Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1501 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2013 - 21:13

před vypouštěním a i během vývoje testuju locus na X8, která rozhodně je snad na úplném dnu výkonu. A šlape krásně. Něměnili jste vy dva třeba v poslední době SD karty? Nevím co přesně vám šlape pomalu, ale pokud se pomalu načítají data z databáze, tak je problém v rychlosti přístupu k té databázi. Pokud by jste Locus měli v interní paměti telefonu, mělo by to být maximálně rychlé. U SD karty pak samozřejmě záleží na té kartě. Co jsme hodně řešili byl import PQ souborů, který je u psolední market verze minimálně o 25% rychlejší než byl dříve. To jsme řešili na GetSatisfaction docela dlouhou dobu a nakonec se podařilo. Samotné načítání dat by mělo být rychlostně naprosto srovnatelné jako dříve, pro tratě i rychlejší. Update databáze byl nutný, protože když jsem Locus před více než dvěmi lety tvořil, nepočítal jsem s masivním rozšížením na geocaching nebo jiné věci kolem tras atd. takže staré databáze naprosto nevyhovovali. ad fotrokovo 1), snadná pomoc - menu > funkce > správce zálohování a dole zrušit. ad k editaci souřadnic. Souřadnice jako takové nikomu nic neřeknou. Jejich zobrazování na dva řádky, pak pro 90% lidí je informace k ničemu. To co je teď třeba jsou dva kliky na tužku - souřadnice. Nevím jestli je to už v aktuální verzi na marketu nebo jen mé doma, ale jde (půjde) jen dlouhý stisk na tužku pro editaci pokud na tebe "vyzvraci na me cosi jako "Aktualizuji"", tak neobviňuj Locus, ale dost pravděpodobně sebe, protože jsi si do locusu natáhl keš z geoaching4Locus addonu, ale jen se základními informacemi (tzn. rychlá možnost jak dostat keš do locusu ale pak je třeba donačíst data pokud se na ní chceš podívat případně s ní něco dělat). Locus sám o sobě žádný dialog "aktualizuj" u bodů nemá! Nicméně co je tedy hlavní problém? Na kterém místě se vám to celé znatelně zkomplikovalo ať se na to můžu zítra podívat?
  • 0

#1502 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2013 - 21:51

Za me to zpomaleni pozoruji na praci s mapou - vsechno ostatni je rychle dostatecne. Ale obcas trva vykresleni dlazdic hodne dlouho (vektory), a pohyb je dost trhany - pamatuju doby, kdy bylo posouvani prstem po mape znatelne rychlejsi. Chapu ze mapy jsou cim dal tim slozitejsi jak obsahuji vice dat, ale minimalne to posouvani by mohlo byt turbo rychle, jak uz je to jednou vyrenderovane. A neni to tim, ze bych mel na mape nactenych vic bodu - naopak, jak lovim, tak spis pocet bodu ubyva. Tusim ze problem bude nejspis v MapsForge a to jeste takovy, ze se to urcite nikomu nebude chtit resit aby hledal neco, kde se o milisekundu zrychli kazde renderovani widgetu s mapou, nicmene to me z pohledu uzivatele nezajima... Co se tyce te editace souradnic, tak to je sice pekne, ze to bezny uzivatel nepozna, ale rekl bych, ze kacerska komunita je dostatecne rozsahla na to, aby si zaslouzili pozornost a treba nejakou polozku v advanced nastaveni, ktera by tam tu rychlou moznost editace vratila. Dva kliky je porad znatelne vic nez zadny... Jinak abych jen nemel blbe kecy, spoustu novinek a vylepseni je samozrejme uzasnych a jsem z nich nadseny, jak tu ostatne obcas napisu a porad to je (a nejspis jeste hodne dlouho bude) jedina pro me rozumne pouzitelna aplikace na Android :) Vsechny ostatni jsou budto prilis omezene (cokoliv co neumi pracovat s gg db), nebo neuveritelne pomale (aDrake). Jo jeste si uvedomuju, ze byl nejaky problem s autonavigaci, kdy nedochazelo k posouvani mapy, ale auticko odjelo z obrazovky, i kdyz jsem mel zaplou pozici pripichnutou na GPS (prvni tlacitko vlevo dole). Ale uz jsem to dlouho nezkousel, tak uz je to mozna opravene.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1503 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2013 - 21:56

Jedine, co se zmenilo, je aktualizace SGS2 z 2.3.5 na 4.0.4 ICS, aby spusteni Locusu narostlo na 15,5 sekundy. 2 GB soubor s offline mapou z MOBACu vidim na pozadi prakticky okamzite, ale asi 8 tisic kesi ze tri ruznych kategorii se nacita skoro tech 15 sekund. Puvodni cas zmereny nemam, ale ze dne na den po te aktualizaci Androida a Locusu i s jeho databazemi si troufam tvrdit, ze driv to bylo kolem poloviny.

SD karta je 32 GB class 10 a prenosy z/do pocitace tomu odpovidaji.

Ad 1) zas tak snadna pomoc neni. Samozrejme jsem dukladne hledal v nastaveni, ale krkolomny postup zapnout si v Nastaveni modul Spravce zalohovani, abych ho pak mohl nastavit a vypnout v menu funkce, me nenapadl. Mozna by stalo za uvahu vylepseni, ze kdyz je v Nastaveni -> Funkce & Moduly vypnuty, aby nic nedelal, kdyz uz nejde nastavit nekde tam. Je logicke, ze kdo to ma zde vypnute, tak to nechce.

K editaci souradnic. Drzim tuzku uz minutu a nic. Nejaky dvojity poklep na ni take ne. :( Pro jistotu jsem overil, ze mam posledni verzi. Ze souradnice nikomu nic nereknou? Souradnice potrebuje editovat kazdy kacer, ktery hleda multikes. Pokud nejake sekundove podrzeni zobrazi rovnou editaci souradnic, je to krok spravnym smerem, ale porad to ma do puvodniho efektivniho zpusobu daleko. Pritom drive to umelo tak krasne koexistovat vedle sebe - souradnice i tuzka.

Ad "Aktualizuji". Nemohu obvinovat sebe, kdyz z okenka, tedy napriklad z jeho nadpisu, nepoznam, ze to dela rozsireni Geocaching4Locus, resp. jeho nova verze. Dekuji za radu, jak se toho zbavit.

Hodnoceni posouvam na 4 hvezdy, ale dokud bude spousteni pomale a dokud nemam souradnice v hlavnim editacnim okne, na 5 hvezd to neni. Hlavne ze tam jsou 4 zcela zbytecne samostatne radky pro editaci adresy vcetne okresu. Tohle nejsou informace pro 90% lidi k nicemu? Kdo si k vlastnim waypointum v Locusu dava adresu? Nebo si ji v terenu edituje? Ja nikoho neznam. Ne, ze by to nekdo nemohl vyuzit, ale vidim zde naprosto brutalni nepomer ve zpusobu jejich zobrazeni a editace.
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1504 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2013 - 22:02

Po precteni posledniho nixova prispevku i ja musim potvrdit, ze porad je to pro me nejlepsi GC aplikace na Android a ocenuji mnoha vylepseni, jak uz jsem zminil drive. Jen uz to jaksi co se nejcasteji pouzivanych aktivit neni ono a za me mit schovane APK te posledni verze, kde se jeste pres Data daly zobrazit Kategorie a ktera byla jeste relativne rychla a netrpela zminenym klikanim pres 3 okna, radsi zustanu u ni, protoze zadna novinka neni pro me natolik zasadni, aby vyvazila ztratu komfortu.
  • 0
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1505 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2013 - 22:08

Co se tyce toho pridavaciho okynka na waypointy, fotrik spravne zminil, ze tech udaju je tam pro kacerske potreby az moc - opet bych si dovedl predstavit, ze by nebyl tak zasadni problem udelat konfigurovatelne, ktere soucasti tam kdo chce. Za me muzu rict, ze bych ozelel fotku, vysku (ta se stejne doplnuje automaticky podle GPS, pokud vim, coz by samozrejme mohla i kdyz to bude vypnute) i adresu. Kdyz by to slo vypnout a zaroven tam byl poradny editor souradnic, bylo by to naprosto dokonale.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1506 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 7:18

niximor
zpomalení s mapou by být rozhodně nemělo, na to jsem nešahal již nějaký pátek. Nicméně pokud se zpomalní vyskytuje hlavně v měřítku 17 a vyšším, pak by to v další verzi mohlo být výrazně lepší. Přesně to jsem si taky říkal "nicmene to me z pohledu uzivatele nezajima...", takže jsem se pustil do úprav kódu přímo MapsForge knihovny a celkem výrazně jsem některé části zrychlil (proto taky už skoro 3 týdny nebyl release, protože více jak týden jsem ležel v tomto)

ad editace souřadnic: myslím, že dlouhý stisk na tužku (fotriku pokud ti to nejde, tak je to jen u mé verze doma, takže počkej na konec týdne na release), nebo ještě možná jen stisk na políčko "souřadnice", který vyvolá vyskočení dialogu na editaci souřadnic, je naprosto dostačující

ad celý tene ditační dialog: já tam naopak potřebuju ještě neco dodat. Nad tímhle jsem už hodně přemýšlel a koncept už mám v hlavě, takže počítejte že ta obrazovka se ještě změní. Pravděpodobně jí rozdělím na tři záložky (základni, přílohy, speciální, nebo tak něco), takže z první záložky půjdou fotky a adresa pryč

fotrik
hmm za modul se omlouvám :). Nicméně silně doporučuju si zálohování nechat zapnuté. V další verzi už bude ta notifikace vypnutá, takže o tom že v noci byla provedena záloha nebudeš vědět. Nicméně občas se stane že na kartě je nějaká porucha, nebo někdo s radostí použije nějaký task-killer a ta databáze s body a trasami se může poškodit. Šance je malá ale je tam, takže rozhodně doporučuju si nechat automatické zálohování zapnuté
  • 0

#1507 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 9:50

Me osobne prijde dost silenejch tech fotrikovejch 8000 kesi primo v programu. Tam bych se pomalosti ani nedivil. Osobne mam primo v Locusu cca 400 vylustenych mysterek, nejaky drobky z terenu a pripadne nejaky kese z lokality kam jedu na vikend (1000). Sam vim, ze spomaleni nastavalo pokazde, kdyz sem si nechal zapnuto zobrazeni 5000 waymarku (dokonce tehdy Locus i casto padnul na usta). No a "bezne" kese resim pres GG addon a sfisti to jak das :)
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1508 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 12:21

menion: Dekuji za vsechny odpovedi! BTW, a co je vic zakladniho na waypointu, nez nazev a souradnice? ;)

Dobesh: Aktualne 1025 vylustenych a zatim neodlovenych mysterek, Nekolik PQ cele jizni a stredni Moravy od Znojma az po Zlin, Vsetin a Novy Jicin, cesta do Prahy a Praha samotna v sirsim okoli. Vim, ze 8000 je hodne. A to jsem nepocital dalsi oblasti jako Bratislava, Viden a Brusel a cesta do nich, jejichz zobrazeni mam vypnute. ;) Stezuji si jen proto, ze to slo drive spustit mnohem rychleji, tak se mi nelibi, ze se to tak vyrazne zpomalilo.
  • 0

#1509 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 12:31

No ja jen ze u me je spusteni primo umerne poctu zobrazenych bodu proto mi to prislo takovy dos sileny. A jak rikam asi pred rokem pokud sem dal vic nez 5000 bodu tak mi Locus padnul na usta. Od te doby se snazim zobrazovat jen to co potrebuji a zbytek mam v databazi GG. Podotykam ze mam HTC Desire android nejakej 2,2
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1510 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 12:31

fotriku dvě věci 1. ty máš všechny kešky vidět na mapě? 2. nemáš u všech viditelné waypointy? Dříve (cca 2 měsíce zpět) locus neuměl zapamatovat si které waypointy u keší byly vidět. To teď umí takže při startu se obnovují jak keše, tak jejich waypointy. Ty waypoint se dělají ale komplikovanějším způsobem takže můžou zpomalovat. jestli není problém tady EDIT: ad základní - ještě bych tam nechal kategorii, ikonu, popis a nad. výšku. Zbytek by šel do jiných záložek
  • 0

#1511 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 13:19

1. Vsechny kese ne, ale vsechny u konkretnich nekolika kategorii. Celkem zobrazuji bezne asi 8 tisic kousku. 2. Pridane WP u kesi nezobrazuji, jen v pripade potreby manualne u konkretniho kusu, kdyz hledam stage nebo parkovani. Mam nekde zkontrolovat nektere nastaveni? EDIT: To zni rozumne.
  • 0

#1512 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 13:22

no tak jestli máš v databázi 8000 keší, 500 keší nebo 100000 keší, to už by tak obří rozdíl zase být neměl důležité je, kolik keší se při spuštění Locusu načítá. Říkal jsi že ti locus startuje 15 sec. Co se při startu děje. Mapu vidíš jsi psal, takže se ti tam točí loadovací dialog a v něm je co za text nejdelší čas? Právě to načítání bodů z databáze?
  • 0

#1513 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2013 - 13:27

Vetsinu casu to stoji na Predchozi stav - Waypointy: Doma - Waypointy: Vylusteno - Waypointy: Prerov atd. na vsech kategoriich, ktere mam zobrazovany. Na kazde nekolik sekund. Ty, ktere mam vypnute, se tam neukazou a nezdrzuji. A to je v nich kesi jednou tolik.
  • 0

#1514 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2013 - 11:11

Ahoj, Locusaci, poradte prosim. Kdyz se naviguju na kes a jsem na miste kde vzdalenost, zpravidla omylem, ukaze 0,0m, tak to na nule zustane. Muzu jit x km daleko a porad je tam 0,0m. Musim znovu zapnout navigaci na bod. Jde to nejak nastavit aby se to nestavalo? V terenu je to celkem peklo:@ HTC WF s + Locus pro
  • 0

#1515 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 20:50

fotriku, napadá mě jedině - zkus si schválně vybrat v seznamu online map, hned tu první, tzn. slepou prázdnou mapu a pak vypni locus, chvilku počkej a nastartuj. Schálně o kolik se teď změní načítání. Pokud jsi měl totiž vybranou vektorovou mapu, tak ta může start celkem o dost prodloužit protože bere sama o sobě dost výkonu na vykreslení dlaždic. Zítra bych rád vydal novou verzi kde by vykreslování vek. map mělo být rychlejší, tak uvidíš Milancere, to je opravdu divné a v životě jsem se s tím nesetkal. Ty dáš navádět na keš, na mapě nebo na kompasu se dostaneš na 0m (a propo jak to lze vůbec udělat?), a pak už se z těch 0m nedostaneš? Na mapě vidíš modrou šipku jak odcházíš od kešky ale přitom na kompasu máš počád 0m??
  • 0

#1516 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 21:07

Tak znova. Jak pisu vyse, mapu vidim na zesedlem pozadi okamzite. Presto jsem provedl pokus dle tveho prani a to same. Mapa ihned, ale 15 sekund se mi na zesedlem pozadi pomalu zobrazuji jednotlive kategorie waypointu. Jak pisu vyse mapa a okno s textem "Predchozi stav" ihned a pak postupne vzdy nekolik sekund prodleva s kazdym radkem "- Waypointy: <nazev>" a postupne je po techto kategoriich vidim objevovat se v mape.
  • 0

#1517 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 21:11

OSM nepouzivam, ale vlastni offline z Google. Sekundu po zapnuti vypada obrazovka dle prilohy.

Přiložené miniatury

• screenshot_2013-01-17-21-08-25.png

• 0

#1518 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 21:39

jo dobrý děkuji, já jsem se chtěl ujistit protože to by to celkem vysvětlovalo. V tomto případě už není moc co řešit a vypadá že to opravdu vázne na tahání dat z telefonu. No těžko říct co s tím. Předpokládám, že pokud by jsi schoval komplet všechny body, tzn tento dialog by vůbec nenaskočil (což je známka toho že se při startu nic neděje), pak by locus naskočil hned. Pokud si s tím chceš pohrát, jsem ochoten vyrobit nějakou test verzi, která bude tvořit časové výpisy abychom věděli na které části se spotřebuje nejvíce času a proč to celkově tak vázne. Jinak bych ale zkusil nějaké body schovat, jestli prostě neobjevíš třeba že body jen z jedné kategorie způsobují nějaké trable. Jak jsem psal, jsem ochoten to nějak otestovat ale bohužel to vyžaduje i tvůj čas na testování protože mě se prostě na žádném telefonu nic nečekaného neděje. Zkouším to teď na starším Sony Erricsonu X8. Zobrazím si 1700 keší, vypnu Locus, chvilku počkám a spustím a startuje necelých 10 sekund. Tenhle čas je naprosto normální protože na takovém telefonu to prostě rychleji načíst nejde. Takže pokud by jsi měl zobrazených všech 8000 bodů, tak by ten čas klidně mohl odpovídat. Ty jsi ale říka že nemáš ...
  • 0

#1519 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 17 leden 2013 - 21:46

@Menion Rád se do testování zapojím. Galaxy Note snad není "šunka" a přesto někdy taky vytuhává právě na zobrazení bodů. Stačí, když mám zobrazenu jednu keš z 3500 a už asi checkuje celou kategorii. Otázka je, jestli v db kontroluje kategorii po kategorii a nebo SELECTem vybere ty body, které jsou cheknuté a kategorie ho nezajímá. Ten druhý případ by měl být rychlejší, ne?
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#1520 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 21:51

8000 bodu neni pocet vsech kesi, ale pocet tech zobrazenych. Na stare verzi pred aktualizaci to nacteni trvalo urcite vyrazne pod 10 sekund. Co se tu snazim resit, je, ze s novou verzi to na tom samem telefonu a SD karte trva plus minus dvakrat dele. Jeste zkusim, az budu mit chvili casu, kategorie uplne smazat a znovu naimportovat z GPX.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama