Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#301 Rogosak

Rogosak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2011 - 15:06

menion: za pár dní dám ohledně testingu vědět. Jinak Bluetooth GPS mobul mám, ale aplikaci jsem již zkoušel, ale G1 ji nepodporuje. Jestli se snažíš vylepšit tak vřelé díky. Mohu se zeptat s jakým OS programuješ?
  • 0
Vložený obrázek

#302 wadesss

wadesss

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2011 - 4:45

crowak napsal/a:
crowak

ja osobne pouzivam program mozigo kde si stiahnem kesky (aj 1000). Mozigo mi ulozi .htm z kazdej kesky a prekopiruje do telefonu. Mozigom nasledne vygenerujem GPX (pre locus) ktory ma v sebe link (v sekcii Listing) na ktory kliknem a otvori sa mi .htm spolu s obrazkami priamo v Locuse.

Tohle bych rád použil,ale zatím se mi to nepovedlo exportovat tak,aby se mi ukazovaly linky.Nebyl by nějaký bližší návod kde co nastavit v MoZiGo.Předem díky moc.
  • 0

#303 pendialek

pendialek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2011 - 5:42

Ahoj, potvrzuji, že Bluetooth GPS - aplikace z marketu v Locusu nefunguje vůbec. Cgeo s ní normálně určí polohu podle BT GPS modulu, ale Locus dělá "jakoby nic" - nevidí satelity atd. prostě jakoby byla gps vypnutá. Zkoušel jsem i jiné aplikace na stejném principu, ale ty dokonce padaly a stejně nefungovaly. Zkoušeno HTC wildfire.
  • 0

#304 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2011 - 6:38

pendialek. Na marketu je několik aplikací Bluetooth GPS;použij tu s červenou ikonkou. Po nainstalování to zapneš.Modré sloupce by ti měli ukazovat sílu signálu jednotlivých satelitu. V Locusu VYPNI podporu Bluetooth GPS! Restartuj Ho a měl by se ti automaticky napojit na zdroj gps. Doporučuji nastavit pipnuti při GPS fix,je to dobrá kontrola. Mám taky htc wildfire a funguje to bezvadně.
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě

#305 pendialek

pendialek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2011 - 13:33

Díky za radu, já jsem skončil u Bluetooth GPS s modrou ikonou a ta sice běžela, ale nefungovala s Locusem. Ta s červenou ikonou už asi prošla vývojem, tak teď funguje. Moc dík
  • 0

#306 LooperCZ

LooperCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2011 - 17:24

Ahoj, pokusím se zde najít řešení kamarádova problému: HTC Wildfire, při práci s online mapami mu po nějaké době (různě dlouhé době) vyskočí hláška, že nelze přistoupit na SD kartu a kartu mu to odpojí. A to pro všechny aplikace, takže systémově. Pomůže samozřejmě pouze restart zařízení, poté při zapnutí Locusu odpojuje systém kartu okamžitě. V chybovém logu se nachází tohle: ---------- 24.6.2011 15:39:19 ---------- TAG:TileDownloader MSG:downloadImage(http://tile.openstre...3/4487/2793.png) TRACE:java.net.UnknownHostException: Host is unresolved: tile.openstreetmap.org:80 at java.net.Socket.connect(Socket.java:1038) at org.apache.harmony.luni.internal.net.www.protocol.http.HttpConnection.<init>(HttpConnection.java:62) at org.apache.harmony.luni.internal.net.www.protocol.http.HttpConnectionPool.get(HttpConnectionPool.java:88) at org.apache.harmony.luni.internal.net.www.protocol.http.HttpURLConnectionImpl.getHTTPConnection(HttpURLConnectionImpl.java:927) at org.apache.harmony.luni.internal.net.www.protocol.http.HttpURLConnectionImpl.connect(HttpURLConnectionImpl.java:909) at menion.android.maps.d.a.a(L:196) at menion.android.maps.d.a.run(L:85) Pokud provede reinstalaci, Locus jede, ovšem v ten nejméně vhodný čas to provede znovu .... kamarád ale tvrdí, že při offline režimu se mu to nestává. Což bych z toho logu soudil taky. Díky za odpověď.
  • 0

#307 jahodajiri

jahodajiri

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2011 - 22:32

Prosím,zítra ojíždím do rumunska. Má dvě napy vytvořené v ozixploreru a potřeboval bych je převest na formát pro Locus. Po hodinách čtení jsem bezradný. Nemohl by mi prosím někdo poradit? moc děkuji.
  • 0

#308 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2011 - 6:45

jahodajiri napsal/a:
Má dvě napy vytvořené v ozixploreru a potřeboval bych je převest na formát pro Locus. Po hodinách čtení jsem bezradný.

Tady je postup, ze kterého jsem vycházel http://forum.asamm.c...I convert#p1107

Někde na netu jde najít funkční plná verze Global Mapperu. Do té načteš OZI mapu ( BTW ta aplikace umí všechny možné i nemožné formáty, i online zdroje ), a exportuješ jako OSM ( vytvoří adresář, do kterého mapu rozkouskuje do dlaždic 256x256 ).
Takto si můžeš z různých zdrojů exportovat různé zoomy.
Pak si je v tom adresáři připravíš tak, jak by ti to nejlíp vyhovovalo ( např. zoom 18 OZI mapa ShoCart, zoom 15 autoatlas, zoom 20,21 základní mapy, ...).
A když už jsi spokojený se složkou s jednotlivými zoomy a jejich dlaždicemu, spustíš PD Map Creator, který to převede na SQLite databázi, tj. tvar používaný Locusem.
( http://pocketdrake.c...d#vytvareni_map )

Kdyby byla výsledná databáze příliš velká ( víc jak 2 GB ), připrav is několik menších celků, převeď je pomocí PD map creatoru každý zvlášť, vytvoř nový adresář v adresáři Locus/Maps a zkopíruj je všechny do něj. Pak se jednotlivé části budou tvářit jako jedna mapa.
  • 0

#309 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2011 - 14:00

Jestli nekdo pouziva addon Geocaching4Locus, tak tady jsem dal novou testovaci beta verzi: http://forum.asamm.c...49&p=2822#p2822

Jeste zcela neni hotove GUI. GUI by melo vypadat podobne jako v Locusu, ale zatim nebyl cas to poresit.

Pravdepodobne bude nutne odinstalovat starou verzi (jestli jste ji instalovali z marketu).
  • 0

#310 raduz_CZ

raduz_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2011 - 14:13

Ja pouzivam - rad vyzkousim - myslim, ze to uz tady bylo - nesel by ten addon primos spoustet z Locusu? a pokud v nove verzi neni, tak bych se primlouval za moznost stahovani pouze nenalezenych..
  • 0

#311 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2011 - 14:21

raduz_CZ napsal/a:
Ja pouzivam - rad vyzkousim - myslim, ze to uz tady bylo - nesel by ten addon primos spoustet z Locusu? a pokud v nove verzi neni, tak bych se primlouval za moznost stahovani pouze nenalezenych..

Spoustet to lze z Locusu jiz od verze Locusu 1.7.3. Staci dlouze podrzet prst na mape, kliknout na dialog s adresou /souradnicemi a pozit prave tlacitko s obrazkem ozubenych kol. :)

V nove verzi je moznost preskocit jiz nalezene ale to je z technickych duvodu mozne provest az na po priujmuti dat. Z toho vypliva, ze pokud je limit na kese nastaven na napr. 50, tak v pripade povoleneho preskakovani nalezenych kesi jich nikdy na mape nebude zobrazeno 50. Da se to kompenzovat zvednutim poctu vracenych kesi.
  • 0

#312 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2011 - 14:23

Ahoj Arcao. Během pár minut vyzkouším novou beta verzi. A chci ti položit několik dotazu. jestli by bylo možné rozšířit funkci vyhledávání keši o možnost automatického refresche,např po ujeti určite vzdálenosti nebo po nekolika minutach. Hodí se kupříkladu při cestě autem. Barva ikonek tradičních keši je zelená jako barva lesu a lze ji tak snadno přehlédnout(c:geo ji má na bílém kolečku) Filtrování nalezených keši. Díky za odpověď
  • 0

#313 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2011 - 17:41

Chválím nové přehlednější ikony i odfiltrování nalezených keší, to mi ale bohužel nefunguje.
  • 0

#314 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2011 - 10:59

Filtr dobrej, ale taky mi to stále ukazuje i nalezené keše. A jen malinkatej detajl, ikonky by snesly malinko lepší rozlišení... Vim jsem úchyl :D
  • 0

#315 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2011 - 11:00

Jeste muzu pouzit ikonky z Locusu, momentalne to pouziva ikonky s c:gea.
  • 0

#316 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2011 - 11:06

Hlavně ikonka tradičky je problematická. jak aktivuju to filtrovani?
  • 0

#317 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2011 - 11:11

Ještě bych měl prosbu na autora LOCUSu - myslim že už se to i řešilo.
Bylo by hodně zbytečné udělat v rychlé volbě výběru bodu POI ještě PODKATEGORIE?

Jde o to, že bych měl např. SKUPINU (pokud možno taktéž s IKONOU)
třeba ,,MĚSTO,, ,,TURISTIKA,, ,, GEOCACHE,, atd a tam bych umístil jednotlivé POI kategorie dle mého screnu.
Takhle tam mam zbytečné hafo bodů který se mi pletou když jsem třeba na výletu.
Samozřejmě kdo by nechtěl složky, dál by dával kategore do ROOTu.
Co si o tom myslíte?
Vložený obrázek
  • 0

#318 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2011 - 11:19

Dámsi. Ale vždyť to tam je. Jen bez tvých krásných ikonek :)
  • 0

#319 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2011 - 11:41

WAW napsal/a:
Dámsi. Ale vždyť to tam je.
Jen bez tvých krásných ikonek :)

Určitě?
Teď si nejsem jistej zda-li jsem se dobře vyjádři či mě bylo správně pochopeno.
Tyto kategore i s ikonama skutečně v LOCUSu mam.Udělal jsem obyčejnej SCREENSHOT z PDAčka.Ale já bych třeba chtěl kategorie TRAMVAJE METRO atd...dát do složky, ktrou bych pak pojmenoval třeba MĚSTO?
Určitě jdou dávat kategorie do složek???
Myslim že ne!
  • 0

#320 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2011 - 11:43

WAW: Ja jsem vcera vecer vydal jeste novejsi betu. Tak aktualizuj, nastaveni je pak mozne otevrit kliknutim na symbol nastaveni v action baru (v titulku dialogu). :) Hlavne ta verze umi vyskocit ze ziskavani souradnic a pouzit posledni zname.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama