Postradam auto - Peugeot Partner
Publikováno 08 březen 2011 - 19:41
Díky.
Jarda (brazajar)
Zítra je taky den!!!
Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon
Publikováno 08 březen 2011 - 19:43
Publikováno 08 březen 2011 - 19:50

Publikováno 08 březen 2011 - 19:58
Publikováno 08 březen 2011 - 20:11

Publikováno 08 březen 2011 - 21:05

Publikováno 08 březen 2011 - 21:16
Citace
Zegga napsal/a:
Podle nejnovějšího rozhodnutí nejvyššího soudu jim raději dejte klíče než ránu, nebo si půjdete sednout:(
...
PS: do pr-hajzlu to jsem se zas zavzdušnila....
Jj, to jsem taky slysel a cucel na to jak ... vyorana mys. Ze prej kdyby byl ohrozen zivot, tak mozna...
Grrr.. kde to zijem??
Díky.
Jarda (brazajar)
Zítra je taky den!!!
Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon
Publikováno 08 březen 2011 - 21:16
Citace
Zegga napsal/a:
Podle nejnovějšího rozhodnutí nejvyššího soudu jim raději dejte klíče než ránu, nebo si půjdete sednout:(
...
Ne že bych rozhodnutí Nejvyššího soudu moc kvitoval, ale přece jen zastřelit někoho kdo utíká s lupem a sebeobrana je něco trochu jinýho.
Publikováno 08 březen 2011 - 21:27
Citace
rocky napsal/a:
Citace
Zegga napsal/a:
...
Ne že bych rozhodnutí Nejvyššího soudu moc kvitoval, ale přece jen zastřelit někoho kdo utíká s lupem a sebeobrana je něco trochu jinýho.
Až budeš stát v cestě zlodějům co ti vykrádají dům a jsou dva, mohou Tě krásně zneškodnit, svázat a ty máš jen zbraň, která je Ti ovšem k ničemu, protože dokud oni na Tebe nevystřelí ty na ně nesmíš....
K obraně svého života, života jiných nebo majetku smím a musím použít všech dostupných prostředků!
Ano, zastřelit někoho kdo utíká s lupem. Odprásknout jako škodnou. Jediná výjimka by mohl být hlad. Opravdový hlad, už jsi viděl podvyživeného lupiče kradoucího jídlo?
Publikováno 08 březen 2011 - 21:38
Citace
už jsi viděl podvyživeného lupiče kradoucího jídlo?
Ne. Mě zloději kradou náplně do bublifuku, hrábě a prohnilý dřevěný židle. A strílet je kvůli tomu rozhodně nebudu.
Publikováno 08 březen 2011 - 23:33
Publikováno 08 březen 2011 - 23:56
Publikováno 09 březen 2011 - 0:09

Publikováno 09 březen 2011 - 0:49
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 09 březen 2011 - 0:57
Citace
rocky napsal/a:
Hele, střílet do zloděje, když zdrhá, to neni obrana, ale msta. A mstít krádež vraždou mi přijde moc.
Kdo rika ze ho musis zastrelit. Takovy prustrel nohy (nohou) je dostatecny, aby prestal zdrhat.

Publikováno 09 březen 2011 - 2:24

Publikováno 09 březen 2011 - 5:23

Publikováno 09 březen 2011 - 7:38
Vždy záleží na konkrétním případě a hlavně na soudci, on rozhodne!
Tak si tu přestaňte dávat, právníci, extrémní příklady z jedné nebo druhé strany, překrucovat informace k obrazu svému a jděte dělat něco lepšího!

Publikováno 09 březen 2011 - 8:28
Publikováno 09 březen 2011 - 9:28
Citace
A co si vubec zjistit, co se stalo, proc se to stalo a hlavne JAK se to stalo? Rozsudek NS neni vubec NICIM vyjimecny a naprosto odrazi realitu, ktera tu jiz BYLA.Zegga napsal/a:
..
Citace
Pro kristovy rany, to je tak, kdyz nekdo komentuje neco, cemu ani za mak nerozumi. Pro zacatek bych doporucoval doplnit si zejmena vyznam pojmu jako kradez a loupez, potom utok vuci majetku a utok vuci zivotu ci zdravi. A pokud uz chce konkretne komentovat nejaky pripad, tak se laskave racej seznamit i s tim pripadem. V opacnem pripade to vypada, jako zde v tematu, ze tu spousta lidi hodnoti neco, o cem nevi doslova ani to "ň".Zegga napsal/a:
Až budeš stát v cestě zlodějům co ti vykrádají dům a jsou dva, mohou Tě krásně zneškodnit, svázat a ty máš jen zbraň, která je Ti ovšem k ničemu, protože dokud oni na Tebe nevystřelí ty na ně nesmíš....
K obraně svého života, života jiných nebo majetku smím a musím použít všech dostupných prostředků!
Ano, zastřelit někoho kdo utíká s lupem. Odprásknout jako škodnou. Jediná výjimka by mohl být hlad. Opravdový hlad, už jsi viděl podvyživeného lupiče kradoucího jídlo?
Navic psat bludy typu "dokud oni na Tebe nevystřelí ty na ně nesmíš", to muze opravdu pouze demagog prvniho radu. Presne takto vznikaji ty urban legendy typu "kdyz ma nuz, muzes na nej zase pouze nozem" a podobne nesmysly.
Jinak tve vyjadreni ve smyslu, ze k obrane majetku smis pouzit veskerych dostupnych prostredku. To zajiste smis, v tom ti nikdo zabranit ani nemuze. Druhou veci je, ze za sve ciny si poneses realne nasledky. Pokud ti to za to stoji, tak hura do toho!
Citace
Co na to napsat? Snad jenom to, ze obvykle takove veci "blejou" ti, kteri nastesti zbrojni prukaz ani zbran nemaji. Zduraznuji slovo nastesti.DUsoft napsal/a:
Vzhledem k tomu, že kdyby mi něco ukradli a utíkali s tím, tak je klidně zastřelím, protože mi v tu chvíli hrozí infarkt a tím pádem mi jde o život.
Citace
Presne tak. A to se i presne stalo v pripade pana Basty.rocky napsal/a:
Hele, střílet do zloděje, když zdrhá, to neni obrana, ale msta. A mstít krádež vraždou mi přijde moc.
Citace
Obrana majetku ovsem je podrazena zivotu/zdravi jedince. Ano, muzeme se zde bavit jestli je to spatne (sam bych nemel problem souhlasit s jednoduchou rovnici typu - sahnes mi na majetek = budes zastrelen), ovsem mame tu nejake zakony a z nich musime vychazet. Nikoliv ze zboznych prani nekolika jedincu, kteri dane problematice navic jeste ani nerozumi.Sovic13 napsal/a:
Kdyz utika s tvym majetkem, tak je to porad obrana majetku, bohuzel ne v nasich koncinach
Citace
k-lord napsal/a:
Kdo rika ze ho musis zastrelit. Takovy prustrel nohy (nohou) je dostatecny, aby prestal zdrhat.;)
Toto bych chtel opravdu videt v realu, klidne i na strelnici. Jak se budes trefovat do pohybujiho se terce o plose nejakych 10cm.
Citace
Precti si laskave, co jsem psal vyse a nedelej tu ze sebe hlupaka. Navic zakon zadny termin "primerena obrana" nezna. Zakon zna vyhradne pojem "nutna obrana". A to co se stalo nemelo s nutnou obranou vubec nic spolecneho. Pan Basta strilel po domnelem zlodeji, ktery odjizdel vozidlem a navic nemel ani jistotu, ze cokoliv ukradl. Z jeho strany to proste byla prachsprosta pomsta, ten clovek se neumi vubec ovladat a takovym zbran rozhodne do rukou nepatri.Chasseur23 napsal/a:
Tohle co vymysleli je naprosto nehorázné. Za chvíli se nebudeme moci bránit už vůbec. A termín přiměřená obrana je další blbost. Při napadení nebo okrádání je každá obrana života a majetku přiměřená. Nebo nám snad stát nahradí škodu, když se necháme v klidu okrást?
Navíc by se tím střílením lumpů ušetřili státní peníze
Citace
Konecne PRVNI rozumny prispevek k dane veci! Tleskam!Mau Loftin napsal/a:
Každý případ má svá specifika a to, co proběhlo médii je jen zase neprávnicky vzdělanými médii zkreslená informace, podaná co nejbulvárněji k denní dávce rozčílenosti občanů, kteří si bez zanadávání na život, politiku a český stát ani nedokáží představit jak ten dnešní den přežijí.
Vždy záleží na konkrétním případě a hlavně na soudci, on rozhodne

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů