Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#821 Rentier1967

Rentier1967

Rentier1967

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 29 únor 2012 - 19:56

Rentier1967 napsal/a:

Dobesch napsal/a:

Rentier1967 napsal/a:
Zdravím všechny "kačery", jsem úplný začátečník a chystám se na odlovení mé první kešky ;-) Vlastním mobil Samsung Y se systémem Android, v něm insalován LOCUS, Geoquack a chtěl bych na tomto fóru požádat znalce, jakým způsobem mám pokračovat ve věci zadání kešek do mobilu a jak pracovat s aplikací v terénu ? Nerad bych lovil jen dle mapy na papíru, i když je i toto určitě zábava.
Pokud by se zde našel někdo, kdo by mi mohl pomoci, byl bych rád za jakoukoliv informaci a návod ;-)
Přeji pěkný den a snadný lov ;)

Tak si stahni jeste Addon Geocaching4locus a pomoci toho vyhledas a naimportujes kese v okoli. Pak uz si staci jen zapnout GPS (jak v telefobu tak v programu) rozkliknout kes a vybrat prostredni tlacitka = kompas a muzes jit.

Ahoj, stáhnul jsem dle tvého postupu Addon, po spuštění mi to stáhlo cca 20 kešek "někam" ale teď nevím jak dál :( je někde nějaký napsaný postup (manuál) ? Děkuji za odpovědi.

"Jak já se těším na moji první kešku :D:D"

Tak již zprovozněno !!!! Díky za pomoc a o víkendu to vidím na zahájení letošní sezony ve sběru a odlovu :DB)
  • 0
Výskyt - nový - západní Čechy GPS: Dakota 20, Samsung Y, iPhone

#822 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2012 - 14:23

ať taky trošku dělám reklamu jednomu addon vývojáři ... všimli jste si poslední ohlášené novinky? http://www.facebook.com/locusmap ... je to v přípravě tak snad se máte na co těšit ;) no v podstatě tam jsou dvě zajímavé novinky. Hned ta druhá by pro vás mohla být taky mňamka ...
  • 0

#823 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2012 - 14:43

jestli myslis tu mapovou chutovku, tak to bude mnamka urcite :)
  • 0

#824 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2012 - 15:22

myslím hlavně to video na YouTube. Mapy taky dobrý ale pro ty co používají GeoGet nebo GSAK spolu s Locum bude chuťovka to první ... mám já to ale šikovné vývojáře add-onů :)
  • 0

#825 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2012 - 15:38

No koukam na to a nemuzu se vynadivat :DUz aby to bylo :P
  • 0

#826 Muz_a_Zena

Muz_a_Zena

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2012 - 21:44

Poradite mi s timto pripadem? V Locusu si navolim rychlou volbu pro nejakou apku kde je Excel (Office2Go, QuickOffice, whatever...), tam si spocitam finalni souradnice (vzorec mam pripraveny predem) a ty chci jednoduse prenest do Locusu. Nastava problem, ze u normalnich souradnic musim kopirovat N a E zvlast, takze dvakrat - coz zdrzuje. Rad bych vyuzil u editace bodu nabidky Novy -> Schranka, ale tam at vlozim souradnice v jakemkoliv formatu (napr N 49° 12.241 E 016° 35.247), nezkonvertuji se do spravneho (bug?). Slo by to udelat tak, ze bych kopiroval souradnice v MGRS formatu, ale do toho to zase neumim v Excelu prevadet :) Pro mne idealni reseni, kdyby nabidka Schranka fungovala tak, ze po kliknuti by to rovnou precetlo schranu (nemusel jsem davat jeste znovu vlozit), rozpoznalo typ souradnice a vlozilo je k bodu. Jak toto resite vy, u multin/mysterek? Papir mi neradte :)
  • 0

#827 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2012 - 19:16

zdravím, není nic snazšího než reportovat tohle jako chybu, protože to by fungovat určitě mělo. Takže vkládání přes schránku opraveno ;) těch formátů v jakých můžou být souřadnice je strašně moc. Některé jsem tam zadal ale některé nikoliv. Tohle je jeden z případů. Když najdete jakékoliv jiné co nefungují nebo nefungují správně, pošlete, hned opravím!
  • 0

#828 Muz_a_Zena

Muz_a_Zena

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2012 - 23:04

Diky za rychlou opravu. Prisli by mi vice user friendly chovani, ze pokud kdyz kliknu na schranku, tak se mi automaticky vlozi souradnice ze schranky bud primo prevedene do souradnic a nebo alespon do formulare pro text. Ted je to tak, ze musim kliknout na schranku, pote dlouze podrzet prst ve formulari pro text, zvolit vlozit a pak jeste kliknout na ok.
  • 0

#829 Kulíkovi

Kulíkovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2012 - 7:44

Tak live mapa v Geoget/GSAK addonu se stala skutecnosti! Aktualizujte addon a uzivejte si nove funkcionality :)

Live map:
  • 0

#830 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2012 - 11:25

Vcera jsem u kolegy v Locusu videl, ze tam ma i online mapu Google. Ani jeden jsme se v Locusu nevrtali a oba mame posledni verzi, ale kdyz jsme porovnali seznam online map, muj je asi polovicni. :(
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#831 Paw&lucima

Paw&lucima

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 185 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2012 - 11:41

fotrik: a poustel jsi nekdy tohle?

https://play.google....XNtYXB0d2VhayJd
  • 0

#832 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2012 - 12:01

Paw&lucima napsal/a:
fotrik: a poustel jsi nekdy tohle?

https://play.google....XNtYXB0d2VhayJd

Ach so, dekuji! :)
  • 0
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#833 0range

0range

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2012 - 19:13

nepadá vám poslední dobou tato aplikace na Htc Desire se mi občas telefon sekne a vypne...
  • 0
Miluji Bulharsko

#834 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2012 - 19:30

Ne, na SGS2 slape jako hodinky.
  • 0

#835 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2012 - 21:00

Zdravím, Všíml jsem si jedné podstatné vady v Locusu, a nevím, zda je to v nastavení, anebo chyba. VYexportuji keše z db Gsaku (addonem pro Gsak) mám tam např multinu s correct final. Otevřu Locus, ikona sedí na místě spočítaného bodu finálky. Ale jakmile na ikonu kliknu a vrátím se poté zpět na mapu, ikona se mi vrátí na výchozí souřadnice. Kde mám co špatně nastaveno?? Děkuji a pokud to tu bylo řešeno, nenalezl jsem, tak mě hned nekamenujte ;-)
  • 0

#836 cz_bew

cz_bew

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2012 - 22:13

Lepší je nahlásit to na oficiálním fóru Locusu - http://forum.assam.cz/ Sem sice menion chodí taky ale tam to bude rychlejší :) si myslim.
  • 0

#837 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 15 březen 2012 - 8:38

vetrnik_cr napsal/a:
Zdravím, Všíml jsem si jedné podstatné vady v Locusu, a nevím, zda je to v nastavení, anebo chyba.
VYexportuji keše z db Gsaku (addonem pro Gsak) mám tam např multinu s correct final. Otevřu Locus, ikona sedí na místě spočítaného bodu finálky. Ale jakmile na ikonu kliknu a vrátím se poté zpět na mapu, ikona se mi vrátí na výchozí souřadnice. Kde mám co špatně nastaveno??
Děkuji a pokud to tu bylo řešeno, nenalezl jsem, tak mě hned nekamenujte ;-)

Mozna bych to videl na podobny problem jako myvalo C:geo --jakmile si tuknul na kes tak se zacalo Aktualizovat a souradnice z netu meli prednost pred souradnicema v navigaci. Problem bych mozna videl v tom, ze correct coordinates uz jsou i na webu a tudiz se prepisuji. Ja tedy osobne exportuju GPX s Final Waypointem a pokud chci kes na finale pouziju vestavenou funkci Locusu.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#838 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 9:37

Este me napadlo --- ten script pro Export na Corrected Coordinates asi neobsahuje plny listing ---a proto se ho Plugin snazi stahnout a aktualizuje kes. Pokud mam z Geogetu plny listing tak si Locus nic nestahuje a tim padem ani neprepisuje.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#839 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 10:09

Asi to bude opravdu tím, že se Locus snaží keš ihned aktualizovat. Je potřeba to nějak zakázat, ale nemůžu najít v nastavení, kde. Co se týče pluginu z GSAKu, tak listing v GPX myslím, bude taky plný, jako z GeoGetu, ..ovšem bez obrázků.
  • 0

#840 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 10:50

Dobesch napsal/a:
Pokud mam z Geogetu plny listing tak si Locus nic nestahuje a tim padem ani neprepisuje.

A od jaké doby si má Locus sám od sebe něco stahovat? To je přece záležitost addonu geocaching4 locus nebo pouze načtení databází z geogetu nebo gsaku...
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama