Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1561 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2013 - 13:38

Já jsem nejdříve špatně pochopil co vlastně potřebuješ, teď už je to jasné. Tak raději ještě jednou z mé strany :). Na dokuwiki je mapovací XML které obsahuje jak víš, tagy které definují co se zapíše do výsledného osm.map souboru. Chtěl jsem jen upozornit, že tam můžou být tagy na data která v aktuálnm balíku map ještě nejsou. Takže snad je to takhle jasnější ...
  • 0

#1562 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2013 - 14:05

Je to jasné, měl jsem vysvětlit situaci hned a pořádně. Díky.
  • 0

#1563 korys

korys

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2013 - 21:00

Zdravim geokolegy, je prosim mozne v Locusu zobrazovat nejak hromadne a trvale finalni souradnice na misto uvodnich otazniku u naimportovanych vylustenych mysterek z Geoget databaze?
  • 0

#1564 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 13 únor 2013 - 7:51

korys napsal/a:
Zdravim geokolegy, je prosim mozne v Locusu zobrazovat nejak hromadne a trvale finalni souradnice na misto uvodnich otazniku u naimportovanych vylustenych mysterek z Geoget databaze?

Settings -> Geocaching -> Move to final waypoint (hned prvni polozka)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1565 nily

nily

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2013 - 11:23

Ahoj, chtěl bych se zeptat na addon pro Geoget. V databézi Geogetu mám uložené GCvote hodnocení všech keší v databázi, ale když je importuju do Locusu, tak se hodnocení nepřenese a musím si ho v Locusu postahovat zvlášť. Nebylo by možné přidat při importu možnost přenést GCvote hodnocení rovnou?
  • 0

#1566 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2013 - 16:29

S posledni verzi se mi stava, ze po spusteni se mi nezobrazi v mape vubec zadna ze zapnutych kategorii kesi (na druhou stranu je pak spusteni neuveritelne rychle behem asi sekundy) a musim Locus ukoncit a hned znovu spustit, aby se zobrazily spravne. Zacinam si zvykat, ale novinkou je, ze vcera jsem to musel spustit trikrat po sobe, nez to zabralo. A pri jinem spusteni jsem zjistil jen nahodou jeste neprijemnejsi novinku, ze se mi sice zobrazila vetsina kategorii, ale jedna ne. Prestoze je v nastaveni vidim zakrtnute. I v poslednim pripade zabralo ukonceni a nove spusteni.
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1567 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2013 - 15:12

Říkám to pořád, Locusu vystavět pomník, protože to je opravdu best of aplikace na android, nicméně...pořád a stále mi tam chybí jedna jediná funkce. Když si člověk čte logy, aby viděl i vyfiltrovaný logy přátel z gc.com jako to umí c:geo. Je to dobré pro radu v terénu, člověk si rád počte co na místě prožili přátele atd. Chybí snad tato funkce jen mě?:) třeba i ručním zadáváním přátel, šlo by to tam nějak vymyslit? Velké dík
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#1568 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2013 - 8:48

@nily: ohledně GC Vote v GeoGetu, tohle už Locus podporuje (přenos dat GC-vote z add-onu do Locusu) nicméně musel by to předělat autor add-onů @fotriku: jsi jediný kdo něco takového hlásí. Dá se nějak vypozorovat co předchází tomu, že se nenačtou? Nějaký neobvyklý způsob ukončení, nějaký pád nebo tak ... @prazskychytrak: no Locus sám o sobě kešky a data k nim netahá, takže tohle by bylo třeba zakomponovat do Geocaching4Locus add-onu.
  • 0

#1569 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2013 - 8:53

hlasim, ze se mi obcas stava to stejne co fotrikovi...obcas, no stalo se mi to 2x, takze nic hrozneho...no ale me to na ty moji romce celkove obcas pada pri vyhledavani, takze to muze byt tim, ale to uz jsem resil...
  • 0

#1570 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2013 - 11:47

Ví někdo kde se odstraňují dočasné body (waypointy)? Zkusil jsem si "načíst všechny waypointy" a málem mi to zabilo telefon:D:| takovou změť čárek těžko rozdýchává...nejde to tam nějak omezit třeba na "zobraz waypointy v okruhu kilometru? všechny waypointy naráz opravdu nepotřebuju:p
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
pepikov.cz

#1571 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2013 - 11:56

já mám přidané tlačítko na pravý panel... menu > funkce > nastavit pravý panel > odstranit dočasné předměty (zaškrtnout)
  • 0

#1572 Bambulini

Bambulini

Bambulini

• Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2013 - 11:59

prazskychytrak napsal/a:
Ví někdo kde se odstraňují dočasné body (waypointy)?

Menu -> Data -> záložka Položky a nahoře ikona přeškrtnutého oka. Jinak funkci lze přidat i do pravého panelu. Stejně tak je funkce obsažená v nástroji "Viditelnost položek".
  • 0

#1573 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2013 - 12:11

Díky moc;)
  • 0

pepikov.cz

#1574 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2013 - 13:23

Locus mi nespadl ani jednou, nejakou odlisnost v ukoncovani nepozoruji. Jeste v jednom pripade mi mizi waypointy, treba to ma souvislost. Kdyz importuji novy waypoint z odkazu z notifikacni sms pres gc4locus a mam zapnute "zobrazit v mape", tak prave importovany waypoint se mi v mape ukaze, ale vsechny ostatni ze stejne kategorie zmizi, prestoze jsou zapnute. Opet pomuze bud restart nebo vypnuti/zapnuti zobrazeni kategorie.
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1575 KIM-PA

KIM-PA

KIM-PA

• Members
  • PipPipPip
  • 293 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2013 - 16:01

Ahoj, připojuji se k fotrikovi, čas od času se mi stává totéž = nezobrazjí se mi žádné keše v "live modu", nakonec se vždy nějak rozběhlo. Po dnešním upgrade se mi nezobrazuje nic ani po provedení všech osvědčených prošťouchávacích pokusů. (vypnout/zapnout Locus, manuálně stáhnout nejbližší keše, vypnout/zapnout telefon) nevysledoval jsem žádný "spoštěcí" úkon, prostě se to někdy stane. dnes je tedy spouštěčem upgrade :-) edit 1 Tak teď jsem učinil nový objev - poté, co jsem na telefonu zapnul GPS, keše se začaly zobrazovat. Tak možná je nyní zapnutá GPS podmínkou pro live mapu edit 2 tak abych sám zpochybnil předchozí informaci, aktuálně se mi keše vykreslují ať mám nebo nemám zapnutou GPS. Tak nevím - každopádně se to po zapnutí GPS rozběhlo, ale jestli je tam příčinná souvislost, to opravdu nedokážu vyhodnotit. edit 3 tak další zjištění - vše opět přestalo fungovat, musel jsem se v Geocaching4Locus už několikrát znovu přihlásit na Groundspeak, a potom aktivovat live mapu. Vypadá to, jako by si Locus (nebo addon?) nepamatovali že jsou připojeni na Groundspeak. Ale nevím, jestli je tato verze nějak pravděpodobná.
  • 0

#1576 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2013 - 16:32

no bando, tedy KIM-PO a fotříku, to je pro mě docela nemilé překvapení, že něco takového zlobí.
No stručně ... geocaching4Locus má teď nějaké problémy, řeší se to už tady https://getsatisfact..._update_a_cache nicméně stále nemáme nějaké officiální vyjádření od Arcaa (autora doplňku).

S tou live mapou, to bude též pravděpodobně nějaký problém v doplňku, případně komunikaci s Locusem, to pořeším až bod 1 bude OK. Stejně tak pak můžeme pořešit načtení keše z příchozí sms.

Jinak poslední verze 2.9.1 má nějaké trable s GPS a pár dalších drobností, takže se jen nelekejte, ještě bude jeden update, nejspíše zítra nebo v sobotu dopoledne. Pokud by někdo měl nějaké trable a chtěl zkusit zda je to už teď opravené (a tedy bude v další verzi), je tady k mání testovací verze http://forum.locusma...5&t=2867#p19063
  • 0

#1577 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2013 - 20:08

asi ty trable s gps tusim, teda aspon mi dneska pozice skakala celkem milovymi kroky :-)
  • 0

#1578 raddino

raddino

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2013 - 23:27

s addonem mam taky problém, zapomíná přihlášení. takže bych viděl problém v doplnku
  • 0

#1579 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 9:33

Ja sem zjistil, ze mam dlouhodobe problem s nadmorskou vyskou - v Locusu se mi u kompasu zjevuje nadmorska vyska o cca 30m vys ac sem s tim nikdy nic nedelal (teda pokud je nekde v nastaveni nejaka volba na zvoleni vlastni 0). No jeste to usim zkouknout na nejkym JEN kompasu, zada to neni problem v telefonu
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1580 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 9:37

Ahoj, Locus mi taky ukazuje o cca 50 m vyse. Ale to nebude problem v Locusu, spis si myslim, ze je to v telefonu. Otazka je, jestli by to neslo v Locusu si nejak prenastavit vlastni nulu.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama