Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#801 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1310 příspěvků(y)

Publikováno 23 February 2012 - 14:05

menion napsal/a:
a kolos ... ehm, sorry, pozdě :) Ale věřím že kolos je stále snadno použitelný a po chvilce bádání pochopitelný ...

Mě také připadá, že to ještě není takový kolos, nicméně jsem vyjadřoval obavu do budoucnosti.
Co se týká použitelnosti, tady asi záleží na úhlu pohledu. Pokud jde o mě, já se s tímto programem kdysi sžil a od té doby prostě používám funkce, které potřebuji. Nicméně vím, že pro lidi, kteří nejsou moc zkušení v ovládání takových to programů, zvláště v kombinaci s tím, že neexistuje dokumentace/návod (pokud se tedy situace za ten rok nezměnila) , je začátek práce s tímto programem docela krušná a často ji vzdávají. Je mě jasné, že dělat takovou nazáživnou činnost, když je to navíc zadarmo je otrava, programátor vždy radši tvoří, nicméně neuvažoval jsi nad nějakou jakoby wiki, kde by vytvořili návody sami uživatelé?
  • 0

#802 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 23 February 2012 - 14:13

Zadarmo? No, to záleží na úhlu pohledu. Placený locus má přes 10000 instalací a každá z nich stojí 100Kč.
  • 0

#803 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 23 February 2012 - 18:33

medwyn_cz napsal/a:
Zadarmo? No, to záleží na úhlu pohledu.
Placený locus má přes 10000 instalací a každá z nich stojí 100Kč.

A jsou to zaslouzene penize! Ale i ja tvrdim, ze dokumentace je nuda pro zbabelce. ;)
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#804 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10145 příspěvků(y)

Publikováno 23 February 2012 - 21:14

fotrik napsal/a:
A jsou to zaslouzene penize! Ale i ja tvrdim, ze dokumentace je nuda pro zbabelce. ;)

OT: To je dobre vedet. Znepristupnime veskerou dokumentaci ke Geogetu a jeho pluginum. To bude zabava. :-D
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#805 MarHan

MarHan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 23 February 2012 - 21:37

medwyn_cz napsal/a:
Zadarmo? No, to záleží na úhlu pohledu.
Placený locus má přes 10000 instalací a každá z nich stojí 100Kč.

Ano je to dost lidi, ALE zapominas na marzi Googlu... A ten to zadarmo opravdu nedela.
  • 0
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#806 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 23 February 2012 - 21:56

gord napsal/a:

fotrik napsal/a:

OT: To je dobre vedet. Znepristupnime veskerou dokumentaci ke Geogetu a jeho pluginum. To bude zabava. :-D

OT: GG nejde pouzit bez dokumentace? Zlaty GSAK! :)
  • 0
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#807 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 23 February 2012 - 22:05

OT: On ma GG nejakou dokumetaci:D -- pouzivam ho pres rok a nikdy sem ji nepotreboval. Zkousel sem i GSAK a tam je dokumetace celkem dulezita - pokud mate shareware verzi, tak mate po roce v PC, aspon co cist nez se program spusti :D
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#808 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2012 - 17:44

Po poslední aktualizaci mi nefunguje import z Geogetí databáze. Vše je nastavené jako dřív, patřičný plugin GeoGet databázi vidí, ale pokud dám načíst keše z databáze geogetu, vyhodí to chybu - Nepodařilose načíst kešky!(null) Pokusil jsem přeinstal Locusu i pluginu, ale nepomohlo to. Má někdo stejný problém nebo nápad jak to vyřešit? Díky
  • 0

#809 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2012 - 18:55

řeší to aktualizace locusu 2.0.1
  • 0

#810 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 25 February 2012 - 19:04

Díky, už to funguje.
  • 0

#811 Tlapa team

Tlapa team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2012 - 12:16

Zajímala by mě jedna věc, .nevím jestli to má na svědomí Locus anebo je příčina někde jinde: při hledání keší používám BT modul iTec slim a při spárování s novým mobilem (SE Live with walkman) mi ukazuje přesnost i 1,5m. Na starém mobilu (bez androidu, hloupý mobil, používal jsem TrekBuddy) mi ten samý modul zobrazoval max. přesnost 4m... Čím to je? Máte s tím někdo zkušenosti?
  • 0
GPS modul I-TEC slim, SE Live with walkman

#812 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 26 February 2012 - 21:29

Tak podpora waymarku uz je i v Locusu. Resp aspon ikonky a provazani s www.waymark.com Jedine co je potreba udelat pokud pouzivate pro generovani GPX Geoget je z v exportnim makru nahradit promenou "typ Kese" natvrdo za Waymark. Geoget je totiz tak chytrej ze ma rozcleneny i jednotlivy sekce waymarku, ale s tim Locus a asi ani nic jineho nepracuje. Podpora byla delana dle GPX GSAKu a tam maj natvrdo Geocache/Waymark. A z tohoto se cerpa zda to je ci neni waymark. Uprava neni slozita. Jakmile vyresim (protoze na to cumim prvne) jak zrusit generovani Waypointovyho fajlu, kterej je v tomto pripade uplne zbytecnej, tak se o script snad i podelim. Ne ze by to vadilo,a le ten fajl je zbytecnej (a krom hlavicky v nem nic neni) tak proc ho tvorit.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#813 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 28 February 2012 - 12:54

V tematu k programu Neongeo je takovato informace:

rumcajs_tr napsal/a:.... A co mě naprosto dostalo - aplikace si umí přečíst obsah "Personal cache note" (pole je dostupné přes PC webové stránky) a pokud si do této poznámky dáte text ve formátu GPS souřadnic - například řešení mysterky - tak neongeo těmito souřadnicemi automaticky nahradí původní souřadnice keše a naviguje Vás přímo na finálku! Takže doma udělám přípravu, na pohodlné klávesnici napíšu do PC, v terénu pak jen načtu online keš, souřadnice se samy přepíšou a já jdu pro finálku. :-)...

Neslo by to same implementovat do Locusu? Pres API ta personal note preci stahnout jde. Kdyz uz ne primo zpracovat tam ulozene souradnice, tak aspon ten obsah zobrazit.
  • 0

#814 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 28 February 2012 - 13:35

Tak exportni script do Geogetu pro Export Waymarku do Locusu -- este by se to asi dalo osekat (treba o ty prazdny pole s logy), ale zatim si netroufam :D

Přiložený soubor (y)

• 0

#815 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 28 February 2012 - 15:44

Malem bych zapomnel. Jedna vec mi na Locusu vadi. Konkretne na zobrazovani vektorovych OSM. Nezpevnene cesty jsou na webu OSM hezkou tenkou hnedou prerusovanou carou, ale Locus je zobrazuje temer stejne jako normalni ulice. Jen Pri maximalnim zvetseni je videt, ze obrys te "ulice" jde do zelena a ne do seda. Tohle by chtelo opravit, at se to zobrazuje stejne jako na OSM.
  • 0

#816 Rentier1967

Rentier1967

Rentier1967

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 28 February 2012 - 16:34

Zdravím všechny "kačery", jsem úplný začátečník a chystám se na odlovení mé první kešky ;-) Vlastním mobil Samsung Y se systémem Android, v něm insalován LOCUS, Geoquack a chtěl bych na tomto fóru požádat znalce, jakým způsobem mám pokračovat ve věci zadání kešek do mobilu a jak pracovat s aplikací v terénu ? Nerad bych lovil jen dle mapy na papíru, i když je i toto určitě zábava. Pokud by se zde našel někdo, kdo by mi mohl pomoci, byl bych rád za jakoukoliv informaci a návod ;-) Přeji pěkný den a snadný lov ;)
  • 0
Výskyt - nový - západní Čechy GPS: Dakota 20, Samsung Y, iPhone

#817 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1884 příspěvků(y)

Publikováno 28 February 2012 - 17:26

Rentier1967 napsal/a:
Zdravím všechny "kačery", jsem úplný začátečník a chystám se na odlovení mé první kešky ;-) Vlastním mobil Samsung Y se systémem Android, v něm insalován LOCUS, Geoquack a chtěl bych na tomto fóru požádat znalce, jakým způsobem mám pokračovat ve věci zadání kešek do mobilu a jak pracovat s aplikací v terénu ? Nerad bych lovil jen dle mapy na papíru, i když je i toto určitě zábava.
Pokud by se zde našel někdo, kdo by mi mohl pomoci, byl bych rád za jakoukoliv informaci a návod ;-)
Přeji pěkný den a snadný lov ;)

Tak si stahni jeste Addon Geocaching4locus a pomoci toho vyhledas a naimportujes kese v okoli. Pak uz si staci jen zapnout GPS (jak v telefobu tak v programu) rozkliknout kes a vybrat prostredni tlacitka = kompas a muzes jit.
  • 0

#818 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1310 příspěvků(y)

Publikováno 28 February 2012 - 19:56

Rentier1967 napsal/a:
Zdravím všechny "kačery", jsem úplný začátečník a chystám se na odlovení mé první kešky ;-) Vlastním mobil Samsung Y se systémem Android, v něm insalován LOCUS, Geoquack a chtěl bych na tomto fóru požádat znalce, jakým způsobem mám pokračovat ve věci zadání kešek do mobilu a jak pracovat s aplikací v terénu ? Nerad bych lovil jen dle mapy na papíru, i když je i toto určitě zábava.
Pokud by se zde našel někdo, kdo by mi mohl pomoci, byl bych rád za jakoukoliv informaci a návod ;-)

Tak když máš Geoquack, tak předpokládám, že máš Geoget. Takže ještě rozšíření Locusu pro geoget a nastavit si cestu ke zkopírované databázi z Geogetu. Stáhnout vektorové mapy Česka a Slovenska. Na místě spustit rozšíření, objeví se ti kešky a můžeš lovit.
  • 0

#819 Rentier1967

Rentier1967

Rentier1967

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 29 February 2012 - 6:50

LudaL napsal/a:

Rentier1967 napsal/a:

Tak když máš Geoquack, tak předpokládám, že máš Geoget. Takže ještě rozšíření Locusu pro geoget a nastavit si cestu ke zkopírované databázi z Geogetu. Stáhnout vektorové mapy Česka a Slovenska. Na místě spustit rozšíření, objeví se ti kešky a můžeš lovit.

Tak jo, mám v telefonu Geoquack, Locus Free a GeoGet Database. Co bych měl teda dále udělat (jsem uplnej adjunt v této věci) když tak radši psát na SZ, abych zde nezatěžoval vlákno B).
Děkuji všem (zatím dvěma) kačerům za odpovědi. Teď ještě vybrat, kterou cestu instalace zvládnu snadněji :D
  • 0

#820 Rentier1967

Rentier1967

Rentier1967

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 29 February 2012 - 7:09

Dobesch napsal/a:

Rentier1967 napsal/a:

Tak si stahni jeste Addon Geocaching4locus a pomoci toho vyhledas a naimportujes kese v okoli. Pak uz si staci jen zapnout GPS (jak v telefobu tak v programu) rozkliknout kes a vybrat prostredni tlacitka = kompas a muzes jit.

Ahoj, stáhnul jsem dle tvého postupu Addon, po spuštění mi to stáhlo cca 20 kešek "někam" ale teď nevím jak dál :( je někde nějaký napsaný postup (manuál) ? Děkuji za odpovědi.

"Jak já se těším na moji první kešku :D:D"
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama