Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#521 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2011 - 22:13

Mas pravdu, uz to chodi. Musel jsem ale smaznout cache a kdovico jeste aby to pobral, nejak me to na Sensation zlobilo. Dale me napada, ze bych napsal export pro GeoGet, ktery by dokazal generovat rovnou SQlite databazi s listingy. Najdu nekde specifikaci souboru, nebo si mam tu sqlitedb reversengineernout sam? ;-) Pripadne se mi ozvi nejak na IM (icq/jabber/fb/g+) a muzeme to probrat osobne.
  • 0

#522 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2011 - 5:09

no bylo by to rozhodně fajn, ale obávám se že to nebude tak snadné. Základní informace o bodech je v databázi normálně čitelná, s tím nebudeš mít problém, ale detailnější informace o bodech a i komplet geocaching data jsou uložená jako surové pole bytů, takže to jen tak nerozluštíš. nevím co vše je v nějakém exportním 'skriptu' možné ale obávám se že by to bylo víc práce než užitku. To už bych asi spíše udělal podporu pro nějakou databázi geogetu přímo do Locusu ...
  • 0

#523 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2011 - 6:42

Skripty GG jsou relativně mocné, ale pokud užíváš na ukládání javovskou serializaci, tak jdu rovnou od toho. Čekal jsem, že nebudeš mít zájem implementovat podporu GG databáze. Je to taky psáno hned na první stránce tohoto vlákna. Ne že by import GPX byl nějak špatný, jen to dlouho trvá a je to "otrava", kdyz je clovek zvykly na Oregon/PocketDrake/GeoQuack, do kterych vzdy staci jen soubor nahrat a je hotovo. Já osobně stejně primárně hledám s Oregonem, takže to pro mě není nijak zásadní funkce. Ale líbila by se mi, to jo :)
  • 0

#524 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2011 - 8:35

serializaci nepoužívám, mám vlastní systém, ale bude na podobném principu. Vím že jsem psal že nic takového dělat nebudu, jenže za 1. už je to půl roku zpět, 2. Locus vůbec neměl umět body zájmu atd, měl to být program jen na zobrazování map, 3. díky hlavně českým geokačerům kteří pořád něco chtějí z toho vzniká tohle monstrum, 4. proč vás tedy nepodpořit ještě více ... :) no teď na něco takového zrovna moc času nemám, stejně tak z skriptu na export asi taky nic nebude, ale třeba časem ... uvidíme
  • 0

#525 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2011 - 9:51

Jo db GG v LOCUSU by byla skutečně luxus. Myslim že pak by asi ostatní aplikace byli opravdu jen pro legraci ačkoliv, už teď používám na GC pouze LOCUS mít pod ANDROIDEM Pocket Drake tak volím jej, ale vím a respektuji co ja napsané výše že LOCUS k tomu neměl být určen, ale na druhou stranu když už se tak hezky do toho namočil že .... :DB) Jo a ještě jedna věc na kterou bych se rád zeptal, trápí mě to, že když chci zaznamenávát prošlou trasu a současně lovim keše, tak by se hodilo mít schované všechny BARY, ale jak začnu zaznamenávat obrazovka se výrazně zaplní nabídkama :( Nešlo by udělat pravidlo jako pro ostatní BARY které se jinač schovají? Používat MY TRACK a pak importovat stopy do LOCUSU je stejný jako nosit dříví do lesa. Děkuju.
  • 0

#526 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2011 - 10:07

no když si schováš panel na záznam trasy tak se schování ostatních opět aktivuje. panel na záznam trasy nemusí být přeci vidět pořád
  • 0

#527 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2011 - 10:10

Fakt, aha.Sem to nikde nenašel.Kde se to dá udělat?Tak to je skvělá zpráva:o:p
  • 0

#528 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 19 červenec 2011 - 10:11

Teda pokud by to dopadlo tak že by Locus uměl načítat DB z geogetu tak asi padnu pod stůl... kdyby to umělo načítat i přidané soubory tak je to defakto Geoget v Mobilu s perfektní podporou map.. něco co jsem kdysi nějak zkoušel udělat tzn Locus a přes vzdálenou plochu přístup do Geogetu. Pánové jestli to vyjde neexistuj eplikace která tomuhle bude schopna konkurovat. Včera Menion udělal aktualizaci Locusu a Locus už umí export GPX tak že jej Geoget načte. Což je naprosto super. Připravím si keše v Geogetu vyrazím cestou dopočítám mysterky nebo multinky co potřebuji něco v terénu uložím a po příchodu dom exportnu GPXko do Geogetu.. nedokázal jsem si ani představit že by mohlo být něco lepšího ale teda medwyn_cz a menion mne opět překvapili :) Kolobouk dolů před lidmi co uměj svoji práci a ještě je to ke všemu i baví. zírám v němém úžasu a tiše závidím...
  • 0

#529 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2011 - 10:14

Týjo, sem to pako.To jde tím křížkem a já si myslel že to killne to nahrávání. No úžasný :)
  • 0

#530 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 20 červenec 2011 - 11:43

už sem se ptal Meniona jestli by to šlo a taky jeslti by to v Locusu někdo další využil. Jde mi o možnost zobrazit všechny WPT u všech keší které budu mít zapnuté ( kategorie) Proč? nepočítám že to budu používat třeba v okolí baráku kde mám třeba v kategorii 2000keší. ale jde mi o to že včera jsem byl v jiném městečku na lovu udělal jsem tam 12 kousků pracně se vyhrabal na jeden kopec a následně zjistil že tam můžu znova protože jsem prošel kolem dvou Stagi od jedné Mystery keší.. opruz.. Je mi jasný že to bude asi záběr na paměť zařízení ale nepočítám že by se to praktikovalo na celou DB. nehledě na to že já si WPT odfiltrovávám už při exportu z Geogetu. Takže tam mám opravdu jen WPT. ne parking pointy atp.
  • 0

#531 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 12:16

Ano, už jsem toto přání vyslovil dřív, přesně ze stejného důvodu. Určitě bych tuto funkci hojně využíval :)
  • 0

#532 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2011 - 13:34

Jsem rozhodne pro, tohle je potreba pridat. Ne vzdy clovek dela jen jednu kes najednou a potreboval bych videt waypointy na mape od vsech kesi. Dal bych to jako moznost do nastaveni. A nedelal bych to jen na nejake, ale proste na vsechny. Kdo nechce parkingy, at si je tam neexportuje, zeano.
  • 0

#533 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 9:29

Taky bych takovou věc ocenil, ale na druhou stranu jak se udělá to aby bylo hned jasné co ke který keši patří? Jít přez menu keše a následně zobrazovat pak jednotlivé waypointy by bylo trochu šílené. Musel by být ještě rychlá volba skrýt ostatní, nebo by se ostatní zobrazovali třeba šedě. No to už zase předbíhám, jo takle funkce by se hodila.
  • 0

#534 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 11:36

vy jste banda nevděčná, už vám to někdo řekl? ehm ... máte to tam, první verze. Dnes bude asi release tak to zkuste EDIT: pro ty co to nebudou moci najít, je to pod geocaching nástroji
  • 0

#535 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 11:57

No to my víme :D Jak se řiká podej prst a utrhnou ti ruku.;) Moc děkuju a nemůžu se dočkat.
  • 0

#536 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 17:44

tak stahuj :)
  • 0

#537 Pátrač

Pátrač

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)
  • LocationKing field

Publikováno 22 červenec 2011 - 9:44

testoval jsem to hned po publikaci ještě večer. Co k tomu dodat. Kde to je sem našel celkem rychle :) Problém byl jak to po zapnutí zase vyzmizíkovat.. nějak se zprvu nedařilo. Každopádně autor to opět dotáhl do "bezvědomí" to že to k těm WPT zobrazuje ty čárky to je prostě maso... Testoval jsem to na domácí DB mám tam 1400 keší. a je to tak 50/50 bez WPT a s WPT. Nepozoruju žádné zpomalení ani nějakou pomalejší odezvu při posunu mapy a tak. ;) i Když po zapnutí mám dojem že se mi po obrazovce místama prošel pavouk :D
  • 0

#538 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2011 - 10:29

Já jsem naprosto spokojen. Vyzmizíkování leze udělat pomocí tlačítka odstranit dočasné předměty. Já moc děkuji.
  • 0

#539 ti-na

ti-na

Member

• Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2011 - 0:08

Tiez pridavam pochvalu za toho "pavuka". Vcera odskusane v terene. Super. Vdaka.
  • 0

#540 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2011 - 12:37

Asi spis pro Arcaa a mozna i pro ostatni aby to zkoukli Mam dojem, ze v Adonu Geocaching4Locus se mi misto ikonky k Earthcache zobrazuje ikonka Project APE. Problem to neni - ty 2 nebo 3 kese Projektu APE co sjou v cechach asi nepotkam, ale byl sem trosku zmaten, co se mi to objevilo.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama