Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2381 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 14:51

Zkus Voldikovu verzi, nixi. A opovaz se zacinat s tou demagogii, ze to neni dodelany, funguje to bezvadne! :)

• 0

#2382 budnicek

budnicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 15:32

@drowned:

Mužeš se mi prosím ještě na něco podívat? SmartMapy si totiž právě nově vytváří adresáře na takové speciálním místě, u mě například v

sdcard/Android/data/menion.android.smartmaps/files/SmartMaps

Jestli tam náhodou taky takový adresář, i když nakonec možná prázdný, nemáš.

Myslíš taky že bych tě pak mohl požádat o test nějaké opravené verze? Opravdu mě mrzí, že to takhle komplikuju, pevně jsem totiž věřil, že tento updatu veškeré problémy už vyřeší.

@dragouni: pořadí zatím nejde. K tomu je hlasování tady http://help.locusmap...s-order-of-tabs a přestože volba co by jsi sám chtěl vede, ještě nejsem zcela jist zda to nakonec bude. Uvidíme

v hlasování není verze, za kterou bych se primlouval já, tedy:

basic, waipoints, listing, logs, images

kazdopadne si myslim, ze listing by mel mit po prave strane logy a po leve waipointy, kdyz si totiz nstavim jako vychozi stranku listing, je to nejlepsi. To jak je to ted je neprijemny, tak moc prosim, abys myslenku, ze by to slo zmenit, nezavrhoval. uplne idealni by bylo, kdyb si to mohl kazdy uzivatel navolit.... ale pokud ne, urcite dej prosim te logy a listing vedle sebe. preci jen kdyz si kesku rozkliknes a vetsina jsou tradicky, tak waipointy te vetsinou nezajimaji, narozdil od logu, zvlast kdyz ji nemuzes najit. tak bych se moc primlouval bay listing a logy byly u sebe...

• 1

#2383 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 15:49

Tak k aktualni verzi mam dva poznatky:

Kdyz sem si pridal kes Selier & Bellot z GG addonu do databaze bodu primo v Locusu, tak vse bylo jak ma. Kdyz sem rozklikl Waypointy vse OK. ALE kdyz sem se prepnul na listing a zpet na Waypointy tak sem tam mel vsechny waypointy 2*, pri naslednem otevreni 3*- --- proste pokazde kdyz sem tam vlez, tak se jakoby znovana cetli. Kupodivu to delali jen waypointy z listingu. Rucne pridana finalka zustavala jen jednou. Po restartu jsou tam porad --aktualne 8*

Spojka mezi waypointem a Vychozimi souradnicemi Cache --- pokud jsou vychozi a waypoint na jedne obrazovce je vse OK. Hezka cervena linak od vychozich k waypointu. Pokud je  waypoint (u me vypoctena finalka)  mimo obrazovku, tak dokud mam na obrazovce vychozi souradnice kese, cara se neobjevi. Objevi se az ve chvili, kdy obraz posunu tak, aby se vychozi souradnice dostaly mimo obraz. Pak se cara objevi bez ohledu na to zda aktualne na obrazovce vidim vypocteny bod ci ne

• 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#2384 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1353 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 16:20

1) logy - nezobrazují se mi celé, ale jen takocé podivně rozsekané s "..." všude možně - proč? jak si zobrazit celý log? kliknutí nepomáhá, tlačítko napravo mi dává volbu jen přeložit, napsat, zobrazit profil  a schránka

2) ty tlačítka nahoře - nemůžou bejt trošku menší? mě jde často jen o hint a logy a právě logy se schovávají až někde daleko

3) změna souřadnic - dlouhým podržením funguje přímá změna souřadnic jen u té souřadnicové ikonky, ale ne u souřadnic přímo - proč?

• 0
Užívej života...

#2385 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 21:22

Kdyz sem si pridal kes Selier & Bellot z GG addonu do databaze bodu primo v Locusu, tak vse bylo jak ma. Kdyz sem rozklikl Waypointy vse OK. ALE kdyz sem se prepnul na listing a zpet na Waypointy tak sem tam mel vsechny waypointy 2*, pri naslednem otevreni 3*- --- proste pokazde kdyz sem tam vlez, tak se jakoby znovana cetli. Kupodivu to delali jen waypointy z listingu. Rucne pridana finalka zustavala jen jednou. Po restartu jsou tam porad --aktualne 8*

To je problém addonu, zajímavé, že se dosud neprojevil. :) Opakované načítání WP zrušeno, snad ještě dnes hodím novou verzi k dispozici.

1) logy - nezobrazují se mi celé, ale jen takocé podivně rozsekané s "..." všude možně - proč? jak si zobrazit celý log? kliknutí nepomáhá, tlačítko napravo mi dává volbu jen přeložit, napsat, zobrazit profil  a schránka

Toto jsem hlásil u jedné z prvních testovacích verzí, mám za to, že v poslední verzi už to bylo cajk.

Sám mám zajímavý postřeh. Na přítelčiném telefonu (>4.2, Locus Free) se Locus zavírá dvojitým stisknutím tlačítka zpět, ale u mě (2.3.3, Locus Pro) zůstal dialog, přestože poslední verze, kterou jsi mi poslal se ukončovala dvojitým zpět.

• 0
\m/

#2386 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 22:07

No vy jste mi udělali sbírku postů .. snad si každý najde to své.

@Joe Tramp: záložka logy se změní, talčítko na straně zmizí. Oprava souřadnic rovnou nejde? Nerozumím. Pokud chceš rovnou editovat souřadnice, lze dlouhý stisk na ikonu terčíku nebo v config.cfg si lze zapnout přímou editaci, editovat waypoint přes ťuknutí na něj? Teď nevím jak to bylo dříve, nicméně nyní se dostaneš na obrazovku s waypointem kde je pak editace dole v menu. "vzdálenost, při které se "mění" velikost ikon a především viditelnost waypointů" - stále v configu. Je to problém?

@Trainzak: hint bude opraven, díky

@raddino: děkuji

@prazskychytrak: bohužel logy přátel zatím lépe nejdou. Jak psal Voldík, groundspeak trošku spí a jejich API to prostě neumožňuje. Nicméně doporučuju v Geocaching4Locus nastavit počet logů na max (30)

@niximor: jeden progress je locusu, druhý asi add-onu protože v locusu máš je část bodu a druhá část se donačítání při zobrazení. Doufám, že zobrazení bodu urychlím natolik, že ten locusí nebude potřeba

@dobesch: waypointy budou opraveny http://help.locusmap...r-of-waypoints , ta čára k waypointu - to bude oříšek. Pamatuju si že před více jak rokem jsem to s někým taky řešil a nakonec snad ani nedořešil. Děje se ti to ve všech případech? Nicméně pokud ne, nechal bych to až na později protože to není tak zásadní abych to řešil do pátečního plánovaného updatu.

@puczmeloun: logy snad opraveno, budu rád za potvrzení z test verze , tlačítka nahoře jsou stejná jako všude nejen v locusu ale celým androidu ne? Co znamená schovávají? Pokud jsi na stránce s waypointem, tak se tam nacpe tlačítko na přidání waypointu ale jinak by mohla být nápověda a logování hned na začátku. Změna souřadnic - tohle ještě musím dořešit nicméně asi v další verzi bude finální verze a to

stisk souřadnic - panel s výběrem

dlouhý stick souřadnic - nakopírování do clipboardu

stisk ikony terčíku - přímá editace.

Co vy na to?

@voldik: obábám se že duplicitní waypoint jsou u mě. Logy jak jsem psal výše. Zavírání - do téhle verze to bylo přes dialog. Kdo měl Locus dříve má pořád dialog. Nová verze má default přes dva kliky. Nicméně stávajícím vše zůstalo jak bylo. Změnit se to dá v menu > nastavení > různé

---------------------------------

Pro odvážné a jistotu chtící

Dnešní práce kde by mělo být vše zásadní opraveno - test verze

- vše zásadní by mělo být opraveno, i SmartMapy!

Pokud má někdo stále trable s obrázky (zoomování) u keší, zvládá trošku angličtinu a trošku HTML, budu rád za pomoc zde

Tento příspěvek byl upraven od Menion: 26 March 2014 - 22:08

• 0

#2387 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 22:20

Ano potvrzuji SmartMapy fungují :-)
  • 0

#2388 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 22:26

perfekt, to se mi ulevilo. Takže bude to OK v ofiko verzi na 95% v pátek

• 0

#2389 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 22:49

Menione, ještě jedna věc, při přesunu keše na FWP se neoznačí červenou hvězdičkou...

• 0
\m/

#2390 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 22:50

přesune se a neoznačí? A proč se má přesunout? Protože jsi změnil souřadnice přímo u keše v Locusu? Nebo něco přes add-on? Abych byl schopen to nasimulovat. Děkuju

• 0

#2391 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 23:00

Přesun při importu z addonu - přesune se (má WP typu FINAL), ale neoznačí se.

K těm duplicitním WP. Já WP v addonu přidávám ke keši při načtení, importu i u Live mapy (kvůli možnému přesunu na FWP). U načtení a Live mapy nastavuji setExtraOnDisplay, takže se po kliku získávají kompletní imformace, a to vcetně waypointů - zde vznikly ty duplicity. Takže jsem to z načítání kompletních informací vyhodil a WP jsou tam už z doby načtení či Live mapy. Ale je možné, že je problém i někde u tebe. :-)

• 0
\m/

#2392 Joe Tramp

Joe Tramp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2014 - 23:58

Díky za odpověď, omlouvám se, bylo toho na mě prostě moc najednou. Ad waypointy: moje chyba, neozorientoval jsem se, odkud vyjela nabídka :)

Úprava souřadnic: Chystám se na výlet, vyluštím 10 mysterek a pro každou zadávám finální souřadnice. Rozdíl mezi podržením tlačítka a dvěma ťuknutíma není tak velký (současné možnosti), ale úžasné by bylo, kdybych mohl rovnou editovat ty souřadnice,které na mne koukají na té řádce - ušetřilo by to 2/3 času, což je u 10 mysterek (nic výjimečného) docela dost. (Zvlášť mě dráždí, že tam ty souřadnice vidím, ale ťuknout do nich a začít rovnou psát nemůžu a musím využít další okno.)

Úpravy v configu: Holt se s ním "naučím", jakožto neumětel se v něm trochu bojím :D Ale oki

Návrh: Nechystáš se přesunout tlačítko waypointů zpátky dolů na obrazovku, např. místo tlačítka vracejícího zpět na mapu? Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nikam jinam (i kvůli zvyku) mi nepasuje...

Asi bug: U waypointu se v Podrobnostech u vytvořeno zobrazuje současné datum a čas, nikoli kdy byl waypoint vytvořen. (Nejde o tuhle verzi, takhle to je už určitě půl roku.)

Aneb až se to odladí, bude to super jako vždycky :) Díky za super program

• 0

#2393 Phoenicurus

Phoenicurus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2014 - 7:02

Ahoj, tak mám taky pár problémů, kterých jsem si u zkušební verze nevšim:

podotýkám, že keše si do Locusu importuju z Geoget databáze

1) oproti straé verui, kde to běhalo rychle se mi v nové verzi když kliknu na kešku keška otevírá úplně běžně i 5-7 sec!

2) když se chci podívat na aktuální logy a po otevření kešky dám aktualizaci, tak odezva je taky pár vteřin, to bych přežil, ale

3) logy se mi po naběhnutí aktualizace sami znovu nenačtou musím kešku zavřít a znovu otevřít, pak tam jsou, ale

4) spoustu logů je tam pak dvakrát někdy jsou ty duplicitní pod sebou, jindy i ob několik řádků. První bývá čistě log textu a u druhého je i se zobrazením celkového počtu nálezů daného kačera.

Vím, že nemám žádný super telefon (Huawei ascend G300), ale ty pomalé odezvy mi vadí ze všeho nejvíc. zatím jsem aktualizoval jen FREE verzi, jestli by to v PRO běhalo stejně, zůstanu raději u staré, tak se chci zeptat, jestli třeba kvůli nějakým omezením by PRO nemohla běhat rychleji a jestli můžu poprosit poradit, co si mám zálohovat, když bych se po aktualizaci PRO verze pak chtěl vrátit k původní verzi? Protože ta pomalost je nepřijemná. Dokonce i u překlikávání mezi záložky je (úplně pidi) zpomalení oproti staré verzi, kde to docela lítalo...

Verzi androidu mám dvojkovou...

Tento příspěvek byl upraven od Phoenicurus: 27 March 2014 - 7:04

• 0

#2394 raddino

raddino

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2014 - 7:27

Kdyz si otevru Data, otevru nejakou slozku s body a kliknu na Pridani noveho bodu a nasledne si to rozmyslim a kliknu na tlacitko zpet, tak se bod stejne ulozi. Podle me by se bod ulozit nemel, napriklad pokud kliknu spatne, tak se tlacitkem zpet vratim a zadny bod nechci pridavat.
  • 1

#2395 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2014 - 8:00

S tim presunem FWP je to trochu divocejsi, nez to vypada. Popis chovani pro body importovany POSLEDNI VERZI LOCUSU (z GP) A PREDPOSLEDNI VERZI ADDONU, ale zobrazeny v TESTOVACI verzi Locusu:

Ono k nemu totiz dojde! Problem je v tom, ze na miste zustava i ikona pro samotnej (F)WP (dela mi to treba i parking), ktera ve finale prekreje ikonu kesky. U me se to projevuje dokonce nekolika zpusobama :D

• v predu je videt pouze ikona (F)WP
  • je videt ikona WP, za ni cast ikony kese - takze vidim treba i tu zpropadenou hvezdicku, ale ve predu je ikona pro FWP, nebo vidim ikonu pro parkoviste a za ni prosvita otaznik :D

A jako bonus se ta hvezdicka neudela u nalezenejch. SIce se presune, ale hvezdicka neni. A u tech je ten prekryv WP videt nejvic - pac vidim ikonu FWP, ale kdyz na ni tuknu, tak se ukaze seznam, kde je FWP i ona kes, oboji se stejnou vzdalenosti. Mam i fotecku, ale nechce se mi zverejnovat polohu finalovek :D

Pokud jsem body z Locusu smazala a importovala znovu, tak je vsechno OK. Az na tu hvezdicku u nalezenejch.

PS: Tu zalozku s WP bych presunula vlevo od Zakladniho infa. 

EDIT: A potvrzuju zdvojovani logu po aktualizaci kese. Rozdil je pouze v tom, ze po aktualizaci se mi listing kese zavre a musim ho znovu otvirat.

• 0

#2396 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2014 - 8:14

Přesun při importu z addonu - přesune se (má WP typu FINAL), ale neoznačí se.

Kecám, resp. myslel jsem to jinak, než jsem napsal. :-) Mám zatrženo "přesunout při importu" - při importu do Locusu se keš přesune a nastaví správně hvězdička. Při Live mapě nebo jenom načtení keší se keš přesune, ale neoznačí.

• 0
\m/

#2397 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2014 - 8:18

Menione, mám tu testovací verzi a při otevření keše si chci přes offlinizer stáhnout fotohint. Locus však vytuhne a restartuje se. Fotohint se neztáhne.
  • 0

#2398 Klokys

Klokys

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2014 - 8:19

Tak i u mne zkušební verze Locusu funguje a mapy se ze SmartMaps fungují. Těším se na verzi PRO.

• 0

#2399 Tinklebell

Tinklebell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 74 příspěvků(y)
  • LocationBrno

Publikováno 27 March 2014 - 9:13

Lze v Locusu Pro nějakým způsobem filtrovat waypointy, aby se mi zobrazovaly třeba jen stage multin či otázky u mystery a nikoli parkoviště, rozcestníky ad.? Pokud ne, šlo by doplnit?

S novou verzí spokojenost - ten hint a logování hned po ruce - super.

Díky za odpověď.

• 0

#2400 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2014 - 12:12

Ahoj,

kdyz kliknu na napovedu u kesky, ktera ji nema, tak se nic nestane. Nezobrazovalo se drive alespon - zadna napoveda - ?

Mam posledni Pro verzi (ne testovaci).

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama