Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1681 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2013 - 14:26

niximor napsal/a:
Tak ja si teda vypnu automaticke aktualizace no... :)

Jo, to je základ. B)
  • 0

#1682 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2013 - 14:33

j.mikrob napsal/a:

jirifno napsal/a:
Ahoj.
Tak mně ten pravý panel taky zmiznul, ale mám jiný problém. Pokud si do složky "maps" nahraji vlastní mapy a následně spustím Locus a provádí se inicializace map, tak tam se to jakoby kousne a nic se dál neděje. Pokud mapu vymažu probíhá vše v pořádku. Podotknu, že tyto mapy, které mám nahrané v předchozích verzích problém nikdy nedělaly. Co s tím? Díky.

Já mám podobný problém s mapama asi od verze 2.9.2. Locus mi hlásí "Problém s přidáním mapy" nebo tak něco. Ale mapy fungujou, tak jsem to zatím neřešil.

Spustit 2.10.0 se mi povedlo až na potřetí. Nejdřív se mi program sekl při 3%, potom při 10%. 2.10.1 už běží.

U mně teda ani ťuk. Mohu zkoušet cokoliv, ale nejvíc, kde se to zaseklo bylo 30%. Vektorové fungují bezvadně, ale zde musí být někde problém, když to předtím fungovalo. Počkám si na vyjádření meniona co to může způsobovat.
  • 0

#1683 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2013 - 19:18

Pro pravý panel musíte jít do Nastavení a povolit tam všechny moduly, potom teprve do nastavení pravého panelu ve Funkcích a vyberete vaše oblíbené položky.
  • 0

#1684 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2013 - 19:49

Tak jak to vypada, testeri? Uz je bezpecne aktualizovat? Nebo mam radeji jeste pockat?
  • 0

#1685 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 12:50

ještě počkej :P

Chystá se poslední opravná verze, plně funkční. Měla to být sice už ta první ale ...

Kdo má chuť a chce zkontrolovat zda vše funguje jak má, má poslední šanci tady http://forum.locusma...start=20#p19731

díky!
  • 0

#1686 pavelsrnecek

pavelsrnecek

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 12:54

pavelsrnecek napsal/a:
Tak pročetl jsem tu diskuzi, ale našel jsem jen nějaké náznaky ohledně odhlašování z locusu, ale bohužel jsem nenašel příčinu a nejlépe jak toto odstranit, abych mohl být jako před tím stále přihlášen a nemusel se po zapnutí locusu opět přihlašovat. Předem se omlouvám, pokud to tu je a já to nenašel

Stále problém trvá a bohužel mi nikdo neodpověděl čím to je popřípadě jak to vyřešit tak prosím o radu
  • 0

#1687 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 12:55

Pavle, problém je na straně addo-onu pro Locus - Geocahcing4Locus. Více píše autor tady http://geocaching4locus.eu/ ... všichni netrpělivě čekáme na update ...
  • 0

#1688 Dobesch

Dobesch

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 884 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 17:43

menion napsal/a:
Pavle, problém je na straně addo-onu pro Locus - Geocahcing4Locus. Více píše autor tady http://geocaching4locus.eu/ ... všichni netrpělivě čekáme na update ...

A nahodou nesla kolem tebe idea, ze kdyz uz Locus ma GC.live tak tam implementovat i vyhledavani kesi --PM useri by to urcite uvitali a BM useri by mohli dale pouzivat Add-on.

BTW. s novou verzi (teda vcerejsi) sem nejak nerozchodil Live Mapu na Geoget databazi
  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#1689 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2013 - 17:47

no ta idea kolem mě chodí už docela dlouho, nicméně pokud existuje něco jako tento add-on, pak celkem ztrácí smysl. Dával jsem si čas do konce březnam že jinak s tím začnu něco dělat na vlastní triko, ale nakonec se zdá (dnes mě arcao informoval), že teď už to bude jen na schválení na straně groudspeaku protože nová verze add-onu je připravena. No uvidíme ... Live Mapa nešlape vůbec jo? No to by měla ... zkontroluju, díky
  • 0

#1690 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2013 - 19:14

menion napsal/a:
ještě počkej :P

Cekam, cekam. :)
  • 0

#1691 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2013 - 19:41

mam android 2.3.7 taky mam popsany problemy s inicializaci ci chybou map - pouzivam *.sqlitedb taky zmizel bocni panel, ale ten sem si zas naklikala zpet a ted me jeste dostala zmena ulozeni noveho bodu v kategorii, proc se to zmenilo ? predtim se prvni zadala souradnice a pak nazev ..ted je to jina "tabulka" prvni nazev a pak se teprv proklikat k souradnicim .. vzhledem k tomu ze mi pulku "tabulky" zakryje softwerova klavesnice tak je to blby :o(
  • 0

#1692 raduz_CZ

raduz_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2013 - 20:01

přidávám se do fronty s incializací map:)
  • 0

#1693 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2013 - 20:08

kdo chce malinko experimentovat, tady je testovací verze http://forum.locusma...start=20#p19731

pokud se neobjeví žádný zásadní problém nebo nefunkčnost, release nové verze bude zítra.

@Xork42: omlouvám se za trable. Panel stále netuším proč pár jedincům zmizel, nicméně to nepovažuji za takový problém právě proto, že může být naklikán hned zpět. mapy jsou horší, ale ty by měly být opravené zítra

a editační dialog - to je ukázka toho jak se nelze zavděčit všem. Nicméně asi víš že existovala tahle možnost přidat bod, dále z mapy podržením prstu, tlačítkem přidat bod z pravého panelu a taky možnost editovat bod. Poslední tři používali naprosto společný dialog pro nastavení. Jediné přidání bodu přímo v kategorii bylo odlišné, takže považuji za naprosto logický krok, že je to teď komplet sjednocené.

A proklikat k souřadnicím .. buď můžeš podržet dlouhý stisk na té tužce a nebo si přepnout editační panel na tu starou verzi kde lze editovat souřadnice přímo ... viz. konfigurační soubor tady, parametr "gui_coordinate_panel_advanced_mode"

• 0

#1694 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2013 - 21:30

menion napsal/a:
a editační dialog - to je ukázka toho jak se nelze zavděčit všem. Nicméně asi víš že existovala tahle možnost přidat bod, dále z mapy podržením prstu, tlačítkem přidat bod z pravého panelu a taky možnost editovat bod. Poslední tři používali naprosto společný dialog pro nastavení. Jediné přidání bodu přímo v kategorii bylo odlišné, takže považuji za naprosto logický krok, že je to teď komplet sjednocené.

A proklikat k souřadnicím .. buď můžeš podržet dlouhý stisk na té tužce a nebo si přepnout editační panel na tu starou verzi kde lze editovat souřadnice přímo ... viz. konfigurační soubor tady, parametr "gui_coordinate_panel_advanced_mode"

aha, vidis a ja pouzivam jen ten jeden ...
kdyz ten parametr prepisu ..nezmeni se zas po updatu ?
  • 0

#1695 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2013 - 7:05

"nezmění zas" ... promiň za ten pravý panel, vypadá že to nechává trvalé následky. Nevím teď jak dlouho používáš Locus, nicméně dříve byla možnost editovat souřadnice přímo v těch oknech kde je jméno, popis atd, ne přes editovat > souřadnice, jak je tomu teď. A aby byly všichni spokojeni, ten parametr vrací to staré okno zpět pro ty co o to stojí. A neboj, tohle se teď asi nezmění, maximálně opraví/drobně upraví pro lepší funkčnost
  • 0

#1696 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2013 - 16:30

tak verze vydána .. tentokrát pevně věřím že to bude bez zásadních trablů a já konečně budu mít čas věnovat se novým věcem a ne oprávám. Doufám že bude dobře sloužit! Na Locus fóru se objevila pozitivní zpráva od Arcaa a i funkční add-on G4L, tak snad už bude jen dobře :)
  • 0

#1697 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2013 - 18:18

menion napsal/a:
Na Locus fóru se objevila pozitivní zpráva od Arcaa a i funkční add-on G4L, tak snad už bude jen dobře :)

A jak to bude pro ty, co PM nemají? Koukala jsem do manuálu a dočetla jsem se akorát

Restrictions for Basic Membership (related to Geocaching4Locus)
downloading / importing 3 full details of Geocache per 24 hours period
Cache filter permanently set to Traditional caches
Container size, difficulty and terrain filter is not available

Plné listingy 3, ale keší můžu s nějakým základním infem postahovat kolik chci? (Pokud ano, tak jak nastavím, že zrovna od téhle chci plný listing, nebo první tři plné a další už jen základní?)
Převážně to používám pro označení Field Notes, ať mám nálezy všechny pěkně popořadě a nemusím řešit, že tam mi něco chybí. Sice nevím, jak to udělat, když už budou ten tradičky, ale my to určitě nějak ošmělíme, jsme přece česi :D
  • 0

#1698 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2013 - 18:39

Myslím, že G4L je nyní pro BM absolutně nepoužitelný, hlavně to pernamentní omezení stažení listingu pouze na tradiční keše. V terénu je potřeba hlavně mít listing multiny, u tradičky stačí souřadnice a hint. Nevím tedy, jestli to je omezení od GS nebo od autora.
  • 0

#1699 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2013 - 19:01

shaman3 napsal/a:
Nevím tedy, jestli to je omezení od GS nebo od autora.

Omezení je to ze strany GS, autor dovolil stahování všeho všem, ale šlo tak o porušenování licence (Geocaching API License Agreement) a GS to zatrhnul :(

shaman3 napsal/a:
V terénu je potřeba hlavně mít listing multiny

Když na to dojde, můžeš si listing otevřít na webu, je to sice núplně pohodlné, ale asi se dá. Nebo tak bych to asi řešila já :)

Já jsem to právě používala k tomu, abych měla v Locusu daný bod (keš) pro navigaci na ni (což by se dalo obejít zadání souřadnic), ale hlavně pro označní FN, což nevím, jak udělat, když ji tam nedostanu.
  • 0

#1700 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2013 - 19:47

Teď koukám, že jsem si docela naběhnul instalací nového G4L. Nevím proč, ale mám poslední verzi Locusu 2.8.5 a to je pro G4L málo, jenže google play mi nenabízí možnost aktualizovat Locus na vyšší verze, neví někdo co s tím? edit: pomohla odinstalace a zpětná instalaceB)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama