Locus (Online/Offline map klient - Android OS)
Publikováno 24 říjen 2014 - 22:14
Publikováno 25 říjen 2014 - 0:25
http://www.geocachin...oid-os/page-139
Muj je paty od shora.
Nemuze to byt tim, ze mam Locus pro prez AndroidPit? Ale nemelo by ne, jestli se jedna o testovaci free verzi.
Tak oprava - uz mi to facha. Celkem se mi ta moznost se rovnou navadet a rovnou videt napovedu libi. Ale asi by to chtelo mit moznost to vypnout.
Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 25 říjen 2014 - 0:28
Publikováno 25 říjen 2014 - 7:36
vy jste banda, ani jste to nezkusli v terénu a už to chcete vypínat.
A vypnout to jde v nastavení > mapy - objekty & styly
Publikováno 25 říjen 2014 - 10:24
Publikováno 25 říjen 2014 - 12:44
@menion: Nešla by prosím tě přidat možnost zvolit sílu čáry u navádění? Třeba tam kde se šteluje barva a průhlednost? Mám postaršího kamaráda a už špatně vidí. Koupě většího telefonu mu nepomohla a to má brýle
Publikováno 25 říjen 2014 - 12:48
stačí upravit parametr v config souboru
http://docs.locusmap...figuration_file
Pro tvůj případ se jedná o parametr GUIDING_PATH_SYMBOL , kde nicméně není definice síly čáry ale tvaru té šipky, tedy trošku komplikovanější. Nicméně stačí když všechna čísla na dané řádce přenásobíš dvěmi, čímž šipku 2 x zvětšíš. Tak alespoň tak. Snad se podaří
Publikováno 25 říjen 2014 - 18:39
U posledni verze (ne bety) mi obcas nefunguje ikonka na to, aby se mapa drzela moji pozice. Otaceni funguje normalne. Kliknu na to a zmodra to jen na dotyk a modre to nezustane. Nekdy pomuze restart aplikace. A nekdy to funguje normalne.
Publikováno 27 říjen 2014 - 21:51
Menione, nápad dobrý, ale...
Používám ikonky udávající D/T a velikost keše již na mapě, takže keš otvírám jen kvůli hintu, logování či např. fotomapě, listingu... Až doba pokročí, a Locus mi bude umět číst myšlenky, tak to bude super, jenom si pomyslím "Teď chci před-dialog na hint", "Teď chci rovnou do listingu" a bude.
U mě by to bylo asi půl na půl a teď jde o to, jestli se na to dívám jako v polovině případů obtěžující prvek (poloprázdná sklenice), nebo v polovině případů usnadňující prvek (poloplná sklenice). Sám zatím nevím no.
Publikováno 28 říjen 2014 - 7:56
Já novou změnu velice vítám, je to něco, co jsem chtěl, aniž bych o tom věděl :-) Perfektně vylepšení! Obvykle nové změny nekomentuju, ale tentokrát tleskám nahlas.
Publikováno 29 říjen 2014 - 19:07
Ahoj
skromný dotaz. Mám v locusu gpx z GG a i databázi.db3. Zároveň mám v mnt/external_sd/locus/data/geocaching staženy obrázky k listingu, ale tyto se po načtení keše v Locusu nezobrazí. Odkaz vidím po kliknutí na ikonu obrázku (modrý otazníček) správný. A ani pokud jsem online se mi nezobrazí obrázky listingu. Čím to?
EDIT: při kliku na odkaz se zobrazí:
webová stránka není dostupná
web.stránka na dané adrese:"kompl.adresa uložení obrázku" je možná dočasně nedostupná nebo přesunuta.
Tento příspěvek byl upraven od homole: 29 říjen 2014 - 21:28
Publikováno 30 říjen 2014 - 10:26
Publikováno 02 listopad 2014 - 10:03
@menion
U posledni verze (ne bety) mi obcas nefunguje ikonka na to, aby se mapa drzela moji pozice. Otaceni funguje normalne. Kliknu na to a zmodra to jen na dotyk a modre to nezustane. Nekdy pomuze restart aplikace. A nekdy to funguje normalne.
@menion
Tak to dela, kdyz mam zaply tem novy autozoom.
A pak jeste jedna vec zlobi - kdyz jsem nekde, kde je pomaly mobilni internet plus je naprd signal a dam zalogovat trackable, tak koukám treba 2 miniuty na okenko pracuji. Bylo by fajn, kdyby to slo tlacitkem zpet zrusit. Aby clovek mohl jit dal a nemusel cekat.
Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 02 listopad 2014 - 13:50
Publikováno 08 listopad 2014 - 22:54
Ahoj, tak jsem to zkusil. Je to nezvyk. Skvělé by bylo, kdyby tytéž informace zobrazoval hint-okénko, zobrazené po najetí ikonky kešky pod zaměřovací kříž vprostřed. Takhle chci zobrazit listing, kliknu na kešku, pak kliknu na popu okno, počtu si v listingu, kliknu na zpět, je tam mapa furt s popupoknem a musím dát znovu zpět, aby tam nic nebylo. Předtím 1klik vidím listing, 1klik zavřu listing. Teď tatáž operace na 2kliky.zavření taky na 2.EDIT: btw. nezkoušel jste někdo poslední BETA verzi? Zajímá mě váš názor na nové popup okna při kliknutí na keš na mapě. Sám jsem to ještě v terénu nezkoušel
Popupoknem menu je dobrá myšlenka. Co tak do hint-okénko použít na zobrazení rychlých info. Kliknu otevře listing a delší podržení zobrazí menu? A ještě by bylo perfektní, kdyby v tom menu byla volba Zalogovat. Při potřebě logovat už většinou není potřeba získat další informace o keši.
Jinak chvalím Locus, je perfektní!
Publikováno 09 listopad 2014 - 20:05
Publikováno 12 listopad 2014 - 13:25
Poslední dobou u sebe pozoruji zvláštní problém. Keše do locusu importuji přes geoget doplněk. Dnes jsem si aktualizoval .db3 a nahrál do telefonu. Po importu se mi ovšem u keší ukazují starší logy, než jsou v geogetu. Tedy v geogetu mám u keše logy ze včera, ale aplikace mi ukazuje logy třeba ze září. Když dám aktualizovat logy, stáhnou se nové (aktuální). Děje se mi to opakovaně. Zkoušel jsem to znova importovat a stejný výsledek. Když zapnu live mapu, je to stejné. Neví někdo, co by to mohlo způsobovat? Hledám řešení, než se pustím do reinstallu aplikace.
Jinak Locus Pro aktuální verze, totéž u Geoget doplňku. telefon Nexus 5, Android 4.4.4.
Publikováno 12 listopad 2014 - 17:50
Poslední dobou u sebe pozoruji zvláštní problém. Keše do locusu importuji přes geoget doplněk. Dnes jsem si aktualizoval .db3 a nahrál do telefonu. Po importu se mi ovšem u keší ukazují starší logy, než jsou v geogetu. Tedy v geogetu mám u keše logy ze včera, ale aplikace mi ukazuje logy třeba ze září. Když dám aktualizovat logy, stáhnou se nové (aktuální). Děje se mi to opakovaně. Zkoušel jsem to znova importovat a stejný výsledek. Když zapnu live mapu, je to stejné. Neví někdo, co by to mohlo způsobovat? Hledám řešení, než se pustím do reinstallu aplikace.
Jinak Locus Pro aktuální verze, totéž u Geoget doplňku. telefon Nexus 5, Android 4.4.4.
Jen bych se zeptal - pouzivas aktualizacni plubin nebo kopirujes celou databazi. Pokud pouzivas plugin, tak mam dojem, ze ten pouze doplnuje o rozdily a u starych kesi proste stare logy neresi
Publikováno 17 listopad 2014 - 17:24
Ahoj, s těmi staršími logy to mám stejné. Importuji čerstvé PQ do Geogetu, př. ze začátku listopadu. V Geogetu mám pak i aktuální logy. Po přípravě zkopíruji celou .db3 na kartu telefonu. Při rozkliknutí logů v Locusu tam mám logy ze září, poslední měsíc a půl tam nejsou. ;( Mám něco špatně nastavené? Díky za odpověď.
Publikováno 18 listopad 2014 - 17:10
EDIT: btw. nezkoušel jste někdo poslední BETA verzi? Zajímá mě váš názor na nové popup okna při kliknutí na keš na mapě. Sám jsem to ještě v terénu nezkoušel
musím říct, že se mi tato varianta líbí, často stačí.
Jen bych se připojil k jedné z předchozích reakcí - nedalo by se doplnit do této "vyskakovánky" taky zalogování?
přišlo by mi to šikovné.
A díky za stálé vylepšování Locusu
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů