Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#261 KIM-PA

KIM-PA

KIM-PA

• Members
  • PipPipPip
  • 293 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 13:40

Díky, to já jen pro informaci, jestli mi nic neuteklo. A když už jsem v otázkách - spuštění je jen přímým voláním addonu, nebo i nějak z běžícího Locusu?
  • 0

#262 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 13:50

KIM-PA: na to mi už včera Arcao odpověděl... viz. 05.05.2011 18:18
  • 0

#263 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 13:51

Od nove verze locusu, to pujde primo spustit z locusu. V G4L uz je to implementovany.
  • 0

#264 KIM-PA

KIM-PA

KIM-PA

• Members
  • PipPipPip
  • 293 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 13:52

Díky moc a už nic nevyzvídám
  • 0

#265 LukasX

LukasX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 387 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2011 - 22:29

Ahojte, jsem cerstvym majitelem Androida a jako prvni aplikaci jsem si koupil prave Lokuse, protoze je opravdu spickovy. Jen jsem ale ted narazil na neco, co nevim jestli je "vlastnosti" nebo neco delam spatne. Chystam si podklady pro cestu do Kanady a chci si stahnout pomerne malou oblast v okoli Ottawy do offline rezimu. Nastavim si obrazovku, dam ulozit offline, vyberu pozadovane rozliseni (az do nejnizsiho = cca 8000tiles). Vse se po chvili stahne a jde mapou pekne prochazet. Ale problem je, ze jakmile zoomuju bliz a bliz, tak se zmensuje ulozena oblast :( Na oddaleni mam az 10km za hranice mesta, ale cim se priblizuju, tak hranice ulozenych tiles se zmensuje a na ten nejvetsi zoom je ulozen prakticky jenom stred mesta. Nemate s tim zkusenosti, co bych mohl delat spatne? Diky za info :)
  • 0

#266 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1040 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 11:09

nezoomujes měřítko ale jen přibližujes obrázek s mapou. v jedny vrstvě mapy máš jen jeden zoom. pro další vrstvy si musis stáhnout další měřítko. např. teď máš 18 a aby si mohl prohlížet celou požadovanou oblast musis mít 20,22.... Edit: pokud máš stažené všechny požadované vrstvy tak je musíš přepínat v nastaveni offline map(malá ikonka vpravo nahoře ve tvaru mapky) lze se tak i dostat na další nastavení a stahování offline mapy.
  • 0

#267 LukasX

LukasX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 387 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2011 - 21:21

WAW napsal/a:
nezoomujes měřítko ale jen přibližujes obrázek s mapou. v jedny vrstvě mapy máš jen jeden zoom. pro další vrstvy si musis stáhnout další měřítko. např. teď máš 18 a aby si mohl prohlížet celou požadovanou oblast musis mít 20,22....

Edit: pokud máš stažené všechny požadované vrstvy tak je musíš přepínat v nastaveni offline map(malá ikonka vpravo nahoře ve tvaru mapky) lze se tak i dostat na další nastavení a stahování offline mapy.

Ahoj,
samozrejme mam stazene ve vsech meritkach od 24 az po 18 (zaskrtnul jsem to pri volbe ukladani).

Neni mi jasne jak mam prepinat ve Spravci map? Na zaklozce Osobni mam mapu s nazvem Gatineau a pod tim text meritka: 24, 23, 23.....18 a vedle zaskrtavatko.

Kdyz na nej klepnu tak se zobrazi menu "vycentrovat, nastavit centrum, renicializovat mapu a smazat". Nic vic mi to nenabizi. Kdyz si dam vycentrovat mapu, tak se pekne zobrazi ta offline mapa ale s problemem, ktery je popsany v prispevku vyse.

Lukas
  • 0

#268 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2011 - 10:24

ahoj, myslím že to není problém v appce. Když si vybereš oblast pro stažení, tak ta oblast definuje, které dlaždice se stáhnou. Jenže pokud i jen kousek dlaždice zasahuje do vybrané oblasti, stáhne se celá (tzn. neořezávám je), takže pak pří oddálení máš celé město (i když jsi si vybral ke stažení jen střed - protože ten střed může zasahovat kouskem na okolní dlaždice), ale při oddálení se velikost mapy bude zmenšovat až postupně jen po to centrum při velkém přiblížení ... doufám že mi rozumíš :)
  • 0

#269 LukasX

LukasX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 387 příspěvků(y)

Publikováno 23 May 2011 - 14:28

menion napsal/a:
ahoj,
myslím že to není problém v appce. Když si vybereš oblast pro stažení, tak ta oblast definuje, které dlaždice se stáhnou. Jenže pokud i jen kousek dlaždice zasahuje do vybrané oblasti, stáhne se celá (tzn. neořezávám je), takže pak pří oddálení máš celé město (i když jsi si vybral ke stažení jen střed - protože ten střed může zasahovat kouskem na okolní dlaždice), ale při oddálení se velikost mapy bude zmenšovat až postupně jen po to centrum při velkém přiblížení ...

doufám že mi rozumíš :)

Ahoj, jasne rozumim :)
Nicmene jsem mel na obrazovce rozhodne vetsi cast nez jen centrum ottawy, ktere se mi ve skutecnosti stahlo. Jeste dneska vecer vyzkousim na praze, kam jedu zitra a zkusim to pro jistotu nejak nafotit.
Prozatim diky za nasmerovani kde muze byt chyba na me strane.
  • 0

#270 crowak

crowak

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 8:39

ahoj, nechyba vam zobrazenie "strelky" smerujucej na vybrany ciel (kesku) priamo na zakladnej obrazovke s mapou? A este jedna otazka. Co znazornuje cervena sipka v Kompase ked dam navigovat k cielu? Pretoze mi neukazuje k cielu ale niekedy aj uplne opacne. Napriek tomu ze kracam a vzdialenost sa zmensuje. Dik
  • 0

#271 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 8:49

V posledních verzích Locusu si můžeš zvolit "custom screen", tj. různé skiny pro obrazvoku. Hned ten první z nich obsahuje různé údaje, např. vzdálenost, směr a čas k cíli, i malou šipku ukazující směr. Předpokládám, že časem se objeví i custom screen obsahující pouze velkou šipku. Co se týká kompasu, funguje mi bezchybně, tj. červená šipka ukazuje vždy směr k cílovému bodu.
  • 0

#272 crowak

crowak

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 8:53

hej custom screen je (alebo skor bude) dobry ale chybaju tam ostatne tlacitka tak ako v zakladnom "default screen"
  • 0

#273 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 9:29

Co se tyce smeru sipky - zkusil si zkalibrovat kompas ??? tzn, udelat telefonem ve vzduchu par osmicek ????? To neni problem aplikace, ale vlastni vnitrni GPS- je to tak asi u vsech smartphonu vcetne iPhone - vzdy kdyz mam pochybby o smeru, zaosmickuju si a sipka ukazuje spravne
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#274 crowak

crowak

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 24 May 2011 - 9:36

..aha mozno som nespravil.. ach jo .. pri PDA som riesil prehodenie zo statickej na dynamicku navigaciu po kazdom zaseku PDA. teraz budem carovat s telefonom ako harry potter.... :) dik za tip uvidim co to spravi.
  • 0

#275 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2011 - 11:06

dotaz na obrazky v nahranych listingach z GPX vytvorim pocket query, nahraju gpx do Locusu listing se ukazuje bez obrazku, pokud sem online a v listingu, obrazek se dostahne lze ale obrazky do listingu dostahnout hromadne ? treba kdyby se jednalo o vic jak 500 listingu ... vlakno sem se pokousela procist cele ale nejak sem odpoved na toto nenasla ...
  • 0

#276 TerezkaZ

TerezkaZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 25 May 2011 - 19:04

používám v čr locus a c:geo, ale chystám se lovit do zahraničí - navíc mě občas štve načítání online map - takže mě zajímá jaké rozlišení mapy je ideální pro lovení? případně není možné nahrát nějakou mapičku která by se offline uměla zoomovat?
  • 0
Jsem poklad - jen mě zakopat ;)

#277 Bubisovi

Bubisovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 180 příspěvků(y)

Publikováno 12 June 2011 - 18:34

Zdravím, minulý týden jsem byl na SK a celou dobu mi k lovení stačil tento prográmek s offline mapou. Místy jsem ho používal i k navigaci po mnou vytvořené trase a setkal jsem se s jednou věcí, kterou jsem nějak nevyřešil. Dám tvorbu trasy a po zmáčknutí plus se mi uloží bod trasy na kříž, po posunu na další, atd. Takto jsem si vytvořil trasu odněkud někam s hrubými obrysy. Poté jsem se setkal s potřebou trochu poupravit trasu (při průjezdu městem) - přidat mezi dva body několik dalších. Každé další plus přidává další až nakonec. Nakonec jsem to řešil posunem již hotových nebo občasným vkládáním bodu navíc. Jestli to tam je tak mě nekamenujte a budu rád když se dozvím jak na to. V případě že to tam není, tak by to třeba mohl být námět na příště. Díkes
  • 0
HW: Nokia E52, Vodafone 845, Eten M700, Garmin Béda Trávníček Převod z gg2 na .lmx - dacia.ic.cz/gg2

#278 crowak

crowak

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 13 June 2011 - 8:21

to Xork42: samotny GPX nema v sebe obrazky. Iba ak si online tak sa stiahnu lebo je tam webovy odkaz. ja osobne pouzivam program mozigo kde si stiahnem kesky (aj 1000). Mozigo mi ulozi .htm z kazdej kesky a prekopiruje do telefonu. Mozigom nasledne vygenerujem GPX (pre locus) ktory ma v sebe link (v sekcii Listing) na ktory kliknem a otvori sa mi .htm spolu s obrazkami priamo v Locuse.
  • 0

#279 Trnec

Trnec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 18 June 2011 - 21:24

Jedna otazecka, pouzivam FieldNotes pro logovani casu, ale rad bych tam mel i jmeno kese (ne jen kod). Je mozne tam vlozit nejaky parametr, ktery to tam dopise?
  • 0
Garmin eTrex H, HP Pavilion dm3, Geoget, Locus, WhereIGo ... Vek? To je ta doba, po kterou sbiram ty plastove krabicky na potraviny...

#280 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 18 June 2011 - 21:28

Nerozumím otázce - field notes jsou pro vytvoření seznamu nalezených keších s poznámkami, který pak načteš na gc.com a nabídne se ti seznam keší k zalogování. Jméno keše by v předpřipraveném logu bylo trochu navíc, ne ?
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama