Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1461 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2012 - 15:54

Platis jen za data, tak jako u vseho co je online... Pro dodatecne placeni bys musel mit sparovanou kreditku s tvym google uctem ktery mas v marketu (ehm, play) nastaveny a vzdycky bys o tom byl dostatecne informovan. Rozhodne se nikdy neodecita nic vic z tveho telefonniho kreditu/tarifu.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1462 St&nda

St&nda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2012 - 20:38

niximor napsal/a:
Platis jen za data, tak jako u vseho co je online... Pro dodatecne placeni bys musel mit sparovanou kreditku s tvym google uctem ktery mas v marketu (ehm, play) nastaveny a vzdycky bys o tom byl dostatecne informovan. Rozhodne se nikdy neodecita nic vic z tveho telefonniho kreditu/tarifu.

Super - díky, hned budu mít klidnější spaní :-)
  • 0

#1463 LBD945

LBD945

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2013 - 11:39

Netušíte někdo, co můžu dělat blbě - nejde mi přidat waypoint v Locusu. Mám free verzi s addonem na databázi geogetu. Dříve jsem dělal to, že když jsem na základě indicií v terénu potřeboval dopočítat polohu další stage, dal jsem si zobrazit seznam waypointů u keše a přidal jsem si další waypoint (platný jen do vypnutí aplikace). Teď ale mi to při pokusu o přidání waypointu hned napíše, že bod není v databázi, proces přerušen. Jak tedy přidat další stage, abych se k ní mohl nechat navádět?
  • 0

Xiaomi Redmi 6 + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching

#1464 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2013 - 13:20

ahoj, tohle vypadá na nějaký problém přímmo v locusu. ještě dneska se na to zkusím podívat a dám vědět.
  • 0

#1465 Dardalion

Dardalion

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2013 - 16:00

LBD945 napsal/a:
Netušíte někdo, co můžu dělat blbě - nejde mi přidat waypoint v Locusu. Mám free verzi s addonem na databázi geogetu. Dříve jsem dělal to, že když jsem na základě indicií v terénu potřeboval dopočítat polohu další stage, dal jsem si zobrazit seznam waypointů u keše a přidal jsem si další waypoint (platný jen do vypnutí aplikace). Teď ale mi to při pokusu o přidání waypointu hned napíše, že bod není v databázi, proces přerušen. Jak tedy přidat další stage, abych se k ní mohl nechat navádět?

Neco podobneho se mi stalo v pondeli. Bod jsem stahnul prez Geocaching Addon, a pri pokusu o pridani waypointu jsem dostal tuto hlasku. Stacilo bod pridat do interni DB Locusu (aby nebyl pouze stazeny a neulozeny) a waypoint uz sel pridat bez problemu.
  • 0

#1466 LBD945

LBD945

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2013 - 20:16

Mně připadá v pořádku, že bod není v databázi - objeví se tam nějak "sám" v mapě díky tomu, že je v databázi geogetu, ale až do jisté doby (nevím do kdy) to nebránilo tomu, aby se dal přidat waypoint. Tak uvidíme - a předem díky.
  • 0

#1467 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 8:35

jo, vzpomínám si že tak snad před měsícem jsem tohle řešil. Někdo si mi stěžoval že si přidá bod ke keši a při dalším spuštění se mu smaže. Takže jsem tuto možnost prostě zakázal. Nicméně vzhledem k tomu, že ji používáte, tak to obnovím ale vždy po přídání bodů tam bude varování že bod není v databázi a že o data při vypnutí locusu přijdete
  • 0

#1468 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 8:52

Ta stiznost byla moje, ale u jinych bodu. Driv byla funkcnost takova, ze: 1. body v DB LOCUSU (waypointy) zustavaly zapnute i po restartu - a to nefungovalo, ALWE BYLY TO BODY ULOZENE PRIMO V LOCUS 2. pokud sis rozklil kes z Geogeti databaze (pres addon) a chtel sis pridat waypoint k teto kesi, vypsalo ti to hlasku, ze bod je docasny a do GG databaze nebude ulozen. A bod jako takovy u kese az do restartu byl (asi nekde v cache Locusu). Idealni treba jen ke sbirani indicii, kdyz se pocitaji dalsi stage a kes je na malem prostoru. Oboji fungovalo spolehlive a tak nejak vedle sebe. Pak prestal fungovat bod 1. (opraven Vanocni aktualizaci a diky za ni) a myslim, ze sem v tu dobu narazil i na problem s bodem 2 - opravdu to asi napsalo, ze bod nelze vytvorit ze nei v databazi. Rikal sem si, ze zkusim jeste dalsi kolo pokusu pri jinem lovu, ze je to mozan jen docasna indispozice ..ale nejak k tomu nedoslo (nepouzival sem pres vanoce databazi GG)
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1469 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 9:00

no vidíš, tak obě věci fungovaly, pak se "to úplně samo" pokazilo, a teď v další aktualizaci už to bude opět v pořádku. Omluva!
  • 0

#1470 LBD945

LBD945

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 14:28

Nevadí, hlavně že se to odhalilo a bude to zase fungovat. Moc děkuji za promptní vyřešení...
  • 0

#1471 cz_bew

cz_bew

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 17:24

Ahoj Menione, mel bych dotaz k podpore geogeti databaze - to ze je pouze readonly je zalezitost ciste Locusu nebo addonu? Byl by ramcove velky problem do ni i zapisovat? (predevsim myslim pridavani dalsich waypointu ke stavajicim bodum, nejde mi o pridavani novych bodu jako takovych).
  • 0

#1472 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 17:28

prosímtě, autor add-onů na GeoGet/GSAK po mě tohle chtěl už snad před rokem. Tehdy to nebylo pořádně reálné udělat ale teď už to možné je. Na mé straně myslím. Nicméně přijde mi že vývoj těchto add-onů nijak nepokračuje tak ani nevím zda má autor o tuto funkčnost zájem. Nicméně podobný problém řeším ještě s jiným člověkem co plánuje nějaký add-on na geoaching, takže ve stručnosti ... to co potřebuje autor add-onu na Geoget pro tohle, v Locusu ještě není, ale myslím že tak během měsíce bude. Takže pak už to bude jen na něm
  • 0

#1473 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 17:31

Tak jsem si na silvestra koupil Pro verzi... A dnes to konecne nastavil. Jako doplnek ke Garminu velmi dobre, doporucuji. :-)
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#1474 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 6:43

doplněk? :)

LBD945 případně další kdo pracují aktivněji s waypointy, mohl by někdo během následujících dnů vyzkoušet tuto test verzi? Abych nevypustil něco, co zase bude hned potřebovat opravu. Díky
  • 0

#1475 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 7:45

menion napsal/a:
prosímtě, autor add-onů na GeoGet/GSAK po mě tohle chtěl už snad před rokem. Tehdy to nebylo pořádně reálné udělat ale teď už to možné je. Na mé straně myslím. Nicméně přijde mi že vývoj těchto add-onů nijak nepokračuje tak ani nevím zda má autor o tuto funkčnost zájem. Nicméně podobný problém řeším ještě s jiným člověkem co plánuje nějaký add-on na geoaching, takže ve stručnosti ... to co potřebuje autor add-onu na Geoget pro tohle, v Locusu ještě není, ale myslím že tak během měsíce bude. Takže pak už to bude jen na něm

SUPER!!!! :) Vzhledem k tomu, ze do autora GG addonu pravidelne reju a ten porad tvrdi, ze z jeho strany to ma nachystane a ceka se jen na tebe... tak to je vyborna zprava :) Uz se tesim, az to bude fungovat :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1476 LBD945

LBD945

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 9:58

Tak jsem to zkusil, bod se mi přidal, takže to asi funguje dobře. Nicméně, pokud bych si mohl ještě něco přát, tak by to byla úprava pořadí údajů. Dám si přidat waypoint a ono to skočí napřed do názvu. Mě název nezajímá, ale na klávesnici je možnost přeskoku do dalšího poločka, takže budiž. Jenže tím se dostanu do pole Popis a z toho už jen tak stiskem klávesy neuteču. Teprve další údaj jsou souřadnice, ale ty už mám zakryté klávesnicí, musím to odrolovat, abych na ně mohl kliknout. Čili z mého hlediska by bylo ideální, aby se nejprve řešily souřadnice a teprve potom název apod. Jinak samozřejmě děkuji za prevedení úpravy a možnost testu.
  • 0

#1477 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 10:18

děkuji za report. Tohle takhle funguje i při normální editaci bodů, kde se to zase docela hodí. Nicméně vím spíše o problému s klávesnici která vyskauje i když by zrovna nemusela atd ... no zkusím to nějak pořešit. Release nové verze nevím jestli tento týden stihnu, takže kdyby byl nějaký vysloveně problém, piš(te) ;)
  • 0

#1478 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 10:39

Jo ta vyskakujici klavesnice u pridani Waypointu je Opruz -- hlavne si vzpomenout ze Pridat Waypoint-- pockat--- schovat klavesnici -- Upravit Souradnice. Jinak kdyz nepockam tak si to pokazdy otevru a hned zavru Jo a jeste sem historicky narazil na jednu zajimavost -- ona to asi neni chyba, ale ... pokud pilnej Owner prida u mysterky/multi Final waypoint a da souradnice s 00000 a ja si toho nevsimnu a po vyreseni si zalozim vlastni final Waypoint s korektnimi souradnicemi.... tak po exportu GPX z Geogetu mam v GPX oboje souradnice jako FINAL. Jenze po importu do Locusu se mi oboje souradnice prepisi na 000000 takze tam mam jak puvodni ownerovuv FINAL s 0000 tak i muj ale taky s 0000 a to me zatim nikdy ke kesi nanavedlo :(
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1479 LBD945

LBD945

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 10:40

Já si přesně nevybavuji původní chování, ale vím, že jsem zapisoval jen souřadnice. Protože s mobilem stále trochu bojuji, neumím ho rutinně ovládat, občas prstem ťápnu vedle než chci (hlavně venku v zimě) apod., tak frfňám, ale samozřejmě si zvyknu. Respektuji i to, že pro někoho v jiné situaci je ten název a popis důležitý. Ale potěšilo by to :) Na vydání nové verze nijak nespěchám - až to bude, tak bude. Stále je k lovení dost keší, kde nemusím v terénu nic počítat, takže v pohodě.
  • 0

#1480 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 10:45

Dotaz - Locus mi stahuje mapove dlazdice do vnitrni pameti (do takove te vnitrni simulovane pametove karty), zatimco snad vsechny ostatni aplikace se takoveto veci ukladaji sporadane na vlozenou SD kartu, kde mam mista hromadu. Da se Locusu nejak nastavit adresar, kam ty mapy stahuje? Kdyz si stahnu mapu sam, tak si ji mohu dat na kartu a Locusu rict, ze ma mapy hledat jeste i na karte, ale me jde o ty mapy ktere si Locus taha sam.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama