Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#461 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2011 - 7:43

jahodajiri napsal/a:... Akorát mám pár nějakých vlastních map pracně vytvořených a s kalibrovaných v ozi exploreru a potřeboval bych je nějak jednoduše převest do Locusu.

Oziexplorerovské mapy skonvertuješ programom "MAPC2MAPC": http://www.the-thorns.org.uk/mapping/

Postup:- File----Open Calibration (otvoríš MAP súbor - obrázok mapy môže byť aj v OZFX3)
- Edit----Preferences - nastaviť Tile Width na 256x256
- File----Write Mobile Atlas
- vybrať formát RMAPS Sqlite.db
- vybrať zoom levely od-do
- OK - vyrobí sa mapa pre LOCUS

Poznámka: Program "MAPC2MAPC" dokáže vyrobiť aj rastrové mapy pre novšie turistické navigácie Garmin v JNX formáte, ktorého výhodou je neobmedzená veľkosť mapy. Niečo o JNX formáte a výrobe máp pre Garminy je tu: http://www.geocachin...thread_id=18475

Přiložené miniatury

• 1_15.jpg

• 0

#462 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 9:05

Jo jinak on se tvurce nepochlubil, ale mapy CZ+SK tusim nebo jen CZ, takove uplne dostacujici (sam se je dlouho pouzival) meritko 17,19,21,23 nebo jak jsou priomo na Foru Locusu v sekci ke stazeni nebo jak se jmenuje.

http://forum.asamm.c...c.php?f=15&t=51
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#463 fhonsa

fhonsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 12:37

Mám problém - přes c:geo jsem stáhl asi 150 keší a když dám zobrazit na mape -> Locus, tak se objevi bila obrazovka (v horni casti napis Locus Pro) a cca po 30 sec se Locus ukončí. To opravdu nezvládne zobrazit tolik keší? Máte někdo podobnou zkušenost? Co s tím? Co a jak nastavit? Přitom při hledání těhle keší se jich na mapě najednou zobrazilo asi 250.
EDIT: Cgeo na zobrazení keší vlastně používá Google mapy, ne Locus.

BTW. přes MOBAC (http://www.4shared.c..._19_beta_6.html) jsem si stáhl mapu ČR (google) v měřítkách 15-23 (měřítko 15 odpovídá ca 1:20 000) a mapy mají 1GB
  • 0

#464 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 12:45

c:geo a locus jsou dvě rozdílné aplikace které v současné chvíli nemají spolu nic společného. nasmeruj svůj dotaz spíše na fórum c:geo.
  • 0

#465 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 14:16

tohle je problém v tom že carnero (autor c:geo) používá starou verzi funkce pro zobrazování dat v locusu, která tohle (tolik keší) nepobere. Nová verze funkce nebo přímo Locus API to zvládne v pohodě ...
  • 0

#466 jahodajiri

jahodajiri

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 14:23

Děkuji moc za rady. Opravdu soft MAPC2MAPC funguje a převádí-spojuje na jedničku:) Dokonce jsem všechny uložené trasy (.plt ) otevřene v Google Earth a následně oložené do (.klm) pak import v Locusu a vše funguje. Ještě jednou moc díky.

lacop napsal/a:

jahodajiri napsal/a:... Akorát mám pár nějakých vlastních map pracně vytvořených a s kalibrovaných v ozi exploreru a potřeboval bych je nějak jednoduše převest do Locusu.

Oziexplorerovské mapy skonvertuješ programom "MAPC2MAPC": http://www.the-thorns.org.uk/mapping/

Postup:- File----Open Calibration (otvoríš MAP súbor - obrázok mapy môže byť aj v OZFX3)
- Edit----Preferences - nastaviť Tile Width na 256x256
- File----Write Mobile Atlas
- vybrať formát RMAPS Sqlite.db
- vybrať zoom levely od-do
- OK - vyrobí sa mapa pre LOCUS

Poznámka: Program "MAPC2MAPC" dokáže vyrobiť aj rastrové mapy pre novšie turistické navigácie Garmin v JNX formáte, ktorého výhodou je neobmedzená veľkosť mapy. Niečo o JNX formáte a výrobe máp pre Garminy je tu: http://www.geocachin...thread_id=18475

• 0

#467 fhonsa

fhonsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 15:14

menion napsal/a:
tohle je problém v tom že carnero (autor c:geo) používá starou verzi funkce pro zobrazování dat v locusu, která tohle (tolik keší) nepobere. Nová verze funkce nebo přímo Locus API to zvládne v pohodě ...

A kolik jich to cca zvládne zobrazit najednou? 50? Asi mi nezbyde nic jinýho, než to rozdělit :(
  • 0

#468 maniac1234

maniac1234

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 17:54

Zdravím. Locus je super aplikace. Pri poslednim kesovani jsem zkousel vyuzit field notes, protoze nebyl signal pro online logovani. Pri uploadu na GC.com se nic nenaimportovalo. Kdyz jsem field notes prohledl, zjistil jsem ze neobsahuji info o kodu kese. GPX kterej jsem do locusu importoval bylo vytvorene v programu GSAK a tvarilo se jako OK. Netusite prosim nekdo, proc se do field notes nedoplnuje ten kod kese? Diky za odpoved

Přiložený soubor (y)

• 0

#469 wadesss

wadesss

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 20:12

Nějak se mi nedaří donutit Locus,aby mi ukazoval ikony u jednotlivých waypointů (např. parking area,Question to Answer)mám neustále "i" v hnědé ikoně.Co se týče tradi multi myster keše tam vše OK.Zkoušel jsem všemožné výstupy a nic.Nemáte někdo soubor gpx kde by tohle fungovalo,rád bych tomu přišel na kloub.
  • 0

#470 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2011 - 21:57

wadesss napsal/a:
Nějak se mi nedaří donutit Locus,aby mi ukazoval ikony u jednotlivých waypointů (např. parking area,Question to Answer)mám neustále "i" v hnědé ikoně.Co se týče tradi multi myster keše tam vše OK.Zkoušel jsem všemožné výstupy a nic.Nemáte někdo soubor gpx kde by tohle fungovalo,rád bych tomu přišel na kloub.

Nesmíš importovat GPX s přídavnými body zvlášť. Soubor se importuje automaticky zároveň s GPX keší, a tyto přídavné body pak na mapě zobrazíš výběrem v podrobnostech u keše. Ta ikonka s dvouma šipkama.
  • 0

#471 wadesss

wadesss

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2011 - 6:40

MedoMys Dík,tohle mne nenapadlo,už to funguje.
  • 0

#472 Jizanka

Jizanka

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2011 - 12:05

Locus s Addonem super kombinace, díky pánové a smekám (pro mne je programování španělskou vesnicí). Nicméně se mi vyskytl problém: u C:gea jsem výše zjistila, že je problém v C:geu - mně (již) nejdou načíst keše z C:gea v Locusu vůbec, nezobrazí se ikonky na mapce (v Google mapkách samozřejmě ano). Když dám navigovat v C:geu, tak mě to v Locusu naviguje na neviditelné místo (kde keš samozřejmě je, jen ta ikonka chybí). Tady budu asi čekat na to, až se C:geo zase rozhýbe. Addon: 1) Chybí mi možnost v nicku při logování na GC.com - zadat "&", které je v mém nicku. Zatím musím být přihlášena pod nickem své drahé polovičky a spoléhat na to, že máme téměř podobně odlovené keše. Měnit nick se mi kvůli tomu nechce. 2) Načtené keše se mi zobrazují pouze v režimu "on". Když přepnu na "off", tak se mi již nezobrazí. Lze to nějak vyřešit, aby se mi někde uložily? Popřípadě, hromadně uložily, abych je nemusela zadávat jednotlivě třeba do bodů zájmu. Nebo ta možnost již existuje? Při pročítání tohoto vlákna se občas ztrácím v radách, tricích, návodech a otázkách - je to tu pro mne nepřehledné, zvláště, pokavaď někdo řekne, hledej výše, už to tu bylo řešeno. Nešlo by mít nějaké duplicitní místo, kde by byly pouze rady, návody, odkazy ke stažení.... ale bez otázek či jiných věcí, které jsou sice pro uživatele důležité, ale znepřehledňují řešení problému? Moc díkec za vše :-)
  • 0

#473 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2011 - 12:12

To & tam mám taky. musel jsem Ho změnit na A. na C:geo se vybodni.
  • 0

#474 Jizanka

Jizanka

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2011 - 12:18

WAW napsal/a:
To & tam mám taky. musel jsem Ho změnit na A.

na C:geo se vybodni.

To mi nefachčí, nahlásí mi to, že při stahování došlo k chybě, již jsem to zkoušela při počátečních pokusech.

Na C:geo se vyprdni... u Columbuse mi chybí propojení s Locusem a to, aby se mi hromadně zobrazily keše na mapce. U Addonu zatím to, že se mi to neuloží do offu, že tam není hint při rychlém načtení a uložení listingu do offu. A nebo je možnost, že s tím ještě neumím ;-)
  • 0

#475 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2011 - 12:24

Jizanko,listing si ukládám do sekce uložené stránky v opeře mobile. Je to rychlejší a máš k dispozici originál listingu.
  • 0

#476 Jizanka

Jizanka

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2011 - 12:27

Asi opravdu budu muset stáhnout operu, zatím jedu v androidu na googláckej prohlížeč a tam ta možnost dle mne není (několikrát jsem to prolézala a nenašla). Teď ještě to off hledání v terénu.
  • 0

#477 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2011 - 12:28

To & si musíš změnit v nicku na geocaching.com(otazka minuty) a potom i v nastaveni Addonu.
  • 0

#478 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2011 - 12:35

opera mini zabírá míň místa a k tomuto účelu plně stačí. opera Mobile je sice větší ale také toho víc umí. Z Locusu si pouze poprvé nastavíš cestu k opeře(zatrhneš výběr aplikace)a pak máš listing k dispozici kdykoliv. S vypnutym GSM mi takto mobil vydrží navigovat i 12 hodin.čili funguje pouze jako navigace.
  • 0

#479 EmKu

EmKu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2011 - 5:21

Ahoj, jsem totální zelenáč. Mám HTC Wildfire S tejden a s ním odloveno mých prvních deset keší. Stáhla jsem si c:geo, gps status a Locus Free. S C:geo jsem se už nějak skamarádila, ale s tím Locusem nějak bojuju. Nevím, jestli si nemám stáhnout nějakou nadupanější verzi, tahle je taková očesaná proti tom c:geo, když jsem porovnávala obě mapy a šipka mě taky posílá někam do pryč. Hledala jsem ten Locus android pro os, co je na první stránce uveden, ale neašla jsem ho. A to je potřeba pak do toho Locusu narvat teda ještě nějaký další mapy? Jaké doporučujete?
  • 0

#480 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2011 - 6:44

Emku vše najdeš v tomto vlakně
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů