Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2421 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 7:23

Tak jsem po delší době aktualizovala.

První věc, která se mi nelíbila a donutila mě sem dojít jsou ty (podle mě nesmyslný) vibrace při otevření keše. Fuj, já chci telefon tichounký ;) Takže s tím se přidávám k ostatním - pryč s tím...

Nový vzhled k rozkliknuté keši je fajn. Vždy mi vadilo se vracet z rozkliknuté keše na mapu a pak zase na první stranu, protože na té druhé nebylo možné aktualizovat keš (ale nikdy jsem to sem nenapsala). Jen mi dole na liště chybí tlačítko pro hint, které je pro mě trošku na divném místě a tlačítko pro Terénní poznámky (Field Notes), které je ještě nesmyslněji schované v nabídce. Myslím si, že by se domů na lištu vešlo. Případně zda by byla možnost si to nějak upravit podle sebe, stejně jako třeba pravou nabídku. 

Úplně nevím o jakém Addonu tu byla v některých příspěvcích řeč. Nevím, že by něco nového na Play bylo.

A ještě jedna věc - stěžoval si mi Voldik na to, že mám ve svém listingu velké obrázky a na telefonu se to zobrazuje blbě. Ale jeho na telefonu bylo v Locusu. Jaká šířka obrázku je v Locusu OK?

• 0

#2422 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1005 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 7:38

Hlasim pad aplikace.

Zadam rychly bod. Vytvori se me v mape, kliknu na nej, dam sipkou nahoru (pravou dolni)  menu a vyberu editovat. Stisknu leve HW tlacitko na tlf. a nahore se pod Ulozit zobrazi Zahodit. Kliknu na Zahodit a zobrazi se cerna obrazovka a pak uz jen hlaseni LocusPro as zastavila. :-(

Vyzkouseno nekolikrat, padne vzdy, cili neni to nahodne.

• 0

#2423 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 9:35

A ještě jedna věc - stěžoval si mi Voldik na to, že mám ve svém listingu velké obrázky a na telefonu se to zobrazuje blbě. Ale jeho na telefonu bylo v Locusu. Jaká šířka obrázku je v Locusu OK?

Hvezdárna Brno? :-) Šířka listingu je pevně daná okolo 650 px, cokoliv je širší, groundspeak zmenší při zobrazení na tuto velikost a nemá tedy smysl tam dávat něco většího. Ten tvůj první obrázek má šířku 2000 px. Locus obrázky nijak nezmenšuje, takže na mém displeji 480 × 800 vidím jenom levý horní roh obrázku - modrou oblohu, nic víc. Cokoliv pod 650 px na šířku bude výrazně lepší. :)

EDIT: Stejně tak hned druhý černobílý obrázek stavby, který má rozlišení 2 034 x 2 048 pixelů a ty ho pomocí atributů zmenšuješ na 400 x 400 px. To zmenšení nemá vliv na velikost, takže se stahuje 1 MB dat a pak to zmenšíš na 20 % původních rozměrů (to je mimochodem docela náročná operace na výkon). Přitom černobílý obrázek rozměrů 400 x 400 px má velikost okolo 75 kB.

Porovnej:

2 034 x 2 048 pixelů, 973 kB ------- 400 x 400 pixelů, 75 kB

Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 31 March 2014 - 11:16

• 0
\m/

#2424 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 9:49

Hlásím opět problém s daty - Locus ignoruje nastavené GeocachingData.hidden a zobrazuje aktuální den (den importu). Určitě to nastavuji dobře, vypsal jsem si nastavenou hodnotu do logu (v ms) a pak převedl na http://www.fileforma...date2millis.htm

EDIT: Trochu mě znervoznuje doplnek GC4Locus, který problém s daty nemá... Nemáš info, jestli používá nové API?

Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 31 March 2014 - 13:47

• 0
\m/

#2425 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1353 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 12:29

@jessie.r a puczmeloun: řekněte mi o těch vašich obrázcích více, protože nic by se ohledně toho v novém locusu změnit nemělo. Takže mi napište kde je máte, jak jsou uložené a jak se tam dostali. Pokud přiložíte i něco na čem bych mohl otestovat že to nefunguje, tím lépe.

Napíšu to nějak jednoduše.

Předchozí verze:

- otevřel jsem Locus, dal jsem přes doplněk "geocaching4locus" stáhnout přes API okolní kešky a neboť API podporuje obrázky tak když byl potřeba spoiler, jen jsem klikl na tab "obrázky", které se po chvíli čekání načetly

- alternativně: po otevření locusu jsem klikl na doplněk, co importuje kešky z databáze GSAKu (tedy kešky nestažené přes api, ale přes PQ), když byl potřeba spoiler tak jsem kešku (jednu) aktualizoval přes API a neboť API podporuje obrázky v Locusu se objevil tab Obrázky, kde jsem po chvíli čekání dostal se ke spoileru

Poslední aktualizované verze:

- otevřu Locus, dám stáhnout kešky přes "geocaching4locus" ale tab obrázky nikde, dám aktualizovat přes api (jednu) kešku a tab stále nikde

- v listingu tak obrázky vidím, ale spoilery připojené k listingu pouze pod ním (tedy jsou na webu geocaching.com nahrané, ale nejsou použité v listingu) se mi nezobrazí

- zkoušel jsem si zbývající obrázky stáhnout přes ten offlinizer, ale nebot mám pomalý internet, tak se mi 5 minut načítal a nic

Tedy

- obrázky nemám uložené nikde, vždy se mi stáhly automaticky po najetí na tab "obrázky", který tam dnes prostě není

- nechápu, co mám přikládat k testu, v tomhle jsem jen BFU :)

• 0
Užívej života...

#2426 BakerFT

BakerFT

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 13:30

Musím poděkovat Menionovi za novou verzi, která už se s Androidem 4.4 dostane na SD kartu pro mapy. Když jsem aktualizoval Andoid na 4.4 a zjistil, že se nedostanu k mapám, tak jsem si rval vlasy :). Tak ještě jednou díky moc, málem ta Samsung S4 letěla, opravdu dobrá práce :).

Ale měl bych jediné dvě poznámky k nové verzi, které mi zhoršily rychlé a intuitivní ovládání. V obou případech jde o rozmístění tlačítek v listingu:

1) s větším displayem se hůře sahá nahoru a tlačítko HINT používám daleko více než ty tlačítka co jsou teď dole (např. mapa a doplňky)

2) úplně stejný problém s tlačítkem Field Notes. 

Šel jsem teď power trail BF a při sérii se právě nejvíce používají tyto dvě, HINT a Field Notes a vždycky to bylo palcem posouvání telefonu v dlani, aby se na ně dalo pohodlněji dosáhnout.

Díky za zvážení přesunu těchto tlačítek zpět dolů místo např. mapy a doplňků.

Jindra (GC: BakerFT)

• 0

#2427 voldy

voldy

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 14:18

@petegeo

můžu tě prosím požádat o vytvoření logu a nasimulovat pád Locusu http://support.locus...reate-debug-log

@puczmeloun

problém je v Geocaching4locus. Zdá se, že add-on vůbec obrázky nestáhne

@BakerFT

na pár příspěvků výše si jiný už. umístění hint a fields pochvaluje...tak babo raď. Tlačítka na spodní liště drží stejný styl skrze všechny okna různých bodů v celé appce, takže se asi jen tak měnit nebudou 

• 0

#2428 raddino

raddino

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 14:43

Já bych prosil zanechat rozvržení ikon tak, jak je to teď. Mám Nexus 5 a také musím trochu přehmatávat, pokud chci dosáhnout prstem na horní/dolní ikony, ale nijak mi to nevadí.

Když u keše kliknu na vytvoření WP a následně dám hned tlačítko zpět, tak se WP stejně vytvoří. Očekával bych, že se WP vytvoří pouze při kliknutí na tlačítko uložit. Takhle při překliku se vždy vytvoří nový WP :(

• 1

#2429 vsa

vsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 17:04

Prosím, nevíte někdo, jestli lze do Locusu přidat keš ručně pokud jsem mimo Internet, ale znám její GC kód? Jde mě o to, abych si mohl vytvořit klasické offline zalogování do field notes a až budu na Internetu, tak to mohl komplet odeslat. Nebo i v případě, že znám kód dosud nepublikované keše (třeba dělám betatest). Tam pochopitelně bych musel počkat před odesláním fieldd notes, až bude keš publikovaná.

• 1
VSA

#2430 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1353 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 21:11

@puczmeloun

problém je v Geocaching4locus. Zdá se, že add-on vůbec obrázky nestáhne

Sakra práce, ale předtím to fungovalo... Asi shoda náhod - zkusím napsat autorovi doplňku...

• 0
Užívej života...

#2431 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 21:32

Prosím, nevíte někdo, jestli lze do Locusu přidat keš ručně pokud jsem mimo Internet, ale znám její GC kód? Jde mě o to, abych si mohl vytvořit klasické offline zalogování do field notes a až budu na Internetu, tak to mohl komplet odeslat. Nebo i v případě, že znám kód dosud nepublikované keše (třeba dělám betatest). Tam pochopitelně bych musel počkat před odesláním fieldd notes, až bude keš publikovaná.

Jo, to bych taky brala. Uz jsem to parkrat potrebovala a neslo to ani v Locusu, ani v adraku.... 

• 0

#2432 mitah

mitah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2014 - 22:47

Ahoj,

dříve šlo zadat souřadnice nového bodu/waypointu pomocí různých metod. Z GPSky, projekcí, schránky, ruční editací apod. V poslední verzi to zmizelo (nebo to neumím najít?). U Navigovat do obdobná nabídka je a zřejmě i funguje. Není to chybka?

Díky mitah

• 0
-- Mitah Team --

#2433 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2014 - 6:30

Ahoj,

dříve šlo zadat souřadnice nového bodu/waypointu pomocí různých metod. Z GPSky, projekcí, schránky, ruční editací apod. V poslední verzi to zmizelo (nebo to neumím najít?). U Navigovat do obdobná nabídka je a zřejmě i funguje. Není to chybka?

Díky mitah

Stale to funguje, staci tuknout na to policko se souradnicemi a objevi se ten klasicky vyberovy dialog.

• 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#2434 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1005 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2014 - 7:26

@petegeo

můžu tě prosím požádat o vytvoření logu a nasimulovat pád Locusu http://support.locus...reate-debug-log

No udelal bych to kdybych vedel jak. Ja v tech moznostech pro vyvojare zadny "Bug Report settings" nemam, tak nevim jak to vygenerovat.

Jedine co to pri padu udela je, ze to chce odeslat data na google.  A tam to chce zaslat krome specifikace telefonu, a vsech moznych identifikacnich udaju hlasku o java class

java.lang.NullPointerException

source file L

source class com.asamm.locus.gui.activities.point.PointFragmentMain

sourceMetod   a

line number 410

a ve stack trace je toho vic, ale jak to dostat do souboru a ne na google to fakt netusim.

zapisu kousek te cesty zkracene...

PointFragmentMain 410

PointScreen.a  473

PointScreen.a 742

OnOptionItemSelected 883

OnMenuItemSelected Activity 2573

...

EDIT: Tak jsem to z toho vyzdimal nakonec az Android Monitorem, takze zaslano.... :-)

Tento příspěvek byl upraven od petegeo: 01 April 2014 - 8:04

• 0

#2435 mitah

mitah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2014 - 11:42

Stale to funguje, staci tuknout na to policko se souradnicemi a objevi se ten klasicky vyberovy dialog.

Díky, já ťukal na ikonu vedle souřadnic a tam šli jen přepsat. Přímo na souřadnice mě to nenapadlo. Ještě jednou díky. :)

• 0
-- Mitah Team --

#2436 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2014 - 15:13

Nevim zda semi to jen nezda, ale driv, kdyz sem rozklikl waypoint  byla moznost tuknutim na ikonu (tu levou) dostat se primo na listing. Ted mi to nejak nefungiruje

• 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#2437 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2014 - 16:23

Bando to je příspěvků :)

Doufám, že nám tedy pomůžete vytvořit bezchybnou verzi. Takže kdo si rád hraje - test verze: http://forum.locusma...g27973#msg27973

@Voldík: Updatuj si prosím API a 'hidden' nepoužívej. Nastav to na 'DateCreated' parametr. Pak by ti to mělo fungovat

• 0

#2438 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2014 - 17:02

Nevim zda semi to jen nezda, ale driv, kdyz sem rozklikl waypoint  byla moznost tuknutim na ikonu (tu levou) dostat se primo na listing. Ted mi to nejak nefungiruje

Tak oprava u kesi primo v Locusu to funguje. U Kesi co jsou pres Addon na live mapu to z waypointu (u me finale) skace misto do listingu na mapu

• 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#2439 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2014 - 19:32

stále i s tou poslední verzí? Zatr, vždyť právě na add-onu od Kuřátka/Voldíka jsem to ladil aby to šlapalo. No dobře, zítra na to ještě kouknu, díky Dobeschi

• 0

#2440 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2014 - 4:48

Já bych prosil zanechat rozvržení ikon tak, jak je to teď. Mám Nexus 5 a také musím trochu přehmatávat, pokud chci dosáhnout prstem na horní/dolní ikony, ale nijak mi to nevadí.

Když u keše kliknu na vytvoření WP a následně dám hned tlačítko zpět, tak se WP stejně vytvoří. Očekával bych, že se WP vytvoří pouze při kliknutí na tlačítko uložit. Takhle při překliku se vždy vytvoří nový WP :(

To je standardní chování tlačítka zpět, má totiž zároveň i potvrzovací funkci OK.

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama