Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1121 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 5:56

uff.. taky hezky schovaný, nejprve jsem musel ve správci map v nastavení zafajfkovat "položky" teprve potom se mi ta karta "položky" zobrazila.
  • 0

#1122 vytrvalec

vytrvalec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 8:37

Používám Locus Pro. Ve "Správci dat" - "Body" mám kategorii GC keše, do které importuji keše (1000 ze staženého PQ). V seznamu bodů se každá keš správně zobrazí. V mapě, když sahnu na ikonu keše se mi rozbali okno "Vybrané body" a tam se příslušná keš zobrazí dvakrát! Kde dělám chybu? P.S. pokud se tady tento problém již řešil, pak se omlouvám - velmi dlouhou diskusi jsem svědomitě prohledal, ale nic nenaše.
  • 0

#1123 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 8:45

no tohle se může stát jen pokud tam ty body opravdu jsou. A to se může stát, 1. buď že je máš dvakrát naimportované buď ve stejné kategorii nebo ve dvou ruzných ale obě jsou zobrazené 2. využíváš nějaký addon na geocaching který má např. zapnutou live mapu a hned ti tam posílá tu samou kešku znovu. Chovají se oba body stejně? Mají stejné možnosti v tom spodním menu hned když je vybereš?
  • 0

#1124 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 8:48

Je takova mala otazka --mas tam jen jednu Kategorii??? neni mozne, aby nektere kese byly jeste v jedne kategorii ???. A Dalsi vec nemas nahodou aktivovanou Live mapu pres Geochaching4locus ci Geoget database addon ???
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1125 vytrvalec

vytrvalec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 8:59

menion napsal/a:
no tohle se může stát jen pokud tam ty body opravdu jsou.

A to se může stát,
1. buď že je máš dvakrát naimportované buď ve stejné kategorii nebo ve dvou ruzných ale obě jsou zobrazené
2. využíváš nějaký addon na geocaching který má např. zapnutou live mapu a hned ti tam posílá tu samou kešku znovu. Chovají se oba body stejně? Mají stejné možnosti v tom spodním menu hned když je vybereš?

díky za rychlou reakci.
ad1 - nemám naimportované dvakrát, používám pouze jednu kategorii.
ad 2 - bod se v menu zobrazí dvakrát. Pokud vyberu první výskyt, tak se hned otevře (to bude bod načtený z PQ). Pokud vyberu druhý výskyt, tak se na nějaký čas zobrazí "aktualizuji keš" (ten se stahuje). Způsobuje to tedy nějaký addon. Zkusím bádat nad tím, který to je a jak se vypíná.
  • 0

#1126 vytrvalec

vytrvalec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 9:22

Tak moje výše uvedené problémy způsoboval addon Geochaching4locus. Nepřišel jsem na to, jak tuto (někdy možná užitečnou) funkci vypnout či zastavit a tak jsem celý addon odinstaloval. Nyní již vše běží korektně. Děkuji za účinnou spolupráci.
  • 0

#1127 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2012 - 9:36

vytrvalec napsal/a:
Tak moje výše uvedené problémy způsoboval addon Geochaching4locus. Nepřišel jsem na to, jak tuto (někdy možná užitečnou) funkci vypnout či zastavit a tak jsem celý addon odinstaloval. Nyní již vše běží korektně. Děkuji za účinnou spolupráci.

Predpokladam, ze v nastaveni Addonu - Po spusteni addonu tuknout na to "ozumene kolecko" nahore - stacilo disablovat funkci LIVE MAPA. Ja ji mam vypnutou a nic takoveho se mi nedeje.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1128 pozorjed

pozorjed

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 7:34

Ve verzi 2.5.3 přestala fungovat možnost stažení map. Mapy, ikona na stažení -> proces neúspěšný - invalid application version (probably too old) (code:403). Chyba jak u vektorových map, tak u online.
  • 0

#1129 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 8:32

mě to funguje, zkusil jsem 3 různé mapy, ale zase jsem si všimnul, že mapy "OSM classic" mají od měřítka 3,5 km náhodně blokované dlaždice...
  • 0

#1130 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 8:41

akorát jsem to "opravil" stačilo restartovat server, pardon za to jinak té blokace jsem si předevčírem všimnul taky. Nejenže blokují poslední dva zoomy, teď i náhodně dlaždice z jiných měřítek ... výborně ivánku, Locus evidentně milují a na maily s radostí reagují. Musím se na to podívat nicméně i tak doporučuji používat mapQuest Classic (open), které jsou přijatelnou neblokovanou alternativou
  • 0

#1131 pozorjed

pozorjed

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 9:07

menion napsal/a:
akorát jsem to "opravil" stačilo restartovat server, pardon za to

Díky, trochu jsem ráno znejistěl, stáhnu novou verzi, za 2 dny jedu na dovolenou, tak jestli nejsou novější verze map ... a teď už to jde :)
  • 0

#1132 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 18:49

Abych nebyl offtop., tak jsem to zalozil jako nove tema (pardon) Ahoj, potreboval bych pomoct s kalibraci kompasu. Mam htc evo 3d a donedavna, nez jsme upgradoval na ICS tak me kompas fungoval krasne. Ted kdyz si v locusu (mam koupeno pro) zapnu rotaci mapy, tak me sipka ukazuje sikmo, kdyz jdu (jedu) rovne (jako bych sel bokem). Zkousel jsem to kalibrovat - pri zkustenem kompasu v locusu jsem delal lezatou osmicku na vsechny moze zpusoby. Zkousel jsem to i venku na prostranstvi. Taky podle nejakych navodu na youtube. Uz jsem fakt zoufaly. Zacalo to asi po upgradu na offiko ICS a dela mi to i ted, kdyz jsem udelal root a pouzivam CoolIcsV10. Kdyztak dekuji za kazdou radu.
  • 0

#1133 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2012 - 5:52

Mě to dělalo také, stačilo v nastavení na kartě Senzory vypnout volbu "Použít pravý azimut" a mít zapnutu volbu "Použít hardwarový kompas". Pak to přestalo blbnout. Mám také E3D s ICS.
  • 0

#1134 Muz_a_Zena

Muz_a_Zena

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2012 - 0:22

K GC offlinizeru: jaky je rozdil mezi pouzit Live API a nebo ne? Treba konkretne u kesky http://coord.info/GCGA61 to stahne jenom obrazek pojmenovany spoiler, ostatni ne (v pripade volby stahovat pouze spoilery se nestahne zadny). c:geo si pro offline ulozi vsechny obrazky z listingu, takze v praxi je pouzitelnejsi.
Dale pojmenovani horni listy jako Obrázků neni to prave ;)
  • 0

#1135 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2012 - 18:43

No to je otázka a budu rád za radu ... takže keška sama o sobě v GPX souboru obsahuje jen jeden obrázek. Tens e stáhne pokud nepoužiješ Live API, to je asi jasné Pokud použiješ Live API, pak z groundspeak serveru přijde trošku hloupě seznam všech obrázků u keše. Tím všech myslím i například obrázky u keši od lidí v logách, takže u některých keší by to mohl být pěkně dlouhý seznam na stažení. Takže pokud použiješ Live API stahují se naví jen ty spoilery. Otázka tedy je jestli díky Live API stahovat vše nebo ne. Ono totiž díky tomu jejich API přijde seznam, ale je to jen seznam! Tzn. žádná informace jestli je to obrázek z logu nebo listingu atd ... co navrhujete? PS: alternativní název pro záložku plnou jen a jen obrázků? :)
  • 0

#1136 Muz_a_Zena

Muz_a_Zena

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2012 - 19:03

Ja bych byl maximalne spokojeny, pokud bych v offline rezimu videl vsechny obrazky z listingu a zaroven i vsechny obrazky ktere prilozil owner, respektive odkazuje na ne pod listingem. Konkretne tedy: Monastery 1 Monastery 2 Sanoj at the monastery This way! Mountains arround The cache Spoiler! Picture for this side Presne takhle to udela c:geo, ale jak toho dosahne netusim. Ukladat vsechny obrazky prilozene v logach nedava moc smysl. Pokud u Live API prijde seznam vsech obrazku, neni mozne je treba filtrovat dle data zalozeni kese a tim ziskat jenom obrazky od ownera? Co se tyce nazvu, tak co treba obrazky, spoiler obrazky, spoiler images, nebo jenom ikona obrazku...
  • 0

#1137 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2012 - 19:11

jo tak bych to taky rád, bohužel chodí jen takovéhle kraviny [o deset minut později] jak to tak študuju, možná jsem na něco narazil. Ozkouším a případně upravím do další verze (a dám vědět)
  • 0

#1138 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2012 - 19:33

fajn staženo 8 obrázků. Díky za pokopnutí, v další verzi to bude OK!
  • 0

#1139 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2012 - 19:34

Pokud použiješ Live API, pak z groundspeak serveru přijde trošku hloupě seznam všech obrázků u keše. Tím všech myslím i například obrázky u keši od lidí v logách, takže u některých keší by to mohl být pěkně dlouhý seznam na stažení. Takže pokud použiješ Live API stahují se naví jen ty spoilery.

Z Url liveAPI sa da zistit ci ide o obrazky k listingu alebo logom...
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm

#1140 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2012 - 19:35

přesně tak jsem to teď udělal. Na poprvé jsem si toho nevšiml, krása ...
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama