Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2441 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2014 - 14:14

To je standardní chování tlačítka zpět, má totiž zároveň i potvrzovací funkci OK.

Od kdy?  :huh:  To jsem nikdy nezaznamenal...

stále i s tou poslední verzí? Zatr, vždyť právě na add-onu od Kuřátka/Voldíka jsem to ladil aby to šlapalo. No dobře, zítra na to ještě kouknu, díky Dobeschi

Taky to potvrzuji. Vše mám aktuální.

@Voldík: Updatuj si prosím API a 'hidden' nepoužívej. Nastav to na 'DateCreated' parametr. Pak by ti to mělo fungovat

API updatováno, hidden nepoužito a funguje. :) Dokonce už funguje i to datum poslední aktualizace, takže to už řešit nemusíš. Jenom se optám, kde se dají sledovat změny v API?

• 0
\m/

#2442 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2014 - 15:25

Souhlasím se Shamanem, inspirace pro mě je aplikace Kontakty a Kalendář, která je v originálním Androidu přímo od Googlu (nezkoušel jsem modifikace od Samsungu)

Tam to funuguje stejně, tedy "+" pro přidání nového kontaktu. Tlačítkem zpět se kontakt uloží. Je tam ale jeden jediný zásadní rozdíl.

Při přidání kontaktu tam není nic vyplněné. A pokud ani na nic nešáhnete, tlačítko zpět akci zruší a kontakt se neuloží. V locusu ale je už od začátku text (jméno bodu) a já zatím nevím jak detekovat to, že kliknutí na "+" je omyl ...

Voldíku změny v API jsou tady -

http://code.google.c...?repo=locus-api

http://code.google.c...cus-api-android

Tento příspěvek byl upraven od Menion: 02 April 2014 - 16:28

• 0

#2443 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2014 - 16:18

Tak se na tu detekci vybodni a nech zpet proste jako zadni vratka - kdyz to podelam, tak at z toho muzu beztrestne taky pryc :)

• 0

#2444 vavros

vavros

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 02 April 2014 - 18:41

Tak mám novou verzi a vypadá dobře, jenom mám problém při importu vyluštěných keší, který normálně fungoval Keše se rovnou zobrazovaly s tečkou jako vyluštěné. Nyní se přenese každá keš 2x, úvodní i finálové a navíc nani jedna s tečkou.

Nevíte někdo co s tím ?

• 0

#2445 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 5:48

vavrosi co myslíš importem? Z GPX souboru? Pokud je nějaký problém, potřebuju ho u sebe nasimulovat, tzn. buď přesně popsat co mám krok za krokem udělat, nebo přiložit nějaký soubor na kterém to mohu vyzkoušet. Díky

• 0

#2446 vavros

vavros

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 6:34

Mám GPX file celé nové série Matrixu s vyluštěnými souřadnicemi upravenými v Gsaku. Vždy, když jsem takto importoval do Locusu, tak se zobrazily na mapě jen keše na finálních souřadnicích s tečkou v popisu byla složka Matrix, kterou jsem si vytvořil. Tentokrát mám na mapě obojí, jak finální s tečkou, tak celý původní obrazec a navíc u těch keší není v popisu uvedena ani složka.

Nevím, jestli nemám někde měnit nějaký parametr, ale od upgradu jsem fakt nic nepřenastavoval a v jiné složce ty původní souřadnice nemám, protože ostatní složky jsem vymazal.

• 0

#2447 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 10:32

Tak test verze pokud ještě někomu něco zlobí

http://forum.locusma...g27973#msg27973

Cca půl den jsme s kolegou potily hlavy nad listingem a obrázky (záložkami), aby se korektně scrolovali a zoomovali. Snad by to mělo být značně vylepšené. Takže prosím zkuste

Jinak Vavrosi, omlouvám se ale úplně mi problém nedochází. Zkus prosím tu test verzi. Pokud ti to bude zlobit i v ní, můžeš mi připravit GPX s jedním bodem, který když si naimportuju, tak mi bude zlobit stejně jako tobě? Díky

• 0

#2448 Dragouni

Dragouni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 13:44

Tak v nové test verzi paráda s konfigurací jednotlivých záložek u bodu. Funguje - spokojenost

Už tam i funguje označování vypočítané kešky hvězdičkou, pokud je keška načtena LiveMapou přes Addon Geoget.

Díky

• 1

#2449 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 14:05

Mám dotaz, všiml jsem si přidané podpory pro logy Un/archive - Má se zobrazovat nějaká ikonka u takových logů? Typ logu nastavuji, ale ikonku nevidím (konkrétně Archive)

• 0
\m/

#2450 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 16:50

@menion

Neslo by prosimte nekdy do budoucna pridat moznost oznacit si jednotlive ikony kesek treba nejakym zabarvenim, aby si clovek oznacil kesky, ktere chce lovit.

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2451 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 17:19

Voldíku a co vidíš u takových logů? Měl by tam být takový přeškrtutý papírek.

DogVadere - no nejsi první kdo něco takového chce a kupodivu ještě na HelpDesku žádný takový nápad není jak tak hledám. Nicméně teď toho mám opravdu docela dost a tohle by vyžadovalo více práce i kvůli nějakému kloudnému filtrování atd. Takže bohužel tě prozatím můžu odkázat jen sem http://help.locusmap.eu/ , jelikož s nápadem souhlasím již delší dobu ale času se nedostává. Promiň

Tento příspěvek byl upraven od Menion: 03 April 2014 - 17:19

• 1

#2452 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 17:35

@menion: konfigurovatelné záložky jsou super, ale proč jsou tak široké, že se mi na displej (854 x 480) vejdou pouze 3?

Myslím, že minimálně 4 by tam klidně mohly být (tlačítka dole jsou také 4), možná i 5...

Šly by zkrátit popisky (popř je umožnit nastavit podobně jak jejich pořadí), nebo místo textu použít ikony?

• 0
Motorola MB526 Defy+ (Locus) + Qstarz BT-Q1000X a geopesa Naru

#2453 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 18:19

Voldíku a co vidíš u takových logů? Měl by tam být takový přeškrtutý papírek.

Nevidím tam nic. :-)

• 0
\m/

#2454 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 18:21

a spouštíš to určitě v té poslední testovací verzi jo? Jen pro jistotu. Jestli ano, tak to zítra musím zkusit. Jinak ten typ logu je potřeba nastavit na typ CACHE_LOG_TYPE_ARCHIVE nebo CACHE_LOG_TYPE_UNARCHIVE , ale to asi děláš.

• 0

#2455 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 18:24

Taky bych moc uvítal podbarvení ikon keší. Pokud by šlo podbarvení podle složky v Locusu byl bych maximálně spokojený.
  • 0

#2456 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 20:16

a spouštíš to určitě v té poslední testovací verzi jo? Jen pro jistotu. Jestli ano, tak to zítra musím zkusit. Jinak ten typ logu je potřeba nastavit na typ CACHE_LOG_TYPE_ARCHIVE nebo CACHE_LOG_TYPE_UNARCHIVE , ale to asi děláš.

Ne-e, zkouším v poslední z Play. Ten typ nastavuji. Zkusím tedy s poslední verzí. :)

Edit: V poslední testovací verzi vidím "Zákaz vjezdu všem vozidlům" :)

Tento příspěvek byl upraven od Voldik: 03 April 2014 - 20:35

• 0
\m/

#2457 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2014 - 22:35

DogVadere - no nejsi první kdo něco takového chce a kupodivu ještě na HelpDesku žádný takový nápad není jak tak hledám. Nicméně teď toho mám opravdu docela dost a tohle by vyžadovalo více práce i kvůli nějakému kloudnému filtrování atd. Takže bohužel tě prozatím můžu odkázat jen sem http://help.locusmap.eu/ , jelikož s nápadem souhlasím již delší dobu ale času se nedostává. Promiň

Diky,alespon je super, ze se s tim pocita do budoucna.

Mel bych jeste jeden dotaz - jak prosimte zprovoznim stinovani map? Jeste nedavno mi fungovalo. Mel jsem stazene tyto data http://www.viewfinde...oramas_org3.htm a mel jsem je nekde v locusu. Ale ten adresar mi asi zmizel, nebo nevim. Kazdopadne nevim kam je dat.

Tak uz vim - do adresare srtm. Tak treba se to nekomu bude hodit.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 03 April 2014 - 22:37

• 0

#2458 Dragouni

Dragouni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 04 April 2014 - 7:18

Taky bych moc uvítal podbarvení ikon keší. Pokud by šlo podbarvení podle složky v Locusu byl bych maximálně spokojený.

Jo, tak tohle by bylo nejlepší řešení!

• 0

#2459 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 04 April 2014 - 8:36

To podbarveni by nemuselo byt jen podle slozek, ale ze by sly oznacit i jednotlive kesky v jedne slozce. Resp. obe varianty by byly nej :)
  • 0

#2460 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 06 April 2014 - 4:49

Napíšu to nějak jednoduše.

Předchozí verze:

- otevřel jsem Locus, dal jsem přes doplněk "geocaching4locus" stáhnout přes API okolní kešky a neboť API podporuje obrázky tak když byl potřeba spoiler, jen jsem klikl na tab "obrázky", které se po chvíli čekání načetly

- alternativně: po otevření locusu jsem klikl na doplněk, co importuje kešky z databáze GSAKu (tedy kešky nestažené přes api, ale přes PQ), když byl potřeba spoiler tak jsem kešku (jednu) aktualizoval přes API a neboť API podporuje obrázky v Locusu se objevil tab Obrázky, kde jsem po chvíli čekání dostal se ke spoileru

Poslední aktualizované verze:

- otevřu Locus, dám stáhnout kešky přes "geocaching4locus" ale tab obrázky nikde, dám aktualizovat přes api (jednu) kešku a tab stále nikde

- v listingu tak obrázky vidím, ale spoilery připojené k listingu pouze pod ním (tedy jsou na webu geocaching.com nahrané, ale nejsou použité v listingu) se mi nezobrazí

- zkoušel jsem si zbývající obrázky stáhnout přes ten offlinizer, ale nebot mám pomalý internet, tak se mi 5 minut načítal a nic

Tedy

- obrázky nemám uložené nikde, vždy se mi stáhly automaticky po najetí na tab "obrázky", který tam dnes prostě není

- nechápu, co mám přikládat k testu, v tomhle jsem jen BFU :)

Bude opraveno v příští verzi. Případně lze opravu dostat již teď v rámci beta testing komunity: https://plus.google....385626095334576

• 1

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama