mela moznost testovat v terenu :D Uvidim, jeslti zmizelo to, co mi delalo vrasky a kdyztak ti hodim fotecky :)

• 0

#2319 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 19:18

Menione jak prosimte fungujou ty logy kamaradu. V nastaveni jsem zadal jejich jmena. Pak jsem si stahnul nejake kesky co uz maji. Ale jejich logy nevidim. Je to tak, ze si musim tech logu stahnout vic, pro pripad,ze uz jsou ty jejich treba nize a pak ty logy budou jen nekde dole zvyrazneny?
  • 0

#2320 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2014 - 19:55

Jo, pokud Locus nevidi log, tezko oznaci kes jako nalezenou kamaradem :)

• 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama