Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1481 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 10:49

HaLuMo, zkus jednoduše vzít celý adresář Locusu a přesuň ho na tu kartu ... mělo by pak vše fungovat
  • 0

#1482 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 10:53

A nedelaji to jenom mapy co se nemaji ukladat - napr. mapy.cz co po restartu "zase zmizi" ????. Treba Google maps se mi sporadane ukladaji na SD kartu.
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1483 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 12:30

menion napsal/a:
HaLuMo, zkus jednoduše vzít celý adresář Locusu a přesuň ho na tu kartu ... mělo by pak vše fungovat

Diky, zabralo to. Locus pak nabehl, mapy vidi, ve starem umisteni si uz zadny soubor nevytvoril. Jen pri tom prvnim spusteni se choval, jako kdyby byl spusteny poprve, nicmene doposud nainstalovane pluginy videl.
  • 0

#1484 bbb carlos

bbb carlos

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2013 - 14:16

Neslo by aby LOCUS vyuzival SAM a AUTOMATICKY informaci z "personal note" na gc.com a prevzal souradnice sam bez toho aby vytvarel dalsi bod ... ??? neco ve smyslu jak to umi NEONGEO. dekuji
  • 0

#1485 spinka

spinka

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2013 - 19:07

Prosím o radu, koupila jsem si Locus PRO a nastal problém s navigací (na tel. Xperia Active) - nemůže se zafixovat, pořád se jakoby vypíná a zapíná, přesnost 25m a horší, je problém někde v nastavení? Nevím si s tím rady, snad jedině se zkusit vrátit k free verzi... A ještě jedna věc ve free verzi byla funkce kategorie a bylo tam zaškrtávací políčko pro zobrazení nebo vypnutí celé kategorie kešek naráz, teď mi to tu chybí a musím do té dané složky vlézt a označit všechny body - anebo je opět problém v nastavení nebo je tato funkce schovaná jinde?
  • 0

#1486 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 0:12

Od doby, co jsem změnil heslo na gc.com, přestalo fungovat online stahování kešek - hlásí to chybné jméno nebo heslo. Nepomáhá ani změna hesla na původní hodnotu. V čem může být problém? V Locusu to heslo měním současně se změnou na gc.com.
  • 0

#1487 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 1:21

spinka napsal/a:
Prosím o radu, koupila jsem si Locus PRO a nastal problém s navigací (na tel. Xperia Active) - nemůže se zafixovat, pořád se jakoby vypíná a zapíná, přesnost 25m a horší, je problém někde v nastavení? Nevím si s tím rady, snad jedině se zkusit vrátit k free verzi... A ještě jedna věc ve free verzi byla funkce kategorie a bylo tam zaškrtávací políčko pro zobrazení nebo vypnutí celé kategorie kešek naráz, teď mi to tu chybí a musím do té dané složky vlézt a označit všechny body - anebo je opět problém v nastavení nebo je tato funkce schovaná jinde?

Taky se mi to jednou za čas stane, mám free verzi a telefon ZTE Skate. Mně vždy pomohl restart aplikace.
Stejně se to chová (tj. chytí signál a pak vypne GPS) když je (myslím) v Menu / Nastavení / Záznam stopy / Interval nastavena vysoká hodnota (třeba 300 sekund).
Ale když mi to zlobí, tak to tímhle nastavením není.
  • 0
.

#1488 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 3:02

spinka napsal/a:
Prosím o radu, koupila jsem si Locus PRO a nastal problém s navigací (na tel. Xperia Active) - nemůže se zafixovat, pořád se jakoby vypíná a zapíná, přesnost 25m a horší, je problém někde v nastavení? Nevím si s tím rady, snad jedině se zkusit vrátit k free verzi...

je možné, že máš zaškrtnuto v hlavní menu>nastavení>gps>vypnout,pokud je skrytá ?

spinka napsal/a:
A ještě jedna věc ve free verzi byla funkce kategorie a bylo tam zaškrtávací políčko pro zobrazení nebo vypnutí celé kategorie kešek naráz, teď mi to tu chybí a musím do té dané složky vlézt a označit všechny body - anebo je opět problém v nastavení nebo je tato funkce schovaná jinde?

asi jedině nastavit na pravý panel .. hlavní menu>funkce>nastavit pravý panel>přidat odkaz-funkce>viditelnost položek
  • 0

#1489 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 9:36

HA uz vim co mi jeste vadilo -- nove mapy a turisticke znacky jsou super, ale v Kutne Hore sem narazil na to, ze pri vetsim priblizeni turisticka znacka jakoby bledne -- cervena zruzovi a podobne ...takze sem si priblizil centrum trosku vic a nejdou mi stredem vedla dalnice a nejaka divna fialova cosi...nez mi doslo, ze to jsou ty turisticke znacky co mi to tam mate zrak. Neslo by to nejak vyladit aby ty znacky nemenily barvu a pripadne i netloustly ???
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1490 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 9:39

no my na tom stylu teď celkem intenzivně už více jak týden pracujeme a budou tam nějaké změny, nicméně pokud máš turstický styl, pak to zobrazuje turistické trasy i ve městě. Takže doporučuju přepnout vzhled mapy třeba na "městský" a pak tam turistické trasy určitě nebudou otravovat
  • 0

#1491 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 10:00

menion napsal/a:
no my na tom stylu teď celkem intenzivně už více jak týden pracujeme a budou tam nějaké změny, nicméně pokud máš turstický styl, pak to zobrazuje turistické trasy i ve městě. Takže doporučuju přepnout vzhled mapy třeba na "městský" a pak tam turistické trasy určitě nebudou otravovat

Coz o to , ono neni neni od veci mit je i ve meste (i kdyz zrovna v Kutna Hora ma v tomhle smeru mizerne pokryti), spis mi vadi, jak se prebarvuji v zavislosti na priblizeni - nez to cloveku docvakne ...
  • 0

#1492 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 10:07

no mají v zásadě jen dvě "barvy". Do zoomu 15 klasická plná, od 16 lehce průsvtná aby byly vidět jména ulic případně cest která jsou pod ní a pokud se více jak dvě překrývají, aby bylo jasnější že tam není jen jedna trasa. Naštěstí teď už to víš a příště se dálnice nelekneš ;). Každé mapy mají nějaké styly a své zaběhnuté mapové klíče. My ten pro Locus teprve hledáme. Česká diskuze na toto téma je kdyžtak tady http://forum.locusma...php?f=28&t=2721, takže kdyžtak doporučuji postřehy psát tam
  • 0

#1493 bbb carlos

bbb carlos

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 13:51

bbb carlos napsal/a:
Neslo by aby LOCUS vyuzival SAM a AUTOMATICKY informaci z "personal note" na gc.com a prevzal souradnice sam bez toho aby vytvarel dalsi bod ... ???

neco ve smyslu jak to umi NEONGEO.

dekuji

pokusim se to jeste jednou vlozit, zdali nekdo nevi ...
  • 0

#1494 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 13:55

nedělá už něco takového Geocaching4Locus add-on? http://geocaching4lo...eu/manual/other
  • 0

#1495 spinka

spinka

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 14:14

miki6 napsal/a:

spinka napsal/a:
Prosím o radu, koupila jsem si Locus PRO a nastal problém s navigací (na tel. Xperia Active) - nemůže se zafixovat, pořád se jakoby vypíná a zapíná, přesnost 25m a horší, je problém někde v nastavení? Nevím si s tím rady, snad jedině se zkusit vrátit k free verzi...

je možné, že máš zaškrtnuto v hlavní menu>nastavení>gps>vypnout,pokud je skrytá ?

spinka napsal/a:
A ještě jedna věc ve free verzi byla funkce kategorie a bylo tam zaškrtávací políčko pro zobrazení nebo vypnutí celé kategorie kešek naráz, teď mi to tu chybí a musím do té dané složky vlézt a označit všechny body - anebo je opět problém v nastavení nebo je tato funkce schovaná jinde?

asi jedině nastavit na pravý panel .. hlavní menu>funkce>nastavit pravý panel>přidat odkaz-funkce>viditelnost položek

díky moc, hned to venku zkusím :)
  • 0

#1496 bbb carlos

bbb carlos

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 16:31

menion napsal/a:
nedělá už něco takového Geocaching4Locus add-on? http://geocaching4lo...eu/manual/other

mozna ze pri corrected coordinates to udela ... nevim

ale user waypoints from personal cache note mi to prave neposune na vypocitanou souradnici a neoznaci ani cache jinak ... jako vypocitanou. Byl bych rad kdyby mi nekdo poradil, eventuelne zdali by to autor addonu byl ochoten dodelat.

Diky za info
  • 0

#1497 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2013 - 17:25

Vláček napsal/a:
... přestalo fungovat online stahování kešek ...

Problém vyřešen aktualizací na nejnovější verzi.
  • 0

#1498 PIVM

PIVM

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2013 - 9:51

Nevíte někdo co dělám špatně ? Při aktivní GPS mi šipka krásně kopíruje trasu na mapě, jakmile Locus opustím a po chvilce se zase na mapu vrátím - šipka se objeví ve svislé poloze, sice se po trase pohybuje - ovšem stále v jedné poloze (svislé). Přitom tlačítko - kompas a moje pozice mám aktivní. Díky za radu
  • 0

#1499 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2013 - 20:57

Tak jsem byl kvuli aktualizaci Androida z 2.3.5 na ICS nucen prejit z posledni verze, ktera jeste umela Data -> Kategorie blahe pameti, na posleni verzi z Play store. A jsem neskutecne zklaman, jak to jde s rychlym pouzivanim zakladnich funkci do .... Pominu silenou konverzi bodu "na novy databazovy format", ktera trvala nekolik hodin a kterou jsem byl nuceny delat dvakrat, protoze tesne pred koncem mi po odmitnuti prichoziho hovoru Locus zdechl a zacal to cele! konvertovat znovu od zacatku, prestoze jsem mel uz 8 databazi z 10 zkonvertovanych a jeho jedina nabidka byla vzit to cele znovu nebo to nedelat vubec. 1) Kazdy tyden na me telefon vybafne cosi o zalohovani Locusu. Co to je a kde se to vypina? Nechci to. 2) Spusteni aplikace a nacitani stejneho poctu zobrazenych kesi jako pred zminenou aktualizaci trva subjektivne asi dvakrat dele! 3) Kdyz si chci zmenit souradnice kese, musim klikat jak idiot. Driv stacilo dat Editovat, videl jsem v tom rovnou okynka se souradnicemi a mohl je rovnou editovat. 4) Kdyz krok 3 delam (pravdepodobne na drive nactenem) waypointu kese, vyzvraci na me cosi jako "Aktualizuji" a ja cekam o to dele. Prosel jsem nastaveni polozku po polozce a nenasel, kde to vypnout. Kde se to vypina? Nechci to! At uz kvuli te prodleve nebo prenosu dat. menione, chapu, ze se snazis udelat aplikaci co nejsrozumitelnejsi pro siroke masy, ale efektivita sla definitivne do haje. Moc me mrzi, ze Play Store neumoznuje vracet se ke starym verzim, protoze i pres mnohe nove vychytavky, ktere se mi libi, bych je radeji ozelel a vratil se k te, kdy slo Locus jeste normalne a rychle pouzit. Snizuji sve hodnoceni v Play Store z peti hvezd na tri. :(
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1500 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2013 - 21:02

k 2) a 3) od fotrika bych se pripojil... Celkove vykon Locusu sel za poslednich nekolik mesicu hodne dolu. Ne vsichni maji dvou az ctyrjadrove zarizeni s >1GB RAM... myslim ze ti ostatni by se nemeli zatracovat. No a ta nova editace waypointu... proc ne, ale proc uz nejsou souradnice take rovnou v tom policku kde byly driv, a ted je tam nic nerikajici needitovatelne "Coordinates"?
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama