S úlevou hlásím, že dnešní nová verze 3.32.0 vyřešila můj problém se starším Androidem 4.4.2 a přihlašovaním na službu Geocaching Live. Nemusím tak již souběžně používat Menionem vydanou provizorní "prázdninovou" testovací verzi Locusu. Jirko, děkuji mnohokrát, že ses s tím dokázal popasovat.
Locus (Online/Offline map klient - Android OS)
Publikováno 01 srpen 2018 - 9:42
Nemá někdo tušení, kam se v nejnovější verzi podělo v nastavení potvrzení o ukončení aplikace? Měl jsem nastaveno, aby se to vždycky zeptalo jestli opravdu ukončit a teď to jen napíše ať zmáčknu ještě jednou Zpět pro ukončení.
Publikováno 23 srpen 2018 - 10:53
no musím přiznat, že po všech problémech, co se zde řeší (nespolupráce s G4L) jsem aktualizoval na 3.32.0.
ovládání - najetí na kešku a zobrazení listingu hrůza. Volba smazání kešky je rovněž důmyslně skryta.
Takže se vracím na prastarou verzi 2.19.1 a kešky budu načíta přes funkci Export z c:Geo:
Export do Locusu
-
Jděte na hlavní obrazovku aplikace a vyberte Uložené > Menu > Zobrazit na mapě > Exportovat do Locusu
-
spustí se Locus Map a objeví se okno importu dat - nastavte složku, do které chcete uložit keše, ponechte zaškrtnuto Ukázat po importu na mapě a potvrďte
-
keše exportované z C:GEO se objeví na mapě
Tento příspěvek byl upraven od Rychtar84: 23 srpen 2018 - 11:08
Publikováno 24 srpen 2018 - 14:12
Zdraví,
kritika je vítána ale chce to: a) dobře popsat problém, navrhnout optimální řešení nebo alespoň nastínit co by mohlo být jinak.
U tebe:
- zobrazení listingu: netuším co je špatně
- smazání keše: pokud není v popup menu na mapě tlačítko smazat vidět, lze ho zapnout v nastavení > body & trasy > obsah vyskakovacího okna
Publikováno 24 srpen 2018 - 14:56
Já bych měl "k listingu". ;-)
Používám offline databázi z Gsaku, a i přes to, když kliknu na zobrazení listingu, tak to "něco... netuším co" chce z online a pokud není signál ale jsou zapnuté data, tak mi aplikace vytuhne a už se nevzpamatuje. Musí se odstřelit a pustit znova. Pokud vypnu data a dám znova to samé, načíst offline listing, tak se normálně zobrazí a můžu si přečíst hint... :-) Zvlášť nepříjemné a kde se to projevuje je v jeskyni nebo ve štole, když se chci podívat na hint tak to znamená zamrznutí, protože zapomenu před vstupem do podzemí vypnout data. :-)
Publikováno 24 srpen 2018 - 15:23
Publikováno 25 srpen 2018 - 6:13
Nevím jak to funguje u Gsaku, ale mám v Locusu offline databázi z Geogetu a na hint se podívám bez otevření listingu keše.
Natolik tomu nerozumím, ale podle mne ofline data jsou prostě jen data někde v nějakém formátu umístěná, a jak se s nima pracuje je vlastnost aplikace.
Jinak s tím ale totiž souvisí další "problém". Po kliknutí na mapě na cache a zobrazení menu co se může dělat, je položka "Nápověda" disable -nepřístupná, jako by nápovědu cache neměla. Musím otevřít listing, a po jeho načtení se aktivuje i položka "Nápověda". Takže při dalším případném kliknutí na cache, už mám taky tu nápovědu přístupnou hned bez otevření listingu.)
Publikováno 25 srpen 2018 - 7:40
A nemůže bát v tom případě na vině nějaká změna v databázi GSAK, kterou Addon nezpracuje ?
Publikováno 25 srpen 2018 - 8:02
Jinak s tím ale totiž souvisí další "problém". Po kliknutí na mapě na cache a zobrazení menu co se může dělat, je položka "Nápověda" disable -nepřístupná, jako by nápovědu cache neměla.
Zkus Nastavení - Body a trasy - Obsah popisku bodu - vybrat vse, co chci mít zobrazené.
Tento příspěvek byl upraven od vytrvalec: 25 srpen 2018 - 8:07
Publikováno 26 srpen 2018 - 18:41
Zkus Nastavení - Body a trasy - Obsah popisku bodu - vybrat vse, co chci mít zobrazené.
Kromě smazat tam mám zatržené všechno, i tu Nápovědu. :-(
Tento příspěvek byl upraven od petegeo: 26 srpen 2018 - 18:42
Publikováno 28 srpen 2018 - 12:23
Export do Locusu
Jděte na hlavní obrazovku aplikace a vyberte Uložené > Menu > Zobrazit na mapě > Exportovat do Locusu spustí se Locus Map a objeví se okno importu dat - nastavte složku, do které chcete uložit keše, ponechte zaškrtnuto Ukázat po importu na mapě a potvrďte keše exportované z C:GEO se objeví na mapě
Vyzkoušel jsem tvůj postup, ale pohořel jsem v terénu na první multi. Chyběly v listingu hinty a waypointy. Pokud to provedu pracnějším způsobem: Export GPX / Import GPX, všechno je ok.
Tento příspěvek byl upraven od Adiee: 28 srpen 2018 - 12:24
Publikováno 28 srpen 2018 - 15:48
Vyzkoušel jsem tvůj postup, ale pohořel jsem v terénu na první multi. Chyběly v listingu hinty a waypointy. Pokud to provedu pracnějším způsobem: Export GPX / Import GPX, všechno je ok.
Přátelé, nepochopil jsem, proč používáte import skrze C:GEO. Keše lze velmi snadno do Locusu dostat i přímo (jste li premium member).
Způsob 1:
Menu - Další funkce - Geocaching nástroje - Načíst Pocket Query
Otevře se okno s nabídkou vašich PQ, vy zaškrtnete vybrané a vyberete složku, kam se body naimportují.
Způsob 2:
Menu - Další funkce - Geocaching4Locus
Po nastavení filtru si mohu na jedno kliknutí stáhnout najednou například 500 nejbližších keší od pozice kurzoru. Opět musím pouze vybrat složku, kam se mi naimportují.
V obou případech mám v Locusu stažené kompletní listingy s hinty, waypointy, logy, ...
Publikováno 28 srpen 2018 - 22:34
Publikováno 29 srpen 2018 - 4:07
Publikováno 09 září 2018 - 17:36
taky vám nefungují informace z katastru na locusu? Je to doplněk pro Locus.
Publikováno 09 září 2018 - 17:50
Zdravím,
taky vám nefungují informace z katastru na locusu? Je to doplněk pro Locus.
Jo, doplněk nefunguje
Publikováno 24 září 2018 - 20:19
Pořídil jsem si nový telefon s větším displejem, abych na ta prťavá písmenka lépe viděl - výsledkem na mapě v Locusu je daleko větší výřez, ale písmenka ještě menší. Dá se to vyřešit jinak (obecněji), než zafixováním konkrétního zoomu? Totéž ikonky kešek - dají se nějak zvětšit?
#3438 Guest_chrobak.truhlik_*
Publikováno 24 září 2018 - 20:44
Nastavenia --> Mapy --> Pomocná grafika --> Veľkosť textu
Nastavenia --> Mapy --> Body a Trasy --> Veľkosť ikony bodu
Stačí si len prečítať manuál http://docs.locusmap.eu
Publikováno 25 září 2018 - 15:55
Pořídil jsem si nový telefon s větším displejem, abych na ta prťavá písmenka lépe viděl - výsledkem na mapě v Locusu je daleko větší výřez, ale písmenka ještě menší. Dá se to vyřešit jinak (obecněji), než zafixováním konkrétního zoomu? Totéž ikonky kešek - dají se nějak zvětšit?
Použít jiné mapové téma. Viz http://osm.paws.cz/render_themes.php
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 25 září 2018 - 16:46
Použít jiné mapové téma. Viz http://osm.paws.cz/render_themes.php
Kazdopadne to chce vyzkouset temat vicero! Ja dlouho laboroval, nez jsem nasel to nejlepsi nastaveni pro muj telefon!
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů