Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#841 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 11:28

A od jaké doby si má Locus sám od sebe něco stahovat? To je přece záležitost addonu geocaching4 locus nebo pouze načtení databází z geogetu nebo gsaku...

No a je jiné vysvětlení? samozřejmě, že G4L mám nainstalovaný, nicméně se ikona sama přemístí na výchozí po kliknutí na ni a poté návrat na mapu. Čili někde musí být zpětná vazba, že si právě v tom okamžiku Locus, nebo addon sahne na net.
  • 0

#842 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 11:57

miki6 napsal/a:
A od jaké doby si má Locus sám od sebe něco stahovat? To je přece záležitost addonu geocaching4 locus nebo pouze načtení databází z geogetu nebo gsaku...

JAsne mas pravdu --Locus nic nestahuje. Dela to Addon Geochaching4Locus -- jenze jak je clovek zvyklej na tu kooperaci tak to uz pro me prakticky jedno jest.

Kazdopadne v Addonu se to zakazat asi neda --- bud stahuje jen zakladni info + dotahuje (a to se na NIKDY nastavit da) nebo stahuje FUll Info. Problem je ten ze souradnice budou uz v zakladnim Infu. Pokud by pri Full Stahoval skutecne jen veci mimo zakladni info tak se da nastavit to dotahovani na NIKDY a mel by byt klid -- ale chce to zkusit

Takze bych jako reseni mozna videl bud Ukladat GPX s celym listingem a pak importovat v Locusu na Finalovy souradnice nebo to proste natahnout normalni cetou a jen si kliknout na zviditelnit Waypointy
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#843 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 13:34

Tak jsem na to asi přišel... v addonu G4L je třeba vypnout, aby se stahoval aktuální stav keše po rozkliknutí v Locusu. Tím se pak souřadnice nepřepíšou. Stejně tu je pak ale riziko, když bych si chtěl dotáhnout keše z okolí, protože neodfiltruje keše, které jsou v dosahu nastaveném pro stahování z online. (vlastně jde to, protože si nepřepíšu keš z databáze Gsaku, ale online stažené uložím do jiné kategorie a tam si pak před zobrazením vymažu ty, o kterých vím, že mám corrected, anebo budu počítat s tím, že na mapě jsou dvě ikony téže keše. Jak výchozí, tak označené corrected). už jsem napsal arcaovi, zda by se to nedalo nějak ošetřit.
  • 0

#844 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 13:56

... a jen si kliknout na zviditelnit Waypointy

kde najdu volbu Zviditelnit waypointy? proklikávám nastavení a všechny možné volby, ale nikde jsem na to nenarazil :(

Dík za nasměrování.

EDIT: už jsem to našel.... až při detailu keše ...
  • 0

#845 vetrnik_cr

vetrnik_cr

vetrnik_cr

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 14:31

Tak a ještě jeden dotaz ohledně vektorových map. Mám několik map (čr plus okolní státy, přičemž německo po jednotlivých spolkových zemích) Asi nelze nějak jednoduše nechat zobrazit dvě až tři najednou. nepřekrývají se a tak když bych byl poblíž hranice té které mapy, neuvidím sousední. v menu výběru map lze zvolit pouze jednu a nejde zaškrtat víc...
  • 0

#846 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 15:56

vetrnik_cr napsal/a:

... a jen si kliknout na zviditelnit Waypointy

kde najdu volbu Zviditelnit waypointy? proklikávám nastavení a všechny možné volby, ale nikde jsem na to nenarazil :(

Dík za nasměrování.

EDIT: už jsem to našel.... až při detailu keše ...

Ona je i funkce tusim v Geocaching nastrojich ZOBRAZIT VSECHNY WAYPOINTY nebo jak se to jmenuje -- lae na mape je pak desnej gulas -- pokud tam mas kesi co ja :-)
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#847 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 15:59

vetrnik_cr napsal/a:
Tak a ještě jeden dotaz ohledně vektorových map.
Mám několik map (čr plus okolní státy, přičemž německo po jednotlivých spolkových zemích)
Asi nelze nějak jednoduše nechat zobrazit dvě až tři najednou. nepřekrývají se a tak když bych byl poblíž hranice té které mapy, neuvidím sousední. v menu výběru map lze zvolit pouze jednu a nejde zaškrtat víc...

Nevim jak u vektorovejch, ale u obyc map, kdyz dojdes na konec "mapy" a mas vedle ulozenou navazujici tak se ti to automaticky prepne na tu dalsi. I kdyz je fakt ze z logiky vektorovek to takhle snadno nepujde
  • 0

#848 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 16:14

Dobesch napsal/a:

vetrnik_cr napsal/a:
Tak a ještě jeden dotaz ohledně vektorových map.
Mám několik map (čr plus okolní státy, přičemž německo po jednotlivých spolkových zemích)
Asi nelze nějak jednoduše nechat zobrazit dvě až tři najednou. nepřekrývají se a tak když bych byl poblíž hranice té které mapy, neuvidím sousední. v menu výběru map lze zvolit pouze jednu a nejde zaškrtat víc...

Nevim jak u vektorovejch, ale u obyc map, kdyz dojdes na konec "mapy" a mas vedle ulozenou navazujici tak se ti to automaticky prepne na tu dalsi. I kdyz je fakt ze z logiky vektorovek to takhle snadno nepujde

Vektorovky tohle neumi. Zatim? ;)
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#849 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2012 - 22:39

caues, mam dotaz ;) Kdyz nahraju kese pres addon gsaku do locusu a kes oznacim jako nalezenou, tak se mi na mape neoznaci jako smajlik. Ikona zustane stejna :( Ale kdyz kese nahraju jako gpx a oznacim kes jako nalezenou, mam ji jako smajlik. Nevite cim to je ? V obou pripadech se vytvori Field notes spravne.
  • 0
Jára Cimrman - otec GPS aneb „Gde Proboha Sem ?“

GEOPERNIKARI

#850 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2012 - 9:16

tweety a ostatní co máte trable většinou v kombinaci locus + nějaký addon, zkuste teď poslední verzi 2.1.1 co je na marketu. Něco jsem tam opravoval co by mohlo pomoci jak na ty nalezené tak na finálky. Pokud nepomůže, tak hnedle piště co přesně zlobí, obratem opravím ...
  • 0

#851 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2012 - 9:43

Tak jsem aktualizoval a problem stale pretrvava :( s nalezenyma.
  • 0

GEOPERNIKARI

#852 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2012 - 11:23

cztweety napsal/a:
caues, mam dotaz ;)
Kdyz nahraju kese pres addon gsaku do locusu a kes oznacim jako nalezenou, tak se mi na mape neoznaci jako smajlik. Ikona zustane stejna :(
Ale kdyz kese nahraju jako gpx a oznacim kes jako nalezenou, mam ji jako smajlik. Nevite cim to je ?
V obou pripadech se vytvori Field notes spravne.

jak to nahrání přes addon děláš? Bud ji nahraješ pouze na displej jako dočasnou položku neuloženou v databázi Locusu (tady mi to ikonku nálezu taky nezmění)
nebo při importu v nastavení addonu zvolíš "importovat do Locusu po načtení z databáze": zde se mi ikonka změnila. TAK TO JE U ADDONU GEOGET. Gsak addon je možná jinak napsaný, může to být jinak....
Locus ale zobrazuje oba dva body, jako dočasný i načtený z databáze, je potřeba dočasné body vymazat.
  • 0

#853 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2012 - 13:31

Jsem si tam nahral klasicky gpx a zatim to neresim :D Ono to vyjde asi na stejno jestli tam je gpx, nebo databaze gsaku. Nebo databaze ma nejake "Vyhody" oproti jen gpx ?
  • 0

GEOPERNIKARI

#854 Galenius

Galenius

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2012 - 8:25

AVE. Omlouvám se za dotaz totálního lamy, ale nenašel jsem nic, co by mě nakoplo... Od úterka mám novej telefon s Androidem, postupně ho dávám do kupy. Včera jsem seděl v Sovím doupěti a řešili jsme aplikace. Tak jsem se praštil přes kapsu a už tam mám Locus Pro včetně addonu Map Tweak. Akorát jsme narazili na to, že když vlezu do Správce map, ve vektorových mapách mám prázdno a odkaz na Locus Shop. On tam má možnost stažení spousty map (i zahraničních) a prý to přes Locus Shop není. Může mě někdo nakopnout, jak toho lze dosáhnout? Díky.
  • 0
Una Salus Victus Nullam Sperare Salutem

#855 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2012 - 8:53

Ahoj Gale,zkus to na ulozto.cz. zadej Vector maps for Locus. pak soubor strč na kartu do MMC/LOCUS/VECTOR MAPS
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě

#856 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2012 - 9:02

Galenius napsal/a:
Akorát jsme narazili na to, že když vlezu do Správce map, ve vektorových mapách mám prázdno a odkaz na Locus Shop. On tam má možnost stažení spousty map (i zahraničních) a prý to přes Locus Shop není.
Může mě někdo nakopnout, jak toho lze dosáhnout?
Díky.

Je nutno nainstalovat doplněk pro vektorové mapy do Locusu, který je placený, nutno za pár korun koupit v marketu. Není problém v tom ? Po jeho nainstalování si můžeš stáhnout libovolné vektorové mapy.
  • 0

#857 Galenius

Galenius

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2012 - 9:09

MedoMys napsal/a:
Je nutno nainstalovat doplněk pro vektorové mapy do Locusu, který je placený, nutno za pár korun koupit v marketu. Není problém v tom ? Po jeho nainstalování si můžeš stáhnout libovolné vektorové mapy.

V tom samozřejmě být problém může. Jak se ten doplněk jmenuje?
Zatím jsem dal stovku za Pro verzi.
  • 0
Una Salus Victus Nullam Sperare Salutem

#858 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2012 - 9:11

Galenius napsal/a:
Akorát jsme narazili na to, že když vlezu do Správce map, ve vektorových mapách mám prázdno ...

já jsem z odkazu uvedeného zde:
http://gpsfreemaps.n...-mapy-pro-locus stáhl mapu (openstreet map) a nakopíroval na kartu kam patří a vše funguje jak má. Jen je tedy o dost pomalejší než bitmapa. Ale to je spíš výkonem telefonu samotného. Po nějaké placené mapě jsem se ani neohlížel.
  • 0

#859 WitkoAWendy

WitkoAWendy

Brutal Force

• Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2012 - 9:11

W&W napsal/a:
Ahoj Gale,zkus to na ulozto.cz. zadej Vector maps for Locus. pak soubor strč na kartu do MMC/LOCUS/VECTOR MAPS

Ve verzi pro i free mi to funguje i bez addonu. ale máš samozřejmě pravdu
  • 0

Člen odboje proti zdejší vtíravé reklamě

#860 bbb carlos

bbb carlos

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2012 - 9:17

jak si v terenu prectu informace ktere si zapisuji do "Personal Cache Note" u kese? ... jde to nejak primo v programu Locus ?
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama