Citace
Zegga napsal/a:
Přečetla jsem si toho kolem hodně, a dost již před včera medii propranou kauzou. A dost jsem očekávala zda zvítězí právo. Opak je pravdou. Vlastně je řečeno že můžeš vlastnit, ovšem pokud se někdo rozhodne to změnit a tvůj majetek si převezme je lepší se jen dívat. Účinně bránit se nesmíš.
A toto je presne dukazem, ze precist neznamena i pochopit. Vcera pravo zvitezilo at chces nebo ne. Respektive rozsudek NS neni nicim prelomovym z hlediska prava, naopak je to takto nastaveno celou dobu a nikomu to neprislo divne.
Citace
Zegga napsal/a:Lidský život se skloňuje jako svátost ve všech pádech. Na takové zákony kašlu a to s vědomím si všech důsledků a následků pro mou osobu v případě že se budu řídit logickým instinktem a ne tupým předpisem. Lidský život jakési trosky, fetky nebo jiné verbeže na kterou bohužel navíc mnohdy přispívám z daní a jiných poplatků, která se chová naprosto asociálně, na "mém" území hodnotu nemá.
Zajimave, v prvni casti sveho prispevku se ohanis pravem, ale v druhem odstavci uz pises, ze se nehodlas ridit tupym predpisem. Tak jak to tedy je? Bavime se v rovine prava nebo v rovine "Zegga udela"?
Citace
Zegga napsal/a: Pokud šmejd vleze na můj pozemek nebo sahne na moje dítě, platí co jsem psala. Odstranit jako škodnou, libovolným způsobem.
Tak timto si za tim vsim co pises udelala fakt peknou tecku. Jsem rad, ze lide jako ty zbrane nemaji.
Citace
Zegga napsal/a:PS: Zajímalo by mne kolikrát jste vy, lidumilové stáli tváří v tvář zloději ve vašem domě nebo jen zda jste alespon do svého bytu přišli a našli ho po vloupání. Pak by totiž vaše názory byly alespoň trochu relevantní. Kdo neokusil, neví.
Tak jestli ten lidumil mam byt zrovna ja, tak me to opravdu velmi rozesmalo. Obzvlaste v kontextu toho, ze sam jsem pomerne aktivnim clenem ve sdruzeni, ktere se zabyva palnymi zbranemi a souvisejici pravni problematikou i z hlediska pripominkovani zakona. Pokud se budeme bavit konkretne, tak osobne nemam vubec zadny problem s tim, aby bylo mozno plne vyuzit tzv.
castle doctrine a tim padem utocnika omezit na jeho zdravi ci zivote (i smrtelne). Na druhou stranu jsem clovek, ktery realne reflektuje svet okolo i aktualni pravni upravu, ktera toto neumoznuje. A pokud mi to zakon neumoznuje, tak je uplne zbytecne to jakkoliv resit. Naopak je mou povinnosti jednat v souladu se zakonem. V opacnem pripade si ponesu nasledky za sve jednani. Pokud toto nedovedes pochopit, tak te docela lituji, protoze tvuj zivot musi byt opravdu tezky v uplne vsech ohledech.