Nic než souhlas. Pokud dám nějakou krabičku někam kde je proud, pak by měla být na druhý pohled zřejmá, že je falešná...klukcz napsal/a:
většina jich je supr - ale jak jsem tam zahlédl krabičku s elektrikou, to se mi moc nezdá. učit lidi hrabat do takových věcí není myslím úplně dobrý nápad.
COOL cache containers - DISKUZE (ano, TADY je to správné místo pro vaše komentáře)
Publikováno 02 únor 2012 - 18:58
Publikováno 02 únor 2012 - 20:46
Hlavně musí být zvenku, skříň důkladně zavřená, krabička musí povolit mírným tahem. Aby nikoho nenapadlo, že je to uvnitř. Ale i tak je to o hubu, protože nikdy nevíš, kdy tu skříň nějaký vandal rozbije, nebo elektrikář mamlas zapomene pořádně zavřít.sobikovi napsal/a:
Nic než souhlas. Pokud dám nějakou krabičku někam kde je proud, pak by měla být na druhý pohled zřejmá, že je falešná...klukcz napsal/a:
většina jich je supr - ale jak jsem tam zahlédl krabičku s elektrikou, to se mi moc nezdá. učit lidi hrabat do takových věcí není myslím úplně dobrý nápad.
Publikováno 03 srpen 2015 - 12:17
Dovolím si oživit jedno delší dobu spící vlákno, jelikož mi přijde trochu zbytečné zakládat nové a má otázka, řekl bych, spádá pod křídla nadpisu. Inu, teď už k oné otázce: Nemáte někdo nápad na provedení stage pro multinu? Jedná se o stage v přírodním prostředí, kde se sice nepohybuje mnoho lidí, nicméně mudlům tato místa nejsou neznámá. Stage by měla obsahovat pouze jednoduchou indicii, takže není třeba ukrývat mikrovku a jako vhodný materiál považuji dřevo či jiné přírodní materiály (kůra, kamínky,...). Na práci s kovem jednak nejsem správně vybaven a také myslím, že by kovové předměty mohli být nápadné. Dále se také držím se toho, že v jednoduchosti je síla (a hlavně se jednodušší věci snáze opravují při případném poškození). Ne, že bych byl bezradný, avšak můžete mi třeba vnuknout nějaký zajímavý nápad.
P.S. Ostatní stage i finálku mám již rozvržené a částečně i připravené. ;-)
Publikováno 03 srpen 2015 - 12:49
Někde jsem viděl odřezek z polena ve tvaru tenké kruhové úseče (i s kůrou) přišroubovaný na pantu ze strany na pařez.
Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 03 srpen 2015 - 12:50
Publikováno 03 srpen 2015 - 12:59
Nápadů může být spousta, ale člověk se musí zamyslet nad trvanlivostí materiálu, odolností proti povětrnostním změnám i manipulaci lovců. Nejčastěji se člověk skutečně potká s kovovými štítky s vyraženými čísly, já mám na multině korunkové uzávěry s vyvrtanými děrami, ale to je v dědině. Podobné "knoflíky" jsem viděl i dřevěné, mohou být přibité, přilepené či přivázané. Mohou v nich být díry, vyřezaná nebo vypálená čísla (ála CWG). Taky jsem viděl polínka s vrypy, zastrčené třeba ve skále, ale ty se mohou ztratit, když je někdo nevrátí správně. Nebo s vyvrtanou dírou pověšená třeba na stromě na provázku. Nebo jako jsou nano kešky, tj. falešné žaludy, ořechy či šišky, ve kterých je malý zalaminovaný papírek s textem.
Publikováno 03 srpen 2015 - 14:31
Spousta stromů má dnes evidenční čísla vyražená na plechovém štítku. Bez souvislostí s geocachingem. Pokud je lokalizace stromu jednoznačná, stačí jen použít, co už tam je. Ale nějaký další štítek s číslem na stromě nikoho nepřekvapí. Ovšem na Vysočině jsem viděl sérii, čísla vyražená na větších podložkách a přišroubovaná vrutem. Nic proti tomu, ale za těch pár let to dost důkladně zarostlo do kůry, že se to nedalo přečíst.
Publikováno 03 srpen 2015 - 14:48
Někde jsem viděl odřezek z polena ve tvaru tenké kruhové úseče (i s kůrou) přišroubovaný na pantu ze strany na pařez.
Použití malého pantu není špatný nápad, i ten pařez by se našel.
Publikováno 03 srpen 2015 - 15:36
Jedna krasna stage multiny je v Bratislave - zespodu na posedu je namontovana vyklapna desticka.
Publikováno 06 srpen 2015 - 21:16
PHKRT: nebyla to náhodou jedna z mých keší? I když tam to slouží trochu jinak než jako nějaký štítek.
Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 06 srpen 2015 - 21:17
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 06 srpen 2015 - 21:24
PHKRT: nebyla to náhodou jedna z mých keší? I když tam to slouží trochu jinak než jako nějaký štítek.
No, nebyla, mám loviště obvykle poněkud jihozápadněji a nevzpomínám, že bych kdy od tebe něco našel.
Publikováno 06 srpen 2015 - 21:33
A já měl nevímproč pocit, že zrovna tu co myslím, jsi našel
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů