Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1521 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2013 - 22:54

fotrik napsal/a:
8000 bodu neni pocet vsech kesi, ale pocet tech zobrazenych. Na stare verzi pred aktualizaci to nacteni trvalo urcite vyrazne pod 10 sekund. Co se tu snazim resit, je, ze s novou verzi to na tom samem telefonu a SD karte trva plus minus dvakrat dele. Jeste zkusim, az budu mit chvili casu, kategorie uplne smazat a znovu naimportovat z GPX.

Ahoj,
můzu potvrdit chování svého Locusu tak jak je popsal jiz fotrik. Pokud mám vytvorené kategorie a znich pri spustení Locusu se nacítjí body tak to trvá 25 - 30 sekund, kdyz nacítání bodů z kategorií zrusím spustí se locus okamzite a i nacte kesky z GC Live.
Mám Htc Evo 3d.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#1522 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 17 leden 2013 - 23:31

fotrik napsal/a:Jeste zkusim, az budu mit chvili casu, kategorie uplne smazat a znovu naimportovat z GPX.

Se obávám, že to nepomůže...
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#1523 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 8:59

jojo nový import nepomůže. to můžu potvrdit. Locus vůbec neuchovává informace o viditelných bodech v databázi u bodů (to jsem testoval a bylo to celé strašně pomalé) ale při běhu programu v ramce a po ukončení si seznam viditelných bodů uchovávám jako binární objekt. To je celkem jedno, nicméně 1. dneska bude venku nová verze pokud se nevyskytnou nějaké komplikace 2. ještě si s tím hraju a testuju, tak uvidíte jestli nějaké změny co dělám budou mít efekt.
  • 0

#1524 Popokatepetl07

Popokatepetl07

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 60 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 10:59

Ahoj, je možné někde nastavit možnost při logování !zaslat field note na web", abych to pokaždé nemusel měnit z !zapsat offline"? Při každé této změně trávím zbytečně dlouhou chvíli čekáním až zmizí "pracuji".Převážně zasílám field notes na web. Díky za info.
  • 0

#1525 Dragouni

Dragouni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 11:33

Popokatepetl07 napsal/a:
je možné někde nastavit možnost při logování !zaslat field note na web", abych to pokaždé nemusel měnit z !zapsat offline"?

To by se mi taky líbilo. Dřív to fungovalo bez problémů. Od té doby co je tam podpora TB, tak se to musí vždycky překliknout a trvá to... V nastavení jsme to nikde nenašel.
  • 0

#1526 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 18:39

menion napsal/a:

Milancere, to je opravdu divné a v životě jsem se s tím nesetkal. Ty dáš navádět na keš, na mapě nebo na kompasu se dostaneš na 0m (a propo jak to lze vůbec udělat?), a pak už se z těch 0m nedostaneš? Na mapě vidíš modrou šipku jak odcházíš od kešky ale přitom na kompasu máš počád 0m??

Chovalo se to přesně jak píšeš. Jen myslím na mapě nebyla čára k cíly, jakoby se vypla navigace k bodu. V sobotu se mi stalo hned 2x a myslel jsem ze ten telefon rozdupu:D Dneska jsem aktualizoval Locus, vyházel z něj nepotřebné moduly, promazal body a zkusil jsem to v terenu nasimulovat. Asi po pul hodině přešlapování na místě jsem se konečně dostal na 0,0 a šlo to normálně dál. Pak se mi to povedlo ještě jednou dostat na 0,0 a zase OK. Tak nevím. Budu to dál sledovat.
  • 0

#1527 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 21:25

Teda Milancer je kouzelnik, to se vidi geozkusennost. Ja se na 0,0 snad jeste nikdy nedostal :P. Inu mam se stale co ucit
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1528 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 21:28

Nevím, jsem hloup a ptám se - dá se naimportovat mezi body do určité skupiny celá složka? Nebo jedno gpx po druhém?
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#1529 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 21:30

Nova verze -- zrychleni pri startu -- pokud je tak ja ho pri svych cca 500 zobrazenych bodech nepozoruju (mozna je o neco rychlejsi, ale u tech 500 bodu jen neznatelne). Ale kdyz k beznym 500 pridam zalsich 2000 waymarku tak to trva. Takze proste budu mit zobrazeno jen to co "nutne" potrebuju v okoli (a nebo ty vyluseny mysterky). O zbytek necham starat se Goeget Addon. Kdyz kesu dyl tak ho vypanim, pac to zere baterku. Co je vsak bombove zrychleny je prace s databazi bodu -- tam mi prislo zobrazeni kategorii i rozkliknuti kategorie zoufale pomaly. ted to lita tak ze se nestacim divit. Parada. Ted este sehnat nejakej hardware na cteni Chirpu (kdyz uz to umi i ANT) a bude to parada. Dekuji Menionovi a Bohu (nebo Bohu Menionovi??) za novou verzi
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1530 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 21:44

honny napsal/a:
Nevím, jsem hloup a ptám se - dá se naimportovat mezi body do určité skupiny celá složka?

Nebo jedno gpx po druhém?

Ne najednou to nejde, pouze jednotlivé GPX postupně po jednom.
  • 0

#1531 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 21:56

tak postupně popokatepetl, dragoun ... tohle načítání tam je potřeba jen potřeba kvůli zjištění aktuálního inventáře. Mno, zkusím to nějak promyslet co by s tím šlo udělat ... Milancere: tam musí být nějaká bota na pozadí, takže pokud se to stane ještě někdy, tak by pomohl log. jinak příště už víš že stačí vypnout a zapnout navádění ;). A tu 0.0 ti teda taky závidím :) honny, shaman ... to není tak zcela pravda. To aby šlo označit více souborů mám ve svém TODO už dlouho ... nicméně alternativné řešení je vše zabalit do jednoho zipu a ten pak naimportovat dobesch: ale to je docela překvapení, protože zrovna toho se zrychlení vůbec dotknout nemělo :). Sám jsem teda docela překvapen. Mělo by se zrychlit hlavně to avízované načítání bodů (ne už pak waypointů u keší ale samotných keší) při startu ... no uvidíme. Ono to vždycky jde ještě nějak upravit, je to jen otázka investovanho času. Takže prostě ty nej horší místa budu, ostatně tak jako asi psolední dva roky, zkoušet vylepšovat a zrychlovat dobrou všem a pokud najdete nějaké chyby v nové 2.8.4 verzi a budete je chtít opravit, dejte vědět. Rád bych tak za dva - tři dny, vydal opravu, ať je venku zase na nějaký ten týden pěkně funkční verze
  • 0

#1532 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2013 - 22:46

Koukam ze Locus se prejmenoval na Locus Map? :) Jinak to nove renderovani vektoru je uzasne rychle, tak dvojnasobek oproti predchozimu stavu. Libi! :) Samotny posun mapy mi stale uplne 100% plynuly neprijde, ale to muze byt problem uplne kdekoliv. Kazdopadne rozhodne super zrychleni :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1533 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2013 - 0:26

menion - diky za info, obejit to zipem asi jsem schopny :-)
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#1534 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2013 - 7:58

Je mozne, ze na slabsim telefonu nejake dramaticke zrychleni nepozoruji? Jako ano, kdyz to vim, tak mi prijde, ze je to o malicko rychlejsi, ale kdybych to nevedel, tak si mozna ani zrychleni neuvedomim. Napriklad oproti vektorovce treba v adrake mi ten rychlostni rozdil prijde zanedbatelny.
  • 0

#1535 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2013 - 8:02

Locus Map je jen součást mé snahy o vypátrání jak zvýšit viditelnost při hledání. Appka je prostě i nadále Locus. Halumo dramatické zrychlení je hlavně ve vyšších zoomech, tzn. zkus třeba srovnat cenrum Prahy v zoomu 19, tam by to mělo být vidět nejvíce
  • 0

#1536 Dragouni

Dragouni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2013 - 11:45

Ahoj, tak po instalaci nove verze se nacitani urcite zrychlilo. Mame cca 1800bodu a nacteni trva nyni 10s misto predchozich 20s. Takze spokojenost. Diky
  • 0

#1537 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2013 - 20:05

Milancer napsal/a:

menion napsal/a:

Milancere, to je opravdu divné a v životě jsem se s tím nesetkal. Ty dáš navádět na keš, na mapě nebo na kompasu se dostaneš na 0m (a propo jak to lze vůbec udělat?), a pak už se z těch 0m nedostaneš? Na mapě vidíš modrou šipku jak odcházíš od kešky ale přitom na kompasu máš počád 0m??

Chovalo se to přesně jak píšeš. Jen myslím na mapě nebyla čára k cíly, jakoby se vypla navigace k bodu. V sobotu se mi stalo hned 2x a myslel jsem ze ten telefon rozdupu:D Dneska jsem aktualizoval Locus, vyházel z něj nepotřebné moduly, promazal body a zkusil jsem to v terenu nasimulovat. Asi po pul hodině přešlapování na místě jsem se konečně dostal na 0,0 a šlo to normálně dál. Pak se mi to povedlo ještě jednou dostat na 0,0 a zase OK. Tak nevím. Budu to dál sledovat.

Tak už jsem to vypátral, je to trochu jinak. Problém asi není v dojití na 0,0 ale v importu keší. Zjistil jsem, že když se naviguju na keš a při tom se podívám na info té keše, tak se ukončí navigace. Stačí klepnout na ikonu keše v mapě nebo ikonu kam se naviguje. Vím, že se to nestávalo a tak jsem s tím trochu laboroval. Zjistil jsem, že se to stane pouze u keší nahraných přes addon GSAK db. Když je keš nahraná přes GPX, addon geo4Locus, nebo ručně zadaná, tak se navigace nevypne, když přes GSAK db tak ano. Uměl by snad s tímto někdo poradit?
  • 0

#1538 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 12:15

Cau, mate nekdo koupeny Locus prez AndroidPit? Vzdycky me updatovani fungovalo bez problemu, ale ted se mi to zacne stahovat, dojede to na 100% a pak to napise Installation error (code 4). V telefonu mam 400mb volnejch a na karte nekolik giga a predchozi verze co mam v tel. mi beha v pohode. Takze to vypada spise na nakou chybu v AndroidPitu, nebo v instalacnim balicku... (od vcerejska jsem to zkousel asi 4x)
  • 0

#1539 Hamaci

Hamaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 183 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 14:56

DogVader_cz napsal/a:
Cau, mate nekdo koupeny Locus prez AndroidPit?
...

Píše se "přes". "Přez" je nesmysl.
Včera nebo předevčírem jsem to přes AndroidPit aktualizoval bez problému.
  • 0

#1540 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 15:25

diky za odpoved, tak to bude asi telefonem.... jo a neboj, vim ze veta zacina velkym pismenem a chybi mi tu diakritika, atd...ale je mi to fuk
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama