Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1741 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2013 - 20:30

puczmeloun napsal/a:
Čím to je, že mi Geocaching4Locus nechce stáhnout nové kešky (publikovány dnešní noc), ale všechny okolo stáhne bez problémů?

Tedy se pokusím ještě jednou. Jde nějak ovlivnit, aby si G4L všímal skrze API i nových kešek, nebo API očividně nějaký čas trvá si na ně vůbec "zvyknout"? Protože když jsem je stáhl ručně a v API aktualizoval, tak to fungovalo bez problémů...
  • 0
Užívej života...

#1742 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2013 - 21:20

Je to nejaka chyba na strane Groundspeaku. Zacalo se to tak chovat uplne vsem aplikacim.
  • 0

#1743 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 8:47

Locus byl na ForOutdoor / ForBikes výstavě. Prošel jsem kolem ;)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#1744 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2013 - 12:02

HaLuMa napsal/a:
Je to nejaka chyba na strane Groundspeaku. Zacalo se to tak chovat uplne vsem aplikacim.

Tak jenom pro dokončení mého (teď už OT) příspěvku pro potencionální čtenáře se stejným problémem - ano chyba je zase na straně křečků v HQ GS - v GSAKu to totiž nefunguje úplně stejně... hmmm...
  • 0
Užívej života...

#1745 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 5:44

fremen.cz napsal/a:
Locus byl na ForOutdoor / ForBikes výstavě. Prošel jsem kolem ;)

a proč jsi se nazastavil? Čekal jsem jestli se někdo odsud staví na kus řeči a nikdo. No sice jsem moc nemluvil (hlasivky odešli) ale nějaký bludný zvuk bych ještě vyloudil :)
  • 0

#1746 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 7:30

Mam jeden problem s G4L. Hodne vyuzivam funkci, kdy v Personal Note v listingu kese napisu poznamku: "Final: N 49° 10.000 E 016° 40.000", tak mi G4L pri importu takove kese vytvori Final waypoint. Pred aktualizaci na verzi 1.5.1 mi pak Locus automaticky takovou kes presunul na finalni pozici. V nastaveni Locusu stale mam zatrzeno, ze chci presouvat, ale zmena se automaticky neprovede. Az kdyz dam editovat takovy finalovy waypoint (neni nutne delat jakekoli zmeny, jen dat OK), tak naraz Locis kes presune na finale. (viz.: http://geocaching4lo...eu/manual/other)

Arcao bohuzel muj dotaz jiz dvakrat tise prehledl, ale sam si nejsem jisty, jesti je to problem u G4L, nebo u Locusu a nebo dokonce primo na mem telefonu. Chybu jsem si spojil s aktualizaci na 1.5.1, ale je fakt, ze od doby co zacaly problemy s prihlasovanim jsem G4L moc nepouzival, takze je mozne, ze chyba vznikla driv a ja si ji jen vsiml az po updatu.

Prosim, muzete mi nekdo potvrdit, ze vam to taky nefunguje, nebo je jen chyba u me? Diky.
  • 0

#1747 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 8:03

marrame, arcao ho nepřehlédl ale "přehlédl" jsem ho já. Spíše tedy psal mi o tom ať se na to podívám ale nějak jsem na to zapoměl. Dneska to zkusím napravit
  • 0

#1748 marram

marram

marram.cz

• Members
  • PipPipPip
  • 682 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 9:22

menion napsal/a:
marrame, arcao ho nepřehlédl ale "přehlédl" jsem ho já. Spíše tedy psal mi o tom ať se na to podívám ale nějak jsem na to zapoměl. Dneska to zkusím napravit

Tak to velka omluva Arcaovi, mel napsat, ze pruserar si ty. :) Diky, bude-li treba neco z moji strany vygenerovat nebo lip popsat, jsem k dispozici.
  • 0

#1749 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 11:32

průserář potvrzuje problém a jeho opravu. V další verzi to bude OK nebo dříve v některé z test verzí
  • 0

#1750 cz_bew

cz_bew

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 12:32

Menione, mel bych dotaz. Byval jsem zvykly, ze kdyz jsem klikl na kesku a pak na "ozubene kolecko" a dal "aktualizovat kesku", spustil se G4L, aktualizoval kesku a vysledny stav byl, ze Locus zase otevrel tu kes. Ted to funguje tak ze dam "aktualizovat kes", G4L ji aktualizuje a po uspesne aktualizaci zustane videt pouze mapa kesema. Ale uz se neotevre sama ta dana kes kterou jsem aktualizoval. Nevim jestli je to nejakou zmenou v Locusu (byl jsem nuceny udelat odinstalll/install) nebo v G4L, rad bych ale puvodni funkcnost :)
  • 0

#1751 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2013 - 20:53

Mám problém ještě někdo jiný? Nemám nijak oslnivý hardware a když jedu se záznamem trasy nějakou dobu, k tomu mám keše na obrazovce tak většinou při volbě zobrazení detailu keše, ale i jindy, když se nedívám jen běžně na mapu, ale projíždím další okna, mi začne problikávat ta daná obrazovka a odemykací obrazovka (gesto), mám zvolené "Vypnout uzamčení obrazovky". Tohle blikání likviduji tak, že zmáčknu tísňové volání, domeček a odemknu obrazovku, znovu domeček a otevřu Locus, když to musím dělat moc často, tak už mě to přestává bavit.
  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#1752 TomKTM

TomKTM

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2013 - 14:06

Ahoj, potřeboval bych radu. Používám nejnovější verzi Locus pro z marketu na telefonu Samsung S Advance android 2.3.6 Po aktualizaci addonu se vyřešil problém s prihlasovanim, ale ještě mam jeden problém s kompasem. At nastavim v nastavení všechno možné, tak vždy když vylezu z auta a dam si kompas na kesku, nefunguje odpočet metru. musím vždy vypnout a zapnout aplikaci aby to fungovalo. Pravděpodobně při jízdě autem se prepne na azimut z GPS a pak už se neprepne na hardwarovy kompas, i když mám automatické přepínání vypnute. nevi někdo kde by mohl byt problém? Nebaví me aplikaci neustále vypinat a zapinat. Díky
  • 0

#1753 Milancer

Milancer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 235 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2013 - 19:15

Milancer napsal/a:
Dneska jsem si zase zakesoval s Locusem. Chvilema i vylezlo slunicko a to se musi na telefonu hoodne svitit, coz taky hodne papa baterku. Svitit se musi hlavne kvuli sipce, ktera je cervena a spliva s tmavym pozadim. S tim me napadlo, jestli by se sipka nedala uzivatelsky prebarvit na bilou nebo zelenou. A jeste mam jeden navrh, u ktereho predem tusim ze asi nepujde. A to pridani sipky do dashboardu. Sipicka primo v mape, to by bylo zuzo:)

Nejak to zapadlo, tak to trochu postrcim:)
  • 0

#1754 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2013 - 21:52

Ahoj, nevím, jestli se to stává ještě někomu jinému nebo jen mě. Mám spuštěný Locus, vypnu GPS, protože ji nepotřebuju, ale mám zaplý data. Stačí mi nepřesná poloha. Po odpojení od satelitů se však poloha sama nezjišťuje. Než se GPS chytí, tak polohu normálně z bezdrázových sítí zjistí, ale po "ztrátě" signálu už ne. Když vypnu a zapnu "Moje pozice" tak se poloha z bezdratových sítí zjistí, jinak ne. Má někdo stejný problém? Bylo by fajn, kdyby Locus automaticky bral polohu z bezdrátových sííi, kdyz nemá satelity, bez toho "restartu".
  • 0

#1755 paaajinka

paaajinka

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2013 - 5:28

TomKTM napsal/a:
Ahoj, potřeboval bych radu. Používám nejnovější verzi Locus pro z marketu na telefonu Samsung S Advance android 2.3.6 Po aktualizaci addonu se vyřešil problém s prihlasovanim, ale ještě mam jeden problém s kompasem. At nastavim v nastavení všechno možné, tak vždy když vylezu z auta a dam si kompas na kesku, nefunguje odpočet metru. musím vždy vypnout a zapnout aplikaci aby to fungovalo. Pravděpodobně při jízdě autem se prepne na azimut z GPS a pak už se neprepne na hardwarovy kompas, i když mám automatické přepínání vypnute. nevi někdo kde by mohl byt problém? Nebaví me aplikaci neustále vypinat a zapinat. Díky

Mám stejný problém, ale s tím, že mi kompas nefunguje ani po restartu aplikace... Též si nevím rady, co s tím...
  • 0

#1756 MA-FI-AN

MA-FI-AN

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2013 - 9:21

taky sem mel tyhle problemy, ale odesly s novou ROM a ICS, dela mi to na starych droidech 2.1.x
  • 0
Jsme Premium Memberi a jsme na to hrdi Nemame Radi Igelitky v Lese Nas GeoTým:MA touš , FI lip , AN etka + dobrovolnici : Natalka, Simon,GeoPes Eda,Geopas Brandy, Ještěrka hybatelka Punto. Zarizeni:Garmin Oregon550t,Geoget,SE Xperia Arc S+Locus

#1757 KIM-PA

KIM-PA

KIM-PA

• Members
  • PipPipPip
  • 293 příspěvků(y)

Publikováno 13 duben 2013 - 17:20

Ahoj, měl bych jeden dotaz. Mám problém se zobrazováním live mapy. Někdy mi naskočí hned = do stavu ve kterém byla při posledním odhlášení, někdy nenaskočí, a to ani po několika restartech locusu, zapínání a vypínání na G4L, a nepomůže obvykle nic jiného, než odhlásit z GC a znovu se přihlásit. Obdobně se mi chovají i lokálně uložené body. při startu se v cca 50% případů nezobrazí, i když při vypnutí svítily a jejich zobrazení je zaškrtnuto, musím odzaškrtnout a zaškrtnout znovu. Nemáte někdo nápad čím by to tak mohlo být? díky KIM-PA
  • 0

#1758 brizak

brizak

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 14 duben 2013 - 10:41

MA-FI-AN napsal/a:
taky sem mel tyhle problemy, ale odesly s novou ROM a ICS, dela mi to na starych droidech 2.1.x

Taky mi přijde,že je to odvislé od verze androidu.Jako primární telefon mám Galaxy Nexus,čili podpora Google a vždy nejnovější verze systému. Do verze 4.1.2 naprostá pohoda,po přechodu na 4.2,resp. současný 4.2.2 problém.Zapnu,najdu keš,kompas funguje a dovede mě k ní.Zaloguju,dám navigaci na další a kompas se sekne.Locus spak nemusím restartovat a stačí,abych si rozklikl zobrazení satelitů,vypnul a následně zapnul gps.Pak kompas normálně jede a mám zase klid k další keši,ovšem i to je dost iritující.Obzvlášť,když na záložním telefonu(Samsung Galaxy Y) s verzí 2.3.6 vše naprosto normálně funguje.
  • 0

#1759 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2013 - 16:27

Ahoj, narazila jsem na jednu chybku v Locusu. Pokud loguju CITO (vytvářím FN, loguju offline), tak to nabízí možnosti jakoby to byla fyzická keš (FI, DNF, WN, ...). Po nahrání na web a logování to chce znovu vybrat typ logu. Správně by tam měla být nabídka jako u eventu. Kdyby se podařilo opravit bylo by to fajn, zvlášť, když se teď na jaře s těma citama roztrhl pytel :)
  • 0

#1760 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2013 - 6:38

Zdravím bando, vezmu to popořadě ... @cz_bew: ani nevím, že to takhle dříve fungovalo. Nicméně Arcao v add-onu přeše na novou verzi Locus API, takže některé věci se mohli změnit. Tohle byl docela oříšek ale nakonec vyřešěno. Jelikož to dává celkem smysl, tak v další verzi to bude fungovat zase tak @speirs: teda, naprosto netuším. Jediné co mě napadá u čeho zlobilo blikání, bylo u nových 4.2 androidů, pokud se nastavil v Locusu jiný jazyk než je v systému. Takže pokud máš například android nastavený na anglicky a locus na něco jiného než "default", tak to zkus změnit. Pokud to nepomůže, pak pomůže log @TomKTM: no teď si hraju s kompasem na 4.2.1 Androidu a za žádnou cenu se mi to nedaří nasimulovat. Pokud je tam nějaký problém na pozadí, mohl by opět pomoci log. Například program aLogCat je na to ideální. Zapne se nahrávání před spuštěním Locusu, po ukončení se vypne a mě na locus@asamm.com pošleš log @Milancer: koukal jsem dnes na topic na fóru, vím o tom, jen jsem nestihl o víkendu odpovědět. Akorát jsem někdy v pátek dělal světlý skin na kompas, tzn. bude možné přepnout celou obrazovku do bílé barvy. Nicméně nastavení je v konfiguračním souboru, tzn. je třeba to nastavit před spuštěním Locusu a taky to nevypadá zrovna nejlíp. A šipka v dashboardu je v plánu, jen nevím kdy se k tomu dostanu @janca361: problém s GPS: nezvyklé použití ale je pravda že by to mělo fungovat jak píšeš. Opravil jsem to, v další verzi bude ok @KIM-PA: to jsou občas záhady :/. Můžeš taky zkusit vytvořit log? Děkuju @janca361: CITO - opraveno, děkuji
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama