Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1581 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 9:47

DogVader_cz napsal/a:
Ahoj, Locus mi taky ukazuje o cca 50 m vyse. Ale to nebude problem v Locusu, spis si myslim, ze je to v telefonu. Otazka je, jestli by to neslo v Locusu si nejak prenastavit vlastni nulu.

Dá se to nastavit - Nastavení > GPS a pozice > Korekce nadmořské výšky.
Taky mi telefon kecá o 20-40m, ale zatím jsem to neměl potřebu řešit.
  • 0

#1582 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 10:02

No tak ted jeste zjistit zda keca furt stejne nebo se to meni podle nalady -- problem je to treba u EC. Kdyz sem lovil ted Lazne Losiny tak to byla jeste legrace a v odpovedi to nehralo velkou roli, ale vloni na vrcholku Devina, kdy sem podle GPS byl o 40 metru vys nez je vseobecne uznavany vrchol kopce to bylo k zamysleni -- hmm takze odpoved je na snade - LOSINY + 30m (434 misto 404), DEVIN + 46 (595 misto 549).
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1583 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 10:03

Stan_Da napsal/a:

DogVader_cz napsal/a:
Ahoj, Locus mi taky ukazuje o cca 50 m vyse. Ale to nebude problem v Locusu, spis si myslim, ze je to v telefonu. Otazka je, jestli by to neslo v Locusu si nejak prenastavit vlastni nulu.

Dá se to nastavit - Nastavení > GPS a pozice > Korekce nadmořské výšky.
Taky mi telefon kecá o 20-40m, ale zatím jsem to neměl potřebu řešit.

...ještě přidávám odkaz na nápovědu ZDE. Je to popisováno dole v "Advanced settings, Altitude correction"
  • 0

#1584 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 12:58

tohle je vlastnost GPS jako takové. nevím zda vás zajímá sálodlouhé povídání proč to tak je, nicméně je třeba jak Stan_Da poukázal, způsob korekce. Doporučuji automatickou, která stáhne jeden soubor z locus serveru a výška se pak bude korektně (řekl bych tak +- 0.5m, korigovat)
  • 0

#1585 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 14:05

Diky za radu, nastavil jsem tedy automaticky. A mam jeste jeden dotaz, trochu bokem. Kdyz pouzivam emulator androidu na pc win (bluestack). A stahnu si do nej androidpit (pres ten mam koupeny locus pro), prihlasim se. Muzu si pak stahnout zakoupeny locus pro, ktery mam jiz v mobilu a plnohodnotne ho pouzivat? Nebo bych si spravne mel koupit dalsi? Ale co vim, tak lze pouzivat jeden ucet google a tim padem i nakoupene app v gplay na vice zarizenich. Jen jsem to jeste nezkousel...
  • 0

#1586 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 14:07

rozhodně stačí koupit jednou. Zkus a uvidíš nicméně mělo by to fungovat. Na bluetacku jsem to už zkoušel a bylo to celkem milé překvapení jak to šlape
  • 0

#1587 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 17:07

poslednich par dni po me locus dost casto pozaduje prihlaseni /povoleni ke gc,com...nevite, co se deje? Driv stacilo se prihlasit a povolit jednou, a vse se jiz delo automaticky...
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#1588 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 17:10

to není chyba v Locusu ale v add-onu, předpokládám že mluvíš o tom. Více informací je od autora add-onu tady http://geocaching4locus.eu/
  • 0

#1589 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 17:50

menion napsal/a:
rozhodně stačí koupit jednou.

Na kolika mobilech to bude najednou takhle funkcni s tim samym uctem? Je to nejak omezene?
  • 0

#1590 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 22 únor 2013 - 17:52

omezení je možné na straně vývojáře dodělat, ale vzhledem k tomu jak se rozšiřují možnosti použití tabletů, více telefonů atd. tak v locusu žádné takové omezení není
  • 0

#1591 mimaci

mimaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:19

Zdravím, má někdo podobný problém? Po poslední aktualizaci bojuju s problémem v Locusu - neustále mi mizí body (celá složka). Locus po zapnutí nevidí složku s body a složku s offline mapou. Po restartu stále to stejné, složku s body a mapu Locus nevidí, ačkoliv když chci vytvořit novou složku s body se stejným názvem, Locus hlásí, že složka existuje. Jediné co pomáhá, po dobrém spuštění, zazálohovat vše a potom když je problém, nahrát tu zálohu. Zkoušel jsem i mazání dat, cache, ale pořád to samé. :( Možná by to mohlo být kartou, proto se ptám, jestli se s tímhle někdo setkal?? :| Jedná se o smartfoun Huawei Ascend 300, SDHC Verbatim 16GB class 10. před poslední aktualizací bylo celou dobu od zakoupení apk vše v pohodě. Možná bych mohl i zaslat CatLog.
  • 0
...na konci pouti najdeš tajnou schránku, která odpoví Ti na hádanku ...
Radek + Míša + Kuba = MIMÁCI

#1592 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:20

mimaci, máš poslední verzi 2.9.2?
  • 0

#1593 mimaci

mimaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:23

menion napsal/a:
mimaci, máš poslední verzi 2.9.2?

Ano mám poslední verzi.
  • 0

#1594 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:27

tak pak se podívej do menu > informace a v první záložce jsou informace o pracovním adresáři. Měl by jsi tam mít jen jeden adresář. Pokud by tam byla vypsaná i nějaká duplicitní složka, je třeba jeden z těch dvou adresářů odstranit. Nicméně v poslední 2.9.2 verzi by to rozhodně zlobit nemělo i pokud tam bude duplicitní adresář, takže doporučuju například ve windows zkontrolovat kartu, jestli je v pořádku. Catlog kdyžtak zkusíme potom, nejsem si jen jist jestli na tohle pomůže. Určitě ještě doporučuju si dát nšjakou záohu do počítače .. raději
  • 0

#1595 mimaci

mimaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:35

menion napsal/a:
tak pak se podívej do menu > informace a v první záložce jsou informace o pracovním adresáři. Měl by jsi tam mít jen jeden adresář. Pokud by tam byla vypsaná i nějaká duplicitní složka, je třeba jeden z těch dvou adresářů odstranit. Nicméně v poslední 2.9.2 verzi by to rozhodně zlobit nemělo i pokud tam bude duplicitní adresář, takže doporučuju například ve windows zkontrolovat kartu, jestli je v pořádku.

Catlog kdyžtak zkusíme potom, nejsem si jen jist jestli na tohle pomůže. Určitě ještě doporučuju si dát nšjakou záohu do počítače .. raději

Dnes jsem zkusil i odinstalovat Locus, znovu stáhnout a nainstalovat - opakuje se.
Pracovní adresář - pouze jeden /mnt/sdcard/Locus/
Kartu jsem ve Win zkontroloval, nenašlo to nic, udělal jsem zálohu a zkusím formát... :(
Zkusil jsem po záloze Locus spustit - načteno v pohodě vše, vypnutí aplikace, po chvíli zapnutí a už to opět nic nenašlo.
Locus se spustí v režimu online mapy a složky jsou neviditelné...
  • 0

#1596 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:41

mimaci to je opravdu divné. Prosímtě zkus tu kartu, nebo jestli máš v telefonu místo, můžeš zkusit dát locus bez map do interní paměti a mapy pak na kartu. vím že ve verzi 2.9.0 a 2.9.1 byly problémy s nalezením karty, proto jsem relativně bzro vydával tuhle opravnou 2.9.2 ale v tém nidko žádné zásadní chyby nehlásil, natož pak toto. Takže jestli můžeš, zkus si s tím trošku pohrát, případně zkusit vypozorovat při čem se to stane a případně mi pošli i log. Obratem se na něj podívám a řeknu ti co a jak. Kdyby byl problém jen s body, svedl bych to na databázi, ale jelikož ti mizí i mapy, tak to bude asi něco s kartou. Nenapadá mě co by v Locusu mohlo dělat takové problémy a omlouvám se, tohle jsem výjimečně neudělal schválně :)
  • 0

#1597 mimaci

mimaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:43

je mi jasné, že to není schválně B) zkusím formát karty, pak dám vědět. Ten log chceš poslat přes profil? Jo a Locus mám v telefonu, na kartě mapy a databázi.
  • 0

#1598 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:44

pošli ideálně na locus@asamm.com za chvíli jdu na kutě a zítra tu minimálně půl dne nebudu ale když by jsi mi ho poslal do půl hodiny, tak ti možná ještě stihnu dát nějaký verdikt
  • 0

#1599 mimaci

mimaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:48

máš to v mailu ;)
  • 0

#1600 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2013 - 21:50

Mě ta nová verze na HTC E3D žádný problém nedělá, co jsem si ale všiml, byl strašně rychlý GPS fix uvnitř domu. Předchozí verze hledala GPS pozici značně déle.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama