Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#2561 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2014 - 19:14

Menione napadlo mě jestli by šlo udělat v Locusu zobrazování keší nebo POI podél načtené trasy? Představoval bych si i nastavení vzdálenosti od trasy :) Šlo by to? Hodilo by se to při delších přesunech. Díky  

• 0

#2562 Phoenicurus

Phoenicurus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 17:55

Ten panel nevidis proto, ze na nem nemas nejspis zadny ikony :) Menu -> Vice a tam uz najdes nastaveni panelu :)

Co se tyce toho nacitani - mas nejspis bordel v databazi, proto je to tak pomaly :) Takze v GG Pluginy -> Oprava databaze -> Vakuum databaze. Melo by to pomoct.

Ahoj, měl jsem stejný problém, z Geoget.db3 mi kešky do Locusu taky načíst nešly. Zkusil jsem to s tou Vacuum databaze a castecne to zabralo, ale potreboval bych poradit, co delat, protoze driv nebyl problem, ze jsem si nacetl celou Prahu plus kus Vysociny....a ted mi to nenacte ani nejblizsi prazske okoli, proste kdyz dam vzdalenost 10km (necelých 1800keší), tak nacitani se sice spusti (ale po šílený době) a kesky to nacitat zacne i docela rychle, ale nakonec to vypise hlasku, ze mam nedostatek pameti a mam fitrem snizit pocet nacitanych kesi. Prijde mi to jako pitomost, ze bych nemel misto, protoze na karte mam volnyho 4,5GB a na vnitrnim ulozisti, ktere prakticky nepouzivam mam 1,94GB....pak kdyz se na volnou pamet podivam pres aplikace, ukazuje mi to na vnitrnim ulozisti volnych 222MB a na SD karte 4,5GB. RAM pameti mam volnych 70MB celá databáze je menší, cca 65MB. No a hlavně před nějakými dvěma měsíci nebyl problém, že mi to načetlo celou databázi a od té doby jsem nic zásadního s telefonem nedělal. Tak nevím, jestli je to chyba v aplikaci nebo bych měl něco udělat s telefonem. Poradíte pls? :-) Takhle je to pro mě taky nepoužitelný...

• 0

#2563 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 18:58

HELP!!!

Po nedavne aktualizaci, kdyz vyexportuju moje ulozene body jako gpx, tak uz nejde otevrit v Mapsource. Badanim jsem prisel na to, ze je to tim, ze jsou tam doplnene nejake tagy, ktere Mapsource neumi.

Nemate nekdo nejaky programek, ktery by ten gpx projel a ty divne tagy odstranil?

Staci mi tam nechat jen souradnice a time a name.

Vsechny ty nesmyslene <ele>    <pdop>    <sym> a casti html kodu co se tam nevim proc generuji klidne vyhazet.

• 0

#2564 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 19:02

Ahoj, měl jsem stejný problém, z Geoget.db3 mi kešky do Locusu taky načíst nešly. Zkusil jsem to s tou Vacuum databaze a castecne to zabralo, ale potreboval bych poradit, co delat, protoze driv nebyl problem, ze jsem si nacetl celou Prahu plus kus Vysociny....a ted mi to nenacte ani nejblizsi prazske okoli, proste kdyz dam vzdalenost 10km (necelých 1800keší), tak nacitani se sice spusti (ale po šílený době) a kesky to nacitat zacne i docela rychle, ale nakonec to vypise hlasku, ze mam nedostatek pameti a mam fitrem snizit pocet nacitanych kesi. Prijde mi to jako pitomost, ze bych nemel misto, protoze na karte mam volnyho 4,5GB a na vnitrnim ulozisti, ktere prakticky nepouzivam mam 1,94GB....pak kdyz se na volnou pamet podivam pres aplikace, ukazuje mi to na vnitrnim ulozisti volnych 222MB a na SD karte 4,5GB. RAM pameti mam volnych 70MB celá databáze je menší, cca 65MB. No a hlavně před nějakými dvěma měsíci nebyl problém, že mi to načetlo celou databázi a od té doby jsem nic zásadního s telefonem nedělal. Tak nevím, jestli je to chyba v aplikaci nebo bych měl něco udělat s telefonem. Poradíte pls? :-) Takhle je to pro mě taky nepoužitelný...

Ted nevim, jestli se to psalo v tomhle tematu nebo jinde, ale jde o to, ze kazda aplikace ma z RAMky pridelenej pevne danej kus a vic nedostane. A problem vznika v Locusu, protoze zabira v ty pameti vic, nez samotnej addon. Voldik se to ted snazi nejak kulantne vyresit, ale jde tu hlavne o to, ze nejvic toho mista zabiraj listingy.... Momentalne to proste nevyresis asi jinak, nez snizenim poctu kesi, ktery importujes na jeden zatah.

• 0

#2565 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 136 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 19:08

HELP!!!

Po nedavne aktualizaci, kdyz vyexportuju moje ulozene body jako gpx, tak uz nejde otevrit v Mapsource. Badanim jsem prisel na to, ze je to tim, ze jsou tam doplnene nejake tagy, ktere Mapsource neumi.

Nemate nekdo nejaky programek, ktery by ten gpx projel a ty divne tagy odstranil?

Staci mi tam nechat jen souradnice a time a name.

Vsechny ty nesmyslene <ele>    <pdop>    <sym> a casti html kodu co se tam nevim proc generuji klidne vyhazet.

Pokud jsou v nejakem GPX tagy, ktere neumi aplikace zpracovat, asi nebude ten GPX spravne udelany. Tagy, ktere nepatri do standardniho gpx nebo do grouspeakoveho, musi byt v samostatnem jmennem prostoru. Pak by je aplikace mela ignorovat. Co je to za GPX, co jej vytvari a k cemu je ten soubor urcen?

• 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#2566 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 19:52

@drowned: napadlo, ale té práce ... nevím jestli už to tady někde není help.locusmap.eu

@petegeo: zajímavý že na to nikdo nepřišel dříve. Zkus export GPX ve verzi 1.0. Ve verzi 1.1 jsem objevil problém s exportem URL adres. Opravím do další verze. Díky

• 0

#2567 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 20:07

tak omluva, zpět. Já nejsem vůbec schopen do Basecampu naimportovat GPX v 1.1! s groundspeak extension. Nemáte s tím někdo zkušenost jestli to vůbec jde?

• 0

#2568 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 20:12

Otazka zni, jeslti Garmin nedelal zase nejaky "improvements".

• 0

#2569 Voldik

Voldik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 21:01

Tak nevím, jestli je to chyba v aplikaci nebo bych měl něco udělat s telefonem. Poradíte pls? :-) Takhle je to pro mě taky nepoužitelný...

Vyčkej na další update, tam to bude vyřešeno. ;)

• 0
\m/

#2570 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 22:01

Otazka zni, jeslti Garmin nedelal zase nejaky "improvements".

myslím že asi ne. Ten Basecamp co mám na test bude už asi starší.

Nicméně prozatím doporučuju export GPX ve verzi 1.0. Export z Locusu ve verzi 1.1 má nějakou další, pro mě neznámou, chybu (objevený problém s <url> jsem opravil ale ještě je tam něco dalšího)

• 0

#2571 moravan

moravan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 22:07

@Menion:

Na staré Nokii se symbianem jsem používal program SmartGPX. Měl jednu užitečnou funkci, kterou jsem využíval. Při označení keše jako nalezená zde byla volitelná možnost přidat informace o nálezu do kalendáře. V kalendáři jsem tak měl pro každou nalezenou keš jméno, GC kod, čas nálezu a pořadí nálezu (z interního počítadla, kde by se zadala počáteční hodnota), případně nějaké další info o keši. Proč to? Při procházení kalendáře hned vidím, kde jsem byl, co jsem ulovil...

Je nějaká šance implementovat tuto funkci?

Děkuji.

• 0

#2572 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2014 - 22:08

Nezapomen na fakt, ze Garmin obcas standardy velice uspesne ignoruje a vytvari si vlastni. Vubec bych se nedivila, kdyby byla chyba (i) u nich.

• 0

#2573 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 7:10

Nezapomen na fakt, ze Garmin obcas standardy velice uspesne ignoruje a vytvari si vlastni. Vubec bych se nedivila, kdyby byla chyba (i) u nich.

No on Garmin ten MapSource uz par let nevyviji, takze ani ty jejich standardy se tudis nemeni. Zatim jsem nacetl vsechny gpx z ruznych zdroju. :-(

Me by stacila volba v Locusu pri exportu, kdy by se exportovaly fakt jen tagy souradnice, nazev a cas.

<wpt lat="48.573984" lon="14.399211">
    <time>2013-05-20T18:21:49Z</time>
    <name><![CDATA[Skalka ]]></name>
</wpt>

Zajimave ale je, ze driv to bralo i ty jine tagy vcetne html, ale ted to nevim proc neprojde.

• 0

#2574 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 7:55

Tak jsem to ted jeste trochu analyzoval, a to hlavni co Mapsouce vadi je ceska diakritika. Ja si ji v nazvech bodu nepisu, ale kdyz prevezme bod nejak z mapy, tak se to tam vygeneruje i s ni.

A pak taky nevim proc, ale v <desc> je jednou u bodu

...><b>ZemÄ›</b></small></td><td align="center" valign="center">Czech Republic</td></tr

a u jineho bodu

><b>Země</b></small></td><td align="center" valign="center">Česká republika</td></tr>

Takze kdyz jsem se ve Wordu zbavil vsech <desc> s temi ceskymi popisy a <pdop>, tak se mi to uz otevrelo normalne. :-) Uf.....

Neslo by udelat ve vyberu  minimalistickou verzi exportu fakt jen souradnice, nazev a cas? Prosim, prosim... :-)

Tento příspěvek byl upraven od petegeo: 25 květen 2014 - 8:00

• 0

#2575 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 8:09

Ty budes koukam peknej masochista :D gpx je ciste textovej soubor, takze otvirat to ve wordu je spis na skodu :D To radsi pouzivej poznamkovej blok, ten do toho nevklada vlastni myslenky.

Jinak je fakt, ze jsem si neuvedomila, ze MS uz je par let mimo vyvoj. Ale i tak by me nic neprekvapilo :D

• 0

#2576 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 16:48

Ty budes koukam peknej masochista :D gpx je ciste textovej soubor, takze otvirat to ve wordu je spis na skodu :D To radsi pouzivej poznamkovej blok, ten do toho nevklada vlastni myslenky.

Bohuzel zase jen aktualni nutnost vynucena Locusem. Protoze Lokus nevklada "uplne spravne" znaky 0D 0A jako "ukonceni radku" a "navrat voziku" na zacatek noveho radku ale jen 0A (konec radku). Coz znamena, ze se mi to v normalnim poznamkovem bloku nezobrazuje spravne "odradkovane", a zformatovane ale jako jedna dlouha radka. A v tom se bohuzel spatne cokoliv upravuje.
 Takze to delam alternativne vzdy v tom, co je na danem PC u ktereho to delam nainstalovane.. :-)

• 0

#2577 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 18:03

tak pozor. Uznávám, že v GPX 1.1 je možná nějaký problém (kromě již zmiňovaných URL), ale pokud edituješ textový soubor exportovaný v Unixu na windows, tak se nediv že chybí LF znak, protože ten v Unixu potřeba není ( viz. například http://en.wikipedia.org/wiki/Newline )

EDIT: a ještě prosímtě editovat XML ve wordu, to je opravdu skvělé. Existuje mraky editorů, které korektně zobrazují kódování jak má být. Stačí třeba PSPad, Notepad++ a další. Myslím, že word opravdu není třeba. A pak jsem si taky téměř jist, že české znaky exportované v souboru s UTF kódováním problémy dělat nebudou. Jak jsem psal - můžeš zkusit exportovat stejný bod do GPX 1.0 a věřím, že bude fungovat v pohodě.

Tento příspěvek byl upraven od menion: 25 květen 2014 - 18:06

• 0

#2578 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 18:08

No, zrovna PSPad s tim kodovanim obcas taky bojuje. Vim o tom svy :D

Btw v obycejnym poznamkovym bloku jde nastavit zalamovani radku, takze ta jedna radka pak o neco lip editovatelna.

Ale to uz jsem ponekud mimo tema :D

• 0

#2579 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 18:09

aha, ten nepoužívám. myslel jsem že je ok. Pak doporučuju jen ten Notepad++ ve kterém pracuju už roky a dají se s ním dělat divy

• 0

#2580 Phoenicurus

Phoenicurus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2014 - 18:24

Ted nevim, jestli se to psalo v tomhle tematu nebo jinde, ale jde o to, ze kazda aplikace ma z RAMky pridelenej pevne danej kus a vic nedostane. A problem vznika v Locusu, protoze zabira v ty pameti vic, nez samotnej addon. Voldik se to ted snazi nejak kulantne vyresit, ale jde tu hlavne o to, ze nejvic toho mista zabiraj listingy.... Momentalne to proste nevyresis asi jinak, nez snizenim poctu kesi, ktery importujes na jeden zatah.

Dík tobě i Voldikovi, počkám si na výsledek :-) jen je mi divný, že to dělá problémy teď, když donedávna to běhalo bezproblémů. Tak OK, počkám si :-).

• 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama