Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2361 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2014 - 20:06

Ale jde tu o to, ze to Locus umi. Kolikatej ten cas bude, je uplne sumak. Hlavne, aby tam byl.

• 0

#2362 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2014 - 20:22

On se ten cas nemusi byt uplne na zacatku, geoget jej jen od zacatku hleda. Takze aby se predeslo omylum, ze se chytne neceho jineho, co by mohlo byt povazovano za cas, je dobry napad tim casem zacit. Al neni to nezbytne nutne.

• 0

#2363 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2014 - 1:08

H: to me napadlo, neboj. Jenze jsem divnej clovek a nelibi se mi to :D

"Foto pořízeno webkamerou" ? Je to sice dlouhé, ale to v angličtině taky :-)

• 0

#2364 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2014 - 19:51

Menione po dnešní aktualizaci mi Locus nenačte offline SmartMapy. Matně si pamatuji, že už jsme spolu tento problém řešili smazáním cache. Tentokrát to nefunguje :-(
  • 0

#2365 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2014 - 19:59

Ajaj - s novou verzí SmartMap a hlavně kvůli Androidu 4.4 jsou tam nějaké změny v adresářové struktuře. Tahle verze Locusu to měla vše pořešit ale koukám že i přes testování nedokonale.

Na pátek plánuju dolaďovací verzi, tak slibuju že jí nevydám dokud to nebude fungovat jak má, to je ostuda, pardón.

Prozraď mi ještě prosím, zda mapy vidíš v seznamu a hlásí se jako neaktivní a nebo je vůbec nevidíš a pak ještě když se podíváš na kartu, tak kde SmartMaps aplikaci máš. Jestli přímo v rootu na kartě nebo schovanou v nějakém /karta/data/android/menion.android.smartmaps/files/SmartMaps. Děkuju

• 0

#2366 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2014 - 23:16

V Locusu v seznamu map je nevidím.

Cesta na kartě je:

storage/extSdCard/SmartMaps

Máš pravdu, že SmartMapy měli aktualizaci kvůli KitKatu. Ale co jsem četl tak KitKat je rozdílný v právech používání jiným aplikacím.

• 0

#2367 Dragouni

Dragouni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 7:06

Ahoj,

chci se zeptat, když kliknu na bod, tak se otevře základní info.

to se dá nejspíš změnit parametrem:

# when opening Geocaching screen, firstly open defined tab (default: empty)
#  - possible values: empty, 'listing', 'logs'
geocaching_screen_prefered_tab=

Dá se ale nějak změnit pořadí těchto záložek?

Vím, že jsem o tom někde četl, ale teď to prostě nevidím nikde :-(

Díky

• 0

#2368 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 7:21

@drowned:

Mužeš se mi prosím ještě na něco podívat? SmartMapy si totiž právě nově vytváří adresáře na takové speciálním místě, u mě například v

sdcard/Android/data/menion.android.smartmaps/files/SmartMaps

Jestli tam náhodou taky takový adresář, i když nakonec možná prázdný, nemáš.

Myslíš taky že bych tě pak mohl požádat o test nějaké opravené verze? Opravdu mě mrzí, že to takhle komplikuju, pevně jsem totiž věřil, že tento updatu veškeré problémy už vyřeší.

@dragouni: pořadí zatím nejde. K tomu je hlasování tady http://help.locusmap...s-order-of-tabs a přestože volba co by jsi sám chtěl vede, ještě nejsem zcela jist zda to nakonec bude. Uvidíme

Tento příspěvek byl upraven od pepa.z.pocernic: 26 březen 2014 - 8:13
oprava odkazu

• 0

#2369 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 8:17

Menion: také ti mohu pomoci s otestováním. Locus Pro a mapy od SmartMaps stejný problém.

• 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#2370 Klokys

Klokys

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 8:18

Ahoj,

mám stejný problém se SmartMaps na Nexus 7 II. Jinak ten adresář já mám stejný jak uvádíš výše. Po aktualizaci Locusu se mi v tabletu objevil adresář: sdcard/Android/data/menion.android.locus.pro/files/, ale ten je prázdný. Zkoušel jsem tam adresář Locus zkopírovat (starý jsem přejmenoval), ale nepomohlo to a místo toho se po spuštění objevil nový adresář Locus na : sdcard. Mapy se mi v Locusu neobjevily. Když jsem je dal pomocí funkce přidat z adresáře:  sdcard/Android/data/menion.android.smartmaps/files/SmartMaps, tak : proces úspěšný, ale neobjevily se. Po restartu Locusu se načetly, ale s hlášení, že nejsou aktivní a nejdou.

Jinak ti popřípadě mohu pomoci s testováním.

Tento příspěvek byl upraven od Klokys: 26 březen 2014 - 8:24

• 0

#2371 Joe Tramp

Joe Tramp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 10:25

Tak jsem to zkusil ... ach jo, a to jsem se jen chtěl podívat na info o keši a přidat waypoint. Chci po ťuknutí na ikonku rychlé info, jenže "Pracuji..." Hurá, načetlo se, jenže:

Spousta ikonek, přitom všechny, co používám, nahoře. Všechno navíc široký, takže musím přejíždět. Tak dostanu se konečně na ten poslední log...? Přitom na dolní liště jsou široká tlačítka a jedno je tam očividně navíc ("zpět na mapu"), to jsem úmyslně snad ještě nepoužil (to dělám buď přes tlačítko "zpět", nebo nahoře u názvu bodu).

Všude spousta nefunkčního textu a "funkčních" tlačítek - Locus mám na mobilu s malým displejem a dříve se mi líbila ta efektivita využití místa. Jak si to představuju? Viz nabídka u logů: proč se na ni dostávám přes zvláštní tlačítko (zabírající místo), a ne přes ťuknutí na samotný log? Proč pořád nemůžu opravit manuálně souřadnice rovnou, ale musím se k tomu proťukat (tohle by mne OPRAVDU zajímalo), i když zabírají místo? To je tam ani nemusíš ukazovat... Proč už nemůžu upravovat waypoint přes ťuknutí na něj, ale musí tam být zvláštní tlačítko po pravé straně?

Jo a vzdálenost, při které se "mění" velikost ikon a především viditelnost waypointů, asi stále v terénu nastavit nemůžu?

Snad se mi rychle podaří vrátit ke starší verzi - sice tam nebude tolik "vychytávek", ale to základní, proč Locus používám, je tam víc po ruce...

• 0

#2372 Trainzak

Trainzak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 10:47

Musím poděkovat za novou obrazovku waypointů a keší, vše je teď mnohem přehlednější a dá se dostat k požadovaným informacím přes méně kliků. Jenom jeden detail - pokud keš nemá hint, dříve se objevilo hlášení "Žádná nápověda", teď se nevypíše nic, takže nevím, jestli jsem tapnul špatně, nebo keš opravdu nemá hint :). Verze Androida 2.3.6

Tento příspěvek byl upraven od Trainzak: 26 březen 2014 - 10:47

• 0

#2373 raddino

raddino

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 10:51

Ja se take pridavam s podekovanim, nyni je vse daleko vice prehlednejsi a pouzitelnejsi.
  • 0

#2374 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 11:12

Velké díky za poslední aktualizaci! Konečně došlo i na logy přátel, kvůli kterým jsem pořád překlikával do c:geo :D každopádně, nějak mi tahle fičura nefunguje...do nastavení jsem zadal přezdívky ve stylu .... přezdívka; přezdívka; ...ale logy přátel se mi nijak nezobrazují a nezvýrazňují, co dělám špatně? :) díky

Tento příspěvek byl upraven od prazskychytrak: 26 březen 2014 - 11:12

• 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#2375 raddino

raddino

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 11:14

Logy pratel funguji tak, ze jestli v poslednich x logach ktere jsou u kese se nachazi nekdo z tebou zadanych nicku, tak se oznaci nick cervene. Tedy pokud tebou zadani lide nasli kes pred delsi dobou, tak se nezobrazi.
  • 0

#2376 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 11:24

@Menion:na SD kartě žádný takový adresář nemám. Koukal jsem i do úložného prostoru telefonu a taky nic. Samozřejmě s testováním rád pomůžu.
  • 0

#2377 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 11:28

@Menion: jenom Locus si vytvořil svůj prázdný adresář v interní paměti telefonu.
  • 0

#2378 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 11:40

Aha, takže zatím spíše takové demo logů přátel :D no každopádně zrovna u této škatule konkrétní přezdívka po aktualizaci kešky v posledních x logách byla a žádné zvýraznění neproběhlo...ale v tomhle směru to stejně zatím nevyužiju a budu muset dál klikat do c:gea  :) ale pokrok už tu je B)

Tento příspěvek byl upraven od prazskychytrak: 26 březen 2014 - 11:41

• 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#2379 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 12:03

Aha, takže zatím spíše takové demo logů přátel :D no každopádně zrovna u této škatule konkrétní přezdívka po aktualizaci kešky v posledních x logách byla a žádné zvýraznění neproběhlo...ale v tomhle směru to stejně zatím nevyužiju a budu muset dál klikat do c:gea  :) ale pokrok už tu je B)

Problem je v tom, že API nenabízí stažení logů přátel, ale pokud si nastavíš v GC4Locus pluginu velké množství logů, tak tam třeba nějaký kamarád bude. :) 

• 0
\m/

#2380 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2014 - 12:48

Tak koukam ze dlouho ocekavana aktualizace je konecne venku :) Za me parada, jen nacitani detailu bodu trva o neco dele... pouzivam GG databazi bez live mapy (tj. importuju do locusu), ale zatim starou verzi. Po kliku na bod v mape se objevi jeden progressbar, ten zmizi a za pul vteriny se objevi druhy, a az pote se objevi obrazovka s detailem bodu. Co to je?

• 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama