Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#281 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1040 příspěvků(y)

Publikováno 18 June 2011 - 21:51

Nebylo by navíc. Většinou se pamatuje lépe jméno keše než GCkod.
  • 0

#282 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3881 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2011 - 5:30

@waw, ano iste ale... Field notes je subor s pevnou strukturou GCKOD,DATUMCAS,TYPLOGU,LUBOVOLNYTEXT Cize tam nie mozne vkladat lubovolne udaje - okrem casti lubovolny text - tam vsak asi je vhodnejsie dat nejake podakovanie alebo poradove cislo nalezu a cas na neskorsie automaticke spracovanie do statistik. Navyse po exportovani suboru na gc.com uz uvidis zoznam kesiek podla nazvu - toto zariadi web - az nasledne ich mozes realne logovat. Zle sa to vysvetluje, treba raz skusit ...
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm

#283 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2011 - 9:41

taky nevidím příliš důvod v tom, přidávat do textu ve field notes jméno keše, když se to loguje přímo k dané keši. pokud ale bude více lidí chtít, samozřejmě lze tento parametr (pro automatické doplňování) dodělat, to zase takový probém není. Myslím ale jen že zde uniká podstata Field notes, která je rychlé logování přímo přes web a ne prohlížení fieldNotes.txt souboru a následné ruční dohledávání keší na webu a ruční logování klasickou metodou ...
  • 0

#284 Trnec

Trnec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2011 - 21:18

pouzivam totiz ty field notes jen jako terenni poznamky bez toho, aniz bych cokoliv logoval online na net, loguju to vse rucne a ke kazde kesi si pekne napisu svoje dojmy. me staci, aby se do FN ulozilo poradove cislo, jmeno kese, datum a cas pochopil jsem ze parametr {c} je kod kese, takze jsem se ptal jestli existuje nejaky parametr na nazev kese, {n} ani {name} co jsem zkousel nefunguje...bylo by mozne tuhle ficuru imlementovat? edit: delam to asi slozite, ale vyhovuje mi to tak...
  • 0
Garmin eTrex H, HP Pavilion dm3, Geoget, Locus, WhereIGo ... Vek? To je ta doba, po kterou sbiram ty plastove krabicky na potraviny...

#285 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2011 - 10:22

hmm tak prvně c - je číslo nálezu, tedy to které si taky nastavíš v aplikaci h - hodina m - minuta nic víc neexistuje - nebyla žádost ani třeba děláš to opravdu komplikovaně. To že budeš používat celý systém FieldNotes tě nezavazuje k tomu psát vše v telefonu. Já při logování v Locusu jen kliknu na OK aniž bych cokoliv měnil. Až při logování na netu právě přes nahrné FieldNotes, si dopisuju co potřebuju. Takže filedNotes prostě za tebe udělají jen tu práci, že ti umožní jedním klikem nalézt na webu keš, otevřít stránku s logováním a předvyplnit datum a ten krátký text co je z locusu. potvrzení zalogování už je na tobě
  • 0

#286 Trnec

Trnec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2011 - 10:40

ha, uz jsem to konecne pochopil, diky ze jste mi ukazali funkci o ktere jsem nemel ani potuchy!
  • 0
Garmin eTrex H, HP Pavilion dm3, Geoget, Locus, WhereIGo ... Vek? To je ta doba, po kterou sbiram ty plastove krabicky na potraviny...

#287 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2011 - 12:37

NAvic kdyz si ty fieldnotes nahrajes na GC kom, tak se ti to tam s nazvem kese -v sekci FieldNotes) objevi. Tudiz nemusi nic slozite hledat - proste jen kliknes na COMPOSE LOG a objevi se Logovaci formular danne kese a ty s tim pracujes jako kdybys slozite hledal tu kes treba na mape, otviral listing, atd.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#288 Rogosak

Rogosak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 21 June 2011 - 16:45

Ahoj, mám problémek s Locusem, mám verzi Free. Dříve fungoval skvěle, sice trvalo zobrazení mapy s např 2000 bodů déle, ale jelo to. Teď jsem chtěl předělat body, tak jsem je smazal a teď mi to pořád dělá toto: Přidejte sekci do Kategorií, přidám naimportuji body a čekám. zajdu do points samo to vyjede, zajedu znovu spadne Locus. zmáčku force close. objeví se mi tam znovu text s tlačítkem force close. nakonec musím dlouze podržet domeček a ukončit všechny aplikace, či restartovat telefon. Nevíte prosím co s tím?
  • 0
Vložený obrázek

#289 raduz_CZ

raduz_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 21 June 2011 - 20:31

Mohl by mi nekdo poradit, jak funguje volba Presunout na finalni waypoint (během importu presun na final waypoint a označ jako vypočteny) Chapu spravne, ze to ma smysl pouze pokud pouzivam Geoget? Nebo to je vsechno uplne jinak?:) Dekuji
  • 0

#290 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 22 June 2011 - 9:26

rognosaku, to teda koukám co ti to dělá. Prosímtě máš tam nějaké body které si chceš ponechat? Pokud jo tak doporučuju vyexportovat aby jsi o ně nepřišel. No a pak bych šel do adresáře Locus/data a tam jsou uložency všechny databáze, takže bych smazal všechny soubory *.sqll kdomě dbtrack.sqll (tam jsoiu uložené stopy). Kdyžtak si to předtím zazálohuj. No a Locus pak při startu vytvoří nové databáze a vše by mělo šlapat. To se každopádně omlouvám ale netuším co to. Kdyžtak mi můžeš na mail poslat nějaké chybové soubory co budou v adresáři Locus/logs, kde by mohlo být něco málo o problému. raduz_cz já taky sám netuším k čemu to :) ale pokud budeš mít u keše waypoint označený jako final (takže asi ano, jen z geogetu nebo podobných programů) tak se ti pak při importu keš nastaví na souřadnice finálního waypointu a dostane i malé označení že už je vypočtená a přesunutá. Sám to ale nepoužívám takže jedině někdo sofistikovanější pokud ti má odpověď nestačí
  • 0

#291 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 22 June 2011 - 10:09

Raduz_cz: je to, jak píše Menion. Pokud máš v .GPX souboru waypoint typu "final waypoint", přepíše souřadnice počátku keše za souřadnice final waypointu. Použití je, když si spočítáš mysterky a exportuješ některým SW, který toto podporuje, tak se ti zobrazí na vypočítaných místech. Možná, že už to umí i přímo gc.com ve svých PQ ( u keše se snad už dají na webu zadat spočtené souřadnice, a nebo se o tom přinejmenším diskutovalo, ale to jsem ještě nezkoušel ).
  • 0

#292 raduz_CZ

raduz_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 22 June 2011 - 10:14

Panove, dekuji - takto mi to staci, treba to nekdy vyzkousim:)
  • 0

#293 Rogosak

Rogosak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 22 June 2011 - 20:47

menion: Už šlape, právě to jsem co mi radíš jsem udělal, smazal jsem vše, krom offline maps- ty jsem tam nechal. Ale ještě jsem celý program smazal, včetně pluginů. No a voila, funguje. Jinak se omlouvám, ale ty soubory jsem opravdu smazal.
Jinak je program je opravdu super, zvládne větší offline databázi než c:geo, který zvládne max 600 (zvládne i více ale pak padá a seká se). Locus mne zvládne i 2000 zobrazení a to navíc na mapě. Né v seznamu. Trochu mne jen vadí ta reklama, ta je tam jak pěst na oko, stačí mít o milimetr dál prst a zmáčneš na reklamu a otevře se Ti browser.
Jinak mne překvapí výdrž baterie. Ta je kuriózní. S pouze zaplým Locusem a zaplou GPS, mi jede asi mobil, pak se automaticky vypne! Dnes jsem to zkoušel na jedné sadě o 10 keších. Nedá se ta spotřeba nějak zmenšit? Připadne mi to strašné. To někdy nestihnu ani 2 keše které jsou od sebe dál a potřebuji navádět přes město:( Nedá se s tím prosím něco dělat? Třeba na Blackberry mohu mít zaplou GPS a hledat i šest, sedm hodin.
A ještě jedna věc, ten Locus už se kapánek seká u 2000 keší. Blackberry zvládne i 3000 a nesekne se. A to je o nějaké 3 léta starší kousek.
Je chyba pouze na mém přijímači?
Díky za pomoc.
  • 0
Vložený obrázek

#294 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2011 - 5:19

tak fajn, že šlape. no ta výdrž, to je podle mých zkoušek problém samotné spuštěné GPSky, zkus si to sám. Spusť Locus a nech ho pár hodin běžet bez zaplé GPSky a uvidíš sám kolik sebere šťávy. Předpokládám že nic. Vše co se uvnitř děje uspávám aby ten odběr byl co nejmenší. Když si ale spustíš jakýkoliv jiný program na pár hodin se zaplou GPSkou tak předpokládám že dojdeš ke stejné spotřebě. Schválně to prosím zkus. Pokud to tak bude není co řešit. Pokud ne tak se na to kouknu. ohledně rychlosti. To předpokládám bude spíše problém v Locusu. Nic není dokonalé a vše se dá vylepšovat. Podle průzkumu je rychlost a stabilita jedním ze silných prvků takže jsem neplánoval věnovat čas optimalizacím ale můžu to malinko zkouknout. Člověk vždycky objeví nějaký přehlídnutý problém který vše razantně urychlý
  • 0

#295 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2011 - 9:26

Take bych rekl, ze spotreba je dana GPS - pri delsich WhereIGo vypinam vse co se vypnout da (idealne rezim V LETADLE) a stejne se, pokud je WIG delsi nez 2 hodiny modlim, abych ji vubec dohral - tusim ze rekord byl 2,25h. Dano je to jednat tim, jake procesory dnes v zarizenich jedou (v mem HTC je CPU, ktere sem pred par lety nemel ani ve stolnim PC) a jednak to GPS. Resenim ..byt ne idealnim, ale na prodlouzeni baterky celkem schopnym je externi GPS
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#296 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1040 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2011 - 9:58

Dobesch,mám problém s Locusem. připojím BT gps modul. Chytne satelity,zaktualizuje polohu ale jakmile přepnu zpátky do mapy tak Locus nebere gps signál. Modul normálně funguje. Přepnu zpátky do nastavení gps(přes ikonku) a i když mám zeleně podbarveno Pripojeno tak se to tváří jako kdyby to nevidelo satelity. HTC wildfire. Co s tím?
  • 0

#297 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2011 - 10:10

BT podporu akorát řeším. nejsi jediný kdo s tím má problémy takže snad se mi s tím něco podaří udělat
  • 0

#298 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1040 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2011 - 10:29

menion napsal/a:
BT podporu akorát řeším. nejsi jediný kdo s tím má problémy takže snad se mi s tím něco podaří udělat

uuaaaaaaaaaa :D potřebuju to do soboty když už jsem dal 800 za modul. za ochotu zašlu neaktivovany TB či slug :D
  • 0

#299 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2011 - 10:30

no funkční řešení by mělo být využít aplikaci Bluetooth GPS z marketu která zprostředkuje připojení pro jiné aplikace a tedy i Locus, tak můžeš zkusit
  • 0

#300 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1040 příspěvků(y)

Publikováno 23 June 2011 - 11:23

Tak jsem to zkusil. G maps,c:geo funguje bezvadně ale v Locusu to buď neumím rozchodit nebo to vykazuje stejnou chybu jako s interní gps.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama