Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1401 neattom

neattom

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2012 - 13:55

Ahoj, po poslední aktualizaci mám problém na svém telefonu HTC Wildfire. Když dám editaci nějaké keše a chci změnit např. souřadnice, po kliknutí do políčka mi vyjede klávesnice, hodnoty změním, ale bych mohl uložit, musím nejdřív skrýt klávesnici. Bohužel s klávesnicí se skryje i celé editační okno a já již změny nemohu uložit. Na samsungu ice funguje bez problémů.
  • 0

#1402 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 06 prosinec 2012 - 20:43

K OSM KCT: koukal jsem na to, protože upravuji téma pro Locus ala mapy.cz Jenže problém je v tom, že v OSM jsou označeny turistické trasy kct_red, kct_green, kct_blue, kct_yellow. Ale vygenerované mapy z openandromaps.org to převádějí tak, že červené trasy jsou hlavní a zbylé barvy jako vedlejší. Proto se nedá udělat téma pro vykreslení všech barev :(

Viz jejich novinky.
The routes tagged as kct_red=major now are translated into (hike)network=nwn and all other routes with kct_*=major are set as (hike)network=rwn

Pokud by někdo uměl a chtěl generovat pravidelně OSM mapu se všemi daty, bylo by to asi všechny vítáno :)
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#1403 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2012 - 21:24

Mam dojem ze o turistickejch znackach nad OSM (vektorkach) mluvil Menion jako o necem, na co se muzeme tesit kazdym dnem :) a to je i duvod, proc ted nejsou mapy tak dlouho aktualizovany
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1404 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 06 prosinec 2012 - 22:03

@Dobesch O tom vím. Já jsem psal o tom, že nad současnými mapamy, které jsou renderované ze surových dat prostě KCT trasy nedostaneme. Uvidíme, s čím přijde Menion. Jestli zůstane zachováno kct_*=major :) jinak openandromaps aktualizuje docela casto. Nicméně právě mrší ty kct relace :(
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#1405 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2012 - 8:32

menion už přišel, mapy jsou ke stažení spolu s novou verzí :) jinak kolega co má mapy nastarosti určitě založí nějaký český topic na locusím fóru právě na tyhle mapky, tak aby bylo co nej .. takže komentáře budou vítané. Jinak pokud si někdo mapky stáhne, tak si nezapomeňte vybrat ze čtyř témat která jsou v nové verzi k mání
  • 0

#1406 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2012 - 13:15

Nove mapy jsou super, vrstevnice perfektni :) Diky diky! Snad uz ted bude i castejsi aktualizace podkladu :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1407 bob.99

bob.99

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2012 - 23:41

Zdravím, vytvořil jsem v Mobacu RMaps Sqlite soubor s koncovkou *.sqlitedb, který jsem nakopíroval na kartu locus\maps\ Spustil jsem Locus ale mapa není nikde v seznamu. Nevíte kde je chyba? Dá se do Locusu nějak dostat turistické mapy Czech Topo Pro z Garmina nebo třeba z mapy.cz? Díky
  • 0

#1408 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2012 - 9:50

Mapy jsou super, ty se fakt povedly. Ale to ze mi mizej zobrazeny Waypointy pri restartu --za to by nekdo zaslouzil STO ZABAKY -- a nebo aktualizace nastavaile nejaky jine deafult na zachovani zobrazenych bodu ???
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1409 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2012 - 9:56

bob.99 napsal/a:
Zdravím,
vytvořil jsem v Mobacu RMaps Sqlite soubor s koncovkou *.sqlitedb, který jsem nakopíroval na kartu locus\maps\
Spustil jsem Locus ale mapa není nikde v seznamu. Nevíte kde je chyba?

Dá se do Locusu nějak dostat turistické mapy Czech Topo Pro z Garmina nebo třeba z mapy.cz?

Díky

No z mapy.cz treba tak ze si koupis Smartmaps -- Ale otevrene v tuto chvili investuj cca 30 Kc (1€) do 2GB kreditu pro Vektorovy mapy a stahni si Vektorovou mapu - pri velikosti tech map mas pro CR cca na 2 roky o aktualizace vystarano (cca 200MB a aktualizace jednou za 2-3 mesice)
  • 0

#1410 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2012 - 22:36

juuu LOCUS jako aplikace tydne s 50% slevou. No skoda ze ja uz to nevyuziju :D
  • 0

#1411 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2012 - 22:43

tak takB) ale tenhle stroj se vyplatí i za plnouB)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#1412 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 183 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2012 - 23:52

Dobesch napsal/a:
No z mapy.cz treba tak ze si koupis Smartmaps -- Ale otevrene v tuto chvili investuj cca 30 Kc (1€) do 2GB kreditu pro Vektorovy mapy a stahni si Vektorovou mapu - pri velikosti tech map mas pro CR cca na 2 roky o aktualizace vystarano (cca 200MB a aktualizace jednou za 2-3 mesice)

Mohl bys to konkretizovat?
Jaké "Vektorové mapy"?
  • 0

#1413 modroočko

modroočko

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 0:13

Vektorové mapy založené na Openstreetmap, pokud se nepletu.
  • 0

#1414 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 9:07

Jak je to s tou akcí Locus Pro za 50%?
Hned bych jej koupil, ale uvedené stránky http://www.androidpi...s.pro/Locus-Pro neznám, vždy jsem nakupoval na Google play. Navíc mne odrazuje nemožnost platit přes PayPal. Dá se Locus Pro koupit někde jinde za uvedenou cenu?
  • 0

#1415 lacop

lacop

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 9:29

Na AndroidPIT sa dá platiť cez PayPal. Práve som mailom posielal jednému známemu návod ako na to. Dám to aj sem, možno niekomu pomôže: AndroidPIT je alternatívny market ku GooglePlay (Android Market): http://www.androidpit.com/ - Zaregistruješ sa: http://www.androidpi...gistration/form - Do telefónu si nainštaluješ „AndroidPIT App Center”, postup je tu: http://www.androidpi...rket/app-center - Po nainštalovaní „AndroidPIT App Center” do telefónu ho spustíš, musíš doň zadať prihlasovacie údaje (tie, ktoré si použil pri registrácii na stránke AndroidPIT) - Aplikáciu Locus Pro si kúpiš cez stránku AndroidPIT http://www.androidpit.com/ (cez web prehliadač v PC): http://www.androidpi...&utm_campaign=B - Platiť budeš cez PayPal, minimálna suma ktorá sa takto dá do AndroidPIT zaplatiť je 5 €. Ten zbytok ti však ostane ako kredit na ďalší nákup. - Keď už máš aplikáciu kúpenú, spustíš v telefóne „AndroidPIT App Center“. Vyhľadáš Locus Pro, budeš mať pri ňom poznámku, že je zakúpený. Dáš ho stiahnuť a nainštalovať.
  • 0
Samsung Galaxy S II + Locus Pro + iGO
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)

#1416 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 10:01

Hamaci napsal/a:
Jaké "Vektorové mapy"?

Vektorove mapy - bez vetsich problemu je muzes stahnout a kredit zakoupit primo z Locusu -- vyhoda oproti beznym mapam je hlavne v tom, ze to nejsou obrazky, ale objekty jsou dany souradnicema. Takze pri velikosti ke stazeni cca 200 MB mas prakticky libovolne meritko mapy. Najdes to v Locus/mapy a kredit v LOCUS/obchod
  • 0

#1417 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 10:10

lacop napsal/a:
Na AndroidPIT ...

Aha. Tak to asi nechci řešit a nechám si free.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#1418 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 183 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 13:58

Dobesch napsal/a:

Hamaci napsal/a:
Jaké "Vektorové mapy"?

Vektorove mapy - bez vetsich problemu je muzes stahnout a kredit zakoupit primo z Locusu -- vyhoda oproti beznym mapam je hlavne v tom, ze to nejsou obrazky, ale objekty jsou dany souradnicema. Takze pri velikosti ke stazeni cca 200 MB mas prakticky libovolne meritko mapy. Najdes to v Locus/mapy a kredit v LOCUS/obchod

Ví někdo, čím se tyto placené mapy liší např. od těch, které jsou ke stažení na http://download.maps...rg/maps/europe/.

Nebo je to jen platba za pohodlnější stažení a "instalaci" mapy? Spíše asi tak, že?
  • 0

#1419 rakato

rakato

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 14:29

To placení není za mapy, ale za to pohodlí a je to zanedbatelná částka. Mapy se mírně liší v obsažených detailech, ale hlavně nově obsahují témata vykreslování (Město / Silnice / Kolo / Turistika) a zatím jsem nenašel jiné mapy které by měly tak dobře vyřešeno vykreslování turistických cest jako ty na míru dělané pro Locus.
  • 0

#1420 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 14:42

A z jakeho zdroje ty turisticke trasy jsou? Co jsem se tak koukal na OSM, tak je to s turistickyma trasama bida s nouzi.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama