Týjovky, tady se to rozjelo. Jelikož sem právě přejel z práce na přednášku, tak už nestíhám sledovat. Nechám Vás se v tom topit :-)
Citace
Mám vážné pochybnosti, že něco víš o studiu na opravdové vysoké škole,
Stačí UK? Nebo je tu nějaká opravdovější VŠ?
Citace
konkrétně o kreditním systému a stanovení kreditového ohodnocení. To totiž, abys věděl, zahrnuje nejen přímou společnou výuku, ale taky samostudium, a za jeden kredit se počítá celkem 30 hodin. Tak si to spočítej.
Hm, tohle u nás nemáme, ale líbilo by se mi to. Bohužel, u nás jsou kredity jen za výuku.
Citace
Každopádně jsem si jistý, takového "studenta", co popisuješ, bych nezaměstnal, i kdyby měl po vysoké škole 10 let praxe, za každý rok studia jeden.
Bakalářské studium je tříleté, magisterské pak dvouleté. Každé si můžeš protáhnout max. o rok, jinak to máš za 10000-12000,- za semestr. Což by platil jen...
A představ si tedy situaci. Jsi majitel úspěšné dynamické firmy a přijde za Tebou čerstvý absolvent VŠ. Nemá žádnou praxi, jen má papír s nápisem Ing./Mgr. A Ty ho ochotně zaměstnáš. Pak je mi Tě líto. Ale taková firma (alespoň v ČR) neexistuje.
Citace
A nehodlám se této zbytečné OT diskusi dál věnovat.
To jsem se právě chystal napsat. Dostuduj si, jak funguje VŠ (a studium v praxi). Pak se můžeme bavit ;-)