Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#701 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2011 - 10:08

Masaaakrrrrr! :) Díky. jak jednoduché přes GhostCommandera
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě

#702 losky83

losky83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2011 - 22:17

Ahoj, nemáte někdo mapy Čech v jiném měřítku? Mám jen 15 a rád bych něco podrobnějšího. Děkuju
  • 0

#703 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2011 - 22:21

losky83 napsal/a:
Ahoj, nemáte někdo mapy Čech v jiném měřítku? Mám jen 15 a rád bych něco podrobnějšího. Děkuju

uložto.cz ale počítej s velikostí okolo 600Mb.
  • 0

#704 losky83

losky83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2011 - 22:31

Samozřejmě s tím počítám:) Máš nějaký odkaz? Zkoušel jsem tam zadat pár věcí, ale zatím jsem nenašel:( PS: Prosím Tě, psali jste tady o aktualizaci GPSky na 1 vteřinu. Kde jste to nastavovali? V menu telefonu či někde v Locusu? Díky
  • 0

#705 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2011 - 11:22

losky83 napsal/a:

Však si ich môžeš vyrobiť pre všetky zoomy jednoducho pomocou programu MOBAC. Použiješ formát atlasu "RMaps SQLite". Česko si môžeš rozdeliť na viacero obdĺžnikov. Pre Slovensko sa dajú vyrobiť aj mapy s vloženými lesnými cestami získanými od Národného lesníckeho centra a s lepšími TZT (turist. znač. trasy) ako na originálnom podklade.

Odkazy na stiahnutie MOBACu a potrebných mapových zdrojov nájdeš tu: http://www.geocachin...539#post_273539 Nižšie v príspevku je aj odkaz na návod v PDF formáte.
  • 0

#706 losky83

losky83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2011 - 20:05

Tak program jsem nainstaloval a rozchodil. Ještě musím nějak pořešit výrobu těch map a snad to poběží.
  • 0

#707 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2011 - 20:10

losky83 napsal/a:
Tak program jsem nainstaloval a rozchodil. Ještě musím nějak pořešit výrobu těch map a snad to poběží.

Lacop ti radi sice dobře ale jeho způsob je složitý a zdlouhavý. Na ulož to zadej nahoře do okenka například mapaČR a vypadne ti stovka souborů s mapami už hotovymi. V mobilu pak jen stačí soubor nakopírovat do složky Locus/maps
  • 0

#708 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2011 - 21:04

WAW: to je zase perla :), zapomněl jsi mu poradit, jak z tý stovky hotových map má poznat, která mapa je vytvořená ve formátu SQlite a v měřítku jaké potřebuje.( dotaz na mapačr našla 48 souborů celkem, a jsou to soubory rar,bmp,pdf,jpg,gif,doc,iso,zip)
  • 0

#709 losky83

losky83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2011 - 9:56

No jo, je to spíš náhoda, když bych se zrovna trefil. Doma jsem to zkoušel a házelo to nějaké chyby, tak ještě budu víc pátrat po hotových mapách
  • 0

#710 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2011 - 9:57

Zkus se podivat i na forum Locusu - jsou tam i temata, ve kterejch najdes odkazy na mapy ČR :) a rovnou vis, co tahas :)
  • 0

#711 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2011 - 10:57

miki6 napsal/a:
WAW: to je zase perla :), zapomněl jsi mu poradit, jak z tý stovky hotových map má poznat, která mapa je vytvořená ve formátu SQlite a v měřítku jaké potřebuje.( dotaz na mapačr našla 48 souborů celkem, a jsou to soubory rar,bmp,pdf,jpg,gif,doc,iso,zip)

Zajímavé že já s tím problém nemám. Používám zatím třivrsve mapy SQ přímo z Uložto.cz (tahané jednotlivě)
Jestli on nebude mít spíš problém mezi klávesnicí a židlí :(
  • 0

#712 mariob01

mariob01

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2011 - 13:03

@losky83 http://www.geocachin...me=2&theme=6742 mitoxy - 17.10.2011 13:04
  • 0

#713 losky83

losky83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2011 - 21:22

Děkuju za ten poslední odkaz. Je tam vše co jsem potřeboval. Jen je škoda, že není ještě větší přiblížení, ale takhle se to dá
  • 0

#714 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2011 - 22:38

@losky83: udělal jsem si pomocí Mobile Atlas Creatoru offline Google mapy s přiblížením 7 až 16 ve formátu sqlitedb a fungují v Locusu skvěle. Chtěl jsem Mapníka (jsou přesnější), ale tam mi je nešlo stáhnout, zřejmě nějaký limit na dlaždice.
  • 0

#715 radek67

radek67

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 8:46

@losky83:
http://www.4allmobile.eu/viewtopic.php?f=105&t=37322
;)
  • 0

#716 Sodobar

Sodobar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2011 - 15:17

Zdravím, ve funkcích je možnost přidávat tlačítka na pravou stranu displeje. Dají se přidávat i na levou stranu? Nikde jsem takovou možnost nenašel. Ď.
  • 0

#717 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2011 - 10:51

zdravím bando,
nevím jestli jste to zaregistrovali ale jeden z vás (nadšenců) vyrobil addon from Locus který pracuje s databází GeGeotu, tak doporučuju vyzkoušet odkaz tady na market ;)
  • 0

#718 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2011 - 10:10

menion napsal/a:
zdravím bando,
nevím jestli jste to zaregistrovali ale jeden z vás (nadšenců) vyrobil addon from Locus který pracuje s databází GeGeotu, tak doporučuju vyzkoušet odkaz tady na market ;)

Nový add-on jsem s radostí zaregistroval. Ovšem spolupráce s Locusem má pár nedostatků. Sepsal jsem to v tom vedlejším fóru, které se věnuje addonu http://www.geocachin...063#post_323063, pár věcí, co mi při práci s Locusem a Addonem nevyhovují. Ovšem prý to nezávisí na addonu, ale spíše na samotném Locusu. Tak se obracím sem, zda by to nešlo nějak "vylepšit"?

Při zobrazení waypointů - waypointy spojené uzounkou čarou s výchozím bodem, který je občas dost daleko, občas ani nejsou zobrazené, když překročí limit vzdálenosti, tak bez rozkliknutí často ani není vidět, ke které kešce náleží. Popis se mi zobrazuje jen "Finálka". Při rozkliknutí mi to pak ukáže základní info o keši, ale třeba na logy nebo detailní informace se z těchto waypointů nemohu dostat, nešlo by to tam dát taky nahoru záložky na Listing a Logy?

Pak jsem ještě zjistil, že postup se zobrazením finálek v Locusu přes "menu - funkce - geocaching nastroje" má další velkou nevýhodu - zobrazí to waypointy pouze těch mysterek, které už jsou v Locusu zobrazeny. Ovšem pokud jsou výchozí souřadnice mimo oblast, mapy, tak to tyhle finálky nezobrazí, i když kešky okolo té finálky zobrazeny jsou... U různých mysterek a multin, které jsou přes půlku republiky je tohle docela velký nedostatek...

Takže jestli bych si mohl přát pár mých zbožných přání či návrhů jak by šel program vylepšit:
- aby waypoint měl i ve viditelném názvu rovnou i název kešky,které patří
- Aby po rozkliknutí waypointu se dal zobrazit celý listing a logy jako je to u výchozích souřadnic kešky.
- Aby se zobrazovali waypointy v území, na kterém si dávám zobrazit keše, i když výchozí souřadnice kešky leží mimo toto území...

• 0

#719 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2011 - 12:23

Roman_Jaromer napsal/a:

- Aby po rozkliknutí waypointu se dal zobrazit celý listing a logy jako je to u výchozích souřadnic kešky.
...

pokud rozkliknu waypoint, tak listing zobrazím, první ikonka vlevo dole, to normálně funguje..

Vložený obrázek
  • 0

#720 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2011 - 22:54

miki6 napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:

...

pokud rozkliknu waypoint, tak listing zobrazím, první ikonka vlevo dole, to normálně funguje..

Vložený obrázek

Ovšem to se zobrazí jen základní informace o kešce (záložka Info), ale už se nahoře v tomto nezobrazí záložka Listing a Logy, jako se zobrazí při kliknutí na ikonku základních souřadnic... Takže když se chci podívat na nějakou podrobnost či podívat se na poslední logy musím stejně jít zpět na mapu a najít tam výchozí souřadnice. Už jsem to tu psal...

Škoda, že nevím jak "sejmout" obrazovku mobilu, abych mohl ukázat na obrázcích co myslím...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama