Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1061 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2012 - 7:01

no je třeba mít ty keše ale v locusu jako "final", tzn. jsou označeny malou hvězdičkou. Aby jsi toho docílil, je třeba importovat keše s final waypointem a mí zároveň v nastavení zapnuté "Přesunout na finální waypoint" (viz http://docs.locusmap...ings:geocaching) ... stále nefunguje?
  • 0

#1062 m.e.d.v.e.d.i.

m.e.d.v.e.d.i.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 218 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 7:05

Tak v tom musi byt nejaka jina bota :/ Budu si s tim jeste hrat a uvidim :)
  • 0

#1063 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 8:25

jedině mě napadá jestli nemáš nějakou starší verzi, tam to dříve trošku zlobilo. Teď se akorát nahrává na Google Play nová verze tak pak vyzkoušej ... nicméně. Máš GPX soubor s kešemi které mají nějaký waypoint "FInal"? Pak po importu by keš u ikonky měla mít hvězdičku. Pokud nemá, soubor pošli a já se na to podívám
  • 0

#1064 Hoomoon

Hoomoon

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 9:01

užívám si Locus už pár měsíců hlavně na GC (ale i na jiné dopravní úkoly) a jsem velmi spokojen!!! Opustil jsem všechny ostatní klienty, i když jsou třeba on-line, protože Locus ma téměř vše. Rád bych s ním ale uměl víc - možná následující funkce už umí, možná některé patří do jurisdikce plug-inu Geocaching a já nevím jak na ně, možná to ani nejde kvůli omezení na GC.com - tak se předem omlouvám :-) 1) Trackables Inventory - mám osobní GC a TB a vozím je sebou po keších. Někdy udělám za den tolik keší, že zapomenu, kam jsem coin nebo bug vložil :-P Protože loguji přímo z Locusu a z terénu, rád bych dal "visited" a u některých dokonce i "drop-off", uvítal bych některou z funkcí - třeba jen tu "visited" 2) Caches along roads - jezdím na služebky a většinou z místa A do B :-) V místě A či B či C si můžu přes plug-in downloadovat keše v okruhu těchto míst. Co ale neumím je najít keše podél cesty/stopy z A do B. Nešlo by to nějak navázat na stopu, kterou Locus vytvoří? Mám další "špeky", ale zatím tyhle dva snad stačí...díky!
  • 0

#1065 micska

micska

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 9:23

Hoomoon napsal/a:
2) Caches along roads - jezdím na služebky a většinou z místa A do B :-) V místě A či B či C si můžu přes plug-in downloadovat keše v okruhu těchto míst. Co ale neumím je najít keše podél cesty/stopy z A do B. Nešlo by to nějak navázat na stopu, kterou Locus vytvoří?

Nestačila by Ti na to funkce Live map? Používám při cestách k plné spokojenosti
  • 0

#1066 Hoomoon

Hoomoon

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 9:45

micska napsal/a:

Hoomoon napsal/a:
2) Caches along roads - jezdím na služebky a většinou z místa A do B :-) V místě A či B či C si můžu přes plug-in downloadovat keše v okruhu těchto míst. Co ale neumím je najít keše podél cesty/stopy z A do B. Nešlo by to nějak navázat na stopu, kterou Locus vytvoří?

Nestačila by Ti na to funkce Live map? Používám při cestách k plné spokojenosti

Díky - o téhle funkci jsem nevěděl - teď už ji vidím a snad i trochu umím používat. Do zahraničí si ji ale budu muset vypnout ;-)
  • 0

#1067 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 10:09

Hoomoon napsal/a:
Díky - o téhle funkci jsem nevěděl - teď už ji vidím a snad i trochu umím používat. Do zahraničí si ji ale budu muset vypnout ;-)

Mělo by to fungovat i s geoget pluginem, a pak to nestahuje z Internetu, ale z tvé off-line databáze. Alespoň tak jsem to pochopil, že to má fungovat, sám jsem se k vyzkoušení a zprovoznění ještě nedostal.
  • 0

#1068 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 21:21

To jako vazne ze Spravce dat zmizela polozka Kategorie? Ja vim, ze lze celou kategorii zapnout i pres Body, ale to je zase nekolik otravnych dotyku navic. Prooooc?! :@
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1069 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2012 - 21:40

poohDA napsal/a:

Hoomoon napsal/a:

Mělo by to fungovat i s geoget pluginem, a pak to nestahuje z Internetu, ale z tvé off-line databáze. Alespoň tak jsem to pochopil, že to má fungovat, sám jsem se k vyzkoušení a zprovoznění ještě nedostal.

ano, funguje to tak :)staci nahrat databazi GG do telefonu, mit nainstalovanej plugin, v nem nastavit cestu, zapnout u vseho periodicky aktualizae a live map a jede to jako po masle :)
  • 0

#1070 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 9:19

fotrik napsal/a:
To jako vazne ze Spravce dat zmizela polozka Kategorie? Ja vim, ze lze celou kategorii zapnout i pres Body, ale to je zase nekolik otravnych dotyku navic. Prooooc?! :@

protože od počátku věků je pro pravý panel v seznamu položka "Body" kde lze dělat to samé jako ti chybí. Protože položka kategorie byla pro většinu lidí matoucí když v jedné části se ovládali kategorie a ve druhé části body. Protože vše směřuje k zjednodušení celého systému a tudíž sjednocení těchto dvou obrazovek a designové sjednocení s orbazovkou tratí (jak je tomu od 2.5.0) je naprosto logický krok. Vím že nelibě neseš jakékoliv zásahy do aktuálního systému ovládání aplikace, ale buď ti můžu poslat jakoukoliv starší verzi chceš, aby jsi jí dál používal, nebo se hold budeš muset aklimatizovat na změny, které se v locusu dějí a které přispívají ke zjednodušení (vím je to relativní)
  • 0

#1071 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 10:12

Jenze ja pravy panel nepouzivam a nechci. Chci mit co nejvetsi plochu s mapou. :( To, ze nejaka polozka uplne zmizi z menu a je dostupna pouze pridanim na nejaky uzivatelsky panel, to bych zjednodusenim rozhodne nenazval. Naopak.
  • 0
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1072 _cermik_

_cermik_

cermik

• Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 10:20

Neví někdo jak naimportovat více PQ? Je to dost pruda to importovat po jedné každý týden nebo i častěji. edit: A ještě by mě zajímalo, odkud pochází ty vektorové mapy, co jsou v Locus shopu. Díky
  • 0
Jakub

#1073 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2012 - 10:30

fotrik napsal/a:
Jenze ja pravy panel nepouzivam a nechci. Chci mit co nejvetsi plochu s mapou. :( To, ze nejaka polozka uplne zmizi z menu a je dostupna pouze pridanim na nejaky uzivatelsky panel, to bych zjednodusenim rozhodne nenazval. Naopak.

pak si muzes zmenit nejakou ze tri ikonek v hornim panelu ...
  • 0

#1074 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 30 červen 2012 - 11:36

menion napsal/a:

fotrik napsal/a:

pak si muzes zmenit nejakou ze tri ikonek v hornim panelu ...

Taky mam rad co nejvetsi obrazovku. A pravy panel je supr pro rychly pristup k funkcim. V nastaveni si pak muzes navolit automaticke schovavani panelu a mas mapu pres cely displej.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#1075 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2012 - 10:11

Ano, oba mate pravdu. Presto porad nechapu, proc ta polozka musela zmizet z menu. Nechapou to i dalsi uzivatele, se kterymi jsem o tom mluvil.
  • 0

#1076 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 18:44

Jeste me tak napada, ze kdyby se kategorie, do ktere importuji GPX, sama rovnou zapnula, pokud byla zapnuta pred importem, tak bych mi to zmizeni ani tolik nevadilo. 2x tydne inportuji z GC live PQ okolnich kesi a pokazde si muset tuto kategorii znovu zapinat je nepohodlne a s vyse probiranou zmenou primo otravne.
  • 0

#1077 tesarpaul

tesarpaul

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2012 - 18:31

Ahoj potřeboval bych radu. Začal jsem hrát geocaching, rozhodl jsem se využívat locus s offline mapou. Ale kde si můžu stáhnout větší počet kešek, třeba v okruhu 30 km od mého bydliště?? Nechce se mi stahovat jednu kešku za druhou ručně z GC.com díky za rady, odkazy, pomoc
  • 0

#1078 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2012 - 18:44

no, pokud používáš na pc třebas GeoGet nebo GSAK tak si to můžes stáhnout z netu... Pak si uděláš export do GPX nebo přeneseš celou DB a pomocí pluginu GeoGet (GSAK) database for locus natáhneš do locusu....
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#1079 Jizanka

Jizanka

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2012 - 19:07

tesarpaul napsal/a:
Ahoj
potřeboval bych radu. ..

Jestli dobře chápu tvůj dotaz, tak si stáhni ještě Geocaching4Locus, vyplň všechny údaje a pak při připojení na net zapni Locus, poklepni si na mapku na místo kde bydlíš, ukáže se ti napsaná addreasa a mezi možnostma najdeš i "nejbližší keše". Třeba i 200 keší se ti natáhne během pár vteřin.
  • 0

#1080 mike_btk

mike_btk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2012 - 19:17

Měl bych taky jeden dotaz. Když nastavím skrývání pravého panelu, znamená to definitivní skrytí nebo ho nějakým pro mě neznámým "hmatem" obnovím? Zatím jsem na to nepřišel...
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama