Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1321 mike_btk

mike_btk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 20:38

Mám problém, ale neříkám, že to nějak souvisí s aktualizací. Když se snažím importovat nějaká data (gpx), která mám uložená na SD kartě, tak v dialogu výběru souboru se mi neaktualizuje obsah adresáře - Locus mi ukazuje něco jinýho, než v tom adresáři skutečně je. I když soubory ze složky přejmenuju/smažu, locus mi je pořád ukazuje. Jakoby se zasekl na obsahu z nějakého data... Prostě bych potřeboval nějak udělat "re-read"... Restart mobilu nepomůže (HTC One V). Díky za radu.
  • 0

#1322 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 20:40

no to snad ani není možné. V locusu se v tomto dialogu na výběr souboru naprosto nic nekešuje. Doporučil bych zkusit projet tu kartu v stolním počítači na nějakou kontrolu chyb. S tímhle totiž na Locusí straně opravdu moc nesvedu
  • 0

#1323 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 20:41

MOC DEKUJI dala sem tomu posledni pokus a odinstalovan a naisntalovan z marketu 2.7.1 a pri instalaci nabid konverzi a kategorie nasel ... takze mu dam sanci ale stahla sem si i Locus Pro 2.6.3 (mam koupeno, stvala me reklama :D) zkusim to behem dvou dnu co nejvic otestovat ... asi vemem i tables s androidem 4 tak to na nem taky testnu
  • 0

#1324 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 20:43

perfekt. Kdyby něco a potřebovala by jsi se vrátit ke starší verzi tak si zapamatuj že v adresáři Locus/backup budeš mít soubor "before_conversion_X.zip" ve kterém jsou všechny starší databáze. Ty je třeba rozbalit zpátky do Locus/data adresáře aby to fungovalo jako dříve i s daty
  • 0

#1325 cyphill

cyphill

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 20:44

Hlásím, že poslední Pro verze padá při použití GC Live pro stažení PQ. Děje se tak pouze při větších balíčcích (např. PQ s 850 cache) a to ve chvíli kdy dokončí stahování a zahajuje import. Vždy nechávám složku před importem promazat.
  • 0

#1326 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 20:57

cyphille, máš poslední verzi 2.7.1?
  • 0

#1327 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 22:56

zvlastni vec, nez na tom zas neco spacham tak zalohuji - exportuji obnovena data - kategorie a u dvou kategorii to pri exportu hazi zlasku Aktualizuji kes ... moznost dat jen storno a z cca 100 kesi je to tak u tretiny ..takze clovek neustale klika storno aby se to dokoncilo ps dalsi divna vec ..jen zvlastnost ... na mobilu -vs- tablet jsou tlacitka jako Ano/Ne a Import / Zrusit obracene ..takze jak to klikam zaroven tak na jednom potvrdim na druhym zrusim ..chjo
  • 0

#1328 cyphill

cyphill

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 23:18

Menion - zajisté, udržuji vždy aktuální. Aplikace se v tu chvíli restartuje bez jediné hlášky. Druhý pokus již funguje s tím, že balíček se již z GC Live stáhl a už se provádí jen import dat.
  • 0

#1329 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2012 - 6:26

xork, myslím že na tom nic zvláštního není :) 1. aktualizuji keš: tohle dělá addon Gc4Locus. Určitě jsi nějaké keše stáhla přímo do locusu s jen "Základním info" takže když s tou keší chceš pracovat, jenutné nejdříve donačíst potřebné informace 2. telefon máš asi na 2.X androidu, tablet na 4.X, nebo obráceně. Google vtipně (a naprosto nepochopitelně) v nové verzi prohodil tlačítka cyphill: tak jestli tě můžu poprosit o jednodhuchý log hned po pádu http://docs.locusmap...noduche_hlaseni, děkuji
  • 0

#1330 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2012 - 9:54

tAK MUSIM RIOCT, ZE PRACE S bODY SE MI V NOVE VERZI hodne zrychlila-- jinak to same co pise Bambullini. Pokud si z nahledu kese otevru Waypointy nelze s nimi cokoli delat (driv se po kliknuti zobrazili podrobnosti Waypointu a bylo mozne ho editovat a pod.)
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1331 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2012 - 9:56

Dobesch - již opraveno. Ještě bych rád zapracoval na něčem kolem TravelBugů a koncem týdne oprava tak prosím vydržte bez těch waypointů. Prozatím si je lze zobrazit na mapě a editovat odtambud (a pozor na mizející ikonku po editaci - též již opraveno)
  • 0

#1332 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2012 - 21:22

jj telefon je 2.3.4 droid a tablet je 4.0.2 na obou je ted verze locus pro 2.7.1 na tabletu to jede bez problemu na mobilu to jede, ale ... pri nahravani PQ do kategorie to v tak polovine pripadu crashne, nekdy nahraju 2 PQ a pak to spadne, nekdy hned po jednom ... nahravam jich 10 do 4 kategorii - 1000 az 2500 celkem kesek v kategorii ve finale a jj bylo mi po chvili jasny ze je to systemove, ty prohozeny tlacitka ... je to des bes kdyz to delas na obou soucasne :o(
  • 0

#1333 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2012 - 10:37

Tak jsem aktualizoval. Konverze bodu v poradku i presto, ze mam v tel. 7500 bodu. Ale trvalo to dele... Jenze ode dnes se mi locus prepnul do verze free (pro mam jiz koupene nekolik mesicu...). A nechce se mi to preinstalovavat, protoze to nemuzu zazalohovat - spravce zal. je dostupny jen v pro verzi...mam tam sice soubor z auto zalohy, ale v nem body nemam...a hledat starou pro verzi (asi bych musel piratit), pak obnovovat data ze stareho souboru a potom znovu delat konverzi...se mi nechce. Mate nekdo nejakou radu :-) ? Diky.
  • 0

#1334 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2012 - 16:34

Xork: prosímtě, tohle je Locus Free (ale funguje na omezený čas jako Locus Pro) test verze https://dl.dropbox.c...ons/2.7.1.1.apk , tak jestli můžeš zkus

ty tlačítka jsou hrozný. Mě se to děje pořád jak zkouším něco na novém androidu, něco na starém, nepochopitelný krok

jinak tu verzi může zkusit kdokoliv a dát mi echo. Je tam totiž zprovozněné logování "trackables" předmětů. Za nějakou zpětnou vazbu budu rád!

DogVader: pokud pře-instaluješ locus, tak jediné o co přijdeš je tvé nastavení (to se dá zazálohovat v nastavení > různé). Nicméně pokud se Locus tváří jako Free a nedaří se mu zkontrolovat licence, tak by mělo stačit kvalitní připojení k netu, případně restart telefonu, případně vymazání cache Google Play aplikace a pak až přinejhorším re-install
  • 0

#1335 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2012 - 18:40

jj, dik, zmizelo mi akorat nastaveni, to jsem prekousl. jinak se apka zatim tvari jako pro... jo a mam ji koupenou prez android pit a je pravda, ze tohle mi udelala uz dvakrat behem prvniho mesice. no snad uz ok
  • 0

#1336 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2012 - 3:22

zacnu odzacatku na mobilu droid 2.3.4 lokus pro 2.7.0 padal pri importu do kategorii, nekdy po jednom nekdy po dvou ... resila sem to nahranim jednoho, vypnutim locusu a zas zapnutim ... nic moc ale slo to ... dokud najednou se import spomalil... predtim sem nahrala 700-900 kesek z pq za minutku dve, cislicka jela jak z praku ale pak prestala :o( za par minut se naetlo 100-200 kesi .. a pak se to pro jistotu seklo ze se v sekci data jen kroutilo kolecko a kategorie nesly videt ... na to zabralo az vypnout zapnout mobil nainstalovala sem 2.7.1 ... stejne bohuzel tak sem zpet u 2.6.3 a kese se nacitaj rychle a nepada to ale podotykam ze na tabletu pod droidem 4.0.2. to problemy nema ... ps1 omlouvam se jestli to neni uplne srozumitelny, ale pisu to ve tri rano, coz neni muj obvyklej bdelej cas ps2 nevim jestli tudle "chybu" nejakneovlivnilo nekolikatere nahrani importu s prepisem do kategorie, kvuli aktualnejsim PQ ... ps3 kocka se ma nejlip a krecci me stvou
  • 0

#1337 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2012 - 3:47

A snad posledni dotaz, jak se zbavim te zlute vysece,asi uhlu pohledu,ted to nemuzu najit v nastaveni...
  • 0

#1338 Bambulini

Bambulini

Bambulini

• Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2012 - 6:15

Xork42 napsal/a:
A snad posledni dotaz, jak se zbavim te zlute vysece,asi uhlu pohledu,ted to nemuzu najit v nastaveni...

Stačí jedoduše vypnout přepínač "Rotace mapy" - přikládám. Konfigurace tlačítka je tady: Nastavení -> Mapa - ovládání a panely -> Tlačítko pro rotaci.

Přiložené miniatury

• screenshot_2012-10-31-05-55-52.jpg

• 0

#1339 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2012 - 21:38

kdyžtak pro ty co mají nějaké trable, doporučuji brzký update na dnešní 2.7.2 verzi kde by většina věcí měla být opravena. Dokonce je tam přidána podpora pro trackables, nicméně už mám hlášeno že to ne všem funguje. Tak prozatím alespoň budete vědět (ti kterým to nefunguje), že se na tom pracuje :)
  • 0

#1340 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 04 listopad 2012 - 0:33

jak jsem psal o tom padani pri pokusu zobrazit listing, dneska se mi to s nejnovejsim locusem zas povedlo, report poslan a jsem schopen to nasimulovat, tak kdyz by bylo potreba nejakeho dalsiho zkoumani, staci rict.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama