Přejít na obsah

Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3853 odpovědí na toto téma

#1961 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 11:57

fotriku netuším ... tohle od rána zlobí úplně na všech apkách, takže jen čekat až se v americe probudí a opraví to ...
  • 0

#1962 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 12:15

menion napsal/a:
fotriku netuším ... tohle od rána zlobí úplně na všech apkách, takže jen čekat až se v americe probudí a opraví to ...

Aha, dik. Ja myslel, ze je to bota Locusu po hard resetu telefonu. Mel jsem ten problem uz vcera pred odstavkou a doufal, ze to treba po odstavce to pujde.
  • 0
Android: Locus Map Pro | Waze navigation, traffic & gas prices
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1963 SAKULPOL

SAKULPOL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2013 - 18:53

Ahoj je prosim nekde v Locusu funkce pri zapnutem kompasu navadeni ke kesce aby me upozornil zvukove pipanim?? treba 50m pred keskou i pri zamknutem displeji?? Kdyz jezdim na kolobezce tak nemam moznost na ni pripevnit drzak a mobil vozim v kapsi nebo v ruce docela casto mista prejizdim;). Diky Sakulpol:)
  • 0

#1964 Muz_a_Zena

Muz_a_Zena

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2013 - 18:26

Dokazete konverzovat vektorove mapy z apky mapy.cz do locusu?
  • 0

#1965 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2013 - 8:37

dlouhou dobu bez odpovědi, omluva ...

@sakulpol: máš dvě možnosti. Jednou je kliknout na bod a zapnout navádění. Pak uvidíš na mapě šipku se vzdáleností k cíli. Pro to aby to pípalo, jdi do nastavení > navádění > navádění na waypoint. Více tady a tam si nastav jestli pípat/vibrovat a jak

drhou zajímavou možností je POI Alert. Pokud ho zapneš, tak když se přiblížíš k nějakému bodu na mapě v určité vzdálesti, tak ti locus zase zapípá, viz info tady

@Muz_a_Zena: to jsem čekal :) ... http://forum.locusma...php?f=28&t=3256
  • 0

#1966 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 17:28

Tak jsem opet dostal zpet telefon ze servisu, opet tovarni nastaveni, opet jsem tedy prinucen instalovat posledni verzi Locusu a opet pozoruji vyrazne zpomaleni u doposud bezproblemovych funkci. - Klepnuti na waypoint v mape - drive se okamzite ukazalo okno s detaily, nyni asi 2 sekundy prodleva. Nejsem sam, kdo to pozoruje a koho to stve. - Vypnuti zobrazeni kategorie - kategorie s 10 waypointy to drive zvladla asi za sekundu, ted nahodne (ne vzdy) nekolik (az 10) sekund "Pracuji" a pak se teprve akce provede. O tuto silenou prodlevu "Pracuji" se samozrejme prodlouzilo jakekoliv zapnuti/vypnuti libovolne velke kategorie. K tomu jako bonus zmizela volba "Viditelnost polozek", kterou jsem mel jako jednu ze ctyr rychlych voleb na horni liste. Achjo.
  • 0
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.

#1967 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 20:02

K tomu dojde kdejaký software. Nejednou jsem si něco oblíbil pro jednoduchost a rychlost, jenže tím, že je software úspěšný a oblíbený nabaluje další a další funkce a staré přestávají fungovat a jak já říkám - tloustne. Můj telefon není také žádný šlágr a práce s Locusem se v průběhu lovu stává spíše utrpením.
  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#1968 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 20:11

to mě docela překvapuje panstvo. poslední měsíce se appka naopak výrazně zrychluje. většina zásadních funkcí prochází zjednodušováním a zrychlováním ... zajímavé a "viditelnost položek" nezmizela. je spojedná s obrazovkou data a v podstatě všechna funkčnost zůstala zachována
  • 0

#1969 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 20:30

Tak to ja bych ale take rekl, ze je to nejake pomalejsi, nez to byvalo. V mem pripade posledni dobou trva dlouho start. Koukam na bilou prazdnou obrazovku dlouhe vteriny, nez se vubec zacne neco dit.
  • 0

#1970 Speirs

Speirs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 370 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 20:49

Zase si z toho nedělej hlavu, já mám fakt šlupku. Tak to prostě je, že HW zastarává. Ale jednou natočím na kameru to blikání, na které jsem si kdysi stěžoval, to je ta hlavní věc, která mě sžírá, to, že něco běží pomaleji mě nezabije. Funkce a komplexnost Locusu má pro mě větší váhu.
  • 0

https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.

#1971 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 20:54

no mě by to moc hlavou nevrtalo kdybych dělal jen nové věci, ale za poslední tak dva měsíce, jsem možná i polovinu času, a to je celkem hodně pří mých denních dvanáctkách, věnoval různým optimalizacím. Hlavně tedy co se týče vektorových map, které budou zase o něco rychlejší v další verzi. Ale třeba jak psal fotrik, to načítání složek. To je teď u bodů snad o 200% rychlejší!! zkuste si vzít tři měsíce starou verzi a načíst složku s 2000 kešemi a srovnejte to s verzí teď. Sjednocení obrazovek data a viditelnost položek, navíc umožnilo klikat přímo na ikonky složek což myslím taky napomáha rychosti. Ten start, o tím vím. To bude taky trošku lepší další verzi. Nechce se mi dělat nějakou loading obrazovku, ale raději bych se zbavil dlouhotrvající bílé, no .. takže tak
  • 0

#1972 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 21:26

HaLuMa napsal/a:
Tak to ja bych ale take rekl, ze je to nejake pomalejsi, nez to byvalo. V mem pripade posledni dobou trva dlouho start. Koukam na bilou prazdnou obrazovku dlouhe vteriny, nez se vubec zacne neco dit.

Kolik máš v zařízení RAM? Locus se rozrostl a android asi musí nejprve uvolnit více volný paměti pro spuštění Locusu...
  • 0

#1973 fotrik

fotrik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 22:49

menion napsal/a:
Ale třeba jak psal fotrik, to načítání složek. To je teď u bodů snad o 200% rychlejší!! zkuste si vzít tři měsíce starou verzi a načíst složku s 2000 kešemi a srovnejte to s verzí teď. Sjednocení obrazovek data a viditelnost položek, navíc umožnilo klikat přímo na ikonky složek což myslím taky napomáha rychosti.

Start aplikace je ted skutecne rychlejsi, to musim pochvalit! Ano, i prace s mapami je rychlejsi, tez chvalim.

To ze obcas pri zapnuti nebo vypnuti viditelnosti je tam delsi dobu pracuji, to se da prezit. Jednak se to nestane vzdy a jednak to zase tak casto nepouzivam.

Nejvetsi problem uzivatelskeho komfortu, ktery me v aktualni verzi zere, je tak ona dvousekundova prodleva, nez se zobrazi okno s detaily po klepnuti na kes v mape. Mam potvrzeno od nejmene dvou dalsich kolegu, ze se jim na telefonech ruznych znacek deje posledni mesice to same.
  • 0

#1974 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 5:36

evidentně to máš seklé na jedné a té samé věci. načítání bodů (ať už více nebo jednoho při kliknutí na mapě). není nějaký rozdíl mezi tím jak jsi to měl dříve a teď? Myslím ve stylu, dříve intení paměť, teď karta, nebo předtím karta class 10, teď class 4? Předtím orgininal rom, teď šílená custom? Protože přísahám, zrovna ve vyskakování dialogu bodu se opravdu vůůbec nic neměnilo ...
  • 0

#1975 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 5:48

Také nepozoruji žádnou prodlevu v načítání bodu po kliknutí na mapě, ovšem já mám čtyřjádro 1,2 GHz a 1 GB RAM.
  • 0

#1976 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 7:53

miki6 napsal/a:

HaLuMa napsal/a:

Kolik máš v zařízení RAM? Locus se rozrostl a android asi musí nejprve uvolnit více volný paměti pro spuštění Locusu...

To asi nebude ono, protoze to by to tuhlo driv, nez se mi nakresli ta prazdna bila obrazovka, ne?
  • 0

#1977 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 7:59

no těžko říci. může to tím trošku být ale spíše je to tím, že se děje příliš věcí při startu ještě než naběhne samotné GUI. Pokud máš chuť experimentovat, doporučuju zkusit tuhle včerejší test verzi

navíc jí doporučuju i všem, kdo mají chuť vyzkoušet novou offline databázi bodů zájmů. Pro ČR je tam připraven balík cca 80tis bodů (20 MB). Postup je zatím krkolomnější a je psán anglicky. později to bude automatické jako vektorové mapy
  • 0

#1978 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 9:18

Funguje ta POI datagáze i s oficiální poslední verzí z Google Play? Popř. kdy bude vydána další verze na Google Play?
  • 0

#1979 menion

menion

Menion

• Members
  • PipPipPip
  • 627 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 9:22

nene nefunguje, jen v test verzi. jedu za pár dní na krátkou dovču, pak ještě nějaké testování a ladění, takže bych to viděl tak na 7. - 10. srpna. Nicméně test verze jsou instalovány jakoby Locus Free, takže pokud máš zakoupenou verzi, tak spolu nebudou nijak kolidovat. Takhle je to i doporučený postup. Mít poslední Pro verzi z Google Play, tzn. otestovanou stabilní (povětšinou) a k tomu je možno zkoušet tyhle test verze
  • 0

#1980 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2013 - 9:34

A v té testverzi se zobrazuje reklamní banner jako ve Free verzi?
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama