Locus (Online/Offline map klient - Android OS)
Publikováno 22 prosinec 2012 - 22:53
Bookmarky: Zajímavé osudy kešek Kešky výletovky Hinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz web o zajímavostech Prahy
Publikováno 22 prosinec 2012 - 23:54
Publikováno 23 prosinec 2012 - 9:32
No tak to vrať a kup znovu ne? V ČR má spotřebitel zákonné právo vrátit zboží do 14 dnů od zakoupení při nákupu "na dálku".vavros napsal/a:
Dobra zprava, zakoupil jsem jej asi tak za 5 minut 12 pred slevou vcera
Publikováno 23 prosinec 2012 - 13:19
Zase nějaký rozumbrada :-) Tohle pravidlo se jaksi nevztahuje na Google Playstore, které umožňuje vrácení zakoupené aplikace pouze do 15 minut.shaman3 napsal/a:
No tak to vrať a kup znovu ne? V ČR má spotřebitel zákonné právo vrátit zboží do 14 dnů od zakoupení při nákupu "na dálku".
Publikováno 23 prosinec 2012 - 14:17
Publikováno 23 prosinec 2012 - 16:18
V našem případě, jelikož s 15 minut refund dobou nesouhlasíme, umožňujeme vrátit peníze pokud aplikace nefunguje jak má případně uživateli nevyhovuje. Pokud to tedy zjistí v nejbližších cca 2 dnech a má rozumný důvod pak ano. Jinak nikoliv. Není k tomu důvod vzhledem k tomu že je Free verze které zcela dostačuje k seznámení se s produktem. No nejen k seznámení ....
Navíc 14 dní se vztahuje na zboží které ještě nebylo rozbalené. Zákon je natolik strhý že z něj není zcela jasné jak to aplikovat na tento případ. Nicméně tohle se již řešilo mnohokrát na mnoha místech a já odmítám rozpoutávat zde na tomto poli nějakou diskuzi.
Nicméně vavroshi, snad tě nákup nebude mrzet a appka bude šlapat jako víno
pěkné svátky bando
EDIT: jinak tady http://support.googl...46718&ctx=topic
"V závislosti na vlastních zásadách prodejce může, ale také nemusí být schopen uspokojit váš požadavek na zrušení objednávky" ... takže Google to prostě nechává na prodejcích a jejich zákonech/přesvědčeních
Publikováno 23 prosinec 2012 - 19:09
modroočko napsal/a:
Zase nějaký rozumbrada :-) Tohle pravidlo se jaksi nevztahuje na Google Playstore, které umožňuje vrácení zakoupené aplikace pouze do 15 minut.shaman3 napsal/a:
No tak to vrať a kup znovu ne? V ČR má spotřebitel zákonné právo vrátit zboží do 14 dnů od zakoupení při nákupu "na dálku".
Publikováno 23 prosinec 2012 - 22:29
Publikováno 24 prosinec 2012 - 14:53
Tohle ovšem není pravda. Spotřebitel má naopak dle zákona nárok na vyzkoušení zakoupeného zboží a možnost do 14 dnů odstoupit od smlouvy uzavřené "na dálku" a to bez uvedení důvodu. Navíc zákon dává jasně návod, jak postupovat v případě, že to někomu není zcela jasné.menion napsal/a:
Navíc 14 dní se vztahuje na zboží které ještě nebylo rozbalené. Zákon je natolik strhý že z něj není zcela jasné jak to aplikovat na tento případ.
§ 55/3 zák. č. 40/1964 Sb.
V pochybnostech o významu spotřebitelských smluv platí výklad pro spotřebitele příznivější.
Publikováno 24 prosinec 2012 - 15:56
shaman3 napsal/a:
Tohle ovšem není pravda. Spotřebitel má naopak dle zákona nárok na vyzkoušení zakoupeného zboží a možnost do 14 dnů odstoupit od smlouvy uzavřené "na dálku" a to bez uvedení důvodu. Navíc zákon dává jasně návod, jak postupovat v případě, že to někomu není zcela jasné.menion napsal/a:
Navíc 14 dní se vztahuje na zboží které ještě nebylo rozbalené. Zákon je natolik strhý že z něj není zcela jasné jak to aplikovat na tento případ.
§ 55/3 zák. č. 40/1964 Sb.
V pochybnostech o významu spotřebitelských smluv platí výklad pro spotřebitele příznivější.
Nejsem znalec práva, ale domnívám se, že se tu pletou jablíčka s hruštičkami. Stačí trochu googlit..což jsem udělal i já.
14 dní se vztahuje dle mého názoru na hmotné věci (oblečení, elektronika apod), ale určitě ne na software či jiný elektronický obsah zakoupený online a následně ke stažení.
15 minutová lhůta na "marketu" nezačíná běžet od potvrzení nákupu, ale až od úspěšného stažení do telefonu. Pokud se appka koupí, ale nenainstaluje, dojde automaticky ke zrušení nákupu. Svým způsobem beru i těch 15 minut jako bonus od Google (ikdyž by ta lhůta mohla být samozřejmě delší).
Proč si myslím, že na Google playstore nelze uplatnit 14ti denní lhůtu na vrácení zboží?
Protože citace: - Na digitální zboží, jako je hudba, filmy, nebo software, se právo odstoupení od koupě nevztahuje. Toto zboží se považuje za prodané v momentě kdy ho kupující začne stahovat (download).
Celý článek na toto téma: TADY
Publikováno 24 prosinec 2012 - 17:09
§ 53/7 zák. č. 40/1964 Sb.
Byla-li smlouva uzavřena při použití prostředků komunikace na dálku, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od převzetí plnění.
§ 53/8d) zák. č. 40/1964 Sb.
Kromě případů, kdy je odstoupení od smlouvy výslovně ujednáno, nemůže spotřebitel odstoupit podle odstavce 7 od smluv na dodávku audio a video nahrávek a počítačových programů, porušil-li spotřebitel jejich originální obal.
Publikováno 24 prosinec 2012 - 19:24
Publikováno 24 prosinec 2012 - 21:33
https://play.google....rbandroid.sleep
Publikováno 25 prosinec 2012 - 16:13
Publikováno 25 prosinec 2012 - 19:06
no tak často tuhle čáru vypínáš/zapínáš? Nejsem si úplně jist, že je to vůbec potřeba přidávat do přepínače ... no doporučuju dávat náměty na GetSatisfaction https://getsatisfaction.com/locus. Já mám přeci jen raději když mám nějaký nápad o kterém sám nejsem přesvědčený, posvecený o více jak jednoho člověka
Publikováno 25 prosinec 2012 - 19:29
menion napsal/a:
Zdravím,
no tak často tuhle čáru vypínáš/zapínáš? Nejsem si úplně jist, že je to vůbec potřeba přidávat do přepínače ... no doporučuju dávat náměty na GetSatisfaction https://getsatisfaction.com/locus. Já mám přeci jen raději když mám nějaký nápad o kterém sám nejsem přesvědčený, posvecený o více jak jednoho člověka
No ono se říká, co člověk to názor.
Já osobně si zas myslím, že rychlý přepínač obsahuje spoustu nepotřebných funkcí které je možno nahradit jinýma. Alej ještě jinak, myslel jsem že přidat tuto položku do přepínače je tak malý a jednoduchý zásah že v tom nebude problém.A co se týče toho jestli to chce více lidí? Ano myslím že když sem se na to ptal asi podruhý tak se pár lidí k názoru připojilo...viz předchozí vlákna této komunikace.
DObrá tedy, vznesu názor na daný adrese, a snad se přidají i ostatní.
Díky za odpověď.
Publikováno 27 prosinec 2012 - 22:02
Publikováno 27 prosinec 2012 - 22:37
Publikováno 27 prosinec 2012 - 23:43
Dardalion napsal/a:
...ale do doinstalaci Smartmaps Navigator, a prohlednuti map v tomto software, mi mapy v Locusu opet funguji v poradku.
Aby Ti placené Smartmapy fungovali v Locusu musíš mít stále nainstalovaný Smartmaps Navigator v telefonu. Přes Navigator se mapy i aktualizují
Publikováno 28 prosinec 2012 - 13:39
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů