Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1801 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 02 May 2013 - 21:57

@menion Hodil jsem popis na Get Satisfaction.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#1802 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 02 May 2013 - 22:00

Ráda bych se zeptala (možná je to ale už pasé, nějakou dobu jsem už Locus neaktualizovala) - občas jsou situace (ne často), kdy chci v terénu zobrazit letecký snímek z Mapy.cz. Bohužel v listingách stažených keší do Locusu nejsou odkazy na různé mapy s dotyčnou keší (mezi nimi Mapy.cz). Klepnu tedy na zobrazení listingu na webu. Vyskočí kontrolní otázka, zda opravdu chci zobrazit na webu, potvrdím a v dalším okně zvolím dokončení akce pomocí prohlížeče. Poté znovu vyskočí okno, jakou aplikací chci dokončit akci. Až napodruhé se spustí prohlížeč. Další problém je, že když pak ve webovém listingu klepnu na odkaz se zobrazením keše na mapách.cz, tak problém 1: otevřu-li mapu pomocí aplikace Mapy.cz, keš se v mapě nezobrazí a otevře se vždy jen centrum Prahy, které je zřejmě výchozí. (chyba Seznamu?).Problém 2: přes webové rozhraní mapy neotevřu vůbec, služba je nedostupná, ale to je problém Seznamu, nejspíš. Co s tím? Dělá to ještě někomu?
  • 0

#1803 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 02 May 2013 - 23:54

@Zerthe Neplést si listing na webu a listing v Locusu. Listing je jen autorova popisující část. Že jsou na webu linky na mapy, je funkcionalita webu, který si vezme souřadnice keše a nabídne odkazy na mapy. A že klikáš na linky ve webovém prohlížeči už opravdu Locus řešit nemůže. Řešením je mít mapové podklady, které chci. Nad nimi se mi zobrazí waypointy/keše a nemusím řešit odbíhání do jiných aplikací. Proč nezkusit letecké snímky Googlu, které je možno v online režimu do Locusu dostat?
  • 0

#1804 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2013 - 8:29

Xixi - díky za odpověď - je mi jasné, že ty odkazy na mapy nejsou výtvorem autora keše - a v jednoduchosti je krása, ale mezi on-line mapami ty gúglácké nemám - ovšem jestli to není verzí Locusu, můžeš mi prosím třeba přes zprávu poslat návod, jak je tam dostat? Jinak - zkoušela jsem včera v Mobacu vyrobit mrňavou provizorní offline leteckou mapu okolo keše, ale asi něco dělám blbě, v Locusu se nezobrazuje (s ostatními vyrobenými - neleteckými - problém nemám) - je možné, že ji nějak poškodil google disk, přes který jsem ji do mobilu dostávala...(?)
  • 0

#1805 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2013 - 8:29

A co tedy ta má závada?

shaman3 napsal/a:

menion napsal/a:
shamane tenhle problém nemám. děje se ti to vždy? Pokud ano, můžeš mi vyrobit log programem CatLog (máš-li root), nebo bude třeba zapnout logování v locusu v konfiguračním souboru. To bych kdyžtak popsal. Případně to můžeš ještě zkusit a napsat mi přesně v kolik se ti to stalo ... možná to půjde dohledat v erroru co mi možná přijde .. uff to je možností

Tak tady to je:
log: http://czshare.com/5...02-17-53-19.txt

screen:
Vložený obrázek

Zkusil jsem zase při off-line logování Field notes změnit časové pásmo, seklo se to asi v 17:47 při pohybu v seznamu časových pásem, pak to nereagovalo asi 5 minut, poté se objevilo asi v 17:52 okno, že Locus Pro přestal reagovat (viz screen), přes to okno šel pak Locus normálně ukončit. Zatím se mi to tak stalo pokaždé, co jsem tu změnu časového pásma zkusil.

• 0

#1806 KIM-PA

KIM-PA

KIM-PA

• Members
  • PipPipPip
  • 293 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2013 - 14:52

Buďte zdrávi vespolek. Měl bych opět prosbu o radu - pro ty, kdo používají Locus ve spolupráci s GeoGetem. Jedná se o export z GeoGetu pro načtení keší v Locusu. Jedná se mi zejména o export vyluštěných mysterek, kde jsem vždy používal exportní formát "pro nové Garmin GPS" - kdysi to bylo doporučeno jako formát nejsnáze použitelný pro mobilní telefon s Locusem. Při použití tohoto formátu se mi do Locusu načtou pro každou keš 2 body = startovací + Finální WP. vždy jsem si přes filtr odstranil startovací souřadnice a byl jsem v pohodě. Nyní se mi díky nové úpravě s ikonami pro vlastní body nahrají oba typy bodů jako totožné, a nedají se odfiltrovat - musím jít bod po bodu, a je tu tedy vyšší riziko překlepou a omylem vymazání toho, co chci ponechat. Není exportní formát, který by poslal ven z GG jenom finální WP? díky KIM-PA
  • 0

#1807 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2013 - 21:23

@KIM-PA: používám pro export viz. obrázek. V Locusu mám nastaveno při importu přesunout na final waypoint. Funguje to skvěle ;)

Přiložené miniatury

• gg_11.jpg

• 0

#1808 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 03 May 2013 - 21:58

Zerthe napsal/a:
Xixi - díky za odpověď - je mi jasné, že ty odkazy na mapy nejsou výtvorem autora keše - a v jednoduchosti je krása, ale mezi on-line mapami ty gúglácké nemám - ovšem jestli to není verzí Locusu, můžeš mi prosím třeba přes zprávu poslat návod, jak je tam dostat?

Jinak - zkoušela jsem včera v Mobacu vyrobit mrňavou provizorní offline leteckou mapu okolo keše, ale asi něco dělám blbě, v Locusu se nezobrazuje (s ostatními vyrobenými - neleteckými - problém nemám) - je možné, že ji nějak poškodil google disk, přes který jsem ji do mobilu dostávala...(?)

Zkus Map tweak, jestli to bude ještě fungovat.
  • 0

#1809 Zerthe

Zerthe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2013 - 11:39

To vypadá dobře, díky moc B) (funguje)
  • 0

#1810 cz_bew

cz_bew

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2013 - 11:47

GeoGet GPX v2 pouzivam celou dobu a nemam s tim sebemensi problem.

KIM-PA napsal/a:
Buďte zdrávi vespolek.
Měl bych opět prosbu o radu - pro ty, kdo používají Locus ve spolupráci s GeoGetem.
Jedná se o export z GeoGetu pro načtení keší v Locusu.
Jedná se mi zejména o export vyluštěných mysterek, kde jsem vždy používal exportní formát "pro nové Garmin GPS" - kdysi to bylo doporučeno jako formát nejsnáze použitelný pro mobilní telefon s Locusem.
Při použití tohoto formátu se mi do Locusu načtou pro každou keš 2 body = startovací + Finální WP.
vždy jsem si přes filtr odstranil startovací souřadnice a byl jsem v pohodě.
Nyní se mi díky nové úpravě s ikonami pro vlastní body nahrají oba typy bodů jako totožné, a nedají se odfiltrovat - musím jít bod po bodu, a je tu tedy vyšší riziko překlepou a omylem vymazání toho, co chci ponechat.
Není exportní formát, který by poslal ven z GG jenom finální WP?
díky KIM-PA

• 0

#1811 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2013 - 17:41

@Xixi - tak ty jsi ormoru? To jsi pěkně zaspamoval :). Díky, snad jsem na vše odpověděl. A prosím, příště promysli angličtinu. Problém s ní podle předchozích zkušeností nemáš a ta Angličtina je natolik univerzální, že se pak může kdokoliv zapojit, halvně tedy pokud vytváříš nějaký "nápad" @Shaman: zkoušel jsi to v poslední 2.11.1 verzi? Seznam jsem zkrátil, tzn. popis má vždy max dvě řádky a mohlo by to fungovat lépe @KIM-PA: moc nerozumím, co se změnilo s možností vlastních ikonek? Pokud se něco neimportuje jak má, tak mi pošli GPXko a já to hned opravím, ale co vím, tak snad tentorkát věe funguje
  • 0

#1812 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2013 - 17:57

Nezkoušel, já instaluji nové verze vždy se zpožděním, až když je jasné, že nemají bugy. Takže mám stále verzi myslím 2.10.2. :) Ale časem to určitě vyzkouším, dík.
  • 0

#1813 KIM-PA

KIM-PA

KIM-PA

• Members
  • PipPipPip
  • 293 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2013 - 12:17

@ menion - posílím SZ
  • 0

#1814 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 08 May 2013 - 19:58

Ahoj, teď po poslední aktualizaci jsem si všimla, že pokud naviguju na keš a pak označím za nalezenou, tak Locus na ni naviguje dál. Dříve se označením za nalezenou navigovaní hned zrušilo. Má někdo stejný "problém"? Myslím, že je zbytečné, že se i dále naviguje na nalezenou keš. Nemá to smysl... Aspoň tedy podle mě.
  • 0

#1815 Bambulini

Bambulini

Bambulini

• Members
  • PipPipPip
  • 117 příspěvků(y)

Publikováno 08 May 2013 - 20:39

Jj, je to tak. Ale pořád lepší, než když v předchozí verzi pouhý prohlídnutí listingu navigování hned zrušilo.
  • 0

#1816 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2013 - 2:55

Při navádění také.
  • 0

#1817 barnycz

barnycz

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 18:09

Jaká je poslední verze addonu Geocaching4Locus (G4L), která ignoruje omezení GroungSpeaku (max. 3 keše denně pouze tradicional) ? Je to verze 1.4.2.5 ? Nebo pak nějaká další 1.5.X.RC ??
https://www.dropbox.com/sh/25rmns0jv9rokjb/eaxXXe6A4d

• 0

#1818 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2179 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2013 - 21:06

1.4.2.5 byla poslední, která byla na Google Play. Po ní byli ještě nějaké další testovací, pokud vím, tak 1.5-a1, 1.5-a2, 1.5-a3, a poslední testovací verze byla asi 1.5-rc1. Ty vyšší verze už jsou pravděpodobně s tím omezením, ale nezkoušel jsem to. Používám stále 1.4.2.5. Beru to podle této diskuze s autorem:
http://forum.locusma...tart=200#p18739
  • 0

#1819 janca361

janca361

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 10:59

shaman3 napsal/a:
Při navádění také.

Sorry, myšleno navádění, koukám, že navigace je ještě neco jiného. Tam netuším, jak se to chová (nepoužívám).
  • 0

#1820 Aillaa

Aillaa

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2013 - 20:53

barnycz napsal/a:
Jaká je poslední verze addonu Geocaching4Locus (G4L), která ignoruje omezení GroungSpeaku (max. 3 keše denně pouze tradicional) ? Je to verze 1.4.2.5 ? Nebo pak nějaká další 1.5.X.RC ??

https://www.dropbox.com/sh/25rmns0jv9rokjb/eaxXXe6A4d

Já používám verzi 1.5-rc5 a funguje. Omezení je tedy až od verzí 1.5.1.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama