Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#501 LooperCZ

LooperCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 15:14

U mně problém: poslední verze Locusu, při pokusu o zobrazení gpx přiloženého v mailu k notifikaci Locus nabídne import, zvolím si kategorii, potud vše v pořádku. Pokud nezatrhnu "view after import", nenaimportuje se nic, pokud zatrhnu, vypíše hlášku "Problém s content.gpx" a nenaimportuje se též nic. Setkali jste se s tím ještě někdo ? Pro mně celkem věc, kterou dosti používám. Jak z toho ven? Díky za odpověď.
  • 0

#502 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 15:21

Nevíte proč nejdou v Locusu vektorové mapy? Po aktualizaci tam byly různé mapy. Stáhl jsem si ČR a dnes jsem chtěl i SK, ale napíše mi "Nic ke stažení". Díky.
  • 0

#503 Rogosak

Rogosak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 16:00

jirifno: V tom případě doporučuji již zmíněný mobile atlas creator http://www.4shared.c...r_19_beta_6.htm

nastavíš třeba Slovensko a stáhneš soubor který nakopíruješ do SD/LOCUS/MAP
  • 0
Vložený obrázek

#504 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 17:17

nejdou, protože to server neutáhl. vymýšlím řešení ale zatím mě teda nic nepadá :)
  • 0

#505 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 17:26

Tak jsem dneska nahodila Locus i s GC ficurkou...prave se snazim do toho dostat offline mapy a jediny, co mi dela vrasky je hledani kesi online hned pri zapnuti...jde to nejak vypnout? jestli jsem vsechno dobre vycetla, tak to zvlada import z gpx, navic internet v terenu nepouzivam, navic ho mam u operatora uplne zakazanej...prolezla jsem snad cely nastaveni, ale nikde jsem to vypnuti nenasla...
  • 0

#506 Arcao

Arcao

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 356 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 17:29

Addon je jen pro online stáhnutí keší. Locus umí importovat keše z GPX nativně. Na to nepotřebuješ addon.
  • 0

#507 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 17:31

ahaaa, v tom pripade je to v poradku, diky za kopanec, zaitm v tom celym androidim systemu totalne plavu :D
  • 0

#508 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 18:42

DAMSI napsal/a:
Zdravim, mam dotaz na autora zda-li by nešlo dostat to LOCUSU API z amapy.cz
Jde o to že amapy ukazují nejpodrobněji i různé lesní cesty, což je při GC naprosto neocenitelné.Nyní mam google maps clasic, foto a shocard což jsou v podsatě nynější mapy ze seznam.cz v měřítku 24.Amapy však netrumfnou :(

Dávam na stiahnutie mapové zdroje, ktorých súčasťou je aj zdroj turistickej mapy z "a-mapy" ( http://www.4shared.c...oeB/custom.html ). Pozor, je iba pre zoomy 24, 23 a 22. V priečinku "mapsOnline" si nahraďte pôvodný priečinok "custom" stiahnutým doplneným priečinkom "custom". Doplnený je aj zdroj Shocart - pre oblasť Slovenska je možné používať turistickú mapu s nadstavbovou transparentnou vrstvou lesných ciest, ktoré pochádzajú z Národného lesníckeho centra.

Vyrobil som aj custom mapový zdroj "a-mapy" pre MOBAC (nájdete ho tu: http://www.gpsforum....8.html#msg42538)

Přiložené miniatury

• 1_16.jpg

• 0

#509 Rogosak

Rogosak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 20:29

Kterou tu Bluetooth GPS aplikaci mám tedy použít? Bluetooth GPS Provider? ta mne funguje jen z poloviny. Díky
  • 0
Vložený obrázek

#510 humpolik

humpolik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 21:04

Looper36 napsal/a:
U mně problém: poslední verze Locusu, při pokusu o zobrazení gpx přiloženého v mailu k notifikaci Locus nabídne import, zvolím si kategorii, potud vše v pořádku. Pokud nezatrhnu "view after import", nenaimportuje se nic, pokud zatrhnu, vypíše hlášku "Problém s content.gpx" a nenaimportuje se též nic. Setkali jste se s tím ještě někdo ? Pro mně celkem věc, kterou dosti používám. Jak z toho ven? Díky za odpověď.

Poslední dva dny mám stejný problém s GeOrgem na Androidu, když stáhnu přes jakýkoliv prohlížeč (nativ Android, Opera Mobile, Opera mini) .gpx přímo z webu gc.com, zahájí import, ale vypíše chybu a keš se nenaimportuje. Když to stejné .gpx stáhnu z prohlížeče na PC a přes Dropbox naimportuji, je vše v pořádku.
  • 0

#511 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 21:17

rogosak. Bluetooth gps provider od mobile j.de s ČERVENOU ikonou na marketu.
  • 0

#512 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 21:43

Vylepšil som zdroj turistickej mapy z "a-mapy". Doplnil som možnosť zvoliť si aj turistickú mapu z a-mapy doplnenú o tieňovaný reliéf. To nemajú ani na originálnej stránke.

Link na download je nezmenený: http://www.4shared.c...oeB/custom.html )

Přiložené miniatury

• 1_17.jpg

• 0

#513 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2011 - 22:07

Mapové zdroje a-mapy pre MOBAC ( DOWNLOAD: http://www.4shared.c...ristRelief.html). Fungujú od verzie MOBAC 1.9 beta 5 a vyššie. Súbory "amapy-turist.bsh" a "amapy-turist+Relief.xml" nakopírovať do priečinka "mapsources". Aby fungoval aj zdroj s reliéfom, musíte mať aj pôvodné mapové zdroje s Cykloatlasom.

Tento mapový zdroj obsahuje iba zoomy 14, 15 a 16 (s reliéfom iba 14 a 15). Preto pre vyznačenie sťahovanej oblasti treba použiť nejaký iný mapový zdroj a až potom sa prepnúť do mapového zdroja "_amapy-CZ-turist".
  • 0

#514 Rogosak

Rogosak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2011 - 8:39

lacop: program je hodně dobře propracovaný, ale nešlo by stahovat více map naráz? Sekne se zhruba na polovičce co bych chtěl :(
  • 0
Vložený obrázek

#515 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 18 červenec 2011 - 7:12

Problém je v tom že tohle je problém androidu. Prostě neumí z netu korektně stáhnout GPX soubor. uloží ho jako HTML soubor i když se tváří jako GPXko.. Já osobně netahám do Locusu nic krom věcí profiltrovaných přes Geoget. tzn doplněný keše o moje spočtené finálky odfiltrované WPT a pod. odpadaj všechny problémy. Bohužel pro zatím daň za " android". Testoval jsem ještě kdysi stahování přes všechny možné i nemožné prohlížeče. Výsledek byl vždy stejný... Pak jsem přešel z placeného Georgu na placený Locus. Georg byl sice dobrý ale Locus ho velice rychle dotáhl a předběhl. a co jsem se koukal tak Georg "usnul" už tři měsíce žádný info o opravách nových verzích a pod... Neporovnatelné s operativou Meniona.
Zatím defakto jediná věc která mi v Locusu chybí a kterou Georg uměl je možnost přidání WPT přímo ke keši. tzn ne jen tak někam na plochzu ale aby byl spárovaný přímo s keší a následný export z Locusu jako GPXko kamkoliv ven třeba právě zpět do Geogetu. aneb v terénu procházím multinu dopisuju si Stage a chci si je po příchodu uložit v Geogetu bez toho abych to otrocky opět přepisoval. Toť je jediná věc která mi tu chybí. ;)
Sypu si popel na hlavu teď jsem komunikoval s Menionem a možnost přidání toho WPT tam je :) tak snad jen ten export :)

humpolik napsal/a:

Looper36 napsal/a:

Poslední dva dny mám stejný problém s GeOrgem na Androidu, když stáhnu přes jakýkoliv prohlížeč (nativ Android, Opera Mobile, Opera mini) .gpx přímo z webu gc.com, zahájí import, ale vypíše chybu a keš se nenaimportuje. Když to stejné .gpx stáhnu z prohlížeče na PC a přes Dropbox naimportuji, je vše v pořádku.

• 0

#516 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 8:22

Pátrač. pro stáhnutí gpx zkus app Opera MOBILE(neplést s opera Mini). Sice zabere víc místa ale umí stejne věci jako Opera PC.
  • 0

#517 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 8:25

lacop napsal/a:
Mapové zdroje a-mapy pre MOBAC ( DOWNLOAD: http://www.4shared.c...ristRelief.html). Fungujú od verzie MOBAC 1.9 beta 5 a vyššie. Súbory "amapy-turist.bsh" a "amapy-turist+Relief.xml" nakopírovať do priečinka "mapsources". Aby fungoval aj zdroj s reliéfom, musíte mať aj pôvodné mapové zdroje s Cykloatlasom.

Tento mapový zdroj obsahuje iba zoomy 14, 15 a 16 (s reliéfom iba 14 a 15). Preto pre vyznačenie sťahovanej oblasti treba použiť nejaký iný mapový zdroj a až potom sa prepnúť do mapového zdroja "_amapy-CZ-turist".

Ty jsi hustý a moc šikovný pán.Děkujuuuuuuuuuuuuuuu.Zrovna dneska mam narozeniny a koukám na to.Moc milej dárek. :D B)
  • 0

#518 wadesss

wadesss

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 14:43

Nevím jestli je chyba u mne,ale ve verzi 1.91 mi přestala fungovat funkce Nakreslit kruh a nedokáže vypočítat trasu z Přidat novou trasu.V předchozí verzi bylo vše OK.
  • 0

#519 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 17:53

Taky si trosku hraju s Locusem a mam dotaz: Pomoci MOBAC jsem si stahl docela peknou mapu cele CR (jakmile doresim par detailu, urcite se podelim) rozdelene do 30 sqlitedb souboru - 30 kachli. Kvuli jednodussimu sdileni a i setreni mista - nepotrebuju celou CR, staci mi okoli domu. Chtel bych ted mapu zobrazovat jako jedinou vrstu, i kdyz je fyzicky ve vice souborech. Momentalne me locus nuti rucne prepinat a ne ze by se s tim nedalo zit, ale je to otrava. Na forech locusu jsem se docetl, ze by melo stacit vytvorit ve slozce maps dalsi slozku a teprve do ni vlozit sqlite soubory. To mi ale nefunguje - locus mapy nenajde a pri spusteni neprobiha ta klasicka inicializace. Jak na to?
  • 0

#520 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 17:54

tohle fungovat musí. Inicializace by měla být velmi krátká ale měla by být. Nekdy předevčírem jsem to akorát testovat a šlo to. Podadresář v 'maps' adresáři a v něm soubory s koncovkou sqlitedb tuším :)
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama