Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1921 mike_btk

mike_btk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 9:03

menion napsal/a:
aha promiň, tak pak jsi asi přehlédl velkou nápovědu která se ti měla ukázat .. zkus tedy kliknout na ikonu jednotlivé složky.

Je to kdyžtak třeba i tady na blogu, první obrázek

Díkec, to by mě samotnýho nenapadlo. Nějakou nápovědu mi to ukázalo, ale měl jsem pocit, že to byla nápověda o vytvoření složky. Každopádně díky, vyřešeno.
  • 0

#1922 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 13:11

Asi jsem to moci nepochytil, ale to nepreskrtle oko mi tam taky chybi. Mel jsem ho na pravem panelu a pouzival jsem ho hodne casto. Chapu, ze to jde udelat tim podrzenim prstu na skupine bodu. Ale prece jen na to byl zvyknuty jinak :-( skoda, ze je to pryc.... A jeste jde nejak zmenit, nebo oznacit ikonu u treba vybranych 30 bodu (kesek)? Diky.
  • 0

#1923 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 13:15

jaktože škoda? nic se nezměnilo. výsledkem je naprosto stejná funkcionalita jen není rozdělená na dvě obrazovky (tedy obrazovka s body/tratěmi/předměnty a obrazovka viditelnosti) ale je to vše v jedné a změnit ikony pro kešky nelze
  • 0

#1924 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 13:18

Hele v pohode. Je to jen o zvyku... To s ikonkama jsem si blbe precetl v novinkach verze....
  • 0

#1925 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 15:38

menion napsal/a:
ad řazení keší - http://forum.locusma...8&t=3050#p21385

Nicmoc reseni tedy. Doufam, ze to neni konecne? :(
  • 0

#1926 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 15:51

nerozumím, myslíš řazení podle aktuální GPS a ne podle středu obrazovky? To si lze změnit v config.cfg pokud myslíš opačné řazení favorites a GC Vote tak to do další verze otočím
  • 0

#1927 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2013 - 16:02

No myslim tu nutnost editovat nejaky konfiguracni soubor rucne. To to neslo vyresit nejak elegantneji? Navic nechapu, ze je najednou implicitne uprednostnena vzdalenost od GPS pozice, kdyz to takovou dobu fungovalo se vzdalenosti od stredoveho krize a nikdo si na to nestezoval. Seradit dle vzdalenosti od GPS pozice se navic dalo vzdy tim, ze se stredovy kriz presunul na GPS pozici, to proste nemelo chybu, navic to i vyplyva z logiky veci.
  • 0

#1928 drowned

drowned

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 321 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2013 - 8:41

@Menion: psal jsem ti už na getsatisfaction.com/locus problém se Smartmapama. Mohl bys prosím na to mrknout? V tomhle stavu se s Locusem nedá navigovat. Dělá to od poslední aktualizace :(.
  • 0

#1929 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 9:51

Je nejaky duvod, proc pri automatickem update na verzi 2.13.1 Free zmizely (i fyzicky z karty) z /mnt/sdcard/Locus/maps/ vsechny mapy ulozene v sqlite?
  • 0

#1930 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 10:01

@shaman: tohle je opravdu na delší diskuzi a už jsem to řešil i tady

@drowned: myslím že již vyřešeno, omluva a dík za rychlý report

@petegeo: locus žádné mapy automaticky nemaže, to by byla pěkná s prominutím volovina. Pokud se něco stane s SQLite mapou, pak to je buď problém s SQLite databází která namísto opravy mapu smaže (výjimečně ale už jsem to taky viděl), nebo spíše problém s kartou, tzn. doporučuju zkontrolovat nějakým nástrojem. To že fyzicky zmizely jsi kontrolovat přes telefon připojený na PC nebo přímo v telefonu? Nicméně doporučuji alespoň restart telefonu, ten občas pomůže skoro na vše
  • 0

#1931 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 10:02

zmáčkněte už někdo toho vývojáře addonu, ať tam dá na škatulích i možnost zobrazování logů přátel B)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#1932 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 10:45

menion napsal/a:
@petegeo: locus žádné mapy automaticky nemaže, to by byla pěkná s prominutím volovina. Pokud se něco stane s SQLite mapou, pak to je buď problém s SQLite databází která namísto opravy mapu smaže (výjimečně ale už jsem to taky viděl), nebo spíše problém s kartou, tzn. doporučuju zkontrolovat nějakým nástrojem. To že fyzicky zmizely jsi kontrolovat přes telefon připojený na PC nebo přímo v telefonu? Nicméně doporučuji alespoň restart telefonu, ten občas pomůže skoro na vše

No to jsem si taky myslel. Ale fakt. Na karte v adresari 3 mapy jih Cech, sever Cech a Morava. Vcera jsme s Locusem normalne navigovali - aktivni mapa jih Cech, vse behalo. Dnes rano hlaska aktualizace, po kliknuti na Locus se zobrazila bila obrazovka a zasekl se telefon. Po opetovnem zapnuti tlf Locus nabehl a mapy nikde. Samozrejme jsem to kontroloval i na karte. Proste 3 soubory fuc... :-(
No nahraju je znova, ale je mi to fakt divne. (Chapal bych poskozeni jednoho, ktery byl aktivni jako mapa, ale ze zmizely i ty dva, co nebyly aktivni? :-()
Spis mi to dela dojem, jako by se "odmaznul" aresar i se souborama a vytvoril znova, a tim padem prazdny....
  • 0

#1933 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 01 červenec 2013 - 13:38

menion napsal/a:
jaktože škoda? nic se nezměnilo. výsledkem je naprosto stejná funkcionalita jen není rozdělená na dvě obrazovky (tedy obrazovka s body/tratěmi/předměnty a obrazovka viditelnosti) ale je to vše v jedné

a změnit ikony pro kešky nelze

Přeci jen jedna funkcionalita se ztratila. Nebo jsem ji nenašel?
Při kliku na "oko" se otevřelo okno se seznamem kategorií. A zde bylo škrtlé oko, které pouze skrylo zobrazené wayponty. Keše zachovalo. Teď se schovává vše :(
Šlo by do toho podmenu ikony (databáze s disketou) přidat volbu:
- Hide all waypoints
- Remove temp map items

Ta druhá položka je sice v možnostech přidání, ale více patří sem.
Děkuji
Jarda
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#1934 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 13:42

@petegeo: no to mě mrzí, naštěstí máš zálohu, uff. Nicméně věř mi že v celém Locusu není funkce ve stylu "smaž mi adresář" @xixi: tohle je jak říkáš, buď přímo do pravého panelu, nebo je to opět v obrazovce "data", ale až v záložce poslední "Předměty" nahoře v panelu
  • 0

#1935 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 01 červenec 2013 - 14:04

menion napsal/a:
@xixi: tohle je jak říkáš, buď přímo do pravého panelu, nebo je to opět v obrazovce "data", ale až v záložce poslední "Předměty" nahoře v panelu

V záložce "Předměty" jsou jen kml věci, které mám v Locusu. Když zobrazím waypointy keše, tak se sem nic nepřidá. Mám poslední verzi 2.13.1.
Zkusil jsem svojí myšlenku dát na GetSatisfaction.
  • 0

#1936 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 14:06

action bar, tlačítko "Clear" http://docs.locusmap...ns:items_screen
  • 0

#1937 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 01 červenec 2013 - 14:10

menion napsal/a:
action bar, tlačítko "Clear" http://docs.locusmap...ns:items_screen

Aha :) Díky. Přesto by bylo jednodušší to zahrnout na jedno místo :) Takhle se mapové prvky vypínají na třech místech ...
Kategorie, pravý panel a toto ...
Jarda
  • 0

#1938 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2013 - 18:14

menion napsal/a:
@shaman: tohle je opravdu na delší diskuzi a už jsem to řešil i tady

No ale evidentne jsi to moc dobre nevyresil. Nebylo by lepsi to vratit zpet, kdyz to tak dobre fungovalo?
  • 0

#1939 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 14:39

Jdu sem na forum po dlouhé době a to jen proto abych se zeptal kam mi zmizelo mé oblíbené „očíčko“....no a co se to nedovídám:o:o:o:(:(
To nééé :( JE PRYČ?!?
Skrytí VŠECH stop se dalo udělat jedním klikem, zrovna tak skrytí všech složek POI bylo na jeden klik :(
Ted musím klikat na jednotlivý složky POI a ručně a zdlouhavě skrývat.
Tohle mě opravdu mrzí :(
  • 0

#1940 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 14:40

ale prosím tě co blázníš :) skrytí POI je stále

podívej se stále http://www.locusmap....version-2-13-0/ (druhý obrázek)
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama