Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1721 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 14:57

koukám že tu diskuze zase žije, takže to opět nebude krátké ... Prioritní je asi Geocaching4Locus. Tam je to trošku komplikované. Řešil jsem to s autorem už když začal, někdy před tak rokem a něco. Věděl jsem že tam dělá nějakou lumpárnu, která ne zcela koresponduje s podmínkami použití Groundspeaku, ale to c:geo též (tam je to možná ještě horší) a taky ho trpí. Tak jsem to nechával být. Nicméně to že zablokování přijde, se dalo čekat. To že Groundspeak na geocachingu rejžuje, je fakt. Režie tam nějaká 100% je, ale vzhledem k počtu lidí je někde asi jinde než příjmy. S tím ale nic moc neuděláme, snad kromě podpory alternativních her, jako openCaching. Na jednu stranu je 600,- ročně málo, na druhou stranu lidi jako já, co odloví pár keší ročně, to taky docela s**e. Zvlášť když většina práce je na vás jakožto lidech co udržují kešky atd .. no nic. Za mě jako vývojáře můžu jen slíbit že Locus + geocaching dále poroste. Jak tu někdo psal, částečná konkurenční výhoda je ztracená, ale osobně si myslím že to tolik nevadí. Alternativy tu jsou takže kdo chce ... GeoGet, import keší přímo z c:gea atd ... @Xork42: podívej se jestli máš zapnutý modul na geocaching! sázím bůra že ne ;) @niximor: není zač. Bylo vás více a co bych pro vás neudělal ;). Tohle je navíc takové nenápadné elegantní řešení jak pro mě, tak nakonec i pro vás @DAMSI: to mě moc mrzí. Starší verze možná je, nicméně dělám to velmi nerad. Mnohem lepší je opravit problém co nejdříve v aktuální verzi. Můžu se někde dočíst více o to co máš za problém? Chtělo by to nějaké detaily, např. jaká mapa, jak se jmenuje, jak je velká a co je to za formát. Případně jestli můžeš vymazat adresář Locus/cache a pak při hned dalším spuštění mi vytvořit log programem aLogCat nebo podobným ... děkuju
  • 0

#1722 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 15:25

Mám nějaký problém, že se Locus kousne při pokusu o změnu časového pásma při off-line logování do Field notes, na nic asi půl minuty nereaguje pak jakoby "spadne", objeví se tedy po půl minutě okénko, že Locus nereaguje a jde přes to ukončit. HTC EVO 3D s Android ICS.

Vložený obrázek
  • 0

#1723 Xork42

Xork42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 361 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 15:31

menion napsal/a:
@Xork42: podívej se jestli máš zapnutý modul na geocaching! sázím bůra že ne ;)

BINGO ! ja si rikala ze to bude nejake jednoduceh nastaveni ... DIKY !
  • 0

#1724 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 15:40

shamane tenhle problém nemám. děje se ti to vždy? Pokud ano, můžeš mi vyrobit log programem CatLog (máš-li root), nebo bude třeba zapnout logování v locusu v konfiguračním souboru. To bych kdyžtak popsal. Případně to můžeš ještě zkusit a napsat mi přesně v kolik se ti to stalo ... možná to půjde dohledat v erroru co mi možná přijde .. uff to je možností a Xork, za málo :)
  • 0

#1725 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 15:56

Musím teď odjet do zaměstnání, takže nemám čas, zkusím zítra ten CatLog, ale kouslo se mi to pokaždé, zkusil jsem to asi šestkrát.
  • 0

#1726 koremak

koremak

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 17:10

Mám prosbu. Mapa se mi moc líbí. Locus již chvíli zkouším a mapa přišla jak na zavolanou. Jedu na SAMSUNGu GALAXY SIII a bez problému. Když ji chci ale použít s prográmkem WhereYouGo tak ji program nevidí. Zkoušel jsem umístění ve všech možných adresářích a nic. Normálně používám online mapy, objem dat mám dost velký, ale když se ocitnu v lese mimo signál tak je zle. Díky moc za radu.
  • 0

#1727 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 18:33

Dragouni napsal/a:

MA-FI-AN napsal/a:
rychly dotaz, neuvazuje se o tom ze bych si pri editaci bodu mohl zvolit i jinou ikonu cache?
...
Jde mi o to ze bych chtel mit zvyrazneny na mape kesky, ktery urcite chci odlovit a to tak abych rovnou videl ze se lisi od jinych, napriklad prave barvou ikony nebo stylem..

Tak tahle myšlenka nás už taky napadla. Pokud někam jedeme, tak stahneme kešky v okolí a rádi bychom si označili nějakým jednoduchým způsobem ty, které chceme určitě navštívit.

Neříkám, že mé řešení je nejelegantnější, nejméně náročné, ale jiné mě zatím nenapadlo (ale nechci říkat, že není ;))
Naimportuju body z GeoGet databáze přes plugin, zobrazím na mapě a v Locusu si je projdu, vytvořím novou kategorii s vlastní ikonkou a na keše, které chci odlovit dám nový bod se stejnými souřadnicemi (body se tak budou překrývat) - dá se to pěkně udělat, když se zadají souřadnice nového bodu jako souřadnice již existujícího bodu.
Měla jsem takto označené drive-in kešky na celé rakouských dálnici A1 (Vídeň - Graz) i A2 (Vídeň-Salzburg) a dalo se, jen to dá trošku víc práce, ale člověk je krásně viděl mezi tím množstvím keší.
Zároveň s tím se nabízí otázka - která ikona má přednost pokud se ikony překrývají. Ale mě se zatím nikdy nestalo, že by ikona keše měla přednost před jakoukoliv jinou.
  • 0

#1728 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 18:38

koremak napsal/a:
Mám prosbu. Mapa se mi moc líbí. Locus již chvíli zkouším a mapa přišla jak na zavolanou. Jedu na SAMSUNGu GALAXY SIII a bez problému. Když ji chci ale použít s prográmkem WhereYouGo tak ji program nevidí. Zkoušel jsem umístění ve všech možných adresářích a nic. Normálně používám online mapy, objem dat mám dost velký, ale když se ocitnu v lese mimo signál tak je zle.
Díky moc za radu.

Není to stejná chyba jako tady? Odpoveď o dva posty níže v odkazu (tady).
  • 0

#1729 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 19:07

Dneska jsem si zase zakesoval s Locusem. Chvilema i vylezlo slunicko a to se musi na telefonu hoodne svitit, coz taky hodne papa baterku. Svitit se musi hlavne kvuli sipce, ktera je cervena a spliva s tmavym pozadim. S tim me napadlo, jestli by se sipka nedala uzivatelsky prebarvit na bilou nebo zelenou. A jeste mam jeden navrh, u ktereho predem tusim ze asi nepujde. A to pridani sipky do dashboardu. Sipicka primo v mape, to by bylo zuzo:)
  • 0

#1730 koremak

koremak

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 20:45

janca361 napsal/a:

koremak napsal/a:
Mám prosbu. Mapa se mi moc líbí. Locus již chvíli zkouším a mapa přišla jak na zavolanou. Jedu na SAMSUNGu GALAXY SIII a bez problému. Když ji chci ale použít s prográmkem WhereYouGo tak ji program nevidí. Zkoušel jsem umístění ve všech možných adresářích a nic. Normálně používám online mapy, objem dat mám dost velký, ale když se ocitnu v lese mimo signál tak je zle.
Díky moc za radu.

Díky za odpověď. Stránka s odkazem již neexistuje. Našel jsem to i na ULOŽTO, ale asi je to nakopnuté protože se to chová úplně stejně. Jestli tu starou mapu používáš, dala by se poslat?
  • 0

#1731 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 20:59

koremak napsal/a:

janca361 napsal/a:

koremak napsal/a:
Díky moc za radu.

Díky za odpověď. Stránka s odkazem již neexistuje. Našel jsem to i na ULOŽTO, ale asi je to nakopnuté protože se to chová úplně stejně. Jestli tu starou mapu používáš, dala by se poslat?

Tady: https://docs.google....dit?usp=sharing
  • 0

#1732 koremak

koremak

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2013 - 21:30

janca361 napsal/a:

koremak napsal/a:

janca361 napsal/a:

koremak napsal/a:
Díky moc za radu.

Tady: https://docs.google....dit?usp=sharing

Díky moc za odkaz. Mapa dobrá. Ze zoufalství mně napadlo to strčit do starého SAMSUNGu GALAXY S s Androidem v 2.3.3. a ejhle, ono to chodí. Ale v SAMSUNGU GALAXY SIII s Androidem v 4.1.2. to prostě nejde. Tak to asi vzdám a počkám si až to bude propojené přímo s Locusem. Jak tu okolo čtu tak snad by to mohlo dopadnout. Byla by škoda to nedotáhnout, v tom Locusu to nemá chybu. On si dokonce umí sáhnout i na mapy SmartMaps, které mám v mobilu uložené.
Tak ještě jednou dík a ať se Ti daří.
  • 0

#1733 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 16:17

Konecne opraveny addon GC4L me donutil aktualizovat Locuse, protoze se starou verzi odmita jet. :( Chvalim zrychleni startu, z 16+ sekund to spadlo na 10, coz uz je temer stav pred pul rokem. Supr, dekuji! Ale nediv se, az budes hrozne skytat. To z mych ust letaji sprosta slova pri pouzivani noveho menu. ;)
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1734 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2013 - 17:06

menion napsal/a:
shamane tenhle problém nemám. děje se ti to vždy? Pokud ano, můžeš mi vyrobit log programem CatLog (máš-li root), nebo bude třeba zapnout logování v locusu v konfiguračním souboru. To bych kdyžtak popsal. Případně to můžeš ještě zkusit a napsat mi přesně v kolik se ti to stalo ... možná to půjde dohledat v erroru co mi možná přijde .. uff to je možností

Tak tady to je:
log: http://leteckaposta.cz/151325400
http://czshare.com/5...02-17-53-19.txt

screen:
Vložený obrázek

Zkusil jsem zase při off-line logování Field notes změnit časové pásmo, seklo se to asi v 17:47 při pohybu v seznamu časových pásem, pak to nereagovalo asi 5 minut, poté se objevilo asi v 17:52 okno, že Locus Pro přestal reagovat (viz screen), přes to okno šel pak Locus normálně ukončit. Zatím se mi to tak stalo pokaždé, co jsem tu změnu časového pásma zkusil.
  • 0

#1735 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2013 - 8:32

Čím to je, že mi Geocaching4Locus nechce stáhnout nové kešky (publikovány dnešní noc), ale všechny okolo stáhne bez problémů?
  • 0
Užívej života...

#1736 Kamenitxan

Kamenitxan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2013 - 15:58

Při otvírání Locusu se mi ukazuje tenhle error. Nejspíš se snaží otevřít jako mapu soubor, který se mi tam dostal z Macu při kopírování mapy. Android je linux a tak by měl skryté souboury ignorovat, ne?

Vložený obrázek
  • 0
Dříve znám jako Kanabis

#1737 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2013 - 16:14

Tak ten soubor smaž.
  • 0

#1738 Jiri.crane

Jiri.crane

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2013 - 18:12

zdravim mam menší problem. nejde se mě připojit ke gc.com nevíte jestli jde stahnou databázi cache a pak ju nějak importovat?
  • 0

#1739 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2013 - 18:21

Jiri.crane napsal/a:
zdravim mam menší problem. nejde se mě připojit ke gc.com nevíte jestli jde stahnou databázi cache a pak ju nějak importovat?

Radeji bych se soustredil na to, proc se ti nejde pripojit. Databazi ti jen tak nekdo neda...
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1740 MA-FI-AN

MA-FI-AN

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2013 - 20:18

Kamenitxan napsal/a:
Při otvírání Locusu se mi ukazuje tenhle error. Nejspíš se snaží otevřít jako mapu soubor, který se mi tam dostal z Macu při kopírování mapy. Android je linux a tak by měl skryté souboury ignorovat, ne?

podle meho je to cesta k ofline vektorove mape, kterou mas spatne nakopirovanou, nakopiroval bych ji tam znovu a lepe
  • 0
Jsme Premium Memberi a jsme na to hrdi Nemame Radi Igelitky v Lese Nas GeoTým:MA touš , FI lip , AN etka + dobrovolnici : Natalka, Simon,GeoPes Eda,Geopas Brandy, Ještěrka hybatelka Punto. Zarizeni:Garmin Oregon550t,Geoget,SE Xperia Arc S+Locus

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka