Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1941 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 14:42

Aha, tak je to v menu zobrazeném jako ...
Pak jde vybrat zrušit výběr...ok, ale tamto prostě bylo USER FRIENDLY...
  • 0

#1942 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 14:46

počkej, teď si nerozumíme ... předtím pod očíčkem byly dvě možnosti jak pracovat se složkami 1) dočasně schovat vše na mapě - to bylo tlačítkem nahoře (a na mapě se pak objevila ikona na znovuobjevení) 2) trvale schovat kliknutím na zaškrtávátko, čímž se data úplně od-nahrála teď je to 1) na dlouhý stisk na mapě na tlačítko "data", tedy to kterým se vůbec dostáváš k bodům 2) přímo kliknutím na ikonu složky v datech jak jsem ti posílal ten odkaz, tak myslím hlavně ten druhý obrázek se zvýrazněným tlačítkem "Hide all" a popisem "Temporary hide all points and tracks on the map"
  • 0

#1943 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 14:47

menion napsal/a:
ale prosím tě co blázníš :) skrytí POI je stále

podívej se stále http://www.locusmap....version-2-13-0/ (druhý obrázek)

OK ok. Myslel jsem že tohle dělá (odstranit dočasné předměty) což se taky hodilo, že to bylo v jednom menu a nemusela být samostatná ikona přeškrtlýho oka v pravém panelu.
Já se snažim na to zvyknout....ale fak tamto bylo dokonalý....
Co však musím ocenit , je briskní načítání položek.Opravdu fofr.;)
  • 0

#1944 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 14:49

fajn, alespoň něco (briskní načítání položek ;) )

to odstaňování dočasných položek je i v obrazovce "data", poslední záložka "položky" a nahoře v action baru, nicméně ormoru navrhoval tady i toto https://getsatisfact...s_in_db_submenu což se mi taky docela líbí, tak můžete hlasovat a já nad tím zatím zauvažuju :)
  • 0

#1945 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 15:02

Mam prosbu o pomoc. Prosel jsem nedavno cele tohle vlakno a Locusu a nenasel. Mam telefon (Alcatel 997D), ktery ma vnitrni pamet i pametovku. Potreboval bych, aby se mapy pres LOCUS Shop stahovaly na externi pametovku, ne do te interni pameti. Struktura uloziste (pres Total Commander) je pak vypada Karta SD (externi pametovka) a Karta SD (2), coz je interni pamet. Locus instalovan v interni pameti, a pres spravce aplikaci (soucast androidu) presunuta cast na pametovku. Pokud jsem jiz reseni prehledl, omlouvam se a prosim o nasmerovani. Diky ;)
  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#1946 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 15:04

obávám se že tohle v locusu zatím není. řešení by bylo vzít celý adresář locusu a dát ho na tu externí kartu, takže pak bude prostě vše na té externí. Při tomle přesunu by si měl být schopen locus svůj adresář sám najít. nicméně i tak doporučuju raději předtím zálohu celého adresáře ... raději
  • 0

#1947 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 15:34

Po pravdě mi moje obsedantně kompulzivní porucha dělá problémy v případě dlouhého držení tlačítka.
Nejde se mi přes to přenýst :D
Líbilo se mi to jak to bylo vše na jedný hromádce.Nechci to nikam tlačit a je mi jasný že bych ani neutlačil, ale zkusit se jen zamyslet jestli by to nešlo udělat podobně.
Pro osvěžení paměti přidávám obrázek starého systému kde je vidět že vše šlo jedním ťukem.

Vložený obrázek
  • 0

#1948 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 15:37

to akuální řešení má hlavní změr ... dvě obrazovky které byly obě velmi podobné (a kvůli tomu i matoucí proč je to vlastně ve dvou), sjednotit do jedné. Což ej to co se stalo Takže je potřeba vycházet z toho, že opravdu chci aktuální systém (je výsledkem dlouhých rozvah a testování), nicméně detaily (kontruktivní nápady) rád zauvažuju a případně udělám. A dlouhý stisk no ... co na to říci :)
  • 0

#1949 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 15:56

Jo to sám uznávám, že mít dvě podobné/stejné věci na dvou místech je zbytečné a matoucí. Tak budu doufat v drobné změny ve stávajícím systému ale pro jistotu si začnu zvykat na momentální řešení :) Ještě mam drobný dotaz, dlouho jsem nekešloval a tudíž ani LOCUS neběžel. Koukal jsem že při použití mapy v měřítku 12 a méně se IKONY POI začnou zobrazovat jako malá tečka. Důvod asi chápu ale není někde možnost zatržítka zobrazovat ikony stále....Jde o to že se tak moc zmenšej že jsem je na pestrý mapě úplně přehlíd...tak proto se na to ptám.Díky B)
  • 0

#1950 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 15:59

možnost je, ale doufám že nebude potřeba ... akorát jsem to včera s Rudou upravil https://getsatisfact...#reply_12387582 ... myslím že teď to bude perfekt :)

jinak možnost je přes locusí konfigurační XML
  • 0

#1951 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 16:16

No hezký, projel jsem to a když to vidím, tak už radši ani nepípám..... Ale stejnak bych se ještě drze zeptal....já totiž neřeším IKONY keší, ale hrady a zámky, kterejch je tak 1/40 co keší na stejné ploše. No a měřítko 12 bych ještě rád uvítal s origo IKONAmi. Poradíš mi prosím jaká část obsahu to je, v config.cfg Dík moc ;)...a už budu zase hodnej....:)
  • 0

#1952 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 16:18

je to parametr map_items_points_simplification_till_zoom

nicméně není to jen z estetického důvodu, ale hlavně kvůli rychlosti. tyhle jednoduché čtverečky dramaticky zrychlují pohyb mapy
  • 0

#1953 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2013 - 16:27

menion napsal/a:
je to parametr map_items_points_simplification_till_zoom

nicméně není to jen z estetického důvodu, ale hlavně kvůli rychlosti. tyhle jednoduché čtverečky dramaticky zrychlují pohyb mapy

Ano, to si plně uvědomuji ;)
Moc děkuji, za vše :) ;)

EDIT:Testoval jsem to s měřítken 11 a zcela OK. Njn ty keše těch je mrtě....
  • 0

#1954 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 11:31

menion napsal/a:
obávám se že tohle v locusu zatím není. řešení by bylo vzít celý adresář locusu a dát ho na tu externí kartu, takže pak bude prostě vše na té externí. Při tomle přesunu by si měl být schopen locus svůj adresář sám najít. nicméně i tak doporučuju raději předtím zálohu celého adresáře ... raději

Menione, díky, vyzkouším.
On má Alcatel docela velké úložiště, ale - mapa třeba celého Německa má přes 1GB, a to pak stáhnout nelze, neboť tel. píše, že na má nedostatek úložiště.

Kdyby se povedlo nějak ošetřit ... ;)
Ale stejně díky za radu :)
  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#1955 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 11:38

jo to chápu. ono je totiž třeba počítat s tím že mapa se stahuje zabalené a pak se rozbaluje a je potřeba místo na oba soubory, což je v případě německa přes 2GB tuším.
  • 0

#1956 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2013 - 17:12

Hlasim stale (nebo uz zase?) se vyskytujici problem: Mam zaple nejake body z konkretni kategorie. Do te same kategorie naimportuju novy bod se zaskrtnutim "Zobrazit na mape". Po dokonceni importu se mi na mape zobrazi jen a pouze ten novy bod, ostatni zmizely - ale kdyz se podivam do data manageru, tak mi tam sviti, ze mam mit zobrazeny vsechny z dane kategorie (sviti neco jako 872/872, zatimco u vyplych kategorii je 0/123). Primlouvam se za to, aby se novy bod jen doplnil na mapu a mapa se vycentrovala, aby ostatni body nemizely - ono cekat, nez se vsechny z mapy "smazou" a pak znovu nactou je hodne otravne, pokud tech bodu je nekolik stovek.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1957 LYNX_LYNX

LYNX_LYNX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2013 - 11:47

Ahoj lidi, potřeboval bych pomoci s jedním oříškem. Rád bych si stáhl z Open Sea Map jednu mapu Chorvatských vod. A v nabídce jsou následující formáty: png, cal, kap, WCI, kmz, jpr. Je nějaká šance, že některý z formátů rozjedu v Locusu anebo to musím postahovat přes MOBAC? To je totiž hrozně zdlouhavé, ty maličké souborky se stahují hrozně dlouho. Případně, zdali se dá provést nějaká konverze na sqlitedb formát a v čem?
EDIT: Vyřešeno díky programu mapc2mappc. Mapu jsem stáhl ve formátu *.kap a v programu konvertoval na sqlitedb
  • 0

#1958 EmKu

EmKu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 5:18

Ahoj, potřebovala bych radu pro žabaře a nebo nasměrovat na nějaký návod. Jedeme na c:geo, Locus jsem kdysi zkoušela, ale nějak jsem se s ním nesžila. Teď jedeme ale do Chorvatska a chceme něco najít i tam, offline. Teď jsem si Locus znova stahla, poradíte mi nebo neodkážete někam, kde se dozvím, jak stáhnout mapy? a tuším, že se tam přes nějaký addon daly stáhnout i kešky. A ještě, kterou mapu do Chorvatska, případně Rakouska, díky moc
  • 0

#1959 neski

neski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 9:50

zkus http://vectormaps4lo.../Europe-General

a kese tam naimportuj pomoci Data - Body - Import

anebo z c:gea
  • 0

#1960 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 11:50

menion: Po navratu vyresetovaneho telefonu ze servisu jsem strcil zpet SD kartu s adresarem Locus s mapami, waypointy apod., Locus si dokonce pamatoval nektera nastaveni vzhledu mapy ale ne vse.

Co je ale problem, nemuzu se vubec dostat na Geocaching Live. Jakykoliv pokus o pristup na GC Live at uz Locusu primo nebo z GC4Locus skonci na www strance gc.com s chybou
The given key was not present in the dictionary.

Jakoby jak Locus tak GC4L meli lokalne ulozeny nejaky pristupovy klic, ktery je neplatny. Jenze ani Locus ani GC4L mi nejake odhlaseni/vynuceni noveho prihlaseni nenabidnou, takze jsem bez online funkci. :( Co s tim?
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama